- 6 Mart 2024
- 10.628
- 9.138
- 168
- 29
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
Lady ben fiyatlarını bilmiyorum aşıların ama ateş konusunda telaşını tahmin ettiğim için yazıyorum.Kızlar iyi günler.
Yarın oğluma özel aşılar yapılacak. Doktorumuz rotarix, bexero ve nimenrix yaptırmamızı önerdi.
Ortada çok şey döndüğü için eczanede gidip şok olmak istemediğim için sormak istedim.. Yakın zamanda bu aşıları yaptıranlar ne kadar ücret ödedi? İlk dozları yapılacak hepsinin. Oğlum henüz 3 aylık.
Bir de doktorumuz bexero %100’e yakın bebekte ateş yaptığı için; aşıdan 6 saat önce, 6 saat sonra ve 12 saat sonra yani 3 defa calpol vermemizi önerdi.
Instagramda takip ettiğim bazı anneler calpolun etki etmediğini ağrı kesici fitil vermek zorunda kaldıklarını söylüyor. Sizin tecrübeniz nasıl? Bu zamana kadar sadece verem aşısında 38 oldu atesi en fazla. Esim de gece çalıştığı için korkuyorum ateşinin yükselmesindenNe yapabilirim? Öneriniz var mı?
Ben butun asilari yaptirdim cocuklarima. Yurtdisinda oldugum icin ucretlerini bilmiyorum.Kızlar iyi günler.
Yarın oğluma özel aşılar yapılacak. Doktorumuz rotarix, bexero ve nimenrix yaptırmamızı önerdi.
Ortada çok şey döndüğü için eczanede gidip şok olmak istemediğim için sormak istedim.. Yakın zamanda bu aşıları yaptıranlar ne kadar ücret ödedi? İlk dozları yapılacak hepsinin. Oğlum henüz 3 aylık.
Bir de doktorumuz bexero %100’e yakın bebekte ateş yaptığı için; aşıdan 6 saat önce, 6 saat sonra ve 12 saat sonra yani 3 defa calpol vermemizi önerdi.
Instagramda takip ettiğim bazı anneler calpolun etki etmediğini ağrı kesici fitil vermek zorunda kaldıklarını söylüyor. Sizin tecrübeniz nasıl? Bu zamana kadar sadece verem aşısında 38 oldu atesi en fazla. Esim de gece çalıştığı için korkuyorum ateşinin yükselmesindenNe yapabilirim? Öneriniz var mı?
Geçen hafta nimenrix ilk dozu yaptırdık 2300 liraydı. Rota aşısı da o civardaydı 3. Ayda yaptırdık belki zam gelmiştir onu bilmiyorum. Bizim doktorumuz aynı gün yapmayu uygun görmedi bexsero ateş yaptığı için onu bir sonraki ay tek olarak yapacak.Kızlar iyi günler.
ben fitilden korkmuyorum doktorumuz önermediBen butun asilari yaptirdim cocuklarima. Yurtdisinda oldugum icin ucretlerini bilmiyorum.
Rota virusu asilari icin konusmak gerekirse, cok net ates yapiyor. Ama ben burada calpol gibi surup vermedim hic. Sadece fitil verdim. Fitilden niye korkuyorsunuz onu da anlamadim. Bence suruptan cok daha etkili ozellikle 3 aylik bebek icin. Verdiginiz surubu kusarsa ne yapacaksiniz mesela? 6 saat beklemek zorundasiniz atesli cocukla.
Atesten de cok korkmayin ilacla direkt dusuyor.
Rota virus icin bir dikkat edilmesi gereken sey de, bu virus aktif bir virus ve kakada da oluyor ve size de bulasabiliyor. Siz buyuk olasilikla asili olabilirsiniz bilmiyorum ben asi yaptirmistim hamile iken. Asidan sonraki 1 hafta kakalarini degistirirken eldiven kullanip ondan sonra da ellerimi yikayip dezenfektan kullanmistim.
Neden? Oglunuz oldugu icin mi?ben fitilden korkmuyorum doktorumuz önermedi
Bexero ve nimenrix 5 bin tuttu. Geçen hafta yaptirdik. Rotarix tek dozu 2350 idi yaptıralı 2 ayı biraz geçti.Kızlar iyi günler.
ya hahah ne alakası var? fitilden neden bu kadar korkuyorsunuz yazmışsınız. ben de fitilden korkmuyorum sadece doktorumuz hani atesi çıkarsa fitil kullanın diye bir öneride bulunmadı. kafama göre mi kullanayım?Neden? Oglunuz oldugu icin mi?
evet ücüne 7500 verdik. bazı yerlerde ucuk rakamlardan bahsedilince ben de hazırlıklı gidelim demiştimBexero ve nimenrix 5 bin tuttu. Geçen hafta yaptirdik. Rotarix tek dozu 2350 idi yaptıralı 2 ayı biraz geçti.
Ya simdi benim gorumcem karadeniz tarafinda yasiyor ve onun oglu daha kuccuken cok ateslenirdi. Yasadigi sehrin doktorlari da oglan oldugu icin fitil kullanmasini cok onermemisler.ya hahah ne alakası var? fitilden neden bu kadar korkuyorsunuz yazmışsınız. ben de fitilden korkmuyorum sadece doktorumuz hani atesi çıkarsa fitil kullanın diye bir öneride bulunmadı. kafama göre mi kullanayım?oğlum olması ne alaka ya hu
biz de karadenizliyiz de böyle bir seyi ilk lez duydumYa simdi benim gorumcem karadeniz tarafinda yasiyor ve onun oglu daha kuccuken cok ateslenirdi. Yasadigi sehrin doktorlari da oglan oldugu icin fitil kullanmasini cok onermemisler.Bu sebeple sordum. Bana gorede cok komik ve sacma ama galiba anadolunun bazi bolgelerinde boyle bir anlayis var.
rota aşısını artık yapamazsınız diye biliyorum. ilk dozu ilk 15 haftada yapmanız gerekiyor. eğer ilk 15 haftada yapılmadıysa ikinci doz da yapılmıyor.Bizde yaptırmak istiyoruz ama sağlık ocağındaki hemsiremiz benim eğitimim yok yapamam dedi sanırım alıp özel hastanede yaptirmakmi gerekiyor nasil yaptınız birde oğlum 20 aylık yani kac doz yaptırmak gerek doktora çok önce asi konusunu sorunca dozlarla ilgili birsey soylememisti şimdi tekrar gidip soracağız tabiki ama sormak istedim size
Cok teşekkürler rota asisi gecti biliyorum malesef o dönem ben belli bir dönemi olduğundan haberdar değildim öğrendiğimde zamanı geçmişti digerleri icin kısa bir araştırma yaptım ancak 1 yas sonrasi kimi 2 doz kimi tek doz demiş bende doktora da hic bilgim olmadan gitmek istemiyorum açıkçası özel hastanede asi varsa orada alıp orada yaptırmak daha iyiymiş sağlık ocağındaki hemşire bilmiyorum ya birsey diyemiyorum eğitimini almadim dedi yorum yapamıyorumrota aşısını artık yapamazsınız diye biliyorum. ilk dozu ilk 15 haftada yapmanız gerekiyor. eğer ilk 15 haftada yapılmadıysa ikinci doz da yapılmıyor.
menenjit için yaş veya zaman kısıtlaması yok. hacca vs giden yetişkinler dahi yaptırabiliyor.
menenjitte iki grup aşı var a grubu (nimeneix) ve b grubu (bexero) bazı doktorlar ikisini ayrı aylarda, bazıları ise aynı anda yaptırılmasını öneriyor. bizim doktorumuz aynı anda yaptırmamızı önerdi. bu aşılardan biri 2, biri 3 doz. tam olarak hangisi 2, hangisi 3 hatırlamıyorum su anbize 3,5 ve 13. aylarda yapılacak diye belirtti doktorumuz. ama siz muayeneye gidersez zaten bebeğinizin ayına göre aşı takvimi oluşturacak size.
özel hastanelerde aşı var ve fiyatı eczaneyle aynı. isterseniz hastanede yaptırabilirsiniz aşıyı. bizim bulunduğumuz sehirde özel hastame imkanı olmadığı için biz kendimiz eczaneden aldık aşıları, yarın da sağlık ocağında hemşiremiz vurcak aşıları.
bunun eğitimle ne ilgisi var yahemsire değil mi? diğer aşılar gibi vuruluyor iste bacaktan rota aşısı damla seklinde bu arada ama onun için zamanınız gecti. (yine de doktorunuza danısın ama ben sağlıkçı falan değilim sonuc olarak) sadece kendi doktorumuzun bize söylediği kadarını biliyorum ben de
Sağlık ocağındaki hemsireler özellikle menenjit aşısı için risk almak istemiyor, evet doğru. Eğitimim yok vs.uydurmus biraz. Bize açık açık biz sağlık ocağında özel asi yapmıyoruz demişti.Bizde yaptırmak istiyoruz ama sağlık ocağındaki hemsiremiz benim eğitimim yok yapamam dedi sanırım alıp özel hastanede yaptirmakmi gerekiyor nasil yaptınız birde oğlum 20 aylık yani kac doz yaptırmak gerek doktora çok önce asi konusunu sorunca dozlarla ilgili birsey soylememisti şimdi tekrar gidip soracağız tabiki ama sormak istedim size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?