Evimizin en büyüğü, ve bizi gerçekten severdi yani ama cok otoriter kibirli biriydi, hep ben haklıyım, ben en akıllıyım, ben en iyisini bilirim. Ya bakın taziyeye yanına gittim. Bana hakaretler etti sadece dedim ki sen iyi değilsin. Kalktı üzerime yürüdü, bu hayatta hiç kimse beni yıkmadı yıkamaz, ben evladımı toprağa verdim yine de yıkılmam ben güçlüyüm diyor. Ya tamam da ben evladımı kaybetsem ben yıkılırım gücüm falan kalmaz, ben senle bir savaşta miydim ki bana yenilesinAblanız aile içinde nasıl bu kadar etkin?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Öz ablam tarafından en çirkin iftiraya uğradım
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Babam kanser hastası, kemoterapi görüyor o üzülmesin o duymasın diye sustum, susacağım. Varsın o böyle bir iftira atsın varsın onlar da inansın. İki gün boyunca ağladım erkek kardeşim dayanamadı sordu ya dedi sen neden bu kadar ağlıyorsun ne oldu dedi. Ben de ablam böyle diyor dedim. Dedi ki sen kendinden eminsen gerisini boşver
- 20 Şubat 2019
- 1.342
- 2.578
- 133
Evlat kaybı ağır psikolojik travma yaşıyor hiç duyma önemseme insan böyle ağır travmalar yaşarken sağlıklı düşünemez benimde teyzem eşini kaybettikten sonra beni annemi kardesimi düşman bildi türlü hakaretlere uğradık 7 yıl sonra şimdi anladi hatasını bizi kaybetti ama bazen aciyorum onaEvet öz ablam tarafından, kocama bakmış, o….luk yapmış diyerek iftiraya uğradım. Tüm bu iftiraları 7 yaşında vefat eden oğlunun taziyesi için yanına geldiğimde yaptı. Tek suçum da artık başörtü takmamak. Kendi kafasında paranoya yapıp saçma sapan çıkarımlar yaparak beni o… ilan etti bütün ailenin içinde. Ve ben 34 yasinda bir yıllık evli öğretmen bir kadınım.
Ablanin bir rahatsizligi yoksa psikolojik cok agir konusmus affedilecek gibi değilBabam kanser hastası, kemoterapi görüyor o üzülmesin o duymasın diye sustum, susacağım. Varsın o böyle bir iftira atsın varsın onlar da inansın. İki gün boyunca ağladım erkek kardeşim dayanamadı sordu ya dedi sen neden bu kadar ağlıyorsun ne oldu dedi. Ben de ablam böyle diyor dedim. Dedi ki sen kendinden eminsen gerisini boşver
- 23 Nisan 2022
- 705
- 1
- 1.055
- 43
- 34
Çok kötü bir durum.Bence öyle bir tavır koyun ki abla falan demeden bunu size bir daha yapamasın.Evet öz ablam tarafından, kocama bakmış, o….luk yapmış diyerek iftiraya uğradım. Tüm bu iftiraları 7 yaşında vefat eden oğlunun taziyesi için yanına geldiğimde yaptı. Tek suçum da artık başörtü takmamak. Kendi kafasında paranoya yapıp saçma sapan çıkarımlar yaparak beni o… ilan etti bütün ailenin içinde. Ve ben 34 yasinda bir yıllık evli öğretmen bir kadınım.
Haricinde bir tane kız arkadaşım var o kadar tatlı, kimseyle işi gücü olmaz masum mu, masum ablasına çok yardımcı ailesine de ama ablası deli gibi bişey üniden döndüğünde o... mı dersin bilmem neler mi dersin demediğini bırakmadı kıza, mahalleye rezil etti.Evlendi arkadaşım kocasına rezil etti.Aklından zoru var dersin çok başarılı, çalışkan ticaret kadını ama kardeşine tutumu böyleydi.
Bi tane daha arkadaşım var o da zamanla histerik gibi bişey oldu her hareketi seks içeriyo, bakışları o kadar tuaf ki, hareketleri de bahar candam gibi konuşmadığı kalıyo uzatarak ve gevşek bir halde konuşuyo orası ayrı.Düşünüyorum kardeşim olsaydı kıskanmak değil de , eşimin onun bu halini görmesini istemezdim ya kesinlikle başka gözle bakıcağından değil.Üzücü bir durum.
Öğretmen olmanız güzel ama bişey değiştirmez artık neler neler yaşayan öğretmenler var ne yazık ki... (doktorluk, öğretmenlik kutsiyeti asla tartışılmayacak meslekler)Tabi ki yalnızca öğretmen için geçerli değil bu durum dönemin getirisi sanırım.
Size gelirsek ne olursa olsun insan kız kardeşine bunu söylememeli ikinci arkadaşım gibi bir tavır içinde dahi olsa ki yazdıklarınızdan az çok belli olurdu öyle bir tavırda olsanız.(öyle bir tavırda olduğunuzu düşünmüyorum.)Malesef ki ablanızın aklı biraz gitmiş, acısının öfkesini bu şekilde saçma sebebi daha önce de malesef ki bu durumdan rahatsız olup içine atıp şimdi gemilerin yanması umurunda olmadığı için rahatlıkla söyleyebilmesinden geliyor diye düşünüyorum.
- 19 Mayıs 2020
- 46.563
- 208.688
- 548
Bu kadar saldırganlık yıkıldığının göstergesi aslında, onu saklıyor.Evimizin en büyüğü, ve bizi gerçekten severdi yani ama cok otoriter kibirli biriydi, hep ben haklıyım, ben en akıllıyım, ben en iyisini bilirim. Ya bakın taziyeye yanına gittim. Bana hakaretler etti sadece dedim ki sen iyi değilsin. Kalktı üzerime yürüdü, bu hayatta hiç kimse beni yıkmadı yıkamaz, ben evladımı toprağa verdim yine de yıkılmam ben güçlüyüm diyor. Ya tamam da ben evladımı kaybetsem ben yıkılırım gücüm falan kalmaz, ben senle bir savaşta miydim ki bana yenilesin
Lakin neden sizi hedef seçti, anlattıklarınız yeterli değil. Yok açıldınız yok gezip tozdunuz yok eşinizi siz buldunuz falan bunlar bu kadar bilenmek için tek başına yeterli değil. Bu arada, emin olun kimse inanmadı ona, işlerine oylesi geldi. Bütün aileniz harcamış sizi , tek ablanız değil.
Hayır ablaminki kaybıyla alakalı degil, o taa bir sene önce benim açıldığımı ilk öğrendiğinde başladı bunlari yapmaya, bana hakaretler edip engelledi, diğer ablamı da kız kardeşimi de düşüncelerine inandırdı. Kaybı olunca ben taziyeye gittim, o zaman kustu içindekileri. Yine de açık açık yüzüme sen benim kocamla biseyler yapmışsın demiyor. Whatsaptan yazıyor üstü kapalı konuşup beni dinlemeden engelliyorEvlat kaybı ağır psikolojik travma yaşıyor hiç duyma önemseme insan böyle ağır travmalar yaşarken sağlıklı düşünemez benimde teyzem eşini kaybettikten sonra beni annemi kardesimi düşman bildi türlü hakaretlere uğradık 7 yıl sonra şimdi anladi hatasını bizi kaybetti ama bazen aciyorum ona
Mesleğimi söylememin nedeni hani oyle oturup kalkmayı konuşmayı bilmeyen biri değilim. Konuşma üslubum da gayet düzgün, anormal bir durum yok.Çok kötü bir durum.Bence öyle bir tavır koyun ki abla falan demeden bunu size bir daha yapamasın.
Haricinde bir tane kız arkadaşım var o kadar tatlı, kimseyle işi gücü olmaz masum mu, masum ablasına çok yardımcı ailesine de ama ablası deli gibi bişey üniden döndüğünde o... mı dersin bilmem neler mi dersin demediğini bırakmadı kıza, mahalleye rezil etti.Evlendi arkadaşım kocasına rezil etti.Aklından zoru var dersin çok başarılı, çalışkan ticaret kadını ama kardeşine tutumu böyleydi.
Bi tane daha arkadaşım var o da zamanla histerik gibi bişey oldu her hareketi seks içeriyo, bakışları o kadar tuaf ki, hareketleri de bahar candam gibi konuşmadığı kalıyo uzatarak ve gevşek bir halde konuşuyo orası ayrı.Düşünüyorum kardeşim olsaydı kıskanmak değil de , eşimin onun bu halini görmesini istemezdim ya kesinlikle başka gözle bakıcağından değil.Üzücü bir durum.
Öğretmen olmanız güzel ama bişey değiştirmez artık neler neler yaşayan öğretmenler var ne yazık ki... (doktorluk, öğretmenlik kutsiyeti asla tartışılmayacak meslekler)Tabi ki yalnızca öğretmen için geçerli değil bu durum dönemin getirisi sanırım.
Size gelirsek ne olursa olsun insan kız kardeşine bunu söylememeli ikinci arkadaşım gibi bir tavır içinde dahi olsa ki yazdıklarınızdan az çok belli olurdu öyle bir tavırda olsanız.(öyle bir tavırda olduğunuzu düşünmüyorum.)Malesef ki ablanızın aklı biraz gitmiş, acısının öfkesini bu şekilde saçma sebebi daha önce de malesef ki bu durumdan rahatsız olup içine atıp şimdi gemilerin yanması umurunda olmadığı için rahatlıkla söyleyebilmesinden geliyor diye düşünüyorum.
Beni hedef seçmesinin nedeni şu, ben eskiden katı bir dindardım, hatta onlar gibi biraz yobazdim diyebilirim. Sonra istanbulda üniversite okudum, okudukça yeni insanlar tanıdıkça hayata dair, ahlaka dair fikirlerim değişti,( yanlış anlaşılmasın, ahlaki fikirlerim değişti derken sunu kastediyorum, eskiden ben de onlar gibi düşünürdüm, eğer bir kadın sevgilisiyle aynı evde yasarsa ahlaksizdir diye düşünürdüm. Sonradan bunun bir ahlaksizlik olmadığını düşünmeye başladım. Bunun gibi örnekler) dini anlamda da fikirlerim değişti, ( din değiştirmek degil sadece dini yorumum değişti) o bendeki bu değişimleri görüyordu ve bundan sebep önce çocuklarını uzaklaştırdı benden.Lakin neden sizi hedef seçti, anlattıklarınız yeterli değil. Yok açıldınız yok gezip tozdunuz yok eşinizi siz buldunuz falan bunlar bu kadar bilenmek için tek başına yeterli değil. Bu arada, emin olun kimse inanmadı ona, işlerine oylesi geldi. Bütün aileniz harcamış sizi , tek ablanız değil.
Ayrıca da arkadaşlarımı hepsini tanırdı, ben de anlatırdım sohbet ederdik, en yakın arkadaşım vardı mesela, onu sorardı ne yapıyor diye ben anlattım, iste şimdi nişanlısıyla aynı eve taşındı beraber yaşıyorlar falan, o da bunu ahlaksizlik olarak görüyordu, onun hayatı onun tercihi derdim ben arkadaşımı seviyorum derdim.
Ben soyle tahmin ediyorum, o hep sunu düşünüyordu ben o arkadaşımdan etkilenip açıldım, ben ona uyuyorum sandı. Ben açıldığımı öğrenince de kendi kafasında paranoya yaptı geçmişte yaşananları didikledi ve biseyler uydurdu
- 9 Eylül 2013
- 11.948
- 27.407
- 798
Bence ablanız sizi öteden beri kıskanıyordu. Acı yaşayıncada oraya buraya saldırdı.Kızlar dediğim diğer iki kız kardeş. Elde somut bir delilin olması icin bu durumun gerçekten yaşanmış olması gerekir, böyle bir durum olmadı dolayısıyla da elde asla bir somut delil yok. Peki kızlar neden inandı derseniz. Ablamı hepimiz cok severdik, evin en büyüğü, bize cok bağlıydı biz de ona bağlıydık. Bu durum kızların ona inanmasını sağladı. fakat kötü yönleri de vardı. fazlasıyla kibirli ve biraz da o onu yaptı bu bunu yaptı diye dedikodu yapardı. Oğlu vefat etmis hala bana diyor ki ben oğlumu toprağa vermişim ama yine de yenilmem. Ya hu mal misin ne yenilmesi ne yenmesi biz senle savaşta miydik ki biri yensin biri yenilsin.
Diğer iki kardeşin durumuda öyleyse onun yanını seçtiler.
Çok toksik aile ilişkileri var
- 19 Mayıs 2020
- 46.563
- 208.688
- 548
Siz onun yaşamak isteyip de yaşayamadığı hayatı yaşamışsınız, size nefreti bundan. Bu tavırları nerde görsem tanırım. Diğer kardeşleriniz de aynı durumda bence, ama ablanız kadar cesur değiller, onlar da nefretini daha pasif bir şekilde gösteriyorlar , bence ablanızdan ziyade onlardan korkun .Beni hedef seçmesinin nedeni şu, ben eskiden katı bir dindardım, hatta onlar gibi biraz yobazdim diyebilirim. Sonra istanbulda üniversite okudum, okudukça yeni insanlar tanıdıkça hayata dair, ahlaka dair fikirlerim değişti, dini anlamda da fikirlerim değişti, ( din değiştirmek degil sadece dini yorumum değişti) o bendeki bu değişimleri görüyordu ve bundan sebep önce çocuklarını uzaklaştırdı benden.
Ayrıca da arkadaşlarımı hepsini tanırdı, ben de anlatırdım sohbet ederdik, en yakın arkadaşım vardı mesela, onu sorardı ne yapıyor diye ben anlattım, iste şimdi nişanlısıyla aynı eve taşındı beraber yaşıyorlar falan, o da bunu ahlaksizlik olarak görüyordu, onun hayatı onun tercihi derdim ben arkadaşımı seviyorum derdim.
Ben soyle tahmin ediyorum, o hep sunu düşünüyordu ben o arkadaşımdan etkilenip açıldım, ben ona uyuyorum sandı. Ben açıldığımı öğrenince de kendi kafasında paranoya yaptı geçmişte yaşananları didikledi ve biseyler uydurdu
Üçünü de sildim, olseler cenazesine gitmem tek dalma göz yaşı dökmemSiz onun yaşamak isteyip de yaşayamadığı hayatı yaşamışsınız, size nefreti bundan. Bu tavırları nerde görsem tanırım. Diğer kardeşleriniz de aynı durumda bence, ama ablanız kadar cesur değiller, onlar da nefretini daha pasif bir şekilde gösteriyorlar , bence ablanızdan ziyade onlardan korkun .
En yakın arkadaşım da aynen bunu diyor, onun sana karşı içten içe bir kıskançlığı var, sen açılmaya cesaret edebilecek kadar onun boyunduruğundan çıkınca bunu kendine yedirmiyor dedi.Siz onun yaşamak isteyip de yaşayamadığı hayatı yaşamışsınız, size nefreti bundan. Bu tavırları nerde görsem tanırım. Diğer kardeşleriniz de aynı durumda bence, ama ablanız kadar cesur değiller, onlar da nefretini daha pasif bir şekilde gösteriyorlar , bence ablanızdan ziyade onlardan korkun .
- 19 Mayıs 2020
- 46.563
- 208.688
- 548
Diğer kardeşlerinizden biri olsa ona da aynısını yapacaktı. Siz ona cesaretsizlikten kaybolmuş yıllarını hatırlatiyorsunuz , sizin gibi olabilirdi.En yakın arkadaşım da aynen bunu diyor, onun sana karşı içten içe bir kıskançlığı var, sen açılmaya cesaret edebilecek kadar onun boyunduruğundan çıkınca bunu kendine yedirmiyor dedi.
- 11 Mayıs 2022
- 651
- 1
- 1.076
- 28
Ablana Allah sabır ve akil versin. Bir insan sadece ozkardesi acildi diye böyle ithamlarda bulunamaz. Büyük bir travma yasiyordur. Aciyi aciyla mi kapatmaya çalışıyor. Sacma sapan cikarimlar derken kocasiyla sizin aranizda olan seylerden mi bir cikarim yaptiEvet öz ablam tarafından, kocama bakmış, o….luk yapmış diyerek iftiraya uğradım. Tüm bu iftiraları 7 yaşında vefat eden oğlunun taziyesi için yanına geldiğimde yaptı. Tek suçum da artık başörtü takmamak. Kendi kafasında paranoya yapıp saçma sapan çıkarımlar yaparak beni o… ilan etti bütün ailenin içinde. Ve ben 34 yasinda bir yıllık evli öğretmen bir kadınım.
- 21 Nisan 2022
- 128
- 113
- 18
- 33
O zaman ablanizla hiçbir şekilde görüşmeyin , söyledikleri yenilir yutulur cinsten değil, Allah kuru iftiradan korusun dışarıdan birinin kulağına gitse acaba ablası doğru mu söylüyor diye düşünür , ben olsam silerdim hayatımdan dediğim gibi sadece ablamı değil ona inanan kardeşlerimide silerdim madem inandılar onlarla da görüşmezdim .Diyorum ki ben korkmuyorum, utanılacak bir şey yapmadım ben, eğer yaptığımı söylüyorsa benimle yüzleşsin yüzüme desin, kocasıyla yüzleştirsin, ama yapmıyor ağzını açıp tek kelime etmiyor. Sadece bana hakaretler yağdırıp bana whatsaptan dikiz aynasındaki bakismalari unutmayacağım, sen o…sun deyip engelledi beni yine
Ya benim anlayamadığım şey şu; bakın ben burda kimseye kendimi aklama cabası içerisinde değilim. Ben oyle bisey yapmış olsam gelip burda yazmam yani. Benim anlamadığım şey şu; ortada asla ama asla bir kanıt yok, bir mesaj bir görüntü yaşanmış bir olay vs. Böyleyken nasıl bu kadar kendilerini böyle biseye inandırdılar, hadi bunun psikolojisi bozuk peki diğerleri nasıl inanır buna, ya ortada ispat olacak biç bisey yok, cunku oyle bisey yok.Diğer kardeşlerinizden biri olsa ona da aynısını yapacaktı. Siz ona cesaretsizlikten kaybolmuş yıllarını hatırlatiyorsunuz , sizin gibi olabilirdi.
Şayet oyle bisey olsa yüzleşelim der miyim. Yalvarıyorum resmen bizi yüzleştirin diye
- 19 Mayıs 2020
- 46.563
- 208.688
- 548
Size dedim ya , işlerine inanmak geliyor diye. O ailede tek mert olan ablanız, düşmanlığını açıktan yapıyor.Ya benim anlayamadığım şey şu; bakın ben burda kimseye kendimi aklama cabası içerisinde değilim. Ben oyle bisey yapmış olsam gelip burda yazmam yani. Benim anlamadığım şey şu; ortada asla ama asla bir kanıt yok, bir mesaj bir görüntü yaşanmış bir olay vs. Böyleyken nasıl bu kadar kendilerini böyle biseye inandırdılar, hadi bunun psikolojisi bozuk peki diğerleri nasıl inanır buna, ya ortada ispat olacak biç bisey yok, cunku oyle bisey yok.
Şayet oyle bisey olsa yüzleşelim der miyim. Yalvarıyorum resmen bizi yüzleştirin diye
Ya iste mesajda yazmış ki, dikiz aynasındaki bakismalari unutmayacağım, hani burda kastettiği kişinin eniştem olduğunu bile ben burdan çıkarıyorum, ben ve o beraber ya abimin arabasına binmişiz ya da onun esinin arabasına. E abime demeyeceğine göre kocasına diyor. Hani bana açık açık sen kocamla bisey yaşamışsın bile demiyor. Üstü kapal bir şekilde iki mesaj atıp sonra sen o… sun dedi engellediAblana Allah sabır ve akil versin. Bir insan sadece ozkardesi acildi diye böyle ithamlarda bulunamaz. Büyük bir travma yasiyordur. Aciyi aciyla mi kapatmaya çalışıyor. Sacma sapan cikarimlar derken kocasiyla sizin aranizda olan seylerden mi bir cikarim yapti
Nihayetinde ablanız ama tabiri caizse kişi kendinden bilir işi demek istedim.Evet öz ablam tarafından, kocama bakmış, o….luk yapmış diyerek iftiraya uğradım. Tüm bu iftiraları 7 yaşında vefat eden oğlunun taziyesi için yanına geldiğimde yaptı. Tek suçum da artık başörtü takmamak. Kendi kafasında paranoya yapıp saçma sapan çıkarımlar yaparak beni o… ilan etti bütün ailenin içinde. Ve ben 34 yasinda bir yıllık evli öğretmen bir kadınım.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.