- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi Safir Taht
-
yani dediğim gibi olabilir o resim abartı da olabilir.
Rengina senlik bir şey yok ki. Sen sadece internette dönen bir şeyi koydun buraya doğru ya da yanlış.. Sen koymasan da ulaşabiliriz o resme. :)
bilinç altı herşeyi alır , mesela subliminal mesaj içeren bir müzik dinlersiniz aslında müziğin arkasında sesler veya konuşmalar vardır bunu kulağınız duymaz yani müziğin arkasındaki konuşmaları kulak duymaz ama beyniniz gizli mesajları alır ...
mesela telkinler de bu şekilde yapılır .. telkinlerde sadece müzik duyarsınız ama arkasında konuşmalar vardır aslında..
bunun için bilin altını bilmek lazım
o yüzden anlamsız geliyor insanlara, zaten farkında olduğumuz şeyler bilinçtir , farkında olmadığımız şeylerde bilinç altı dır ...
Bilinçaltı aptaldır bilinmeyeni almaz. Zihnimizde bulunan ama farkında olmadıklarımızı veya reddettiklerimizi kaydeder. Doğruyu yanlışı ayırt edemez. Yanlış şeyleri depo ederek bizim yapmak istemediğimiz şeylere bizi yönlendirebilir. Tv de pizza yerken kola içen birini devamlı görürsek her pizza yediğimizde kola isteriz ama ben pizzanın yanında aslında ayran içmeyi daha çok seviyorum gibi.
Sexin anlamını veya okuma bilmeyen çocuğun bilinçaltının bunu almasına imkan yoktur.
Evet ben asla kola içmem ama çok fazla reklamda görünce gidiyorum alıyorum.
Subliminal mesaj senin de dediğin gibi anlaşılamamış tam. Buluttaki sex yazısını hiçbir çocuk anlamaz. Çocuk okuma bilmez, bilse ingilizce anlamaz, anlasa bile sexin ne demek olduğunu bilmez, sex isteği oluşmaz. Bilinçaltı o kadar zeki bir şey değil beynin bilmediğini algılamaz. Bilinçaltı aptaldır. Beynin bilip de reddettiği şeyleri hafızaya atar, gerekli gereksiz her şeyi depolar. İyi ve kötüyü ayırt edemez. Ama bilinmeyeni depolamaz. Hele ki okuma yazma bilmeyen ingilizce bilmeyen hayatında sex yapan birini görmemiş bir çocuk o yazıya bakarak sapık hiç olmaz.
evet diyorum ya ulaşılabilir ama sonucta ben koydugum için rahatsız oldum bazı yorumlardan.
Ben de o resimle ilgili yorum yaptım da ondan söyleme gereği duyuyorum. Yorumu sana yapmıyoruz sonuçta. .resimle ilgili düşüncelerimizi paylaşıyoruz boşver..
tamam bilinç altı herşeyi alır bende onu diyorum ayırt etmez
ama yaşantılarla ortaya çıkar .. örneğin sex yazısı diyorsunuz ki çocuk anlamıyor ingilizcesi yok , işte bu yaşantıyla ortaya çıkacak .. yani araştırdığıma göre bunları söylüyorum..
bilinç altında anlamsız olan şeyler yaşamla anlam buluyor
Aynen öyle dansçigim, gelde bunu insanlara anlat. Mesajini begenemedim, önce baska üyleri begenecekmisim.
Ayrica cinsellik için niye bu kadar panik yaratiliyor? Bir yerde sex yazilmasi ve ya birseye uzuuuuunca baktiginda penis gibi görünmesi, çoçuklarimiza ne verir? Daha öncede bu forumda demistim, buralarda 4,5 yasindaki çoçuklari Beyaz melek filmini götürüyorlar yada playstation grand theft auto oynuyorlar fakat bir bulutun güya sex yazmasi panik nedeni oluyor?
Aslinda senin anlattigin seyleri psikoloji dersimde çok daha genis kapsamda ögrendim ve hatta o zaman bile diyorumdum. Keske herkez en azindan bir kaç saat psikoloji dersine girse diye. Öyle olsaydi kendimizi bu tartisma içinde bulmazdik.
Ya dusun iste bir kufuru caktirmadan hop kaziyorlar beyinlerine cocuklarin boyle igrenclik olmaz birde isitme engelliler icin tercuman koymuslar cok dusunuyorlar ya cocuklari isimler ideolojik kaygilardan dolayi secilmisAyyyy sorma yaaa venim oglumda alisti ittirgitime binicen,ittirgitim nerde?....diye surekli kullaniyor bu kelimeyi puufff cok sinir oluyorum
Hele birde cocuklarin sacma isimleri yokmu zeze,bibi :))
Evet alt mesajlardan önce çok daha tehlikeli apaçık mesajlar var, onlara kimse ses çıkarmıyor ama böyle gizemli şeylere bayılıyoruz. kriminalcilik oynuyoruz gibi oluyor biraz sanki. :)
çocuklara anneler saatlerce pepe izletiyor her bebeğin elinde ipad her çeşit oyunu oynuyor. Daha bugün bir konu vardı 8 yaşındaki çocuğun önüne silahları koyup resim çekmişler. Çok açık ve net tehlikelerle dolu dünya...
Yazınızın son cümlesinden ben sadece farkında olmadığımız şeyler bilinçaltıdır diye anladım. Ben mi yanlış anladım acaba ama farkında olduğumuz şeylerde biliç altında farklı anlamlar yüklenerek durur.
farkında olduğumuz şeyler biliçtir ama biliç altı farkında olduğumuz şeylere bilinçli bir şekilde çıkardığımız anlamlardan farklı bir anlam çıkararak kendine alır ve ileride insanın yaşantısını etkiler. Ama her farkında olmadığımız şey bilinçaltına görsel olarak alınsada bu farkında olupta bilinçaltına farklı malarda atılan şeyler kadar etki etmez insanın yaşantısına.
Yazınızın son cümlesinden ben sadece farkında olmadığımız şeyler bilinçaltıdır diye anladım. Ben mi yanlış anladım acaba ama farkında olduğumuz şeylerde biliç altında farklı anlamlar yüklenerek durur.
farkında olduğumuz şeyler biliçtir ama biliç altı farkında olduğumuz şeylere bilinçli bir şekilde çıkardığımız anlamlardan farklı bir anlam çıkararak kendine alır ve ileride insanın yaşantısını etkiler. Ama her farkında olmadığımız şey bilinçaltına görsel olarak alınsada bu farkında olupta bilinçaltına farklı malarda atılan şeyler kadar etki etmez insanın yaşantısına.
bilimsel olanı yazıyım belki ben tam anlatamadım
bilinç altı ; bireyin farkında olmadığı, arzu, istek, dürtü, düşünce ve duyguları içeren düzeydir.. insanlar bilinç altındaki arzu istek ve dürtülerini uğraşşada hatırlayamaz... ancak buradaki yaşantılar asla yok olmaz... gündelik yaşantıların bir çoğunun kaynağı yani davranışlarımız yönlendiren güçler bilinç altında yer almaktadır.... rüyalarımız, fantezilerimiz , dil sürçmeleri bilinç altımızda neler olduğunun ipuçlarıdır ...
bilinç ise ; birayin farkında olduğu yaşantılardır .... şu an nelerin farkındasınız ? hiç düşünmeden , uğraşmadan aklınıza gelen şeyler bilinç dir ...
tam olarak böyle bilinç ve bilinç altı ...
ben yazınızı şimdi anladım az önce tam anlam verememiştim
aynı şeyleri söylüyoruz aslında da ben tam anlatamadım canım ..
evet bu şekildedir. bende yazarken hep bu şekilde olduğunu düşünerek yazdım. ama işte bilinç altında oluşan şeyler aslında bilincimizde yaşadığımız şeylerden algıladığımız şeylerden farkında olmadan etkileniyor. bu durumda yaşadığın şeyler mi yoksa anlamsız bir şekilde gözünün önünden geçen şeyler mi daha çok etkiler diye düşününce yaşayıpta bilinç altında farklı anlamlandırılan şeyler diye düşünüyorum.
psikoloklar çocukluğuna inelim diyor aslında oradaki olay çocukluğunda yaşadığı bir olayın onun bilinç altında yarattığı etkiyi bulmak ve bunu düzeltmek için bilinç altına gerekli sinyalleri vermek. bu durumda bilinç altı yaşadıklarımızdan oluşuyor ama farkında olmadan oluşuyor. Telkinlerle biliç altındaki yanlış şeyleri düzeltmeye çalışarak etkisinden kurtulabiliyoruz. Aslında biliç altı çokta kötü öcü birşey değil önemli olan derinlere inip yaşanan olayın bilinç altında neler hissettirdiğini bulmak sonra değiştirebiliyorsunda.
neyse umarım birileri okurda çocuklarını bilinç ve altında oluşabilecek kötülüklerden korumaya çalışır.
anlamamanız çok normal :) o kadar karışık yazmışım ki
Neyse umarım hepimiz sağlıklı bireyler yetiştirmeyi başarabiliriz. Annelere çok iş düşüyor. Zaten uzmanlar 3 yaşına kadar hiç televizyon izlememeli diyor 3 yaşından sonrada saat sınırı vardı. ama çoğu bilinçli anne bile artık hayat şartlarından televizyonun karşısına koymak zorunda kalabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?