- 3 Şubat 2010
- 11.306
- 5.495
- 773
- Konu Sahibi Safir Taht
-
dediklerinizde haklısınız bilinçaltı çok derin ve çok öenmli bir konu. neden demişsin ya o yüzden fikrimi belirtmek istedim. bazı insanlar bir çok şeye yoğunlaştıkları zaman hiç birinde başarılı olamıyorlar. Belki siz öyle değilsinizdir bilemiyorum tabiki. birde görülmeyen birşeye karşı önlem almak daha zordur bunu çok abartıp bununla uğraşırken aslında gözümüzün önündeki esas tehlikelerden uzaklaşabiliriz. Herkes sizin kadar bilinçli olabilse keşke. işte tam bilince ulaşmayan insanlar böyle birşeyi okuyup çokta fazla abartınca esas tehlike o zaman başlar diye düşünüyorum.Ne yapacağını bilemeyen insan aslında çok zararlıdır. yanlış adımlar atabilir.
Birde bilinçle yaşadığımız olaylarda bilinçaltında etki yaratır. İşte bunlarla uğraşmak daha kolay ve daha verimlidir. Çünkü çocuk bilinçli bir olay yaşadığından bilinçaltında oluşan etki çizgi filmde öylesine izlerken oluşan tepkiden daha fazladır. Bilinçaltıda sadece 25. kare mesajı işlemiyor ki. İnsanların gördüğü beyaz renk bile bilinç altına işleniyor ve belkide siyah şeklinde. Bilinç altı daha çok korku ve dürtüleri içerir. Olumlu bir olay bile olumsuzlaşabilir orada işte bu yüzden önce gözle görülene dikkat etmeliyiz. gözle görülen tamamlanınca görülmeyene sıra gelmeli diye düşünüyorum. Siz inanıyor musunuz ki burada yazan veya dışardaki her anne herşeye dikkat ediyor etmiyorlar ama lafa geldimi kimse çocuğuna çizgi film açmaz eline telefon verip susturmaz herkes dört dörtlük ilgilenir zaten çocuğuyla. Zaten o yüzden çok sağlıklı bireyler yetişiyor hiç bir çocuk her istediğine hemen ulaşamadığı için doyumsuz şımarık oluyor. Eminim burada içimizdede çok var öyle anneler. Kınamıyorum belki hayat şartları onları buna itiyordur bilemiyorum ama işte göz önünde daha önemli sorun varken burada yasaklanmış birşey için gereğinden fazla uğraşmak yanlış geliyor. Bakın gereğinden fazla diyorum tabikide göz ardı edilmemeli ama abartmadan. Ve şurda dün vah vah ne kötü diyen çoğu insan büyük olasılıkla yine bugün çizgi film açtı.
ne kadar güzel tebrik etmek istedim sizi keşke herkes sizin gibi yapabilse. Zaten uzmanlar 3 yaşına kadar televizyon yasak diyor duygusal gelişimi açısından ki bu mesajları bir kenara bırakınca bile televizyon çocuğu olumsuz etkileyen bir araç günümüzde. içinde her türlü pislik var çünkü birde internet yasaklanmalı belli bir yaşın altındaki çocuklarda veya kullanılıcaksa belli saat aralıklarında nereye girdiği gözetilmeli diye düşünüyorum. bu çağda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor
Profesyonel çizgi filmlerde vardır doğrudur. Ama herşeyden boyle anlamlar cikarmak saçma. İncelendikçe herşey herşeye benzetilebilir
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sonuncusu yetişkinler tarafından iyi bilinen bir ilüstrasyona yapılmış bir gönderme sadece. Yetişkinler anlasın diye. Bazı çizgi filmlerde vardır bu tip öğeler. Ben bir çocuğun onlardan bir anlam çıkarabileceğini, fark bile edebileceğini düşünmüyorum.
fark edildiği anda etkisini kaybediyor zaten. burada önemli olan fark etmeden bilinç altına yerleştirmek.
bilinç altına yerleşen şeyler sürekli etki göstermese de insanlar önemli karar alacakları zaman etkisini gösteriyor. ve kendinizde bu etkiyi gösterdiğini anlamıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?