Oyuncakta subliminal (25.kare) mesajı

Bilinçaltı ile ilgili söyledillerinizde haklısınız . Benim üstünde durmaya çalıştığım şey , olumsuz davranış oluşturacak açıkça bilincimizle farkına vardığımız tehlikenin boyutu çok fazla ve günümüzde tamamen bunun önüne geçme imkanı yok .yapabildiğimiz başarabildiğimiz kadarıyla çocuklarımızı korumaya çalışıyoruz . Bunu yaparken bilinçaltını da es geçmeyelim o da önemli diye düşünüyorum . Abartma konusunda öyle olmadığımı düşünüyorum ama bilemem tabii, tamam abartmayalım ama önemsiz de görmeyelim .Nette gördüğüm her resme inanmıyorum tabii ki olmadık şeyler de var .
Ben yalnızca bu durumu yok sayamıyorum yoksa deli gibi her yerde mesaj aramıyorum .

Benim çocukluğum sokaklarda geçti hatta bazen geç saatlere kadar ya sokakta ya komşunun bahçesinde oynardık .şimdi ki çocuklar gibi saatlerce tv başında asla oturmadım.
Eskiden gördüğümüz her çocuğu sevip , öperdik . Markette adam -kadın ah ne tatlı diye bebeği öperdi kimse de bundan rahatsız olmazdı . Şimdi böyle mi ? Yabancıların küçük çocukları değil öpmesine başını okşamasına tahammül edemiyorum . İster abartı deyin , ister paranoya . Çocuğunuz varsa 4 kulağınız 4 gözünüz olacak bu devirde , çocuğu korumak çok zor .

Ben çok bilinçli olduğumu iddia edemem . Kim bilir ne yanlışlarım vardır ki çizgi film de izletiyorum Sadece kendi çapımda seçici davranmaya çalışıyorum . Elimden geldiğince , olabildiğince .
Tanımadığım biri çocuğuma izletmiyorum diyorsa ben doğru söylediğini kabul ederim . Burda çoğu anne zaten izlettiğini söyledi hatırladığım kadarıyla .

Aslinda her seyde subliminal mesaj aramak biraz paronayakca.
Mesala ben farkinda olmadan tek gozum gorunmuyen bir fotograf cekmisim,faceye koymusum.Ama hic farkinda deyilim.. Boyle herseyde bisey arayan der ki bu kadin ne yapmaya calisiyor,illuminatinin simgesini yaparak?
Biraz boyle birsey..

evet arkadasim cok haklisiniz heleki gelisimi cok etkiliyormus bu ekliyecegim resimden de belli Tv izleyen cocuklar ve izlemeyen cocuklarin resimleri
ayrica ne yalan söyleyim benim evimde Tv yoktur :) ve cok mutluyuz hamd olsun... net var onuda ben karar veriyorum nezaman acilcak acilmiyacak diye :)
bazilarina gaddar gelebilir ama gercekten bu zamanda ailelerin bir sorunuda Tv dir muhabbetler oyunlar yakinlik vs kesiliyor yok su dizi yok bu mac gibisinden... (kendi ailemdende biliyorum)

http://ilkokulgunlugum.blogspot.com.tr/2013/02/tv-izleyen-cocuklarla-izlemeyen.html

Son düzenleme:
gözünü kısıpta bakın denilenlerde dahil hiçbirini kendim bakarak anlamadım

ama çizilip işaretlenip gösterilenler korkunç gerçekten zaten cocukalrı cizgi film izlerken izlemek tepkilerine bakmak yeterli sanırım benim yegen çizgi film izlerken kendinden geçince bakıyorum başlıyo çekyatı yumruklamaya nasıl bi şiddet içine işliyosa olmuyo kalkıyo kardeşine başlıyo vurmaya durup dururken artık carton net izletmiyo görümcem o kanaldan nefret ediyorum resmen şiddet içerikli daha bilmedigimiz kim bilir neler var hiç sevimli bi hikayesi şeyi yok malesef... ben anaokulu öğretmeniyim bitek cayou bide pepe çocukalra yararlı diye düşünürdüm ama burdakileri okuyunca onalrdanda şüphelendim bazı çizgi animasyonalr var bilgilendirici polislerle yayaalrla trafik kurallarıyla yada ne bilim işte hayatla ilgili onalrda renkli onlarda çizgi film ama cocuklar onları izlemekten asla zevk almıyolar peki neden demekki bunalrda ayrıca bagımlılık yapıcı şeyler var aslında hiç tv açmamak en güzeli ama nereye kadar... tv açmasan pc var hele orda ne yaazarsan çıkıyo artık neslimizi korumak çok güç... bazıa rkadaşların ddiği gb bunalr çizgi filmlerde gizli koyulan simgeler peki ya anne pembe dizi izlerken cocuk GÜYA OYUN OYNARKEN.... behlül bihteri kucandan yataga ordan yere atıp götürüken yada diger dizilerde apaçık ve alenen neler yapıylıyo bunalr nolucak peki 1-2 yaşındaki cocuk dudaktan öpmeyi ve anne baba ne iş yapar biliyo afedersiniz anaokulundaki cocukların kendi aralarında oynarkenki diyologlarını görseniz duysanız aglarsınız malesef ahlak kavramı çöküyo evet sadece dizlilerle yada çizgi filimlerlede degil anne baba ilişkisi en yakın tanık vcocuk anne babayı öpüyo sarılıyo ve yakın temaslar apaçık ortadaoluyo... cocugun anne ve babasını birbirini severken görmesi cok olumlu bi aşılamadır sevdigini ve saydıgını bilmesi ama öpüşürken koklaşırken şehvetle dokunuşlarına anık oöamalı bence... kreşte cocuk kıza gel dizime yat beraber film izleyelim diyo çizgi filmden bahsedşiyo ve kız izine yatıncada başlıyo saçını okşamaya topluysa saçı tokanı çıkart diyo sonra kız tokasını çıakrıyo ve cocuktaki yüz ifadesini görmelisiniz belki bişey hissetmiyo belki anlamıyo ama görerek taklit etme olguları acayip geliştiginden bunalr malesef cocukalrda davranışa dökülüyo ve daha birçogu..............

konyu açan arkadaşa teşekkürler

Profesyonel çizgi filmlerde vardır doğrudur. Ama herşeyden boyle anlamlar cikarmak saçma. İncelendikçe herşey herşeye benzetilebilir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Profesyonel çizgi filmlerde vardır doğrudur. Ama herşeyden boyle anlamlar cikarmak saçma. İncelendikçe herşey herşeye benzetilebilir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

pembelicivciv'e katılıyorum. Hassasiyetin ucunu kaçırmamak, takıntılı anne portresi çizmemek lazım.

Bu mesajlar zaten bizim istegimiz dısında bilinç altımıza yerleşiyor. Ve bu yuzden cok fazla tv seyretmek beyin kirliliği yani dikkat dagınıklıgı yapıyor. Fark etmediğimz sürece zararsiz durabilir.zaten eğer bu yazilari görseydik dogru ya da yanlis oldugunu bildigmz seyleri ayirarak beyne gonderirdik. Gormediğmz icin direk bilinc altına gidiyo

Bende bayadır bu konuyu araştırıyorum ve çizgi filmlerin çoğunda da var bunlar

Mesela tom ve jerry adamların şapkalarının üstünde tek göz işareti var karşılarınada şeytan çıkıyo ve önünde eğiliyolar
resmen şeytana tapıyolar tövbe estağfurullah...

Çocuklar bunlara dikkat etsede etmese de bilinç altına çoktan yerleşiyor

Mesela bu, böyle kafamı olur

Sonuncusu yetişkinler tarafından iyi bilinen bir ilüstrasyona yapılmış bir gönderme sadece. Yetişkinler anlasın diye. Bazı çizgi filmlerde vardır bu tip öğeler. Ben bir çocuğun onlardan bir anlam çıkarabileceğini, fark bile edebileceğini düşünmüyorum.

fark edildiği anda etkisini kaybediyor zaten. burada önemli olan fark etmeden bilinç altına yerleştirmek.
bilinç altına yerleşen şeyler sürekli etki göstermese de insanlar önemli karar alacakları zaman etkisini gösteriyor. ve kendinizde bu etkiyi gösterdiğini anlamıyorsunuz.

Aynen katılıyorum bende aynı şeyi yazmıştım farketmeden bilinç altına yerleşiyo zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…