- Konu Sahibi Safir Taht
-
karışık olmuş biraz ne yalan söyleyim :)) net başında yazmak zor oluyor tam anlatamıyoruz bazı şeyleri olağan şeyler ..
işte burada sayfalardır arkadaşlarında aslında demek istediklerinin bu resimler bilinç altını etkiliyor ama günlük yaşamda yaşanılan olaylar bilinç altını daha çok etkiliyor bu yüzden buna takacağımıza çocuğumuzun direk maruz kalıpta bilinç altında kötü şekilde oluşabileceği şeylere engel olalım demek istediklerini düşünüyorum. Yoksa kimse çocuğunun kötülüğünü istemez.
Ama güzel bir tartışma ve konu oldu en azından bazı insanlar bilinç altının düşündüklerinden daha önemli olduğunu anlayabilir bu kadar yazışmanın sonunda :) hatta bir çok kişi izlettiği çizgi filmleri sorgulamaya başladı çok iyi oldu çoğu çizgi film de zaten açık bir seçilde kötü şeyler aktarılıyor gizli mesajlara gerek kalmadan
Mrhb arkadaslar
Bende cocuk yetistirme konusunda baya bi endiseliyim
Cizgi filmmi, tv mi, cevremi nedir bilmiyorum ama cevremde cok ürkütücü olaylar oldu. Örnek vermek lstiyorum.
9 yasinda bir kiz bir erkek cocugu öpüsür ve sevisir pozisyonda suc ustu yakalaniyor ve erkek cocugu pedagoga goturuluyor.
4 yasinda bir erkek cocugu oyun oynarken 2 yasindaki kiz cocugunun cinsl organini gidiklamaya calisiyor.
5 yasinda bir erkek cocugu henuz bezli olan kiz bebeklerin bez degisimini seyretmek istiyor.
11 yasinda ve 6 yasinda erkek cocuklari kiz cocuklarinin hatta bebek sayilabilecek kiz cocuklarinin oyun oynarken bazi yerlerini elliyor.
8 yasinda kiz cocugu net de soyundurulan bir oyun varmis onu oynuyor.
5 yasinda bir kiz cocugu asik olmus cocugunnismini ogrenemedigi icin agliyor.
Bu cocuklarin aileleri bu tur konularda o kadar hassaslardiki olanlar karsisinda ne yapacaklarini sasirdilar.
Benim anlamadigim bu cocuklar neden bu kadar erken meraklaniyor ve uygulamak istiyor. Nasil önlem alinmali. Nasil edep ogretilmeli. Cinsellik en zararsiz sekild cocuklarimiza hangi zamanda empoze edilmeli.
Bn acikcasi cok ürktüm. Bilen , tecrube edinen, uzman varsa bizlere lutfen yol gostersin.
Yanlış anlamayın lütfen ,
konu 5 yaşındaki çocuğun illa sapık olması değil derken sizin mesajınızı kastetmiyorum .
Bazı mesajlarda, görse ne olur , çocuk sapık mı olacak benzeri şeyler yazılmış. Ona istinaden yazdım .
Uzun paragrafınızı alıntılamak istemedim yer kaplamasın diye çok doğru şeyler yazmışsınız. Daha önce bende dedim hiç bir din bu kadar şiddete, tecavüze vs. izin vermiyor zaten. Gittikçe yozlaşıyoruz.Ama bunun tam olarak sebebi bilinç altı reklamları değil. Tabikide onlarında etkisi var ama farkındaysanız artık günümüzde her yerde o kadar cinsel içerikli şeyler karşılaşıyoruz ki. Bilboard larda pargum reklamı üstelikte cinselliği önde tutacak şekilde. Hadi evde televizyon hiç açmadın ama ya dışarıda her yerde. Bir dondurma reklamı dondurmayı bile ister reklamı ister afişi kadını, aşkı ön plana çıkararak sunuyorlar. Yani bu kadar alal ade açık bir şekilde yapılırken bilinç altı reklamlarına pek gerek kalmıyor zaten. Bilinç altında direk bilincin görüp algılayıp daha sonra bilinç altında oluşturduğu objeler bu kapalı gizli reklamlardan daha çok etki ediyor. Tabiki önemsiz diyemeyiz ama oturup bunu abartmak yerine açık seçik olupta engel olabileceklerimize engel olmak daha önemli diye düşünüyorum. İnsanlar çocuğuma tv izletmiyorum dese bile o zaman eve hiç bir ne kağıt ne teknolojik alet girmesi lazım. her koşulda çocuk görüyor gazetelerde bile abuk subuk reklamlar. Ki çoğu insan çocuğuna internetten oyun açıp oynatıyor. Başından kalkıyor çocuk artık oyun sitesinde ilgisini çeken ne varsa oynuyor. Buralarda çokta sağlıklı şeyler yok açıkçası. Yani ne yapmak lazım bilmiyorum her yerde o kadar zarralı şey var ki. Çcuğuna tv izlettirmesen uyurken çocuk sen açsan çocuk uyanıp sessizce yanına gelse yine görüp maruz kalıyor. her taraftan kalıyorda kalıyor. Çocuk yetiştirmek çok zorlaştı. Bizim zamanımızda biz oyuncak bebeklerimize kıyafet dikerdik iç çamaşırına kadar diker giydirirdik şimdi bir tanıdığımın çocuğu bebeklerinin kıyafetlerini çıkartıyor öyle oynuyor. Üşücek hasta olcak ne derse de öyle yapıyor. Bilinçli aileler bile dediğiniz gibi ne yaparsa yapsınlar baş edemezken birde bilinçsiz insanları düşününce yeni nesil nasıl olucak diye korkuyor insan
Bu saçma tabii ki , dalga geçme amaçlı yapmışlardır .
Oncelikle konu sahibine cok tesekkur ediyorum bu yararli paylasimlardan dolayi ve lutfen. Bilen cevaplasin trt cocuk daki cizgi Filmlerde ve pepe de var mi nolur cevap yazin
Bana son derece sacma geliyor boyle seyler.
Kusura bakmayin hanimlar ama son yillarda bu subliminal zimbirtilari nerelerde cikarmadilar ki... Yok kemal sunalin filmlerinde varmis bugs bunnyde varmis onda varmis bunda varmis... Ben bunlarla buyudum cok sukurde ne boyle birseyler farkettim nede bilinc altim sex sex sex diye cildirmiyor...
Pepede var mikide var bugs bunnyde var eeee ne izlicek bu cocuklar oldu olacak babasiyla el ele verelim cizgi filmi biz cekelim cocugumuz bizi izlesin...
Puzzle dizerken cok belirgin ise harfler cocugun dikkatini daha cekebilir o yuzden puzzle icin dikkat ederim evet ama cizgi filmerde ay kiyida kosede birseyler var mi diye onemsemem...
Cocuklar zaten farketmiyo bunlari benimde cocukken farketmedigim gibi ki deli gibi cizgi film izlerdim halada cizgi film cok severim
kurtlar vadisinde bu hafta bunla ilgili örnek vardı.ezan okuyan imam Allahu ekber allahu ekber diyor ama ses inceleniyor farklı anlamlar çıkıyor altında....bi dönem baya okumuştum bunla alakalı konuları örnekleri falanda izlemiştim.bi yabancı flimde gözle görülmicek şekilde erkek cinsel organı yerleştirmişler ekrana ,saniyeyi durduğunuz anda bile gözükmüyordu ....
farketseniz zaten subliminal mesaj olmaz asıl amaç farketmemiz o yüzden mantığınız çok ters bu durumda
http://www.youtube.com/watch?v=w5HWy8nMABs bu programda ayrıntılı anlatmışlardı öyle bi göz gezdirseniz yeter zaten hepsini izlemeye gerek yok
Bana son derece sacma geliyor boyle seyler.
Kusura bakmayin hanimlar ama son yillarda bu subliminal zimbirtilari nerelerde cikarmadilar ki... Yok kemal sunalin filmlerinde varmis bugs bunnyde varmis onda varmis bunda varmis... Ben bunlarla buyudum cok sukurde ne boyle birseyler farkettim nede bilinc altim sex sex sex diye cildirmiyor...
Pepede var mikide var bugs bunnyde var eeee ne izlicek bu cocuklar oldu olacak babasiyla el ele verelim cizgi filmi biz cekelim cocugumuz bizi izlesin...
Puzzle dizerken cok belirgin ise harfler cocugun dikkatini daha cekebilir o yuzden puzzle icin dikkat ederim evet ama cizgi filmerde ay kiyida kosede birseyler var mi diye onemsemem...
Cocuklar zaten farketmiyo bunlari benimde cocukken farketmedigim gibi ki deli gibi cizgi film izlerdim halada cizgi film cok severim
Eee ben (kucukken) veya cocugum simdi cizgi film izlerken icindeki subliminal mesajlarin farkina varmazken bu neden benim icin bir onem veya endise tasisin?
Cok olmasada arastirdim bu konuyu neler nelerde subliminal mesaj var diye vidyo hazirlanmis.. Yarisindan cokunu ben kucukken izlemisim zaten cizgi filmlerin ve 4-5 sene once cikti anca bu subliminal mesaj tantanasi...
Eee ben kucukkende varmis bunlar(22yasindayim) sonradan ortaya cikmis var olduklari da benim kisiligimde cok sukur ne bir sapiklik var nede gozumu kapattigimda gozumun onune sex kelimesi veya penis sekli gelmiyor...
Beh kucukken annem hic cizgi filmlerde boyle seyler aramazdi cunku oldugunu bilmezdi zaten sonradan birileri cikti aaaa cinsel icerikli mesajlar var dediler o zaman 90li cocuklar komple sapik olsun...
Okadar izlenmeyecek yasakli seyler var zaten cocuklar icin birde cizgi film izlemesini engelleyemem ne izleticem ben o cocuga.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?