• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ovulasyonu yeni biten ve adetine 5-10 gün kalanlar

Merhaba benimde batım 4 ekim ve bizde mayıs ayından beri bebek istiyoruz ama her ay hüsranla karşılaştım. Geçen hafta dr gittim ve çikolata kistimin olduğunu öğrendim. Bir takım testler falan yaptı. Bugün sonuçlar çıkacak inş kötü bir sonuç çıkmaz ve hamile kalırım doğal yollarla diye dua ediyorum . Seni çok iyi anlıyorum her ay hamilemiyim acaba beklentisi ve yaşadığın hüsranı biliyorum Rabbim isteyen herkese nasip etsin . Lütfen umudunu yitirme:70:

Geçmiş olsun inşallah güzel sonuçlar alırsınız. Birşey sormak istiyorum dr. gittiğinizde ultrasondan mı kistinizin olduğunu gördü yoksa alt muayenesi mi yaptı eğer bu ay olmazsa ben de dr bi görünmeyi düşünüyorum ve muayene olmak istemiyorum o yüzden sordum.

anwaycğm,medimuscuğum, wwprenseswwcuğum Allah bizler dahil sizlerede bebişler versin. umudumuzu kaybetmemeliyiz. bizler için her ay yeni bir umuttur.

Geçmiş olsun inşallah güzel sonuçlar alırsınız. Birşey sormak istiyorum dr. gittiğinizde ultrasondan mı kistinizin olduğunu gördü yoksa alt muayenesi mi yaptı eğer bu ay olmazsa ben de dr bi görünmeyi düşünüyorum ve muayene olmak istemiyorum o yüzden sordum.

Evet güzelim alttan muayene yapıyor. Vajinal ultrasonda gördü bendeki kisti, genelde ilk muayene eğer gebe değilsen alttan yapılıyor yumurtalıkların durumu falan smear testi bunlar için yapılmak durumunda, bende istemiyordum üstelik dr erkekti gidene kadar akla karayı seçtim ama rahatlatıyorlar seni bence dr gitme işini geciktirme ben bundan bir yıl önce gitmiştim hiç bir sorun yok denilmişti ama bak şimdi kist çıktı. En azından için rahatlar:34:

Evet güzelim alttan muayene yapıyor. Vajinal ultrasonda gördü bendeki kisti, genelde ilk muayene eğer gebe değilsen alttan yapılıyor yumurtalıkların durumu falan smear testi bunlar için yapılmak durumunda, bende istemiyordum üstelik dr erkekti gidene kadar akla karayı seçtim ama rahatlatıyorlar seni bence dr gitme işini geciktirme ben bundan bir yıl önce gitmiştim hiç bir sorun yok denilmişti ama bak şimdi kist çıktı. En azından için rahatlar:34:

Off ya inş bu ay tutarda böyle şeylerle uğraşmak zorunda kalmayız.
göçmenkuslar; canım amin ,inşallah çok bekletmeden herkese nasip olur. Beni böyle eşim gerdi yoksa çok hevesli de değildim böyle panikle regl günümü de beklemezdim. Eşim çok istiyor öyleki her regl sonrası morali bozulup istemeden de olsa evde sudan sebepler yüzünden gerginlik olmaya başladı ne bilim ya..
Ama bu ay sanki hamileymişim gibi geliyor hiç böyle hissetmemişti

Son adet tarihim 26 ağustos.6 aydır denemelerimiz oluyor fakat herhangi bir sonuç alamadık polikistik over tedavısı gördüm adet gecikmelerim oluyordu progeston ilacı kullandım bi 4 ay.adet düzensizliğim normale girdi gibi.bebek istiyoruz fakat suana kadar hep denemelerimiz başarısız oldu.yumurtlamamı daha öncesinde acıkcası takıp etmedim.
Internette bi yerde son adet tarihlerini yazıp ilişkiye girebilcegin tarihi gösteren bir sistem var onda yazdım gebe kalmam için en yüksek oldugu günler 9 eylül ile 14 eylül arası cıktı.
Denemelerimiz oldu.ne olur ne olmaz bilmiyorum fakat 3 gündür böle kahverengiye çalan,hafif pembemsi bi lekelenme oluyor.26sı veya 28inde hastalanmam lazım.normalde gögüslerimde şişkinliği hissederdim bu ay öle bişey yok fakat gaz sancılarım oluyor.birde karnımın içi acıyor g,ib, gelıyor böle alt karnımda hep bi hareketlilik oluyor gibi gelir.ya üsüttüm ondan dolayı yada bilmem artık.belimin sağ tarafında hep bir agrı hissediyorum.sanırım hastalanıcam. Okadar çok isitiyoruz ki bir bebeğimiz olsun bakalım.allah herkeslere kucagına sağlıklı sıhatli bebek almayı nasip etsin.allah kimseye aratmasın.

birde karnımın içi acıyor g,ib, gelıyor böle alt karnımda hep bi hareketlilik oluyor gibi gelir.ya üsüttüm ondan dolayı yada bilmem artık.belimin sağ tarafında hep bir agrı hissediyorum.

Benim de tıpkı senin gibi alt karın bölgem, belim ağrıyor
kahverengi lekenlenme yerleşme kanamasına benziyor inşallah tutmuştur

kahverengi lekenlenme yerleşme kanamasına benziyor inşallah tutmuştur[/QUOT

MİDENDE ZAMAN ZAMAN YANMA FELAN OLUYORMU.BİDE BENİM BU KAHVERENGİ LEKENLENMENİN OLDUGU İLK GÜN BAŞIM FELAKET AGRIYORDU.BİRDE SIRT
ÜSTÜ UZANDIM YATTIM FELAKET Bİ MİDE BULANTISI OLUŞTU.UMARIM BU BELİRTİLER PSİKOLOJİL DEĞİLDİR.

kahverengi lekenlenme yerleşme kanamasına benziyor inşallah tutmuştur[/QUOT

MİDENDE ZAMAN ZAMAN YANMA FELAN OLUYORMU.BİDE BENİM BU KAHVERENGİ LEKENLENMENİN OLDUGU İLK GÜN BAŞIM FELAKET AGRIYORDU.BİRDE SIRT
ÜSTÜ UZANDIM YATTIM FELAKET Bİ MİDE BULANTISI OLUŞTU.UMARIM BU BELİRTİLER PSİKOLOJİL DEĞİLDİR.

Hımm yok bende yanma olmuyor ama değişik bi ağrı var hareketlerimi zorluyor bazen. Evet inşallah psikolojik değildir.:74:

selam senin çalışmaların nasıl gidiyor. ben bu ay birde ek olarak ateş ölçmeyi deniyorum.( ateş değerlerimi ateş ölçme topiğine yazdım.) ama bir türlü yükselmek bilmiyor.ben şüphelenmeye başladım. çünkü adetten (yani 9 eylül) bir gün önce çalışma yapmıştık. benim ateşim genelde düşük olduğu için yani 35 ve civar bu ay 36.6 dan yukarı çıkmadı. ya hamile kaldıysam diyorum.ama normal adet oldum. ateşim canımı sıkıyor. yükselmiyorda. yumurtanın yerine ben çatlıycam bu gidişle. :52: belirtilerim hep aynı devam ediyor. sanki yüz üstü yatsam belimi birisi çiynese çatırdayacak gibi ağrıyor. hamile olmadığımı bilsen çiynetecm valla. karnımda baygın baygın canımı sıkıyor. sanki adet olacak veya olmuş gibi. İnşallah yakalamışızdır bebişlerimizi şu mübarek cuma hürmetine Allahım ne olur. bu belirtilerimizi boş çıkarma.

:)) benim çalışmalar yoğun gidiyor :p olası yumurtlama tarihmde hergü (ki bukadar yoğun olmasına luzum olmadğnı biliyrm ama denedm işte yalşk 5gün) ondan sonraki günlr ise yani bu aralarda gün aşırı devam edyrz 3 ekimde hastalanacğm o zamana kadar devam etmyi düşünyrm :)) öyle iştee yaşadığm belirtiler ise kasıklarmda ve belimde sancı var Amin canım dualarmz kabul olr inş.

Merhaba kızlar.
Benim batım da 4 ekim. Sanırım batı 4 ekim olan bir kaç kişi var aranızda. Yaşadığım tek belirti hafif göğüs ağrısı. Birde arada karın ağrısı adet olacakmışım gibi. Günler geçmek bilmiyor :50:

Selam arkadaslar,benim son adet tarihim 3 eylüldü...2 ekimde eyer hamile deyilsem adet olacam...bendeki belirtiler bir gün boyunca gögüslerime sürekli sancilandi girdi,agirdi.. yarinki gün gecti ogünün aksamindan sabaha kadar midem bulandi...simdi gögüslerime nadiren sanci giriyor ama midem hafiften yine bulaniyor daha 8 günüm var adet günüm 2 3 gün öne atmassa karsiklarim da agir kaldirdigimda acayip bi agri oluyor yani psikolojikmen oldugunu sanmiyorum mide bulantisini baya bi bulandi gece uyuyamamistim insallah hayirlisi olur hepimiz icin:61:

kızlar soldan soldan gelio bu kasık ağrıları, ilginç bi durum benim böyle ağrılarım olmaz hiç, hayırlısı bakalım, kendi kendime sadece düşünerek ağrı hissediosam düşünce gücüyle başka neler yapabilirm acaba :))

Selam arkadaslar,benim son adet tarihim 3 eylüldü...2 ekimde eyer hamile deyilsem adet olacam...bendeki belirtiler bir gün boyunca gögüslerime sürekli sancilandi girdi,agirdi.. yarinki gün gecti ogünün aksamindan sabaha kadar midem bulandi...simdi gögüslerime nadiren sanci giriyor ama midem hafiften yine bulaniyor daha 8 günüm var adet günüm 2 3 gün öne atmassa karsiklarim da agir kaldirdigimda acayip bi agri oluyor yani psikolojikmen oldugunu sanmiyorum mide bulantisini baya bi bulandi gece uyuyamamistim insallah hayirlisi olur hepimiz icin:61:

sefaatcim ben de forumda hissettiğim bazı belirtilerden bahsettim,psikolojiktir diyenler oldu, psikolojik hissedenler oluodur muhakkak, ama vücutta olan bi değişikliği de bilir insan, fiziksel bişeyler olmadan da bazı şeyler hissedilemez diye düşünüyorum, ben adet belirtisi bile hissetmem hiç,geliyorum demez,, geldikten sonra 2. gunu belim karnım agrır,o da herzaman değil, göğüslerime sancı girio diosun,bunu psikolojik olarak nasıl hissedeceksinki,benim de bu ay vucudumda biçok değişiklik goruldu, kendimi çok dinlemem, ama şimdi bunu yazarken bile sol kasıgıma batıo bişeyler aralıklı şekilde, gebelik belirtisine yoruo insan ilk basta, ama psikolojik değil yani, muhakkak içerde bişeyler oluoki hissediorum ben, hamilelik değilse de başka bişeyler var, hayırlısı diyorum bakalım bekleyelim hepberaber :))

Merhaba kızlar.
Benim batım da 4 ekim. Sanırım batı 4 ekim olan bir kaç kişi var aranızda. Yaşadığım tek belirti hafif göğüs ağrısı. Birde arada karın ağrısı adet olacakmışım gibi. Günler geçmek bilmiyor :50:

evet canım benimde 4 ekim. tabii aksama ve erken gelme olmazsa. benim göğüslerimde pek bir ağrı yok. hatta hiç yok diyebilirim ama bir haftaya yakındır belimde karnımda bir ağrı var. hani adet olunca olurya öyle. aşağı aşağı vurur öyle. hatta bazen akıntıda oluyor yani orası ıslanmış gibi oluyor ve adetmi oldum diye korkarak çamaşırıma bakıyorum. ateşte ölçüyorum yükselme olmadı. en son 36.6 oldu ama 36.0 ila 36.4 arasında gidip geliyor. tabii bunlar psikolojikte olabilir.

selam :79:

şu düşünce gücüyle gebelik belirtisi hissetmek olayına çok fena gıcığım..
vallahi düşünce müşünce gücüyle neler yapabilirmişiz meğer..:37:

bir topikte okudum,gebeler sohbet ediyolar ve diyolar ki,' hep bi belirtileri var (bizlerin)
biz bile daha yeni yeni bunları hissediyoruz' vs vs..
bu sözlere de canım sıkıldı ne yalan söyleyeyeyim..:63:

benim sol kasığım aralıklarla sinyal veriyor ve göğüslerim de bomba..
hayırlısı..:61:

bat: 3 ekim

Son düzenleme:
selam :79:

şu düşünce gücüyle gebelik belirtisi hissetmek olayına çok fena gıcığım..
vallahi düşünce müşünce gücüyle neler yapabilirmişiz meğer..:37:

bir topikte okudum,gebeler sohbet ediyolar ve diyolar ki,' hep bi belirtileri var (bizlerin)
biz bile daha yeni yeni bunları hissediyoruz' vs vs..
bu sözlere de canım sıkıldı ne yalan söyleyeyeyim..:63:

benim sol kasığım aralıklarla sinyal veriyor ve göğüslerim de bomba..
hayırlısı..:61:

bat: 3 ekim

meg aynen canım, düşünce gücüyle vücudumda değişiklikler yapabilseydim tüylerimi dökerdim ilk başta,biraz da kilo verdirtirdim vücuduma, insanın hiç düşünmediği bi anda sol kasığına saplanan bıçak agrısı gibi bi agrı nasıl psikolojik olabilir,fiziksel olarak vücutta bişeyler oluo muhakkak,tabiki umutlanmak kendini kaptırmak iyi değil ama bikaç belirtiyi aynı anda yaşayınca ya da daha once yaşamadığın değişiklikler gözleyince direk ona yoruyor insan, benim de sol kasıkta bişeyler batıo hadi bakalım hayırlısı :61:

meg aynen canım, düşünce gücüyle vücudumda değişiklikler yapabilseydim tüylerimi dökerdim ilk başta,biraz da kilo verdirtirdim vücuduma, insanın hiç düşünmediği bi anda sol kasığına saplanan bıçak agrısı gibi bi agrı nasıl psikolojik olabilir,fiziksel olarak vücutta bişeyler oluo muhakkak,tabiki umutlanmak kendini kaptırmak iyi değil ama bikaç belirtiyi aynı anda yaşayınca ya da daha once yaşamadığın değişiklikler gözleyince direk ona yoruyor insan, benim de sol kasıkta bişeyler batıo hadi bakalım hayırlısı :61:

aaa eveeeeett düşünce gücümle zayıfliim bi dakka ben :52: süpermişş

vallahi gelsin bebeler artık yaaa :emir_bebek::64:

deneme 5 benim :26:

Yumurtalıklardan atılan yumurta hücresi ile erkekden gelen sperm fallop tüplerinde karşılaşır. Pekçok sperm, yumurta etrafında kümelenmesine rağmen bunlardan sadece 1 tanesi yumurtanın zarını geçerek içine girer ve kendi genetik materyali ile yumurtanın genetik materyali birleşir. Bu döllenmedir. Döllenme ile birlikte adına yaşam denilen mucize başlar. Fertilizasyon yani döllenme tek bir spermin yumurta hücresinin içine girmesi ile başlar ve zigot adı verilen oluşumun ortaya çıkması ile sonlanır. Fertilizasyon süreci yaklaşık 24 saat kadardır.Bir sperm yaklaşık 48 saat canlı kalabilir. İlişki esnasında vajina içine yaklaşık 300 milyon sperm bırakılır.Spermlerin sadece %1'i yani 3 milyon kadarı rahim içine girebilir. Rahim içine giren spermler kadının üreme organları içinde ilerleyerek tüplere kadar ulaşırlar. 10 saat süren bu seyahat sonunda yumurta hücresine kadar gelen spermleri başka bir görev beklemektedir. Yumurta hücresinin kabuğunu kırarak içine girmek. Yumurta hücresi zona pellucida adı verilen bir zar ile çevrilirdir. Spermlerden sadece 1 tanesi bu zarı delerek yumurtanın içine girebilir. Penetrasyon adı verilen bu işlem 20 dakika kadar sürer ve bir sperm penetre olduktan sonra zona pellucida tamamen kapanarak başka bir spermin girişine izin vermez. Sperm ve yumurta hücrelerinin çekirdeklerinin birleşmesi ile zigot ortaya çıkar ve döllenme sona erer.

Zona pellucida'nın içindeki tek hücreli zigot döllenmeden 1.5-3 gün sonra bölünmeye başlar. Bu ilk bölünmeye klivaj adı verilir. Ortaya çıkan hücrelere ise blastomerdir. Klivajı takiben hızlı bir bölünme süreci başlar. Yaklaşık her 20 saatte bir hücre sayısı ikiye katlanır ve her bölünme ile birlikte zona pellucida içinde bulunan blastomerlerin çapı küçülür. Hücre sayısı 16'ya ulaştığında artık zigot morula adını alır.Tüm bu olaylar gerçekleşirken zigot tüp içinde rahim boşluğuna doğru olan seyahatini devam ettirmektedir. 4. güne gelindiğinde morula uterus içine ulaşmıştır. Bu aşamada hücre bölünmesi hızla devam etmektedir ve morulanın merkezinde bir boşluk oluşmaya başlar. Bu aşamadaki oluşuma blastokist adı verilir. Zona pellucida boyutları sabit olmakla birlikte içindeki hücreler düzleşir ve yoğunlaşır. Blastokist aşamasında artık hücre faklılaşmasıda balşamaktadır. Hücrelerin bir kısmı embryoyu oluşturacak olan embryobalastlar iken geri kalan hücreler plasentayı yapmak üzere trofoblast olarak farklılaşır. Döllenmeden 5-6 gün sonra implantasyon yani rahim içine yerleşme başlar. Blastokist zona pellucida'yı yırtarak çıkar. Buna Hatching adı verilir. Bu esnada trafoblastlar bir enzim salgılayarak rahim içindeki hücre yapısını değiştirir ve blastokist için bir implantasyon alanı sağlar. Aynı anda trofoblastlardan hCG hormonu da salgılanmaya başlar. Bu hormon gebelik testlerinin pozitif olmasını sağlayan hormondur. İmplantasyonu takiben endometriumun (rahim iç zarı) o bölümünde kanlanma artar ve gebeliğin devamı için gerekli olan kan dolaşımı başlar. Döllenme anında bebeğin cinsiyeti bellidir. Eğer dölleyen sperm X kromozomu taşıyor ise bebek kız, Y kromozomu taşıyor ise erkek olacaktır. Dolayısı ile bebeğin cinsiyetini belirleyen erkek, yani babasıdır. Kadının bebek cinsiyetinde en ufak bir rolü yoktur. Bu devrede cinsiyeti saptamak ancak genetik inceleme ile mümkündür. Bu aşamada belli olan sadece cinsiyet değildir. 38 hafta sonra dünyaya merhaba diyecek olan bireyin göz renginden kan grubuna kadar bütün genetik yapısı bellidir ve değiştirilemez.

Annedeki değişiklikler

Bu aşamada anne adayında herhangi bir fiziksel ya da ruhsal değişiklik yoktur. Yanlız implantasyon esnasında hafif bir lekelenme şeklinde kanama olabilir.

sefaatcim ben de forumda hissettiğim bazı belirtilerden bahsettim,psikolojiktir diyenler oldu, psikolojik hissedenler oluodur muhakkak, ama vücutta olan bi değişikliği de bilir insan, fiziksel bişeyler olmadan da bazı şeyler hissedilemez diye düşünüyorum, ben adet belirtisi bile hissetmem hiç,geliyorum demez,, geldikten sonra 2. gunu belim karnım agrır,o da herzaman değil, göğüslerime sancı girio diosun,bunu psikolojik olarak nasıl hissedeceksinki,benim de bu ay vucudumda biçok değişiklik goruldu, kendimi çok dinlemem, ama şimdi bunu yazarken bile sol kasıgıma batıo bişeyler aralıklı şekilde, gebelik belirtisine yoruo insan ilk basta, ama psikolojik değil yani, muhakkak içerde bişeyler oluoki hissediorum ben, hamilelik değilse de başka bişeyler var, hayırlısı diyorum bakalım bekleyelim hepberaber :))

bende senin dediklerine katiliyorum canim,benimde belim agriyor sirtlarim midem daha halan bulaniyor Allahtan hayirlisi ins:61:

Dünden beri benim de sağ kasığıma batma gibi sancılar girip çıkıyor, oldukça keskin ağrılar. Fakat ovulasyon testi yaptım ve gayet pozitif çıktı. O kadar pozitif ki test kısmı kontrol kısmından koyu! Bu da demektir ki daha anca yumurtlıycam :)) Yani o kasık ağrısı yumurta gelişimi ile ilgiliymiş demek ki... Yahu zaten regl belirtileriyle hamilelik belirtileri karışırken, şimdi bir de yumurtlama belirtileri girdi işin içine, offff!

Back