• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ovulasyon testi

image.jpeg
Merhaba 15 subat son adet ovulasyon testi yaptim bu sekilde cikiyor. Yani yumurtam catladi mi? Hangi gunu degerlendirecegim? Bilgisi olan yardimci olursaa cokk sevinirim

Eki Görüntüle 1785241 Merhaba 15 subat son adet ovulasyon testi yaptim bu sekilde cikiyor. Yani yumurtam catladi mi? Hangi gunu degerlendirecegim? Bilgisi olan yardimci olursaa cokk sevinirim
pko var mı sizde? ya da gebe olma ihtimaliniz?
bildiğime göre pko olan kişilerde lh seviyesi zaten yüksek oluyormuş. gebe olanlarda da lh seviyesi artıyormuş. siz her ihtimale karşı 2 günde bir değerlendirme yapın bence.

pko var mı sizde? ya da gebe olma ihtimaliniz?
bildiğime göre pko olan kişilerde lh seviyesi zaten yüksek oluyormuş. gebe olanlarda da lh seviyesi artıyormuş. siz her ihtimale karşı 2 günde bir değerlendirme yapın bence.
Lh en son adetimin 3. Gununde yaptirdigim hormon testinde 10 gibi bi deger cikti ve doktorum birazcik yukselmis catlamada problem yasayabilirsin takip edecegiz dedi. Ben de adet bittikten 2 gun sonra sogan kurune basladim. kistim yok sukur. Pco dan da bahsetmedi. Ilac vs vermedi. 3 ay sure veriyorum sana adetlerini takip edecegiz dedi. Gecen ay da kontrole gittigimde yumurta atmissin bugunu degerlendir dedi fakat olmadi. Aklima takilan şu, yumurta atmak ile catlamasi ayni sey mi? Cevap icin tesekkurler:)

Lh en son adetimin 3. Gununde yaptirdigim hormon testinde 10 gibi bi deger cikti ve doktorum birazcik yukselmis catlamada problem yasayabilirsin takip edecegiz dedi. Ben de adet bittikten 2 gun sonra sogan kurune basladim. kistim yok sukur. Pco dan da bahsetmedi. Ilac vs vermedi. 3 ay sure veriyorum sana adetlerini takip edecegiz dedi. Gecen ay da kontrole gittigimde yumurta atmissin bugunu degerlendir dedi fakat olmadi. Aklima takilan şu, yumurta atmak ile catlamasi ayni sey mi? Cevap icin tesekkurler:)
aynı şey değil sanırım. yumurta olgunlaşıp atılmazsa pko durumudur. olgunlaşıp atılıyorsa ve çatlamıyorsa uygun ilaçla yumurtanın çatlaması sağlanıyor.

aynı şey değil sanırım. yumurta olgunlaşıp atılmazsa pko durumudur. olgunlaşıp atılıyorsa ve çatlamıyorsa uygun ilaçla yumurtanın çatlaması sağlanıyor.
Gecen ay öylesine kontrole gittiğimde yumurta atmıssın dedi test sonucumdan da pco dan bahsetmedi şimdi ben pco lu muyum yoksa yumurta atabildiğime göre değil miyim? Bir de soğan kürü işe yarıyor mu bu pco da merak ediyorum bilginiz var mı ?

Gecen ay öylesine kontrole gittiğimde yumurta atmıssın dedi test sonucumdan da pco dan bahsetmedi şimdi ben pco lu muyum yoksa yumurta atabildiğime göre değil miyim? Bir de soğan kürü işe yarıyor mu bu pco da merak ediyorum bilginiz var mı ?
pko değilsinizdir yumurtayı atabildiğinize göre. soğan kürü pko da çok faydalı bence. rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın inş.

Arkadaşlar merhaba bugün adetten sonraki 8.gün kasıklarım ağrıdı bir de beyaz akıntı geldi ovülasyon testi yaptım bu şekilde silik tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    59,3 KB · Görüntüleme: 97
Arkadaşlar merhaba bugün adetten sonraki 8.gün kasıklarım ağrıdı bir de beyaz akıntı geldi ovülasyon testi yaptım bu şekilde silik tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur musunuz?
Teste devam et bence . her gün sabah kalkar kalkmaz yap bir de testlerini . öyle daha belirgin çıkıyor tahmini günlerde.

Teste devam et bence . her gün sabah kalkar kalkmaz yap bir de testlerini . öyle daha belirgin çıkıyor tahmini günlerde.
Yanlışın var canım ovulasyon testi sabah yapılmaz. Gün ortası daha iyi çünkü gün içinde yükselen bir değer lh. Çatlamayı yakalayabilmek için gün ortası koyuyu yakalayıp akşamki testte siliklesmeyi görmek çatlamayı doğruluyor. :KK66: ben saat 3 yada 5 gibi yapardım ever silik ise aynı gün tekrar yapmaz ertesi gün aynı saatte tekrarlardım. Ama eğer çift koyü çizgi varsa gece 10 da tekrar yaptığımda silikleşirse çatlamış demek oluyor ;)

Yanlışın var canım ovulasyon testi sabah yapılmaz. Gün ortası daha iyi çünkü gün içinde yükselen bir değer lh. Çatlamayı yakalayabilmek için gün ortası koyuyu yakalayıp akşamki testte siliklesmeyi görmek çatlamayı doğruluyor. :KK66: ben saat 3 yada 5 gibi yapardım ever silik ise aynı gün tekrar yapmaz ertesi gün aynı saatte tekrarlardım. Ama eğer çift koyü çizgi varsa gece 10 da tekrar yaptığımda silikleşirse çatlamış demek oluyor :KK66:
Siz soyleyince tekrar baktim simdi ovulasyon testimin kullanma takimatina emin olmak icin . Sabah 10 dan sonra 8 den once uygulayin yaziyor. Degerin idrarda birikmesiyle alakali sanirim. O yuzden benimki genelde sabah cift cizgi cikiyor

Siz soyleyince tekrar baktim simdi ovulasyon testimin kullanma takimatina emin olmak icin . Sabah 10 dan sonra 8 den once uygulayin yaziyor. Degerin idrarda birikmesiyle alakali sanirim. O yuzden benimki genelde sabah cift cizgi cikiyor
Evet testi yapmadan 2 önce sıvı tüketimini azaltın ve ilk idrar ile yapmayın yazıyordu benimkilerde de.

Bazılarına saçma gelebilir ama aklıma birşey takıldı. Ben yumurtluyorum ama onlar çatlamiyor foliküller olarak kalıyor. Yani Polikistik over sendromu var. Peki ovulasyon testi yumurtladığım zaman mi pozitif olacak yumurta çatladığında mı ? Benim test hep silik çizgide kalıyor. Acaba lh 17 civarlarinda cikmisti son tahlildr onun için mi ? Fikri olan var mı canlar ??
Canım çok yerinde bir soru sormuşsun.
Yanıt bulabildin mi acaba?

Evet lh ın en yüksek olduğu gün yanı test pozitif olduğunda çatlamak üzere oluyor eğer test cift cizgiden sonra siliklesmeye başlarsa çatlamış oluyor.
Yani canım tam koyulaşmadan silikleşmesi ne anlama geliyor.

Yani canım tam koyulaşmadan silikleşmesi ne anlama geliyor.
Bazıları tam koyulaşmasa da en koyuyu yakaladığın günden sonra silikleşmiş ise yine çatlamış olabilir diyorlar sadece test ile anlaşılacak birşey değil heleki pko varsa zor. Ateş takibi ile beraber yapmak daha mantıklı bence ;)

Bazıları tam koyulaşmasa da en koyuyu yakaladığın günden sonra silikleşmiş ise yine çatlamış olabilir diyorlar sadece test ile anlaşılacak birşey değil heleki pko varsa zor. Ateş takibi ile beraber yapmak daha mantıklı bence :KK66:
Günaydın canım.hayırlı cumalar.ben de tanılı bir PKO yok ama arada gecikme yaşıyorum.ama yılda en çok 2 kere 35 günü geçer.normalde 30 31 gün civarı olur her ay ama kürtaj sonrası düzensizlik oluşur mu bilemem.

Back