• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon testi yardım..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende sipariş verdim ovulasyon testini kızlar bakalım adetim düzensiz diye tam tarihini bilemiyorum şuan olduktan sonra kullanmaya başlıcam inşallah güzel haberler alırız hepimiz :dua:

Bende sipariş verdim ovulasyon testini kızlar bakalım adetim düzensiz diye tam tarihini bilemiyorum şuan olduktan sonra kullanmaya başlıcam inşallah güzel haberler alırız hepimiz :dua:
Hadi bakalim bende testle 5 gun gec yumurtladigimi ogrendim telefona gore ise yaradigini dusunuyorum en azindan vucudunun nasil tepki verdigini olcebiliyorsun..

Telefondaki uygulamaya göre cumartesi yumurtlama günümdü
Ama testlerde gördüm ki aslında pazarmış

Cumartesi gece 10 da silik çıktı
Pazar sabah 11 de çift çizgi çıktı
Pazar akşam 10 da yine silikti

Bu yumurtlama bitmiş mi demek oluyor acaba?
Bu kadar kısa mı sürecekti :D

Aa dun aksam benm de silik cikti bu sabah eve gidince yine yapicam, belki benm de bu kez koyu cikar insallahh...ama belki suresi de her kadina gore degisiyordur kimisinn yumurtlayip catlamasi 1 ya da 2 gunu buluyorken kimisinn de bur gunde oluo bitiyordur ve bizler de bu yuzden tutturamiyoruzdur

Yumurtlama = çatlama denen hadise anlık bir olay. O ana kadar yumurtanın yeterince büyüyüp olgunlaşması(bunu FSH sağlıyor) ve de LH hormonunun yumurtlamayı tetiklemesi gerekiyor. LH maksimum değere ulaştıktan sonra 12-36 saat içinde yumurtlamanın gerçekleşmesi bekleniyor diyorlar, ama bu tamamen ortalama bir yaklaşım. Yoksa LH değerinin yükselme davranışı kadından kadına tamamen değişiyormuş.
Bu konuda detaylı bir akademik makale incelemiştim. Oradan grafikleri mesaja ekliyorum, isteyen inceleyebilir :)
Özetle, kimi kadında tek günlük pik, kimisinde iki tane pik, kimisinde bikaç güne yayılan yükselme olabiliyor ve yumurtlamadan sonra da devam edebiliyormuş.
Kaynak: "Relationships between the luteinizing hormone surge and other characteristics of the menstrual cycle in normally ovulating women" Ana Direito, M.D.,a Sebastien Bailly, M.Sc., a Aude Mariani, M.D.,e and Rene Ecochard, M.D., Ph.D

Eklentiler

• LH_Surge_Variants.PNG
    LH_Surge_Variants.PNG
    55,9 KB · Görüntüleme: 88
  • LH_vs_Ovulation.PNG
    LH_vs_Ovulation.PNG
    297,6 KB · Görüntüleme: 79
Dün ve bugün kü testlerime bakar misiniz silikleşme var mı?

Eklentiler

• 1518432090695.jpg
    1518432090695.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 88
Telefondaki uygulamaya göre cumartesi yumurtlama günümdü
Ama testlerde gördüm ki aslında pazarmış

Cumartesi gece 10 da silik çıktı
Pazar sabah 11 de çift çizgi çıktı
Pazar akşam 10 da yine silikti

Bu yumurtlama bitmiş mi demek oluyor acaba?
Bu kadar kısa mı sürecekti :KK70:
Evet kuzum benim 2 gun koyu cikti sonra aksamina silindi tamda silindigi aksam bana gore en onemlisi esas catlama silindigi anda oluyor.koyuluksa yumrtanin en olgun hali demek hormon seviyesi yukseliyor ve cizgi koyulasiyor..uzman oldum yemin ederim bu ne yia :confused:

Kizlar dun kasiklarimda hafif sizi vardi test yaptim silik cikti bugun sabah yaptim diger yaptigim testlere gore baya koyu ama diger cizgiyle ayni koyulukta degil aksam tekrar yaptim test cizgi siliklesmisti sizce catlama olmus mudur

Kizlar resim attim biri dun ki koyu olan bu sabah diger silik cikan da bugun aksam yumurtlama olmus mudr sizce

Eklentiler

• 20180212_190101-1.jpg
    20180212_190101-1.jpg
    22,3 KB · Görüntüleme: 87
Dün ve bugün kü testlerime bakar misiniz silikleşme var mı?
2 testi de aynı miktarda bekleyerek fotoğrafladınız değil mi? Biri 5 dk'lık biri 2 saatlikse bazen kıyaslamak doğru olmuyor, rengi açılan ya da koyulaşan olabiliyor...
Eğer kıyaslamaya güvenbiliryorsak evet silikleşmeye başlamış. Bugün veya yarın çatlama olabilir:) Yaaani bugünü değerlendirin mutlaka;)

Kizlar resim attim biri dun ki koyu olan bu sabah diger silik cikan da bugun aksam yumurtlama olmus mudr sizce
Tam göremiyorum ama sanırım üsttekiler hep test çizgisi? Bu testlere göre hiçbiri pozitif değil canım. En az aynı koyulukta çıkması gerekiyor, testin içinde de yazar bu şekilde. Hep aynı saatte ve aynı koşullarda (sıvı alımını çok azaltarak) mı test ettin? Sıvı alımı fazla gelmiş olabilir...Ya da henüz ovulasyon günün daha gelmemiştir, erken başlamış olabilirsin teste.

Back