- 12 Eylül 2020
- 268
- 92
- 35
Bu ay havadan midir sudanmidir hepimizin testlerine birşeyler olmuş inşallah hayra işarettir bu olanlarya merhabalar yardımcı olabilir misiniz 3 aylık evliyim 16 kasımda regl oldum 21 kasımda bitti
28 kasımda ovülasyona başladım üç gündür yapıyorum ve üç gündür kıpkırmızı ikiside yardımcı olabilir misiniz
Merhaba. Benimde testlerime bakabilrmisnz sadece bugün yapamadım test bitti•Merhaba kızlar. Hamilelik planlayan her kadın ovulasyon testini illa duymuştur,okumuştur,denk gelmiştir biryerlerde. Bazi arkadaşlar ne zaman pik oldu nezaman değerlendirmemiz lazim? Kac gun degerlendiricez veya takibini yaoma konusunda emin olamayabiliyolar kafalar karışıyor tabi. Bende yaşadım biliyorum. 1 yıla yakındır ovulasyon testi yaptığımdan cok fazla içerik video izlediğimden bununla ilgili kafasında soru işareti olan arkadaşlara yardımcı olmak adına boyle bi içerik hazırlamak istedim.
• Öncelikle herkes adetten 14 gun sonra yumurtlicak falan diye birşey yok uygulamar var bu yumurtlama ile ilgili onlar kesinlikle yanlis. Cunki her kadın her ay ayni gun yumurtlamaz. Testlerle pik gününü yakalamak ve değerlendirmek önemli. Şimdi testi adetiniz bittiğinden emin olduğunuz başlaya bilirsiniz. Testi sabah ilk idrarla yapmıyoruz. Istediğiniz saate yapabilirsiniz. Testin yapmadan 2 saat önceden sıvı alanını bırakıyoruz. Testi yaptıktan 5 dk icinde çıkan sonucu baz alabilirsiniz. Teste t ve c kismi var. C kısmı herzaman koyu cikar testin çalışıp çalışmadığını gösteriyor. Biz t kısminda ise herzaman hafif silik bulanip ince bir cizgi cikacaktir. Buda yumurtlama da olusan horman LH nin herzaman vucuzunuzda bulunmasindandir. Yumurtlamadan 24 saat once bu LH hormonu arkadaş artıyor. Test yaptigimizda T cizgisi kop koyu cikiyor ise anliyoruzki onumuzdeki 24 saat icinde yumurtamiz catlayacak. Iki cizgide (c ve t cizgisi) ayni esitlikte koyu ve kalın oldugunda test pozitif. O gunu degerlendirin. Ertesi gun tekar ayni saate test yapmaya özen göstererek testi yenileyin. Test tekrar pozitif çıkabilir bu çatlamamış daha demektir. Ama t cizgisi siliklesmeye baslamissa yada yok denecek kadar az ise yumurtaniz catlamistir. O gunude mutlaka degerlendirin derim. Silik çizgi çıktıktan sonra test yapmanıza gerek yok. Ama bazen kadınlar iki kez yumurtlamaya biliyor. Deneyedebilirsiniz. Tavsiyem teste basladiginiz andan itibaren gun aşırı iliski ile pik gununu beklemek. Sperm içeride yaşayabiliyormuş. Sağlıklı bir sperm ise çatladığı gibi direk yumurtayı dölleyebilir. Buda hamilelik sansini artiriyor. Size kendi test ornegini assagida veriyorum.
Eki Görüntüle 2598328
•Adetim benim 12 gün once başlamıştı. Başladığı gunu baz alarak saydigimda günleri bugun 12. Günüm ve testim pik. Yumurtlamam bugun olmus. Yarin testi yenileyerek çatlayıp catlamadığına bakacagim. En üsten 1. Test persembe gunu yaptim en üsten 2.ciyi dün yani cuma günü. En altakide az once yaptım ve pik.
Ufak bilgi
• iki farklı pik olan testin fotografini paylasmak istiyorum sizinle
Eki Görüntüle 2718059
Soldaki gibi t kısmındaki cizgi c den daha koyu oluca pik anlamında, sağdaki teste de esit koyulukta cift cizgi olursada pik anlamında.
•çok sık sorulan sorular
Çizgi koyu iken mi ilişki olmalı silikleşince mi?
Çizginin koyu olması LH ın maksimum seviyesine çıktığını gösterecektir saatler içerisinde yumurtanız çatlayacaktır. bu sebeple testi gündüz veya akşam saatlerinde yaptıysanız o geceyi ve ertesi geceyi değerlendirmeniz iyi olacaktır.
Gün aşırı mı olmalı her gün mü?
spermlerin olgunlaşması 72 günü buluyor, 60günde seminifer tüpçüklerde üretiliyor 6 günde hareket yeteneği kazanıyor,6 günde vas deferans kanalına geçiyor. yani bügun cinsel ilişki yaşadığınzdaki spermler yaklaşık 2buçuk ay önce üretilmişti. bir seferde 100 milyonu aşkın sperm atılsa da Meninin %5 veya 10u i spermdir geri kalan kısmı semen denilen vücut sıvısıdır. bu sıvı spermleri vajinanın asidik yapısından koruyarak ölmelerine engel olur ve spermlerin yüzebilmesi içn sıvı formundadır. bu sıvının üretimi saatler içinde gerçekleşir. yani bana kalırsa boşuna gün aşırıyı bekliyorsunuz
Ovülasyon testlerini kaç gün yapmalıyım?
Başladığınz günden itibaren aynı koyuluğu yakalayıp silikleşince bırakın, bunun kaç gün süreceği tamamen yumurtalıklarınız keyfine kalmış
Ovülasyon sonra illa ki 14.günde mi adet olunur?
Hayır,genel geçer bu kabul edilir ama 10 ila 16 gün aralığında sürebilir.
Baya uzun bir yazı olduamacım bu süreçte yardımcı olmak. Testlerinizi atabilirsiniz takibini hep beraber yapabiliriz. Bu yolda herkese bol şanslar gebelik testindede çift çizgiyi görmek nasip olur hepimize inşallah
Evet çatlamış oluyor yani değerlendirin:)Merhaba benim de bir sorum olacak.Testim cuma ve ctesi pik çıktı. Biz cuma gecesini değerlendirdik. Bugün yaptığımda silik çıktı bu geceyi de değerlendirmeli miyiz? Tecrübeleriniz ile yardımcı olursanız sevinirim:)
Teşekkür ederimEvet çatlamış oluyor yani değerlendirin:)
Ay canım bende d3 aynısı oldu bugün yine gündüz çok koyu cıktı ve sonra 2 test daha yaptım siliklesmis belki diyorum benimde 7 sinde pik olmuş olabilir ama değerlendirdik o günleri sonuçta bence sen bugün ve yarını da degerlendir baya koyu cunkuMerhaba. Adetimin son gününden beri ovülasyon testi yapıyorum. Çift çizgiye ilk en yakın 10 aralık sabah 11de yaklaştım. Aynı gün akşam yaptığımda silikleşmeye başlamıştı. Sonra dedimki 9 aralıkta da yapsaydım belki tam piki o zaman görücektim. Biz bugünleri değerlendirdik her gün. Ama bugün yani ayın 14ünde yine çift çizgiye yakın duruyor sanki. Pik mi sizce?
Ay canım bende d3 aynısı oldu bugün yine gündüz çok koyu cıktı ve sonra 2 test daha yaptım siliklesmis belki diyorum benimde 7 sinde pik olmuş olabilir ama değerlendirdik o günleri sonuçta bence sen bugün ve yarını da degerlendir baya koyu cunku
Benim saat 3 gibi koyu 5 gibi çok açık valla vücudumuz bize oyun oynuyor diye düşünüyorum acaba yumurtlama olmuyormu diye de düşünmüyor değilim hakkımızda hayırlısı olsun canım bende sınırda pcos var âdetlerim düzenli ama ondan bu şekilde olduğunu düşünüyorum geçen haftayı değerlendirdim orda bıraktım nasip artık rabbim isteyen kimsenin elini boş bırakmasınzaten bu hafta full çektik. Bu durum için değil sırf ama insan yine de çift çizgiyi görünce ya da gördüğünü sanınca zorla niyete de giriyor:) Akşam yapıcaktım 6'da unutup su içmişimSabah 10'da yapıcam.Sizin de umarım doğru günlere denk gelmiştir. Testlere devam
Ben de pcosum. 6 Cm kistim vardı. 2.5 cm'e düştü. Hormon testleri falan filan. Yazın hallettim o işleri. Geriye şu çift çizgiyi bulmak kaldı. Ovülasyonda bile çift çizgiyi bulunca çok sevinicem muhtemelen. Hamilelik testinde çift çizgiyi görünce ne yaparım bilmiyorum.Benim saat 3 gibi koyu 5 gibi çok açık valla vücudumuz bize oyun oynuyor diye düşünüyorum acaba yumurtlama olmuyormu diye de düşünmüyor değilim hakkımızda hayırlısı olsun canım bende sınırda pcos var âdetlerim düzenli ama ondan bu şekilde olduğunu düşünüyorum geçen haftayı değerlendirdim orda bıraktım nasip artık rabbim isteyen kimsenin elini boş bırakmasın
Uygulamanın adı nedir?Bu yüzde 37 yazan ayın 8 iydi sonra hep böyle cıktı ben sıcaklık ölçüyorum sıcaklık ta 0.5 derece yükselmiş acaba 7 sinde ölçmedim o zaman mi yüksekti 10.günde anlamadım bende o günleri değerlendirdik. Ama umarım yumurtlama olmuştur
Merhaba ben femometre kullanıyorum ateş ölçerek takip ediyorum bu onun uygulamasıUygulamanın adı nedir?
Bugün yani ayın 15’inde sabah 10’da yaptığım test. İlk kez nerdeyse damlatır damlatmaz çift çizgi belirdi ve T bile C’den fazla koyuldu. Dünkü buna hazırlıkmış demek. Herhangi bir farklılık hissetmedim şu ana kadar. Tansiyon yükselmesini saymazsakMerhaba. Adetimin son gününden beri ovülasyon testi yapıyorum. Çift çizgiye ilk en yakın 10 aralık sabah 11de yaklaştım. Aynı gün akşam yaptığımda silikleşmeye başlamıştı. Sonra dedimki 9 aralıkta da yapsaydım belki tam piki o zaman görücektim. Biz bugünleri değerlendirdik her gün. Ama bugün yani ayın 14ünde yine çift çizgiye yakın duruyor sanki. Pik mi sizce?
En belirgin özelliği vücutta akıntıda artış cnm bende 19. Gün bugün testler koyulaşmaya başladı iyi ki denemeyi bırakmışım ama test yapmayı bırakmamışım her ay 14. Gün oluyordu bu ay muhtemelen 20 yada 21 günde ovulasyon olacak inş bende koyuyu görürümBugün yani ayın 15’inde sabah 10’da yaptığım test. İlk kez nerdeyse damlatır damlatmaz çift çizgi belirdi ve T bile C’den fazla koyuldu. Dünkü buna hazırlıkmış demek. Herhangi bir farklılık hissetmedim şu ana kadar. Tansiyon yükselmesini saymazsakEki Görüntüle 2740384 Eki Görüntüle 2740385
Ben akıntıyı hiç anlayamıyorum ne yazıkki. Bu sabah tekrar yaptığımda yine kopkoyuydu ikisi de. Daha çatlamamış. Bn 25. Günde görmüş oldum. Pcos var bende. İnşallah görürsün sen deEn belirgin özelliği vücutta akıntıda artış cnm bende 19. Gün bugün testler koyulaşmaya başladı iyi ki denemeyi bırakmışım ama test yapmayı bırakmamışım her ay 14. Gün oluyordu bu ay muhtemelen 20 yada 21 günde ovulasyon olacak inş bende koyuyu görürüm❤
Bende de sınırda pcos var adetim düzenli ama hep onun yüzünden böyle oluyor millet 5 tane testle anlıyor ben 20 tane testleBen akıntıyı hiç anlayamıyorum ne yazıkki. Bu sabah tekrar yaptığımda yine kopkoyuydu ikisi de. Daha çatlamamış. Bn 25. Günde görmüş oldum. Pcos var bende. İnşallah görürsün sen dezaten diğer günlerden farklı olduğunu damlatır damlatmaz anlıyorsun. Hoop 2 dakikada kıpkırmızı:)