Gebeliğe Hazırlık Ovülasyon testi açıklama,anlatım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aynen internette okudum fazlası otizm olabilirmiş. Tabi Allah bilir o ayrı ama. Doktor kullan dedi. Anlamadım. Zaten ben b 12 d ve demir kullanıyorum eksik çünkü. Folik asit cocuk olmasına katkı sağlıyor mu bebek gelişimi için o ilaç. Kafam cok karıştı
Folikosit gebe kalmadan 3 ay once kullanimasi oneriliyor ama nezman kalinicagimizi kestiremedigimiz icin onceden kullanmamak olumsuz etkileyecegini dusunmuyorum. Ama hamileligin ilk haftalarida alınan folik asit bebegin omurgasında ve beyninde oluşabilecek hasarlara karşı koruyucuymuş ozellikle hamileliğin ilk haftalarında bebeğin beyin gelisiminde etkiliymis canim. Hamile kaldigini ogrendigin an almaya basla bence fazlasi dedigin gibi zararli olabilir

Folikosit gebe kalmadan 3 ay once kullanimasi oneriliyor ama nezman kalinicagimizi kestiremedigimiz icin onceden kullanmamak olumsuz etkileyecegini dusunmuyorum. Ama hamileligin ilk haftalarida alınan folik asit bebegin omurgasında ve beyninde oluşabilecek hasarlara karşı koruyucuymuş ozellikle hamileliğin ilk haftalarında bebeğin beyin gelisiminde etkiliymis canim. Hamile kaldigini ogrendigin an almaya basla bence fazlasi dedigin gibi zararli olabilir
Yani sende kullanmıyorsun. Zaten internette izledim video ben. Zaten ülke olarak biz besin konusunda günlük olarak folik asit alıyormuşuz yeşil yapraklılardan. O yuzden pek birşey kaybetmezsiniz diye söyluyordu. Ee doktor neden kullan dedi 😀adette olmadım daha. Biliyorsun ovülasyon testi atmıştım hep

Yani sende kullanmıyorsun. Zaten internette izledim video ben. Zaten ülke olarak biz besin konusunda günlük olarak folik asit alıyormuşuz yeşil yapraklılardan. O yuzden pek birşey kaybetmezsiniz diye söyluyordu. Ee doktor neden kullan dedi 😀adette olmadım daha. Biliyorsun ovülasyon testi atmıştım hep
Eveeeet 😅 Ekim ayında testlerini takip etmiştim zor zar pik gormustuk doğru hatırlıyorsan Hoppa Adetin kaç gün gecikti? canım hamilelik de olabilir belki ondan dolayı kullan demiş olabilir kan falan verdi mi veya test yaptırdın mı? gebelik icin

Eveeeet 😅 Ekim ayında testlerini takip etmiştim zor zar pik gormustuk doğru hatırlıyorsan Hoppa Adetin kaç gün gecikti? canım hamilelik de olabilir belki ondan dolayı kullan demiş olabilir kan falan verdi mi veya test yaptırdın mı? gebelik icin
Yok ekimde gitmiştim doktora hatta burda da söylemiştim.gebelik düşünüyorsann1 yıl bekle sonra tedavi yapılması gerekenleri yaparız doğum kontrol hapını bırakalı 3 ay olmuş daha dedi. Folik asit kullan demişti. İyide ne zaman hamile kalıcamı bilememki 3 ay öncesi diyorlar ama belki gec gebelik olucak ben zatenn B12 demir ve d vitamini kullanıyorum kafam karıştı. İçiyim mi içmiyim mi folik asit. Bu arada 3 gün gecikti 😀

Yok ekimde gitmiştim doktora hatta burda da söylemiştim.gebelik düşünüyorsann1 yıl bekle sonra tedavi yapılması gerekenleri yaparız doğum kontrol hapını bırakalı 3 ay olmuş daha dedi. Folik asit kullan demişti. İyide ne zaman hamile kalıcamı bilememki 3 ay öncesi diyorlar ama belki gec gebelik olucak ben zatenn B12 demir ve d vitamini kullanıyorum kafam karıştı. İçiyim mi içmiyim mi folik asit. Bu arada 3 gün gecikti 😀
Ay kuzum içip içmemek hakkında bir şey diyemiyorum Doktor iç demiş istersen bir ay kullan Eğer gebelik oluşmazsa bir ay ara verip bir sonraki ay tekrar kullana da bilirsin için daha rahat eder Doktor her zaman en iyisini bilir Hoppa koooşs test yap bence 3 gun gecmis hemde 😳

Ay kuzum içip içmemek hakkında bir şey diyemiyorum Doktor iç demiş istersen bir ay kullan Eğer gebelik oluşmazsa bir ay ara verip bir sonraki ay tekrar kullana da bilirsin için daha rahat eder Doktor her zaman en iyisini bilir Hoppa koooşs test yap bence 3 gun gecmis hemde 😳
Bugun yaptım negatif cıktı 😔 aynen 3 ay kullanıcam eğer hamile kalmazsam ara veririm

Canım merhaba sabah akşam burda araştorma peşindeyim çok güzel yazıların var öncelikle teşekkür ediyorum kendi adıma bende ilk defa ovülasyon testi yaptım dün ve bugün olarak dün geceyi değerlendirdik fakat şöyle birşey var adetimin ilk gününden sayarsak bugün 22. Günüm ve testlerim sırasıyla böyle çıktı sizce nedir napmalıyım reglime 7 gün var bu arada hamilelik varmıdır çok kafaya taktım ilaç kullanmam gerekiyor fakat vardır korkusuyla kullanamıyorum yardımcı olur musunuz lütfen 🙏 morlu duvarı olan dünün testi diğeri bugünün yani cumartesinin 😊

Eklentiler

• IMG_20201127_205853.jpg
    IMG_20201127_205853.jpg
    41,1 KB · Görüntüleme: 154
  • Screenshot_20201128_152832_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_20201128_152832_com.instagram.android.jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 147
Merhaba bende araniza yeni katıldım. Benim adetlerim hep düzensiz. Kac doktora gittim hesaplayamiyorum bazen duzene giriyor 30 gün de 32 gün de bir oluyorum ki bu en duzenli hali bazende iki ay olamiyorum.her doktor biseyin yok dedi adetin 2. Veya 3.gunu hormon testleri yaptırdım hicbisi yok dediler.ben pco dan şüphelenmiştim onu sadece bir doktor dedi. Hepsi stres hava degisimi hatta sen boylesin boyle kabul et kendini diyen cok oldu😁 bir aydir hamilelik dusunuyorum o yuzden de kendimi takip etmeye basladim doktora gittim bisey bulamadi tarlusal verdi 28 ekimde adet oldum. Bende gebelik takviminden takip edip korunmadim fakat olmadi bugun adet oldum cok test yaptim cikmadi boylelikle adetimin 33.gün tekrar oldugunu öğrendim.ovulasyon testini toplu siparis vermistim bende bu platformdan duymustum doktora yumurtlamam ne zaman olacagini sordum boyle bir test oldugunu bile soylememisti.ben bir aydir folik asit kullaniyorum bana da kullan dedi.bu ay adetim bitince bende ovulasyon testi yapmaya baslicam yardimlarinizi bekliyorum😊

Üstteki sabah yaptığım test alttakini de şimdi yaptım şimdi silik çıktı anlamadım ki döngümün 27. Günü nasıl yumurtlama olsun diğer testlerimin de resimlerini atıyorum

Eklentiler

• 215CD56B-3CEB-4EBD-BB8B-83C878187708.jpeg
    215CD56B-3CEB-4EBD-BB8B-83C878187708.jpeg
    92,4 KB · Görüntüleme: 154
  • 0F36AC51-DB07-430B-823D-AAC97E3B2A02.jpeg
    0F36AC51-DB07-430B-823D-AAC97E3B2A02.jpeg
    62,7 KB · Görüntüleme: 153
ya merhabalar yardımcı olabilir misiniz 3 aylık evliyim 16 kasımda regl oldum 21 kasımda bitti
28 kasımda ovülasyona başladım üç gündür yapıyorum ve üç gündür kıpkırmızı ikiside yardımcı olabilir misiniz

Merhaba kızlar. Hamilelik planlayan her kadın ovulasyon testini illa duymuştur,okumuştur,denk gelmiştir biryerlerde. Bazi arkadaşlar ne zaman pik oldu nezaman değerlendirmemiz lazim? Kac gun degerlendiricez veya takibini yaoma konusunda emin olamayabiliyolar kafalar karışıyor tabi. Bende yaşadım biliyorum. 1 yıla yakındır ovulasyon testi yaptığımdan cok fazla içerik video izlediğimden bununla ilgili kafasında soru işareti olan arkadaşlara yardımcı olmak adına boyle bi içerik hazırlamak istedim.
Öncelikle herkes adetten 14 gun sonra yumurtlicak falan diye birşey yok uygulamar var bu yumurtlama ile ilgili onlar kesinlikle yanlis. Cunki her kadın her ay ayni gun yumurtlamaz. Testlerle pik gününü yakalamak ve değerlendirmek önemli. Şimdi testi adetiniz bittiğinden emin olduğunuz başlaya bilirsiniz. Testi sabah ilk idrarla yapmıyoruz. Istediğiniz saate yapabilirsiniz. Testin yapmadan 2 saat önceden sıvı alanını bırakıyoruz. Testi yaptıktan 5 dk icinde çıkan sonucu baz alabilirsiniz. Teste t ve c kismi var. C kısmı herzaman koyu cikar testin çalışıp çalışmadığını gösteriyor. Biz t kısminda ise herzaman hafif silik bulanip ince bir cizgi cikacaktir. Buda yumurtlama da olusan horman LH nin herzaman vucuzunuzda bulunmasindandir. Yumurtlamadan 24 saat once bu LH hormonu arkadaş artıyor. Test yaptigimizda T cizgisi kop koyu cikiyor ise anliyoruzki onumuzdeki 24 saat icinde yumurtamiz catlayacak. Iki cizgide (c ve t cizgisi) ayni esitlikte koyu ve kalın oldugunda test pozitif. O gunu degerlendirin. Ertesi gun tekar ayni saate test yapmaya özen göstererek testi yenileyin. Test tekrar pozitif çıkabilir bu çatlamamış daha demektir. Ama t cizgisi siliklesmeye baslamissa yada yok denecek kadar az ise yumurtaniz catlamistir. O gunude mutlaka degerlendirin derim. Silik çizgi çıktıktan sonra test yapmanıza gerek yok. Ama bazen kadınlar iki kez yumurtlamaya biliyor. Deneyedebilirsiniz. Tavsiyem teste basladiginiz andan itibaren gun aşırı iliski ile pik gununu beklemek. Sperm içeride yaşayabiliyormuş. Sağlıklı bir sperm ise çatladığı gibi direk yumurtayı dölleyebilir. Buda hamilelik sansini artiriyor. Size kendi test ornegini assagida veriyorum.
Eki Görüntüle 2598328

Adetim benim 12 gün once başlamıştı. Başladığı gunu baz alarak saydigimda günleri bugun 12. Günüm ve testim pik. Yumurtlamam bugun olmus. Yarin testi yenileyerek çatlayıp catlamadığına bakacagim. En üsten 1. Test persembe gunu yaptim en üsten 2.ciyi dün yani cuma günü. En altakide az once yaptım ve pik.

Ufak bilgi
• iki farklı pik olan testin fotografini paylasmak istiyorum sizinle 👇🏽
Eki Görüntüle 2718059
Soldaki gibi t kısmındaki cizgi c den daha koyu oluca pik anlamında, sağdaki teste de esit koyulukta cift cizgi olursada pik anlamında.

çok sık sorulan sorular

Çizgi koyu iken mi ilişki olmalı silikleşince mi?
Çizginin koyu olması LH ın maksimum seviyesine çıktığını gösterecektir saatler içerisinde yumurtanız çatlayacaktır. bu sebeple testi gündüz veya akşam saatlerinde yaptıysanız o geceyi ve ertesi geceyi değerlendirmeniz iyi olacaktır. 🥚🐣

Gün aşırı mı olmalı her gün mü?
spermlerin olgunlaşması 72 günü buluyor, 60günde seminifer tüpçüklerde üretiliyor 6 günde hareket yeteneği kazanıyor,6 günde vas deferans kanalına geçiyor. yani bügun cinsel ilişki yaşadığınzdaki spermler yaklaşık 2buçuk ay önce üretilmişti. bir seferde 100 milyonu aşkın sperm atılsa da Meninin %5 veya 10u i spermdir geri kalan kısmı semen denilen vücut sıvısıdır. bu sıvı spermleri vajinanın asidik yapısından koruyarak ölmelerine engel olur ve spermlerin yüzebilmesi içn sıvı formundadır. bu sıvının üretimi saatler içinde gerçekleşir. yani bana kalırsa boşuna gün aşırıyı bekliyorsunuz
:dondurma:

Ovülasyon testlerini kaç gün yapmalıyım?
Başladığınz günden itibaren aynı koyuluğu yakalayıp silikleşince bırakın, bunun kaç gün süreceği tamamen yumurtalıklarınız keyfine kalmış :KK50:

Ovülasyon sonra illa ki 14.günde mi adet olunur?

Hayır,genel geçer bu kabul edilir ama 10 ila 16 gün aralığında sürebilir. Hoppa

Baya uzun bir yazı oldu 😅 amacım bu süreçte yardımcı olmak. Testlerinizi atabilirsiniz takibini hep beraber yapabiliriz. Bu yolda herkese bol şanslar gebelik testindede çift çizgiyi görmek nasip olur hepimize inşallah 🤲🏻🍀
Merhaba mihrimabaalin. Çok güzel anlatmışsın bunu da analayaman olmazdı amma lakin benim kendim size soracak şeylerim var testi yaptım bilgi sahibi olmak emin olmak istiyorum yardımcı olur musunuz bana 😍 anlatsam dinler misiniz buna ihtiyacım var valla 🙈

Merhaba benim ayın 8inde pik olmasa da olacak şekilde c t ye yakın cıktı sonra dün ve bugün siliklesti bende yumurtlama olmamış mı oluyor kızlar ilaçta kullanmıyorum bugün afetimin 13. Günü öğlen yine bakacagim

Üstteki sabah yaptığım test alttakini de şimdi yaptım şimdi silik çıktı anlamadım ki döngümün 27. Günü nasıl yumurtlama olsun diğer testlerimin de resimlerini atıyorum

Merhaba benim ayın 8inde pik olmasa da olacak şekilde c t ye yakın cıktı sonra dün ve bugün siliklesti bende yumurtlama olmamış mı oluyor kızlar ilaçta kullanmıyorum bugün afetimin 13. Günü öğlen yine bakacagim
Benimde aynısı oldu gibi test kaset mi? bir yerde mi yanlış yaptım dedim amma lakin olayı çözemedim. Sonra kurudu pik olblck yer ispatım da yok devam ediyorum yapmalara hala belki bulurum diye 😀 sizde bence testi yapın sonra kafanızda sonrasında olur muydu daha net düşüncesi kalamasın derim. Lakin pik hissettiğiniz zamanı değerlendirmeniz de iyi olurdu sonuçta ya pik ise ya tutarsa 😇inşallah hakkınız da hayırlısı olur 🙏

Kızlar merhabalar umarım bir görüp cevalayab olur. İnternetten ovulasyon testi aldım adet bitti yapmaya başladım bir gün silik bir gün daha koyu çıkıyor ama daha pik olmadı. Bugün 14.gün adetin adet düzenim 31-32gün bi anda pik olur mu yoksa yavaş yavaş koyulaşması mı gerekir? Hiç yumurtlama göremezsem diye korkuyorum. Yavaaş yavaş koyulaşmadan bi anda pik olur mu yani?

Kızlar merhabalar umarım bir görüp cevalayab olur. İnternetten ovulasyon testi aldım adet bitti yapmaya başladım bir gün silik bir gün daha koyu çıkıyor ama daha pik olmadı. Bugün 14.gün adetin adet düzenim 31-32gün bi anda pik olur mu yoksa yavaş yavaş koyulaşması mı gerekir? Hiç yumurtlama göremezsem diye korkuyorum. Yavaaş yavaş koyulaşmadan bi anda pik olur mu yani?
Ben bir anda pik gordum sabahki testim yok denecek kadar silikti aksam son 1 defa test yapayim dedim ve pik 😍 hem de 26. Günümde

Eklentiler

• IMG-20201210-WA0025.jpg
    IMG-20201210-WA0025.jpg
    27,2 KB · Görüntüleme: 168
Ben yaklaşık 6 aydır ovu kullanıyorum sınırda pcos var ama her ay 13 14 günde pik çıkar muhtemelen sonra yumurta çatlamıyor ama 🤣 aşılama bile yaptırdım tutmadı çünkü ama bu ay garip olan 8 inde t ye yakın koyulukta hatta uygulama yüzde 38 gösterdi sonra siliklesti belirtileri hissediyorum ama testte göstermiyor deniyoruz bakalım aslan pencesi ve hayit iciyorum acaba o yuzden mi koyulasmiyor diye dusunmuyor da degilim 🙄

X