Gebeliğe Hazırlık Ovülasyon testi açıklama,anlatım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yani pik günü ve ertesi 2 gün toplamda 3 gün degerlendirdinse korkma canım uygun zamanları secmissin gerisi Allaha kalmış inşallah tutmuştur

Kuzum bak şimdi testin ilk başta t ve c çizgisi aynı koyulukta veya T çizgisi C çizgisinden daha koyu olduğu zaman testin pik olduğu anlamına geliyor Yani önümüzdeki 24 saat içerisinde yumurtanin çatlayacağıni haberini veriyor yumurta yeterince olgunlaştığı zaman LH denilen hormon çok fazla salgılanmaya başlıyor Bu da testi pik çıkarıyor.
Örneğin bugün pikti Yarın tekrar test yaptın T çizgisi c den Ufacık da olsa biraz silikleşme olduysa bu Yumurtanın çatladığı anlamına geliyor yumurta çatladığı zaman LH hormon yavaş yavaş iniyor yani yumurtlama olmuş Yumurta çatlamış anlamına geliyor yumurta çatladıktan sonra da belli bir saat aralığında yaşıyor diye biliyorum ama net saatini bilmiyorum kim yerde 36 saat yazıyor Kim yerde 24 saat yazıyor bu da bünyeden bünyeye göre değişiyor sanırsa bana göre yumurta çatladığı an ilişkinin olması çok çok daha önemli çünkü sperm direkt yumurtayı dölleyebilir ve şöyle de bir şey var mesela yumurta çatladığı zaman akıntı gelir şeffaf bazen de ağrı olur o sıvı akıntının gelmesi sebebi de bir birleşme olduğu zaman spermlerin yumurta daha rahat rahat ulaşmasını sağlamak için sağlıyormuş vücut.Her şeyin bir sebebi var yani kısaca soruna da cevap vermiş olayım testi pik gördükten sonra ilk silikleşme Yumurtanın çatladığı anlamına gelir

Negüzel anlatmışsın canım Teşekkür ederim
Ozaman ben çatlamış olarak bakıyorum olaya. Yumurtlama ağrısını 2 gün önce çektim (pik olduğu gün), her ay yaşarım bu ağrıyı.
Ama bakoyorum bir çok kişinin pikten sonra bayağı silikleşmiş. Benimki böyle hafiften fark olunca, Hemen kendimde sorun aradım
S.ç.s

Canım henüz pik olmuş gözükmüyor idrarı çok mu damlattım birkaç test de bazılarını çizgileri kaymış Çünkü bir de testler bekledikçe çizgiler Daima koyulaşır.yarin test yaptığın zaman 5 dk dk sonra at ki daha net olur

Kafana takilmasin kesinlikle çatlamış canım
B.s.ç.s

Tamam canım teşekkür ederim yarın yapınca hemen atıcam bide ben çalıştığım için akşam 9 da yapıyorum ve saat 6 da sıvı alımını kesiyorum.

Yarın sabah yapcam bakalım üç gündür yarın sabah yapcam diye uyanıyorum tık yok inşaAllah yarın az da olsa koyulaşır dünyanın en mutlu insanı ben olurum heralde göğüsüm fena ağrımaya başladı çok acıyor emzirmem gerekiyomuş gibi oldu kızımdan biliyorum uzun süre emzirmeyince öyle oluyordu

Ayyy inşllah dua Edcem senin için iyi düşün iyi olsun haber et bize de

Yorumlarim yardimci olurum tabii ki

Bana da yardımcı olur musunuz

14 ekim reglimin ilk günüydü. Normalde pc programını kullanıyorum orada yumurtlama günüm 26ekim. Adetlerim dizenli 26 günde bi bu ay sadece 1 gün gecikti Bugün ovulasyon testi aldım yumurtlama günleri değişebiliyormuş diye daha güvenli olsun istedim. bugün ilk kez denedim. Silik çıktı yarın yapmayı düşünmüyorum sizce bu siliğe göre bir sonrakini hangi gün yapsam net
Çizgiye biraz daha yaklaşmış olurum elimde 4 adet kaldı

Canim oncelikle merhaba ovu testi eczaneden alirsan veya tek tek alirsan cok maliyetli oluyor sana once sunu oneriyim gitti gidiyorda toplu satiliyor mesela 25 tane ovulasyon testinin icinde 2 gebelik ve ultra erken gebelik testi hediye sekilde 45 lira olarak satiyorlar toplu sekilde alman cok daha kârli olucaktir. Bulamazsan linkinide atabilirim. Bilgisayar veya telefondaki regli yumurtlama hesaplayan programları kesinlikle inanmanı önermiyorum.Çünkü onlar Ortalama bir gün baz alıyorlar yani kac gunde bir adet oldugunu seciyorsun (örn.28 gunde bir) 28 günde 1 adet olan bir kadın 14 gün kesin yumurtlar diye düşünuyor uygulama ve o günleri yumurtlama günü olarak gösteriyorlar Ama kesinlikle yanlış Ben 28 günde bir adet oluyorum ama 11 gün yumurtluyorum testlerde. Hic 14 gün yumurtladigimi gormedim herkesde farkli ve her ay ayni gun yumurtlamayada biliriz. Onun için uygulamaları kesinlikle kullanma ovulasyon testi kullanırken kafan karışabilir canım ovülasyon testi de Adetin bittikten 2-3 gün sonra Günde 1 tane yapman yeterli yapmadan 2 saat önce sıvı alımını tamamen kes 2 saat boyunca hiçbir şey içme,yemek yemen etkilemez. Teste 3 Damla idrar damlatma ve 5 dakika içerisinde çıkan sonucu baz alman yeterli olacaktır. Ertesi gün yani yarın yine test yaparkende hemen hemen aynı saat aralığına denk getirmen daha iyi olacaktır dediğim gibi Günde 1 tane test yapmam yeterli günde 2-3 test yapanlar var bu daha çok seni strese sokuyor. Son olarakda testin henüz pik olmamış test yapmaya devam et canım yukarıda açıklama yaptığım birinci sayfada kendi testlerimi örnek olarak koymuştum pik olmuş halini T çizgisi C kadar net bir şekilde çizgisinin olması gerekiyor ya da T cizgisi C den daha koyu olması gerekiyor. test yapmaya devam et yaptıkça da bana buradan da ya da mesajdan da atabilirsin takibin yaparız birlikte, bol şanslar

Yaa iyi ki varsın teşekkür ederim Evet ben nette satılanları geç gördüm. Bugün miratech 5 li aldım eczaneden onuda bugün kullandım. 4 tane kalınca acaba yarın yapmasam diğer gün mü yapsam diye düşündüm. Rengine göre belki anlayan olur dedim link atabilirsen çok sevinirim

Rica ederim nedemek
Toplu Ovulasyon testi linki
Kaset tip ve ben cok memnunum bu markadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…