• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovitrelle çatlatma İğnesi olanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlar bir bilgiyi yada tecrübesi veya bir fikri olan yazarsa sevinirim. Ben doktoruma sormustum kaplicaya girebilirmiyim diye girebilirsin dedi. Internette okuyorum uzun süre sicak suda kalmak cocukta hasarlar olusturuyormus. Hamileler dusta bile su sicakligina dikkat etmelilermis 36-38 dereceyi gecmemesi gerekiyormus. Bizim gidecegimiz kaplicanin su sicakligi 35 derece civarindaymis. Kararsiz kaldim suya girmeyi cok istiyorum ama zarari olacaksa girmem tabiki. Annemde girmememi söyledi. Ne yapayim bilemedim. Sizde doktorunuza gittiginizde sordunuzmu bunu ? Her doktor farklimi söylüyor hepsimi zararsiz diyor hicbir fikrim yok bu konuda

Evet duydum canim cocuk olmadan öncede sonrada gelebiliyor bir cin bu dedikleri. Belirli dualar var yapilmasi gerekenler var. O dedigi ne kadar dogru bilmiyorum ama normal bir cami hocasinada danisabilirsin onlar daha iyi bilir ve yönlendirirler seni
sagolasın canım

Yaklasik 3 gündür aksamlari daha erken uykum geliyor sabahlarida ezan civari uyaniyorum.

Igne persembe günü oldum o zaman saha yüksekti icimde hormon ama gec yatip daha gec kalkiyordum.

Igneden sonra 3. Gün basladi bu erken uyuyup erken uyanmak.

Kendimde farkettiklerimi yaziyorum belki okiyam birine faydasi olur

Sizlerde igne yaptiktan sonra beklediginiz sirada doktor progesteron hormonuna baktimi ?

Adetin 21. Günü bakiliyormus internette öyle yaziyor. Kanama olunca doktora gidiyor ondan sonra kullanmaya basliyor cok kisi burdan öyle okudum.

Bende nasil olacak o konuda ne yapayim ?

Doktor birsey demedi ben sordugumda dedi igneden 15 gün sonra test yap diye ona görede tekrar gidecegim herhalde.

Ocak ayinda kimyasal gecirdim simdi yine varsa olursa belki progesteron eksikliginden olmustur o zaman ve simdi tekrar aynisinin olmasindan biraz endiseliyim.

Doktora telefon actim rahim kalinligi gecen baktim iyiydi dedi 1,5 cm mis kalinligi catlatma ignesi yaptigim gün. Bu iyimi ? Sizde adetin kacinci günü ne kadar kalinliktaydi kizlar hatirliyormusunuz ?

Gebelik icin 7-8 mm olmasi gerekiyormus gündede 0,5 mm kalinlasiyormus. Persembe 1,5 olan simdi 3,5 falandir yumurta döllendikten sonra rahima gelene kadar kalinlasir insallah ve gebelik olusur

Sizlerde igne yaptiktan sonra beklediginiz sirada doktor progesteron hormonuna baktimi ?

Adetin 21. Günü bakiliyormus internette öyle yaziyor. Kanama olunca doktora gidiyor ondan sonra kullanmaya basliyor cok kisi burdan öyle okudum.

Bende nasil olacak o konuda ne yapayim ?

Doktor birsey demedi ben sordugumda dedi igneden 15 gün sonra test yap diye ona görede tekrar gidecegim herhalde.

Ocak ayinda kimyasal gecirdim simdi yine varsa olursa belki progesteron eksikliginden olmustur o zaman ve simdi tekrar aynisinin olmasindan biraz endiseliyim.

Canim reglinin 21.günü progestron testi iyi birsey bence.en azindan saglikli bir yumurtlaman olup olmadigini ögrenirsin. Yani catlamismi catlamamismi diye

Canim reglinin 21.günü progestron testi iyi birsey bence.en azindan saglikli bir yumurtlaman olup olmadigini ögrenirsin. Yani catlamismi catlamamismi diye
Sagol canim ben adetin kacinci günündeyim bilmiyorum orasi bende biraz karisik. Yumurta catladigini 15. Gün falan diye sayip öyle bir laboratuvara gidip yaptirsammi bilmiyorum. Progesteron yükselince insanin uykusu geliyormus sicakliyormussun yorgun hissediyormussun ve kabizlik falan yapiyomus. Ordan düsünmeye calisiyorum kendimde. Allah yardimcimiz olsun. Insallah bu defa olmustur.

Benim igne yaptigim zaman civarinda baska igne yapanlar olsaydi herkez belirtilerini falan paylasiyor karsilastiriyorsun tahmin etmeye calisiyorsun iyi oluyordu. Ben beklerken bircok kisi igne yapti malesef olmadi simdi herkez dinlenmede ben bekliyorum.

Estrofem veriyordu bana klomenin yanında rahim duvarıni kalınlastıriyor
O iyiymis bende isterdimde ne bileyim telefon actim doktora gerek yok iyiydi dedi kacti hatirliyormusunuz dedim 1,5 du dedi persembe günü günde onca hastaya bakiyor nasil aklinda tutuyor bilmiyorum yoksa öylesine kafadan attimi bilmiyorum. Doktorumu seviyorum iyi birisi güveniyorumda aslinda ama bazi seyler aklima takiliyor iste. Neyse bir bildigi vardir sonucta doktor o kadar tecrübesi var insallah olur bu defa

Back