• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım sizlerle olmak da benim motivasyonumu arttırıyor. Hep diyorum ya bizi en iyi biz anlarız. Ben hamile kalınca kaçmadım burdan. doğursaydım da kaçmayacaktım nitekim kaldığım yerden çabalamaya devam ediyorum ve umuyorum ki her birimiz muratlarımıza teker teker kavuşacağız :KK200: hepinizi seviyorum:KK19:
Canim benim buraya geldigim ilk gunden beri cok yardimci oldun , her soruma bi cevabin vardi Allah senden razi olsun Rabbim kalbinin muradini versin 💜💜💜 Bizde seni cok seviyoruz 💜💜💜

Canim benim buraya geldigim ilk gunden beri cok yardimci oldun , her soruma bi cevabin vardi Allah senden razi olsun Rabbim kalbinin muradini versin 💜💜💜 Bizde seni cok seviyoruz 💜💜💜
Allah sizlerden de razı olsun kuzum benim 🥺 hepimiz muradımıza erelim inşallah ❤️

Doktorumu seviyorum benimle ilgileniyo konusuyo kafamdaki sorulari sorabiliyorum hepsini cevapliyo , sadece bakis acisi biraz farkli youtube dan da izledim 3 ay dan sonra birakilir diyo folik asit ben hamile kalmadan da kullanmisdim ve cok saglikli besleniyodum , 20 ocakda 2li test sonucumu alcam daha sonra baska bi doktora basliycam cunku bu doktorum dogum yapmiyo
Anladım. Benim bildiğim folik asit öncesinde ve doğum bitene kadar kullanılan bir vitamin diye biliyorum. Hayırlısı olsun canım. inş yeni doktoruna da çok güvenirsin ve sağlıkla kucağına alırsın :emir_bebek:

Anladım. Benim bildiğim folik asit öncesinde ve doğum bitene kadar kullanılan bir vitamin diye biliyorum. Hayırlısı olsun canım. inş yeni doktoruna da çok güvenirsin ve sağlıkla kucağına alırsın :emir_bebek:
Canım folik asit 3 ay kullanılıp bırakılıyor sonra başka vitaminlere başlanıyor

evet dogum bitene kdr devam ediliyor suan doktorun verdigi vitaminin icinde de 400mg folik asit var. hatta tonla sey var bu haftalarda vitamin ihtiyaci iyice basliyormus. Ekstra kalsiyumda verdi cunku gunde en az 3 porsiyon yogurt sut tuketmek gerekiyormus benim icin biraz iddiali:) ama henuz ona baslayamadim. Demir verdi ekstra olarak onuda icemiyorum ama multivitamin icinde var ztn. Sen hangi gebelik vit kullaniyorsn?

Doktorumu seviyorum benimle ilgileniyo konusuyo kafamdaki sorulari sorabiliyorum hepsini cevapliyo , sadece bakis acisi biraz farkli youtube dan da izledim 3 ay dan sonra birakilir diyo folik asit ben hamile kalmadan da kullanmisdim ve cok saglikli besleniyodum , 20 ocakda 2li test sonucumu alcam daha sonra baska bi doktora basliycam cunku bu doktorum dogum yapmiyo

Canim folik asit iciyoruz ya sadece ilk uc ay ve oncesinde.12-13. Hafta gibi multivitamine gectigimiz icin ekstra folik asitimizi icmiyoruz o yuzden birakiliyor. Hamilelikte ihtiyacin olan vitamini kiloyla yesen yakalayamazsin. cok iyi bir doktorun soylesisinde dinlemistim findik yararli icinde su var diyorlar avuc avuc yesen alcagin deger seni karsilamiyo. Hamilelikte ihtiyacin olan kalsiyum 1000-1200mg arasi bunu almak icin 4 porsiyon sut, yogurt , peynir tuketmen lazim. Bunun gibi bir cok deger var. sen tabii ki saglikli beslen tabii ki ona hepimiz dikkat etmeye calisiyoruz ama vitamin cocugun herseeyi icin cok onemli. Ben hayatimda vitamin icmeyi sevmeyen biriyim sadece hamilelik dusununce basladim suan bulantidan dolayi kalsiyumu icemiyorum diye bile rahatsiz oluyorm vicdanen. Vitamin icmedim saglikli dogurdum diyebilirsin ama bir doktorun cok guzel bi paylasimi vardi instagramda. Kadin diyor ki hocam 5 kilo cocugu normal dogurdum. Adamda ona diyor ki hep makas attin hic kaza yapmadin diye bir gun o makasi atamayacagin anlamina gelmez.Hepimize saglikli hamilelikler dilerim♥️

evet dogum bitene kdr devam ediliyor suan doktorun verdigi vitaminin icinde de 400mg folik asit var. hatta tonla sey var bu haftalarda vitamin ihtiyaci iyice basliyormus. Ekstra kalsiyumda verdi cunku gunde en az 3 porsiyon yogurt sut tuketmek gerekiyormus benim icin biraz iddiali:) ama henuz ona baslayamadim. Demir verdi ekstra olarak onuda icemiyorum ama multivitamin icinde var ztn. Sen hangi gebelik vit kullaniyorsn?
ben Multifol (içinde tüm vitaminler olan folik asit), Demir ilacı Sinefer. D vitamini. Bunları kullanıyorm. Demir ilacını haftasnları içiyorm çnkü bağırsaklarmı kötü etkiliyor. Şimdilik bu şekilde de olur. sonraki dönemlerde demiri arttırırız dedi doktorum. ben de ne yumurta ne süt ne yoğurt ne et ne balık hiçbişi yiyemiyorm. canım hep kuru şeyler istiyo. sonra düşünüyorum Afrikada da anneler doğuruyor bi şekilde napalm. yiyemiyorum diye stres yapmaktansa relax olmak daha iyi gibi? sizceee?

Sen igne ilemi hamile kaldin ? Eger oyleyse neler yasadin igneden sonra ?
canım ben çatlatma iğnesi ile hamile kaldım. çok şükür. iğneden 15 gn sonra bakabilirdim kanda. ama beklemek istedim. 18 gün bekleyip direk kanda baktım. ve çıktı. çok aşırı gaz ve şişkinlik hissi ve adet olcakmışım gibi karın ağrısı. bunlar oldu bende.

Evet canim ayin 18 inde vuruldum yani igne gunuyle beraber 9.gunum.
tavsiyem bi 5-6 gün daha sabret ve kanda bi tahlil yap. gebelik testleri yanıltıcı oluyor. ve 14 günden once bakılan tüm testler yanıltıcı olyor. kandaki ilac henuz atılmamış oluyor. olmasan bile gebe gibi gösterme ihtimali çok yuksek.

Back