Günaydın arkadaşlar. Bebeklerimden birinin durumunu biliyorsunuz. Kromozom testinin kısa dönem sonucuna göre bir bozukluk yok idi ancak uzun dönem sonucunu 2 hafta sonra alacağız ve yüksek ihtimalle bir bozukluk olması bekleniyor. Eğer o normal gelse bile bebeğimde ağır bir iskelet hastalığı olduğunu düşünüyor doktorlarım. Dünkü kontrolümüzde problem olan bebek rahim ağzına yakın bir yere yerleşmişti, kesesinde sıvısı oldukça azalmıştı, kafa yapısı hala normale dönmemişti ve burun kemiği görünmüyordu,göğsü içe çökük duruyordu , yüzü basık bir görünümdeydi. Yani doktor değilim fakat iki bebek olduğu için içeride bir onu bir de aynı bölgede diğerini gösterince doktor , farkı çok net biz de görebildik. Biliyorsunuz ayrıca kanamalarım olup hastanede yatmıştım ve içeride bir kanama alanı vardı(pıhtı). 2 hafta sonra gelen uzun dönem test sonucumuza göre bozukluk varsa ya da bebek düzelmemişse fetosit yapılacak (bebeğin kalbine potasyum enjekte ederek yaşamına son verme). Fakat bebeğin rahim ağzına yakın olması ve içeride kanama alanının olması şuan bu işlemin yapılması için uygun olan ortamı bozuyor diğer bebeği de riske atıyor. 1 diğer ihtimal , zaten suyu iyice azalmış olan bu bebeğim kısa süre içinde kendi kendine anne karnında ölecek. Peki bebek anne karnında ölürse ya da fetosit ile ölürse ne olacak? Normal düşük gibi ya da kürtajlı bir işlem değil. Bebek anne karnında kalmaya devam ediyor ve kendi kendini resorbe ediyor yani küçülerek yok oluyor. Bunun anneye de bebeğe de bir zararı yok. Çoğul gebeliklerde sıklıkla yaşanılan bir durum olduğunu söylüyorlar. Depresyonun dibindeyim. Güçlü durmaya çalışıyorum ama malesef güçlü olamıyor insan. Bütün bunları yazdım anlattım çünkü aramızda çoğul gebelik yaşayanlar var ve tek gebeliklerin de başına gelebilir. Yaşadıklarımız birbirimize örnek. İyi pazarlar herkese