- Konu Sahibi landemiyoladiyola
-
Mesleğim var, freelance çalışıyorum, maddi sıkıntım yok. Bosanirsak o gider, evim, arabam var şükür. Ayrilirken insanların içinden bambaşka karakterler çıktığına sahit oldum ama o medeni bir insan, bozmaz kendini umarim. Çocuklarımızın ortak vilayetinin isteyeceğim oyle bir durumda. Artik herseyi iyice düşünmeye başladım. Annem yasli, bunlari görmesin üzülmesin kafasındaydım ama hayat geçiyor, cok hassas bir insanim, yüreğim kaldırmıyor artık.Ay böyle ilişkiler de kangren gibi. Son karari siz verin . İşiniz falan var mı bosansaniz nasıl olacak ?
Ne kadar muhteşem. Sanki bugünüme yazılmış.Konunuzu okuyunca bugün okuduğum,gerçek bir yaşam hikayesi ve bu hikayedeki kadının sözleri geldi.Kendisi yüz yaşlarına kadar yaşamış.Bilge bir kadın.Sözlerini sizinle paylaşmak istedim.
"Yara açan bir kez kanattı ise, o yarayı her gün kanatan insanın kendisi.İnsana en büyük zulmü aslında kendisi yapar.
Sorun karşısında bir gün kavga et.
Bir gün zorla,dilini,elini.Yapabiliyorsan yap.Yapamıyorsan kanatma.Kendine ait bir hayatın olduğunu kabul et.
Beğenmiyorsan gerçeği değiştir.Değiştiremiyorsan aklını değiştir.
Kesinlikle... Dönem dönem insanın kafasına böyle şeyler takılıyor. Ben de 12 yllık evliyim. Öncesinde de 2 yıl beraberlik.. 15. yıla girdik beraber.. Bir zaman sonra erkekler ilgilerini kaybediyor bunu biliyorum. Kadınlar daha romantik. Erkekler yol arkadaşlığı moduna dönüyor. Ben sizi asla eleştirmiyorum. Hakkınızdır istemek.. Ama ben iyi bir baba ve yol arkadaşımı bu heyecanlar için bırakmam. Çünkü eşimi çok seviyorum. Bazen sadece yanımda durması bile hoşuma gidiyor. Ayrılmak kolay.. yeni heyecanınız ne kadar sürecek.. bunları da tahlil etmeniz gerekiyor. Çocuğum için aile kavramı çok önemli.. Ablam 3. evliliğini yaptı. Hep yeni umutlar ve hüsran buldu. Şimdi mutlu.. Ama zaman gösterecek..Çok normal kadınız sonuçta ilgi bekliyoruz paylaşım bekliyoruz ve sanırım bir noktadan sonra az da olsa heyecan istiyoruz .oluyor mu olmuyor bence hele ki sizin gibi yılları devirenlerde. Biz de on yılı devirdik herşey rutine bindi. İnsan sıkılıyor tabi dahs faZla ilgi bekliyor erkekler daha fazla iş peşinde koşarken...ama bu sebepten bosanilmaz bence...evlatlarımız var ortada kötü bir eş kötü bir baba yok..yarın karşınıza başka biri çıkarsa o ilgiyi ne kadar süre verecek sanıyorsunuz...heyecan güzel ama uzun sürmüyor ne yazık ki..diyorsanız ben başka birinle olmak istemem yalnız kalayım diye...bence bunca yıl sonra hiç gerek yok arkadaşım..evlatlarına ve eşine sarıl..
Çocuklar bunu anlayabilir mi? Yani size bilenmesinlerMesleğim var, freelance çalışıyorum, maddi sıkıntım yok. Bosanirsak o gider, evim, arabam var şükür. Ayrilirken insanların içinden bambaşka karakterler çıktığına sahit oldum ama o medeni bir insan, bozmaz kendini umarim. Çocuklarımızın ortak vilayetinin isteyeceğim oyle bir durumda. Artik herseyi iyice düşünmeye başladım. Annem yasli, bunlari görmesin üzülmesin kafasındaydım ama hayat geçiyor, cok hassas bir insanim, yüreğim kaldırmıyor artık.
Bizim evliliğimizde bir sıkıntı olduğunu bana en iyi gösteren de annem ve rahmetli babamin evliligi. Görücü usulüyle evlenmislerdi, 51 sene evli kaldılar babami kaybettigimizde. Elbette her günleri askla geçmedi, ama evimizde huzur vardi. Babacigim annemin gözünün içine bakardı, isinden gücünden komsusundan arkadaşından her gun aksam çayını içerken konuşacak birseyleri vardi. Biz birbirimize bayila bayila evlendik ve bu aşamaya geldik. Bitse gidip ask meşk yaşayacak bir isteğim yok acikcasi. Yani ben esimin beni mutlu etmemesine alışmıştım ama mutsuz etmeye başlayınca, kırılmaya, yabancı olmaya başlayınca buna tahammülüm bitti.Ben evliliğin rutine bağlamak olduğuna inanmıyorum. 11 yıllık ilişkisi olan biri olarak yazıyorum.
Mesela anne babam 30 yıllık evli, evet her anı mutlu harika geçmedi ama birbirlerine bakınca gözlerinin içi güler hala. Birbirlerini sevdikleri değer verdikleri dışarıdan anlaşılır.
Elbette pembe dizi kıvamında geçmeyecek ama arada da bir kıvılcım kalmadıysa saygıyla bitirmek en iyisi.
Insanlar bu sebepten de evlilik dışı ilişki yaşıyor. Sonra evlilik daha kötü bitiyor birinin duyguları inciniyor. Veya sürekli kavgaya dönüşüyor huzur kalmıyor. Bu sefer yine saygı sınırları aşılarak kötü sonlanıyor.
Bence biz tadında bitirmeyi bilmiyoruz
Çocuklar babalarına çok aşıklar, bana düşman olacaklar ama artık belli bir yaşa geliyorlar. Mesela büyük oglum diyor ki ben evlenmeyecegim, çünkü ona göre evlilik boğucu birsey. Babasinin sakalarindan (!) bunu anliyor. Küçüğüm diyor ki gecen ben birsey icin esime onların yanında soylenmisim, ayni sabah eşimde benim için söylenmiş. Diyor ki bu ara çok oluyor ve mutsuz oluyorum. Zaten bu cümle son damlam oldu. Bir arada onları huzursuz bir ortamda büyütmeye hakkımız yok, cocuklar herseyi cok iyi anlıyorlar, çokÇocuklar bunu anlayabilir mi? Yani size bilenmesinler
Belki bazı şeyler çantada keklik görülmeye başlanıyor, kaybetme korkusu oluşmuyor. Resmi olarak olmasa bile bir süre ayrı kalıp ikiniz de özlüyor musunuz ne hissediyorsunuz duruma bir bakabilirsiniz.Bizim evliliğimizde bir sıkıntı olduğunu bana en iyi gösteren de annem ve rahmetli babamin evliligi. Görücü usulüyle evlenmislerdi, 51 sene evli kaldılar babami kaybettigimizde. Elbette her günleri askla geçmedi, ama evimizde huzur vardi. Babacigim annemin gözünün içine bakardı, isinden gücünden komsusundan arkadaşından her gun aksam çayını içerken konuşacak birseyleri vardi. Biz birbirimize bayila bayila evlendik ve bu aşamaya geldik. Bitse gidip ask meşk yaşayacak bir isteğim yok acikcasi. Yani ben esimin beni mutlu etmemesine alışmıştım ama mutsuz etmeye başlayınca, kırılmaya, yabancı olmaya başlayınca buna tahammülüm bitti.
Tesekkur ederim. Diger arkadaşıma yazdığım yorumda her ikinize de cevap vermişim. Gercekten ask meşk degil, bende esimi cok seviyorum ama cok yalnızım. Isle ilgili herhangi bir şeyi bir başka arkadaşımızdan duymaktan, çocuklarla başbakan gecirdigi günleri bile ya ailece olsaydı, ya da benimle de başbasa bir yere gitseydi diye vicdan azabı çekerek giptayla bakmaktan cok cok cok yıpratıyorum artik. Umarim ablanız mutlu olurKesinlikle... Dönem dönem insanın kafasına böyle şeyler takılıyor. Ben de 12 yllık evliyim. Öncesinde de 2 yıl beraberlik.. 15. yıla girdik beraber.. Bir zaman sonra erkekler ilgilerini kaybediyor bunu biliyorum. Kadınlar daha romantik. Erkekler yol arkadaşlığı moduna dönüyor. Ben sizi asla eleştirmiyorum. Hakkınızdır istemek.. Ama ben iyi bir baba ve yol arkadaşımı bu heyecanlar için bırakmam. Çünkü eşimi çok seviyorum. Bazen sadece yanımda durması bile hoşuma gidiyor. Ayrılmak kolay.. yeni heyecanınız ne kadar sürecek.. bunları da tahlil etmeniz gerekiyor. Çocuğum için aile kavramı çok önemli.. Ablam 3. evliliğini yaptı. Hep yeni umutlar ve hüsran buldu. Şimdi mutlu.. Ama zaman gösterecek..
Bunu hiç düşünmemiştim, kesinlikle denemeye değer. Tesekkur ederim.Belki bazı şeyler çantada keklik görülmeye başlanıyor, kaybetme korkusu oluşmuyor. Resmi olarak olmasa bile bir süre ayrı kalıp ikiniz de özlüyor musunuz ne hissediyorsunuz duruma bir bakabilirsiniz.
Eşiniz öbür türlü değişmeyecek gibi duruyor. Bir yaşasın bakalım siz olmadan, hala evlilik bana göre değilmiş diyorsa da yasal olarak boşanırsınız. Iki çocuk var arada arkadaş olarak kalabilmek önemli her şeyi tüketmeden.
Kendinizi ne güzel ifade ettiniz.. En azından beraber yemek ve sonrasında çay sohbet rutininiz yok mudur. Ne bileyim siyaset bile konusup eleştirilerde bulunmaz mısınız. Bu da bir paylaşımdır. Toplu olarak yemeğe gitmez misiniz.. Ben sizin yerinizde olsam çok da derine inmeden en azından bu paylaşım konularını söylerim. Eşinizi çok seviyorsunuz. Vazgeçmeyin derim ben. Yalnız yaşamak da kolay değil.. Ben biraz eski kafayım herhalde :)Tesekkur ederim. Diger arkadaşıma yazdığım yorumda her ikinize de cevap vermişim. Gercekten ask meşk degil, bende esimi cok seviyorum ama cok yalnızım. Isle ilgili herhangi bir şeyi bir başka arkadaşımızdan duymaktan, çocuklarla başbakan gecirdigi günleri bile ya ailece olsaydı, ya da benimle de başbasa bir yere gitseydi diye vicdan azabı çekerek giptayla bakmaktan cok cok cok yıpratıyorum artik. Umarim ablanız mutlu olur
Bu yaz iyice koptuk sanirim. Bu ya toparlayacagimiz yaz olacak, ya da son yazımız sanki. Birlikte ailece tatile gittik. Aile odasi yoktu, iki oda tuttuk. Oh dedim birlikte uc gun odamızda bir yakınlaşma olur. Kucuk oglumun (11 yasinda bu arada) korkma ihtimalini bahane etti, onunla uyudu, bende büyük oglumla uyudum. İlk önce bir tatsızlık çıkardım bu ne saçmalık diye, sonra tamam dedim. Kendimi çocuklarıma karşı da kotu hissettiriyor boyle. Sanki ben istemiyormuşum gibi bir algı oluşuyor malesef. Cok teşekkür ederim. Bende eski kafalıyım, isterim ki aileyiz ayrılmayalım, bir arada olalım ama burda ben yalnızım artik malesef.Kendinizi ne güzel ifade ettiniz.. En azından beraber yemek ve sonrasında çay sohbet rutininiz yok mudur. Ne bileyim siyaset bile konusup eleştirilerde bulunmaz mısınız. Bu da bir paylaşımdır. Toplu olarak yemeğe gitmez misiniz.. Ben sizin yerinizde olsam çok da derine inmeden en azından bu paylaşım konularını söylerim. Eşinizi çok seviyorsunuz. Vazgeçmeyin derim ben. Yalnız yaşamak da kolay değil.. Ben biraz eski kafayım herhalde :)
Ya işte bu çok sıkıntı. Ev arkadaşı gibi oluyor böyle de. Kadın duygusal paylaşım ister erkekler bunu veremeyince mutlu evlilik de mutlu anne olmadığından mutlu çocuk da olmuyor maalesef. Düzelmiyorsa boşanmaktan başka çare gelmiyor aklıma...Beni üzen bu. Adam tek kalacak planlar yapmiyor, yaptigim planlara uymuyor. Başbasa iki gun tatil yapalım diyorum, sanki anasına küfrediyorum. Eger insan eşiyle iki gun tatil yapacak diye korkuyorsa, diretiyorsa ne anlami var o birlikteligin.. Cocuklar sonrasi 14 senede sadece bir gece bir otelde basbasa kaldik, benim zorumla
Nece sözdür bu. Bayıldım.Beğenmiyorsan gerçeği değiştir.Değiştiremiyorsan aklını değiştir.
Valla bunu kadınlar olarak bilmemiz bir şeyi değiştirmiyor keşke erkeklere anlatacak bir yolu olsaTamamen hircinim, cok dogru tespit
Tesekkur ederim yorumunuz için
Bence eşiniz şöyle düşünüyodur. Zamanında sevdik, sevgililik de yaşadık, evlendik şükür, çocuklarımız da oldu. İşimiz gücümüz var, evimiz barkımız var, hayattaki çoğu amacımı gerçekleştirdim benim telefonumla televizyonumla keyfime bakma zamanım oh ne güzel her şey yolunda, arada karım birşeyler diyo ama ne derdi var ki bak her şey ne güzel monoton sorunsuz, rahat batıyor heralde gibi. şu an yıllardır geçtiği aşamalardan sonra ödülleri topladığı zaman olarak görüyordur. Sevildiği bi evlilikte, terk edilmeyeceğine dair güven duyduğu bir limanda gibi. Doğru mu davranıyor derseniz bence hayır ama böyle salmasının nedeni bu olabilir."Aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasın" modunda, off der eminim. Tesekkur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?