• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oturduğum evden utanıyorum

bizim oralarda bir laf var kız olsun baldırı düz olsun derler sizinkisi o hesap olmuş. komşumda 3 yıllık yeni evini gelinine verdi gelin ankastre siyah diye istemedi değiştirildi vs. ona da hayret etmiştim. keşke bize de ev veren olsa da kusur bulsam diye.

ben bekarken kotu bi evdeydim evlendim saray gibi bi evim oldu.2 yil oturdum baska bi yere gectim bu evde guzel ama digerinin yanindan gecmez.yine de hic sizin gibi dusunmedim hayat bu insana ne getirir belli olmaz takmayin boyle seyleri kafaya

Arkdşlr neden küçümsediniz ki kızın derdini ben anlayamadım? 8 katlı binadan sonra 3 katlı binada yaşamak ne kadar zor, bununla ilgili bir fikriniz var mı? Bununla ilgili utanç duymak insanın gururunu ne kadar zedeler? Bunu da düşünemezsiniz tabii ki.

Sahici yorumum; bulmuş da bunuyor peh..

Yoo ben anladım sizi. Bu konuyu evlenmeden önce açıp anlatsaydınız evlenmeyin derdim çok net. Kimse gördüğünden geri kalınca mutlu olmuyor çünkü. Ama siz bile göre evlenmişsiniz. Okuyorum diyorsunuz eminim yaşınız da küçüktür. Baştan düşünüp işinizi elinize alana kadar evlenmeseydiniz şu saatten sonra kabullenip dert etmemekten başka çareniz yok maalesef

Merhabalar. Derdin bu mu diyip, eleştirel yorumlar yapmazsanız sevinirim. Biraz içini dökmek olacak bu aslında ama yorumlarınızı da merak ediyorum.

Ben evleneli 5 ay oldu ve bununla ilgili bir sıkıntım yok eşim iyi,sevgi dolu,anlayışlı biri.
Benim sorunum yaşadığımız ev. Evlendikten sonra eşimin ailesinin apartmanında olan daireye taşındık. Bu daireyi bize verdiler yani. Aynı apartmanda eltim ben ve kaynanam oturuyoruz. Ama kaynanam kışın sadece 3 ay burda diğer vakitlerde hep köyde.
Neyse benim konum evin çok eski olması ve beklentimi karşılamaması. 3 katlı zaten apartmanda 3 aile oturuyor öyle küçücük bir apartman. Dışından belli eski olduğu, içini biz evlenirken yaptırdık. Tavan bile tahtaydı onlar kapatıldı vs. Evin içini güzel yaptık yani. Ama ben arkadaşlarımı davet etmeye utanıyorum açıkcası. Önceden oturduğum (yani şuan anne babamın oturduğu ev) yepyeni, ilk biz oturuyorduk, kocaamaan, asansörlü, nezih bir yerde, 8 katlı apartman vs. Ben böyle bir evden geldim buraya ama alışamıyorum. Şimdi mahalle arasında oturuyorum. Okadar alışık değilim ki mahalle de oynayan çocuk sesi duymaya. Yazın çok zorlandım, rahatsız oldum seslerden. Ortam nezih değil,aileler salmış çocukları küfür müfür ne ararsan var, duyuyorum hepsini akşama kadar.
Bilmiyorum sevgili ablalarım, KK üyeleri, eve okadar ısınamadım ki.
Mesela eşim klima taktırmak istiyor yaz için hemen diyorum ki ‘sökülüp yeni eve taşındığımızda oraya takılır dimi?’ Yani hep taşınmaktan bahsediyorum ve düşünüyorum. Eşim sorularıma evet diyerek cevap veriyor sadece. Duygularımdan bahsettim evi sevmediğimi biliyor ama tabi paramız yok şuan, düğün borçları bitmedi bile. Param olsa taşınırdık zaten diyor. Ama ne zaman ev alacak paramız olacak ki zaten? 100 yıl sonra belki. Maaşı iyi ama borçlar filan her şey ucu ucuna yetiyor, kiraya da çıkamayız ki hayatta kiraya çıkmaz benimki. Zaten benim okulum ve onun işi eve sabah 1 saat akşam 1.30 saat sürüyor ama yine de burada oturuyoruz.. Sabahın köründe çıkıyoruz evden trafiğe kalmamak için ve 1-2 saat dersimin başlamasını bekliyorum uykulu uykulu :)
İçimi dökmek istedim sadece. Ne olur halimiz bilmem, şükürsüz de değilim hep kendime kızıp şükret diyorum. Ama hayatta bir anda statü düşmek zor sadece.. empati kurup yorum yapın lütfen. Bu arada maaşı babamdan iyi yani maaş olarak statü atlayıp ev olarak düştüm. Bu da takıntım oldu tabi. Kayınvalidemle aynı apartmanda oturmakta can sıkıcı tabi. 3 ayda olsa, sürekli eve girerken ona yakalanmak bazen can sıkıcı oluyor. Onu da başka konuda yazarım. Okuduğunuz için teşekkür ederim 🙏🏻
Bn seni anliyorum canim aynilarini bnde yaşadim bn yeni evliyken eşimin akrabalarina alışiyim diye 6ay kvdemle ayni apartmanda oturdum ust katimdaydi ev yeniydi ama 1.katti camasirim kurumuyodu yoldan gecenler penceremin onune cop ekmek atiyodu ve bnim kvde her sabah evinde istiyodu bni aksama kadar yaninda durmami biz eve sadece uyumaya gidelim istiyodu görsellik anlayişi sifir insanlar evlenirken esyama herseyime karistilar kvdem hep kendi eskilerini veriyodu bna zorla seker kaşigi bile aldurmiyodu bnimkini kullan bn kendime yenisi alcam diodu aldirmiodu yeni gelin evi gibi şıkir şıkir degil evim simdi tasindim buyuk nezih semte bi eve ama yinede hala eşim aliskanlik ypmis nenesigilden annesigilden eski seyler getirio kusura bakma sana cvp yaziyim derken kendi derdimi anlattim😁 tavsiyem cocuk dusuncen olmasin taşinana kadar cok luks olmasada bi makul bi eve kiraya gecmeyi ikna et sık bogaz etmeden evin her yeri dökuluyo filan de o da memnun kalmasin görsun keske nisanlilik süresunde kabul etmeseydiniz bos yere evi duzelttirme masrafina girmezdiniz simdi siz taşinsaniz emin olun tum herkes arkanizdan hem evi yptirdi hemde baska yere taşiniyo dicekler masrafci dicekler anlayissiz insanlar o yuzden bkrclar bitsin rahatlayin makul bi yere kira fikrini aklina sokun şukursuz tatminsiz diye düz bakicak burdaki çogu insan ama tabikide halimize sukur evi olmayanlarda kirasini ödeyemeyenlerde var ama imkan varken durum zorken mutlu degilken kısıtlanmak

Keşke oturmadan önce düşünseydiniz. Eşiniz kira vermeden oturdıgu hazır evden çıkmaz. Neyse bunları geçtim de uykulu uykulu 1_2 saat okulda bekliyceğinize trafikte kalın nolmuş ki ne avantajı var anlamadım.

Sabahları eşim bırakıyor okula arabayla işi çok yakın bana çünkü. Onun iş saati de sabah 7.30da. Beni de okula 7.20de bırakıyor, dersim 9.30da. Kendim geliyim dedim okul saatinde, 3 saat sürüyor metro vs. Ben de mecbur sabahtan eşimle gidip bekliyorum işte

Empati kurdum
1 arti 1 ev sahibi olabilmek icin tum dugun takisini verip ustune 10 yil kredi borclanmis biri olarak ...

Hak veremedim ... sukrediyorum demissiniz ama pek sukurlu goremedim o begenmediginiz evi almaya kalkissaniz kac tl kac sene calisip odemeniz gerekir bi dusundunuz mu kaldi ki insanLr size ev vermisler vermeyedebilirdi kiraci oturtup gelir elde edebilirlerdi...

Sukredin ki evin ici de guzel istedgm gbi diyorsunuz disindan muhitten utaniyorum diyorsunuz gercekten uzuldum ... Allah baska utanclar vermesin ne diyeyim

Evlenmeden once nerede yasayacaginizi da gorerek evlenmissinizdir ...

Ayrica babaniza da uzuldum esim babamdan yuksek maas aliyor statu atladim ama ev olarak statu dustum diyorsunuz ...universite okuyan genc bi hanim olarak yapma guzel kardesim maddi manevi degerini bil ailenin ve sahip oldklarnin

Evet benimde amacım bu :) 1 seneye okul bitip kolaycak işime başlayabilirim inşallah

İnşallah öyle olur. Yaşınız daha çok gençmiş. Evinizi sevin veya sevmeyin, içinde bulunduğunuz durumdan asla utanmayın benden size tavsiye. Evinize gelip içinde bulunduğunuz şartları küçümseyecek insanları evinize sokmayın bile.

Su asiri buyuk bir ev istegi bi bende olusmadi ben mi sorunluyum acaba benim evimde eski lojmandayim bana gore buyuklugu ideal bahcesi falan tam ogluma gore burdan da herkes kaciyor yok eski insan guzel evi gorduce burasi gozunde olmuyor diye hayir evimi cok seviyorum benim icin depreme dayanikli olmasi onemli o da dayanikli cikmis cok sukur gerisi umrumda degil cok sukur

Bekarken nispeten daha gelişmiş insanların olduğu bir sitede yaşıyordum ailemle. Hani şu neredeyse kira kadar aidat bedeli ödenen siteler. Apartmanı, asansörü, yeşil alanları silip temizleyen özel görevliler vardı. Lükse bak aman Allahım :) adeta bir prenses gibiydim ayol. Camdan dışarı bakıyordum biri çimleri biçiyor biri kaldırımdaki kuru yaprakları topluyor, biri apartmanı siliyor. Rüya gibi afedersin ahsjsjjs. Geyik yapmıyorum bunlar gerçek. Yani geyik yapıyorum da yazdıklarım doğru. Neyse konuya döneyim.

Evlenip önce bir mahallede yeni yapılmış bir apartmana gittim. Evin için yeni ve lükstü. Cücük kadar evdi ama iyiydi. Ben sitenin o mezarlık hissi veren monotonluğunu sevmediğim için mahalle ortamı bana tuhaf gelmedi. Aksine hoşuma gitti. 2 yıl orada oturduktan sonra kendi isteğimle aile apartmanına taşındım. Kaynana, elti, görümce hepsi var Allahıma şükür ahsjsjs.

35 yıllık bina burası. Ev bizim kira ödemiyoruz. İstanbul'un en eski semtlerinden biri. Oldukça merkezi bir yer. İstanbul'un en bilindik semtlerine birkaç dakika uzaktayım. Gel gör ki bina 35 yıllık eski bir bina. İçinden de dışından da gayet belli eski olduğu. Benim gibi bahçıvanı olan bir sitede yaşamış prensesin bu binada yaşaması akıl alır gibi değil. Daha kötüsünü söyleyeyim mi, kendi merdivenimi kendim siliyorum. Kabus gibi ayol. Pamuk gibi ellerime merdiven bezi değiyor. Aşırı utanıyorum öyle böyle değil.

Desem anlarsınız beni ama o iş öyle değil. Ben değerliyim, sitede de otursam mahallede de otursam ben aynı benim. Bulunduğum konum, sahip olduğum şartlar benim değerimi belirlemiyor. Ben aynı benim. 28 yıllık arkadaşımın özel yatı var. Mal varlığı dudak uçuklatan cinsten. Benim evime geldiğinde hiç aklıma gelmedi utanmak. Hatta bu merdiven silme mevzusunun geyiğini yaptık beraber. Utanmam çünkü o benim dostum. Bana geliyor, evime değil. Bana değer veriyor evime değil.

Bugün okuduğum, kişilerden ya da konumdan utanılan ikinci konu bu. Gerçekten anlamıyorum, anlamayacağım.

Son düzenleme:
Sevgili hanımlar toplu yazmış olayım evet önceden gördüm evi. Ama burada kayınvalidem oturuyordu, ev gerçekten çok kötü durumdaydı. Hatta ben evi görünce şok oldum. Babam bile ‘ev çok eski sen burada yaşayamazsın’ dedi. Beni topa tutmuşsunuz ama şükrüm var ki hala buradayım. Eşime saygıda kusur etmiyorum, arada söylüyorum sadece taşınmak istediğimi. Evin içi dahil tüm masrafları eşim yaptı bu arada hala onları ödüyoruz. Yani eşimin ailesi istediklerimi yapıpta al otur demedi. Ama evi verdiler Allah razı olsun tabi.
Ev benim için çok önemli, bu eziklemek değil ki. Arkadaşlarımı çağırmıyorum da demedim. Ama içimden geçiyor bazen işte bu düşünceler bunu paylaştım sadece. Evinize oturduğunuzda huzur istemez misiniz? Tam kapınızın önünde sabahtan akşama kadar hiç eve girmeyen ve aşırııı derecede küfürlü konuşan oğlanları duyarak uyanmak istemezsiniz sanırım. Ben buna alışık değildim sadece.

Back