• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oturduğum evden utanıyorum

Çok basit düşünceler bunlar. Sabah akşam Hadise, Piremsesler Gibiydim Baba Evinde dinleyip ağlıyormuşsunuz gibi yazmışsınız. Şükür deyin bence. Beğenmiyorsanız da oturmasaydınız kafanıza silah dayamadılar herhalde. Çalışın başka ev alın anca kp parası, koca parası beklemeyin.

1. Şükürsüz değilim diyorsunuz ama ne yazık ki önce kendinizle yüzleşme izi öneririm çünkü Şükürsüzsünüz
2.Anlattığınız ev gözümde canlandı ama içine masraf yaparken de o ev öyleydi yani keşke en başında hiç istemeseydiniz o zaman size hakverirdim
3.Anladıpım kadarıyla derdiniz tasanız yok eşiniz de anlayışlı, eee işi de iyi takmak için bu konuyu bulmuşsunuz.
4. Size gelecek kişi evin dışıyla ilgilenecek laf edecek biriyse zaten hiç davet etmeyin saraylarda otursanız bile.
5.Evi ev yapan içi dışı eşyası boyası asansörü değildir içindeki huzurdur. Siz ona sahip çıkın zira evinizden utanmak yerine yuvanızdan eşinizden utanacağınız bir durum olursa bu konunuza geri dönün ve okuyun bakalım ne diyeceksiniz

Babanın maaşıyla eşin maaşını kıyasladığına göre sen çalışmıyorsun, öğrencisin belli ki. Sabredeydin, para kazanıp evleneydin o zaman istersen villada otururdun. (Çalışıyorsan iş bu mesaj kendini imha edecektir.

ayrıca güzelim tahta tavanı niye bozdunuz ya?

Ahahaha benim de ilk düşündüğüm o oldu tahta tavan neden bozulur ya ne güzel halbuki. 👍

Okuduklarımdan aklıma takılan ve kesinlikle katılmadığım bir konuya değinmek isterim.

Arkadaşlarımı evime davet etmeye utanıyorum demişsiniz .

İnsanlar oturdukları evle , giydikleri kıyafetlerle , edindikleri mesleklerle mi değerlidir ki sizin gözünüzde , şimdi kendi oturduğunuz evden, kurduğunuz yuvadan utanasınız ?

Siz değil arkadaşlarınız mı bu düşüncede? arkadaş dediğim insanlar benim evimi eleştirecekse, bir kere ben onlara arkadaş demem.

Elimizdekinin kıymetini bilin, eksikliğini görmemek için şükredin, gönlünüzdeki gibi bir eve kavuşabilmek için de çabalayın , dua edin .

Ayrıca anlattığınız, ailenizin evi gibi yepyeni kocaman dairelerde, lüks sitelerde oturamıyor ülkemizdeki çoğu insan... ve bu kişilerin tek duası tek göz oda da olsa kiradan kurtulmak...

Mutlu huzurlu günler dilerim

Bence zamanla bu ev konusu istediğiniz gibi olur tabi hemencik olmaz 7 defa taşındım çokta lüx evler değildi hatta bir evimin tuvaleti dışarıdaydı ama hiç kendimi aşağlanmış gibi hissetmedim özel sektörde köle gibi çalıştığımızdan hotel gibi kullanıyorduk, 8 ev kendi evim oldu gayet güzel biraz lüx bahçeli ke dimiz tasarlayıp mimara çizdirdik ama şu an tekrar 9. evim kira,
Kendi evimde değilim,
2 yıl tekrar evimde olacağım, şu sn ki kiradaki ev mutfak çok küçük ama işte idare ediyorum, bunlar çokta önemli dertler değil sanırım,
Mükemmeliketçi takıntınız var gibi

Aynı şeyi daha önce yaşadığım için ben çok iyi anlıyorum sizi.Saray yavrusundan çıkmıyor insan evet ama nezih sessiz bir ortamdan cennet mahallesi tadında bir yere taşınınca gerçekten çekilmez oluyor.Ben evin çok önemli olduğunu düşünüyorum, insan evinde mutlu olmalı.Dışarıda sürekli gürültünün olduğu, küfürlerin duyulduğu bir yerde insan huzurlu olamıyor.Kendini geçmişte yaşıyor gibi hissediyor.Tek çareniz oradan çıkmak.Mutlu olamazsınız yoksa.

Okuduklarımdan aklıma takılan ve kesinlikle katılmadığım bir konuya değinmek isterim.

Arkadaşlarımı evime davet etmeye utanıyorum demişsiniz .

İnsanlar oturdukları evle , giydikleri kıyafetlerle , edindikleri mesleklerle mi değerlidir ki sizin gözünüzde , şimdi kendi oturduğunuz evden, kurduğunuz yuvadan utanasınız ?

Siz değil arkadaşlarınız mı bu düşüncede? arkadaş dediğim insanlar benim evimi eleştirecekse, bir kere ben onlara arkadaş demem.

Elimizdekinin kıymetini bilin, eksikliğini görmemek için şükredin, gönlünüzdeki gibi bir eve kavuşabilmek için de çabalayın , dua edin .

Ayrıca anlattığınız, ailenizin evi gibi yepyeni kocaman dairelerde, lüks sitelerde oturamıyor ülkemizdeki çoğu insan... ve bu kişilerin tek duası tek göz oda da olsa kiradan kurtulmak...

Mutlu huzurlu günler dilerim

Vallaha insanlar artık fazla "yeni gelin evi" mi izliyor yoksa fazla instagram sunum sayfası mi bakıyor, bir cok kadın maalesef bir yarış içinde bu konularda (konu sahibi öyle demiyorum ama belkide dedikodu yaparlsr diye korkuyordur)

Dert mi bu gerçekten millet bu devir de ev alamıyor farkında mısınız? Arkadaşlarınızdan niye utanıyorsunuz eğer arkadaşlarınız bu karakterdeyse ben olsam onlara arkadaş bile demem. Yok nezih ortammış falan baba eviniz madem öyle utanmıcağınız durumu iyi olan biriylede evlenebilirdiniz. Empati yapamıyorum şahsen. Benim aileminde durumu çok iyi benim şu an oturduğum ev bir buçuk trilyon altımızda ıkı tane araba var toplam 2 trılyon ama sizin gibi böyle dertlerle uğraşmam erkek arkadaşım 150 ye ev aldı bizim için ben havalara uçtum şimdiden eşyalar kafamda hayal ediyorum çünkü önemli olan karşındakinin maddiyatı değil evet bir yere kadar önemli ama bu kadar değil huzurum var mı mutlu olucak mıyım ilk buna önem veririm siz utanmayın sizin adına utananlardan utanın

Aynı durumdayız. Gayet güzel bir yerde güzel bir evden İstanbul’un en saçma sapan semtlerinden birine gidiyorum. İki katlı döküntü tipli içi biz girmeden sıfırlanmış bir ev. Değiştiremiyorum da sevgiliyken evi ben seçip taşıdığım için. Annemden bir dolu laf yedim o nasıl ev öyle diye. :)
Ama utanmak aklımın ucundan geçmedi. Benim o günkü imkanım o, gelen misafir benim evimi görmeye değil benimle vakit geçirmeye gelecek. Başka niyetle gelen zaten gelmesin napayım öyle misafiri.
İnsanların ne düşüneceğini düşünerek hayatınızı zorlaştırmayın. Evde böcek, rutubet gibi günlük yaşamınızı doğrudan etkileyen bir problem yoksa işe uzaklık da sizi ev değiştirmeyi isteyecek kadar yormuyorsa huzurunuza bakın bence.

Gelen sohbetnze gelsn evnze bakmya gelyosa hic gelmesin..esinzin durumu uygn olsa szi uzmez hallederdi bnce..ama madem durumlar uygun degil olabldgnce zevknze gore guzellestrmye ve sevmye calsn bnce

Uzaktan güzel duruyor ahşap ev tavanları ancak işin içine girince öyle değil. Böceği, akıntısı , soğuğu çok oluyor.

yani yaşamasam hak vereceğim de şu an veremedim. Ahşap tavanlı ev yazın serin kışın sıcak olur. Bakımı düzgün yapılırsa ne böcek olur ne akar.

Merhabalar. Derdin bu mu diyip, eleştirel yorumlar yapmazsanız sevinirim. Biraz içini dökmek olacak bu aslında ama yorumlarınızı da merak ediyorum.

Ben evleneli 5 ay oldu ve bununla ilgili bir sıkıntım yok eşim iyi,sevgi dolu,anlayışlı biri.
Benim sorunum yaşadığımız ev. Evlendikten sonra eşimin ailesinin apartmanında olan daireye taşındık. Bu daireyi bize verdiler yani. Aynı apartmanda eltim ben ve kaynanam oturuyoruz. Ama kaynanam kışın sadece 3 ay burda diğer vakitlerde hep köyde.
Neyse benim konum evin çok eski olması ve beklentimi karşılamaması. 3 katlı zaten apartmanda 3 aile oturuyor öyle küçücük bir apartman. Dışından belli eski olduğu, içini biz evlenirken yaptırdık. Tavan bile tahtaydı onlar kapatıldı vs. Evin içini güzel yaptık yani. Ama ben arkadaşlarımı davet etmeye utanıyorum açıkcası. Önceden oturduğum (yani şuan anne babamın oturduğu ev) yepyeni, ilk biz oturuyorduk, kocaamaan, asansörlü, nezih bir yerde, 8 katlı apartman vs. Ben böyle bir evden geldim buraya ama alışamıyorum. Şimdi mahalle arasında oturuyorum. Okadar alışık değilim ki mahalle de oynayan çocuk sesi duymaya. Yazın çok zorlandım, rahatsız oldum seslerden. Ortam nezih değil,aileler salmış çocukları küfür müfür ne ararsan var, duyuyorum hepsini akşama kadar.
Bilmiyorum sevgili ablalarım, KK üyeleri, eve okadar ısınamadım ki.
Mesela eşim klima taktırmak istiyor yaz için hemen diyorum ki ‘sökülüp yeni eve taşındığımızda oraya takılır dimi?’ Yani hep taşınmaktan bahsediyorum ve düşünüyorum. Eşim sorularıma evet diyerek cevap veriyor sadece. Duygularımdan bahsettim evi sevmediğimi biliyor ama tabi paramız yok şuan, düğün borçları bitmedi bile. Param olsa taşınırdık zaten diyor. Ama ne zaman ev alacak paramız olacak ki zaten? 100 yıl sonra belki. Maaşı iyi ama borçlar filan her şey ucu ucuna yetiyor, kiraya da çıkamayız ki hayatta kiraya çıkmaz benimki. Zaten benim okulum ve onun işi eve sabah 1 saat akşam 1.30 saat sürüyor ama yine de burada oturuyoruz.. Sabahın köründe çıkıyoruz evden trafiğe kalmamak için ve 1-2 saat dersimin başlamasını bekliyorum uykulu uykulu :)
İçimi dökmek istedim sadece. Ne olur halimiz bilmem, şükürsüz de değilim hep kendime kızıp şükret diyorum. Ama hayatta bir anda statü düşmek zor sadece.. empati kurup yorum yapın lütfen. Bu arada maaşı babamdan iyi yani maaş olarak statü atlayıp ev olarak düştüm. Bu da takıntım oldu tabi. Kayınvalidemle aynı apartmanda oturmakta can sıkıcı tabi. 3 ayda olsa, sürekli eve girerken ona yakalanmak bazen can sıkıcı oluyor. Onu da başka konuda yazarım. Okuduğunuz için teşekkür ederim 🙏🏻
Resmen kaderdasiz ya. Ben bununla ilgili konular açtım çok yazıp çizdim. 5 yıldır hala aynı evdeyim :KK70: kaynanamın evi kira vermeden oturuyoruz o yüzden esimin çıkmaya hiç niyeti yok. Bina 50 yıllık içini güzel yaptırdık ama küçük geliyor bana. Otoparkı yok ve kalabalık bir semtte cadde üstü. Semt iyi ama park edecek yer bulmak imkansız. Asansör yok bebegimizle inip çıkmak çok yorucu. Şartları berbat yani. Oysa benim de ailemin evi modern yeni bir bina otopark asansör var bahçesi güzel her yer park. Benim ev aileme ve işyerime yakın değil. Uzak da değil ama trafik saatinde çok bunaltıcı oluyor sonra da gel park yeri ara. Su tesisatları berbat. Binada habire birinin evine su akar borusu patlar bisey olur. Bana da her gelen asansörünüz yok etrafta park yeri yok diye hayıflanıyor. Hele bide çok sıcak merkezi sistemi yakiyolar sonuna kadar. 22 daire var hepsi yaşlı. Azcik doğal gazi kıssalar üşüdük feryatları yükseliyor. Anlat anlat bitmez. Ama buna şükür. Allah başka dert vermesin napalim. Evine imrendiğim arkadaşların hep daha büyük sorunları var. Sağlığımız huzurumuz yerinde olsun da gerisi boş

Kat yüksekliğiyle statü ne alaka? "En yüksek binayı ben dikeceğim, şehrin her yerinden görülsün, herkesin gözüne girip kanatsın" diyen müteahhitler gibisiniz resmen.
Orada oturmaya karar vermeden önce mahalleyi görmediniz mi?

Profildeki yaşınız doğruysa 21 yaşında okurken koştur koştur evlenmek yerine okulu bitirip çalışmaya başlayınca evlenseydiniz istediğiniz evde otururdunuz. İstediğiniz yere gücünüz yetmezse de babanız ve eşinizin imkanlarını kıyaslamak yerine "benim imkanlarım buna el veriyor" demeyi bilirdiniz en azından.

Sürekli bomba sesiyle yatıp kalkan
Giyecek bir ceketi olmayan .
Soğuktan ayakkabısız corapsiz ayakları mosmor kesilen
Evsiz çocukları düşünün.
Derdiniz iyi anlıyorum bende bu evimize tasindigimizdan beri ısınamadım eski evim çok daha lükstü diyordum bunları düşündüm ve halime şükür ettim .
En azından başımızı sokacak bir evimiz var .

Back