karaciğer için faydalı gıdalar da tüketmeye çalışıyorum
Enginar kereviz Deve dikeni tohumu gibi
çok geçmiş olsun... bu rahatsızlık nadire görülen bi hastalık olduğu için fikir sorabilecğm pek kimseyi bulamıyrum. merak ettğm şey ilerde çocuk sahibi olmak istedğmde sıkıntı olşturur mu bu rahatslzkık benm için? sizin bi bilgnz veya deneyiminz var mı* buarada nerde tedavi görüyosunuz
ben de aynı ilaçları kullanıyorum. yaşım henüz 24 ve bu ilaçları uzun süreli kullanmak nası bi tepki verecek vücuduma merak ediyorum. sizin antikorlarınız negsatif mi pozitif mi çıkıyor peki? bnde antikorlarım negatif çıktığı için otoimmün hepatit diyemiyolar tam anlamıyla ama tedaviden teşhise gidildi gibi oldu. ilaaca bağlı toksik hepatit de olabilir dediler. kafam baya karışık
Baya zaman geçmiş bana da otoummin hepatit teşhisi konuldu su an nasılsınız beni biraz bilgilendirir misiniz ?merhabalar... benim yaklaşık 3-4 senedir karaciğer enzimlermde problemim vardı yüksek çıkıyodu tahlillerde. son 2 sene ilaç tedavisi ile düştü normale döndü. biyopsi de oldum doktor otoimmn hepatit olabilir ama tedaviden teşhise gitmemiz lazım dedi. otoimmün hepatit viral (bulaşıcı) olmayan bir karaciğer rahatsızlığıymış ben de sonradan öğrendim. acaba aynı hastalık hakkında bilgisi olan var mı? fiziksel hiçbir rahatsızlım vermeyen bu rahatsızlık yine de kafamı bulandırıyor. doktor sadece ilaçları düzenli kullanmamı söyledi onun dışında kontrolllere geleceksin dedi. ciddi bir durum yok dedi
Ben dokuz eylül üniversitesin hastanesinde tedavi gördüm hala daha orda tedavi olmaktayım doktorum gerçekten çok iyi biri[
Tedaviniz nasıl gidiyor ilaçlara son verecekler mi yoksa ömür boyu kullanacak misiniz sizde herhangi belirtti varmı
Ben dokuz eylül üniversitesin hastanesinde tedavi gördüm hala daha orda tedavi olmaktayım doktorum gerçekten çok iyi biri
Prof. Dr.Mesut AkarsuDoktorumz kim acaba
Hiç moralini bozma herşeyin başı moral emin ol bu şekilde yaşam kaliteni daha çok düşürürsün ilaçların yan etkileri oluyor ama vücudun alışana kadar çekiyorsun bunları sonra normal günlük yaşantına devam edebilirsin evet zor bir rahatsızlık ama başa gelen çekiliyor tekrardan geçmiş olsunBende ege ye gidiyorum ilaca baslamadim daha kaç doktora gittim başlanılması gerektiğini söylüyor ama etkileri korkutuyor çok pskoljim bozuldu ağrılarım çok yaşam kalitem sıfır ne olcak böyle ne yapacağım bilmiyorum