Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Canim inan senin oglun cok cok iyi kizimdan 24aylikken oyle cumleler kurmuyodu kelime sayisi vardi ama cumle yeni yeni daha 29 aylik olduk seninki 5 ay sonra sakir bence
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Benim kiziminda iletisim cumleleri genelde ezber kalip ama yer degistrebiliyor anne gel mama getr ezber olan baba gidince baba gel mama getr diye degistrebiliyo oyle oyle ogrencekler biraz ezber biraz kendi cumleleri olcaktir
Canim inan senin oglun cok cok iyi kizimdan 24aylikken oyle cumleler kurmuyodu kelime sayisi vardi ama cumle yeni yeni daha 29 aylik olduk seninki 5 ay sonra sakir bence
Ya ne bilim kafam karisiyor mesela amcasinin ismini sordum turguk diyor mesela benim adim ayse diyelim ayse kim deyince turguk diyordu onu ogrettim ayse deyince anne diyor fatma kim deyince çe diyor yani teyze demek istiyor turgut kim deyince amca diyor.ama ben ogrettim yoksa hepsine turguk diyordu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Benimkine adin ne deyince adi diyor bi nevi ekolali ama soyle bisey var adin ne seyma derken seyma diye seslendigimi zannediyor yasina iki diyor ona kadar sayiyo hic ogretmedimde bi iki defa anca demisimdir renkler sayilar yerine iletisim amacli cumleler daha onemli bence su an
Benim kiziminda iletisim cumleleri genelde ezber kalip ama yer degistrebiliyor anne gel mama getr ezber olan baba gidince baba gel mama getr diye degistrebiliyo oyle oyle ogrencekler biraz ezber biraz kendi cumleleri olcaktir
Demekki konusma asamasinda normal .ben renkleri ogretemedim sayilarida 5 e kadar kendi kendine sayiyor ama bazen 1 3 5 sekiz on diyor renkler icin belki erkendir ya da ogretme metodum yanlistir cunku hayvan kartlarim aldim bi defada ogrenmisti ve 22 aylikti daha
Babayi cagir diyorum cok iki defa cagir demistir belki ama sonra babaaa diye bagriyor
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Baba cagirmi diyor cagirirkn anlamadim
Baba cagirmi diyor cagirirkn anlamadim
Babani cagir dedigimde sadece cagir dedi bi kere onun disinda cagir kelimesini kullanmadi.baba diye bagirdi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Canim otizm sayfasinda goz temasi karakteri olabilir demisti psikiyatri onu yazan senmiydin bide ozel bi psikoyayrimiydi devlette olanmiydi bunu diyen
Canim otizm sayfasinda goz temasi karakteri olabilir demisti psikiyatri onu yazan senmiydin bide ozel bi psikoyayrimiydi devlette olanmiydi bunu diyen
Ozelde
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bu azber konusmayla iligili soracaklarim vardi
Kizlar bir de benim oglum kac yasindasin diye sorunca iki diyor ama bu kac tane diye sorunca yine iki diyor mesela onceden de adin ne deyince arda derdi mesela bi meyve sordum bunun adi ne deyince yine arda derdi bu ne deyince dogru cevap verirdi.simdi bu isim isini dogru soyluyor artik bunlar kaliplasmis ezber cumlelermi ve normalmi acaba
Onceden söyledikleri evet ezber cümle ama simdi söylediklerine dogru cevaplar veriyorsa normal cumledir benim kizda nereye geldik diyince eve geldik diyordu hep ama yeni yeni nereye geldik diyince etrafina bakip doğruyu söylüyor bence anlamadiklari seyler sorunca ezber cumle soyluyorlar ama anlamaya başladıkça kendi cumleleri ortaya çıkıyor
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Ya 3 yasa kadar normal yani yeni konusmaya baslayan cocuklarda ekolali ezber cumle sonucta kendi cumleleride var canim bide iki yasinda anne baba demeyen cocuklarda var senin oglun cok cok iyi inan bize drlarda iyi diyomus takma kafana
Benim çoktan beri aklimda aslinda bu ezber cümleleri ama normal dil gelisim surecinde normal mi acaba onu doktora sormak lazim cunki cogu seylere dogru cevaplar veriyor
Valla ben artik eski otizim sayfasina girmiyorum orada ne gorursem kizima giydiriyorum çünkü sizde bakmayin artik bence 2 2.5 yasindaki cocuklardan 4 5 yasindaki cocuklar gibi davranmalarını bekliyoruz her cocugun gelisimi farklidir cok beklemeyelim artik cocuklarimizdan zamabla herseyi ogrenip uygulacaklar zaten onlarda yetişkin gibi olsalardi dunya cekilmez hale gelirdi simdi o tatliliklariyla seviliyorlar onlar daha bebek ya ❤
Valla ben artik eski otizim sayfasina girmiyorum orada ne gorursem kizima giydiriyorum çünkü sizde bakmayin artik bence 2 2.5 yasindaki cocuklardan 4 5 yasindaki cocuklar gibi davranmalarını bekliyoruz her cocugun gelisimi farklidir cok beklemeyelim artik cocuklarimizdan zamabla herseyi ogrenip uygulacaklar zaten onlarda yetişkin gibi olsalardi dunya cekilmez hale gelirdi simdi o tatliliklariyla seviliyorlar onlar daha bebek ya ❤
Biraz once o kadar kotu oldumki aglaya aglaya öldum cok yoruldum artik daha 25 yasindayim ama kendimi 60 gibi hissediyorum boyle oluyorum iste kafama bise takiyorum ve o an sinir krizi geciriyorum resmen ilac da kullaniyorum ama hic bir ise yaramiyor.bu arada birz once kotu olmamin nedeni oglum kafasini yere vurdu kafasini yere vurma hareketini yapinca cok kotu oluyorum zaten gozumden damlamaya basladi bana sarilmak istedi oglum kafani bi daha yere vuracakmisin dedim vur dedi yani vuracam demek istedi bi de ezbermi konusuyor diye oglum uykun var mi dedim var dedi hadi uyutayim dedim hayir der gibi hı ııı dedi ya ne bilim ben cildiracam
Ya 3 yasa kadar normal yani yeni konusmaya baslayan cocuklarda ekolali ezber cumle sonucta kendi cumleleride var canim bide iki yasinda anne baba demeyen cocuklarda var senin oglun cok cok iyi inan bize drlarda iyi diyomus takma kafana
Iste ben bunu doktora hic sormadim aklima gelmemisti simdi de buna taktim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Aynen aslinda ben otizmi bilmeseydim yaptigi seyler normal gelirdi internet bitiriyo insani ben artik buna emin oldum en kucuk bi otizm diye dusunmeye baslayanlar bike otizm sayfasini takip ediyo.. Aslinda propaganda var gerckten otizmle ilgili cok kisi ekmek yiyor bu durumdan eee evlat soz konusu olunca ebeveynlerin yapmicagi sey yok. Onlarda bunu gayet iyi biliyor.. Bu ay en cok cocuk montuna zam gelmis acaba neden cunku insanlar brnim olmasin cocugumun olsun cocugum usutup hasta olmasin diye.. Tabi bu sektorler hep bunun bilincinde cocuk soz konusu olunca yapmicagimiz yok. Bi suru yalnis tani oluyo otizm teshisi konuldugunda kac kisi para kazanabiliyor bide ciddi para isteyen bi hastalik ekmek akmaya parayi zor buluyo ama evladi icin milyonlar harciyo kac kisi var duydugumuz maddi manevi harcadik herseyimizi diyen.. Bence tipik otizm asla iyilesmez sadece egitimle temel ihtiyaclarini karsilamayi ogrenir.. Atipik otizm de sans cok muhtemelen cicuklarin karakterleri oyle.. Egitimlede cabuk toparliyolar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Canim oglun kafasini vuruyo deyince bu aksam benim kiz babasinin kafasina kafasina vuruyo kafa carpti diyo bide bi ara benmkide cok vururdu oglan cocugu bide seninki intetnete bak ara ara cocuklarda oluyo bu kafa vurma olayi.. Ezber cumle 4-5 yastan sonra konusursa sikinti daha bu yaslarda ne konuscak yavrularimiz ezberde olcak normlde hem senin oglun sorulara cevap veriyo o yasta