Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Otizimde kromazom fazlaligi yoktur..kromazom kirilmasi vardir. Kromazom kirilmsi olan herkes otizimli olacak diye biseydr yoktur. Benim kromozom kirilmam var ama sagliklikliyim doktor bebektede olabilir saglikli olur mu olmaz mi ilerde gorucez demisti. Otizim zaten cok genis bir alan .. genel ad olarak otizim diyip geciyoruz ama aslinda bir suru alt cesit ve isim var.

Güzel bence.. yani yaramazlik yaptiginin farkinda ve senin böyle diyecegini biliyor🙂
Oyun guruplari filan yok mu kreste?
Etrafımda o kadar çok kreş var ki ama kizim yabancılara karşı soğuk ilgisi yok pek evde ki halini bilmeden yorum yapar krestekiler ben zaten iyice takinti yaptım biri bişey derse hiç kaldiramam gibi.. bide beni korkutan en ufak şeylerde bile acaba otizm mi demeleri kreşte.. burda örneklerini de gördük el cirpiyo yazmış ama herşeyi normal olan çocuğa git psikiyatriste denilmiş.. otizm farkındalık artıkça ve onlarca yüzlerce belirtisi olduğu için illa bı kaci oluyo her çocukta o sebebten psikolojim hazır değil.

Bide yeni öğrendim bı tane akrabanın kızı parmka ucu yuruyo ama diğer herşeyi normal netten baktik otizm çıktı karşıma hemen Dr a gittik diyo otizm değil demiş bı tane acemi Dr a denk gelse kafasını karıştırdı kesin.. nereden mi biliyorum z.kamil Hastanesi'nde gebe izlem de hamileyken iki hafta yanlış olculmustu bebeğim ki çok ağır engelliydi gebeyken belliydi aynı Dr a tekrar gittiğimde siz en son herşey yolunda dediniz dedim. Hemen eski bilgilere baktı netten hayır dedi yanlış olcmusum bu kadar sıkıntısı olan çocuk düzelmez artık demişti.. yinede kızmıyorum gerçi onun sayesinde 9 ay gebeligimde bı hafta mutlu olmuştum diğer haftalar hep ağlayarak geçmişti.. ayyyy nerelere girdim ya 🙄neyse anilcik iyi ki varsın yardım etmeyi sevdiğin gibi Allah'tan büyük yardimlar bulasın😍😍

2 2kedi_1deli otizm aslinda üc cesite ayriliyordu, ama 2019 dan itibaren avrupada otizm spektrum bozuklugu deniliyor. Tanisida aynen bu sekilde konuluyor, puanlamalarda ne kadar agir oldugunu gösteriyor(1.sosyal alanda, 2. konusma ve göz temasi, 3. kisitli ilgi alani / stereotipler)
Ve iste doktorlar kesin olarak su tip otizm demek yerine agir veya hafif otizm spektrum bozuklugu diyorlar.

B Bir fikrim var sagol canim... biliyor musun ben oglumu krese 2.5 yasinda verdim, o zamanlar normaldi. 8 ay gibi sonra biseyler ters gidiyor diye ilk konusma ve otizmin ilk lafi edildi. Bende o zamanlar deli gibi internetten herseyi okuyorum, bazisi uyuyor , bazisi uymuyor.
Terapisti bize otizm testinden bahsetti, ben öncesinde ‚ hayir, cocugumu kimse böyle durumdayken damgalamasin dedim‘!
Cünkü o zamanlar test yapilsa direkt otizm cikar diye düsündüm, cok icine kapanikti, hic konusmuyordu.
1 yil sonra test ve otizm. Ama bir sene boyunca okudum durdum, ve otizm yüzüme atilan tokat gibi gelmedi. Sonra pisman oldum testi gec yaptirdim, cocugumun gelisiminden 1 yil caldim diye.

Cok uzattim ,kusura bakmayin,
Ama otizm süphesinde ne kadar erken doktora gidersen o kadar iyi. Cünkü erken yaslarda terapiler daha verimli.
Birde sosyallestirmeye deginmek istedim..
Mesela benim oglum diger cocuklarla oynamak istemiyor, krestede 4 sene boyunca pek kimseyle oynamadi, yüzde 90 yalniz oynardi. Yani benim oglumda grup filanda degistirmezdi.

2 2kedi_1deli otizm aslinda üc cesite ayriliyordu, ama 2019 dan itibaren avrupada otizm spektrum bozuklugu deniliyor. Tanisida aynen bu sekilde konuluyor, puanlamalarda ne kadar agir oldugunu gösteriyor(1.sosyal alanda, 2. konusma ve göz temasi, 3. kisitli ilgi alani / stereotipler)
Ve iste doktorlar kesin olarak su tip otizm demek yerine agir veya hafif otizm spektrum bozuklugu diyorlar.

B Bir fikrim var sagol canim... biliyor musun ben oglumu krese 2.5 yasinda verdim, o zamanlar normaldi. 8 ay gibi sonra biseyler ters gidiyor diye ilk konusma ve otizmin ilk lafi edildi. Bende o zamanlar deli gibi internetten herseyi okuyorum, bazisi uyuyor , bazisi uymuyor.
Terapisti bize otizm testinden bahsetti, ben öncesinde ‚ hayir, cocugumu kimse böyle durumdayken damgalamasin dedim‘!
Cünkü o zamanlar test yapilsa direkt otizm cikar diye düsündüm, cok icine kapanikti, hic konusmuyordu.
1 yil sonra test ve otizm. Ama bir sene boyunca okudum durdum, ve otizm yüzüme atilan tokat gibi gelmedi. Sonra pisman oldum testi gec yaptirdim, cocugumun gelisiminden 1 yil caldim diye.

Cok uzattim ,kusura bakmayin,
Ama otizm süphesinde ne kadar erken doktora gidersen o kadar iyi. Cünkü erken yaslarda terapiler daha verimli.
Birde sosyallestirmeye deginmek istedim..
Mesela benim oglum diger cocuklarla oynamak istemiyor, krestede 4 sene boyunca pek kimseyle oynamadi, yüzde 90 yalniz oynardi. Yani benim oglumda grup filanda degistirmezdi.
Benim oğlum da grup filan degistirmezdi? Buraya anlayamadım canim. Sen şimdi bana otizm için Dr a git diyosun zaten gittim bı pisikolaga seninle kuruyosa göz teması önemli olan o dedi. Başka biseyone de bakmadı kızımın.. sen benim kızımı kendi oğluna mi benzettin yani benim kızım gibimiydi oğlun ? Eğer bizde konuşma baslamasaydi su an kesinlikle giderdim iyi bı psikiyatriye muhabbet edemiyo ama derdini anlatiyo ve ya istediği şeyleri veya bı olayı benimle paylasiyo en azından bu durumlar beni rahatlatiyo bı de 3 yaşında olması çok büyük bi yaş olmadan bu kadar biseyler anlatabilmesi işine gelince gayette göz teması kurması vs vs işte ben bekliyorum ve ilgileniyorum. Bide şu var özel eğitim de ne öğrenecek ki kizim renkler rakamlar komutları almayı bilir illa katacağı şeyler vardir ama daha çok bunlar

A Anilcik bı de ne sorcam sana amcası var misafir bu ara çok seyrek gördüğü göz teması küçük küçük kurdu bazen hiç oralı olmadı falan git amcanın gozleeine bak deyince bı 5 saniye yakından bakabiliyo tabi bunu benim demem lazim otizmli bı çocuk bunu birisi deyince yaparmi sence?benim baskın yüzünden mi o an kuruyo ve ya otizmli bı çocuk olsa benim baskilamamdan anlar mi

Canim cok özür dilerim, yazdim sandim. Hayir, kesinlikle senin cocugunda otizm oldugunu sanmiyorum.
Sen öyle krese vermek istemiyorum deyince, kendi yasadiklarim aklima geldi. Aklini karistirmak filan degildi amacim. Nolur kusura bakma

Bende ogluma hoscakal filan derken gözlerine bak diyorum, simdi yapabiliyor, ama ancak bir yilik ugrastan sonra.

Canim cok özür dilerim, yazdim sandim. Hayir, kesinlikle senin cocugunda otizm oldugunu sanmiyorum.
Sen öyle krese vermek istemiyorum deyince, kendi yasadiklarim aklima geldi. Aklini karistirmak filan degildi amacim. Nolur kusura bakma
Canım asla yanlış anlamam seni o yaralı yüreğinle bize yardım etmeye çalıştığını nasıl görmem sen k.k herkese otizm konusunda yol göstermeye calisiyon yardımların karşılıksız kalmaz diye umuyorum dualarima ekliyorum seni Raabim yar ve yardımcın olsun

Sagol canim, Allah razi olsun.
Böyle düsünmene cok sevindim.
Gercektende yasadaklarimi animsadim ve icinden birileri biseyler bulur belki.
Allah hepimizin yardimcisi olsun, konu cocuklarimiz,m!!

Sagol canim, Allah razi olsun.
Böyle düsünmene cok sevindim.
Gercektende yasadaklarimi animsadim ve icinden birileri biseyler bulur belki.
Allah hepimizin yardimcisi olsun, konu cocuklarimiz,m!!
İnşallah kesin çare bulunurda cümleden rahatlariz bu arada oğluna risperdal kullanmismiydin @sheetan onun oğluna fayda etmiş size vermismiydi dr

Insallah!!
Hayir kullanmadim, dr hic ilac dile getirmedi. Bende uykusuz kaldigim senelerde bile ilaci düsünmedim.

Ogluma gurup filan fayda etmezdi demistim ya, yani bu guruplar bence tv ye uzun zaman bakan cocuklarda faydali olur bence. Benim oglumun diger cocuklarla oynama gibi bir istegi yok, yani oyun gurubuna filan götürsem yine degismezdi.
Cünkü diger cocuklarla oynamak onun ilgisini cekmiyor, aksine zorlaniyor. Onu anlatmak istedim.

Insallah!!
Hayir kullanmadim, dr hic ilac dile getirmedi. Bende uykusuz kaldigim senelerde bile ilaci düsünmedim.

Ogluma gurup filan fayda etmezdi demistim ya, yani bu guruplar bence tv ye uzun zaman bakan cocuklarda faydali olur bence. Benim oglumun diger cocuklarla oynama gibi bir istegi yok, yani oyun gurubuna filan götürsem yine degismezdi.
Cünkü diger cocuklarla oynamak onun ilgisini cekmiyor, aksine zorlaniyor. Onu anlatmak istedim.
Ya anilcik bu çocuklarla oynama işini anlayamıyorum benim kızım da tek takiliyo çoğu zamn ama 3 yaştan sonra başlar beraber oyun deniliyo. Mesela kendinden küçüklere eğilerek göz teması kuruyo ilgisini çekmeye calisiyo faln çocuklar koşarsa kızım da kosuyo ve ya kumda oynuyolarsa yanlarına oturuyo tek basına da çok takiliyo elindeki oyuncak kavgası yapiyo genelde vermiyo. Yanı hiç oynamaz dedikleri nasıl oluyo bnmki de bazen hiç oynamuyo 3 yaş yaşıtları da oyun kurup oynamayı bilmiyo ki küçük küçük ara ara biseyler yapıyorlar işte. Bu konuyu bana anlatsana

Benim oglum simdi bile yalniz oynar, kurdugu oyuna müdahele ettirmez. Mesela kendisi lego kule yapiyor. Bende bir tane eklersem ya baska odaya gidiyor yada kuleyi yikiyor. Trenle oynuyorsa bende bir vagon alayim elime, elimden ceker yada oynamayi birakir
Yanina cocuklar yaklasirsa o cekilir

Evet 3 ana baslik ama altta sendromlar falan var. Ailede yasadigimiz icin zorluklarina aşinayim ama iyi egitim guzel ilgi dogru yonlendirme ile hersey cok guzel ilerliyor.

Herkese once saglik sonra sabir ve bilinç dilerim.

Kizlar A Anilcik @Kestanesekeriiim dun kan tahlili istedim kızıma bugünde sonuçları için gittim Zeynep Kamil Hastanesi'ne Erdal bey var uzman Dr kan tahlili iyi dedi herşeyi. Tam cikacakken dr bey 3 kelimeli basit cümleler kuruyo ama muhabbet edemiyo 500 aşkın kelimesi var dedim. Bana çocuğun gelişimiyle uğraşma dedi daha bolsun zamanı gelince daha da iyi olur dedi göz temasi kurdu kızım drla ama oyun grubuna ver kesinlikle dedi çünkü şehir hayatı sadece anneyle büyüme böyle şeylere sebeb oluyo dedi. Otizm demedi ama değilde demedi galiba cevabı yalnız buyumeseydi 🙄

Canim doktor ugrasma demis, daha ne desin🙂
Bence icini rahat tut, bir oyun gurubu bul ve bakarsin hosuna gider kizinin , dahada acilir.

Canim doktor ugrasma demis, daha ne desin🙂
Bence icini rahat tut, bir oyun gurubu bul ve bakarsin hosuna gider kizinin , dahada acilir.
Şimdi parklardayiz baya duruyoruz parkta hergun. Surda bı ay sonra vermeyi düşünüyorum inşallah kızımın uyum saglicagi bı yer bulurum. Bu arada çocuk drlari otizmi anlamazmi bı bakista

Eger hep ayni cocuk doktorundaysan, gelismesinden anlarlar .. bir bakista anlamaz sanirim.
Canim parktaki insanlar degisiyor, oyun gurubunda cocuklara alisir ve acilir. Bazen biz anneler cok fazla endiseleniyoruz.
Bu yaz tatildeyim Ayvalikta, lunaparka gittik.
Bazi seylere binmek istedi, ben korkar dedim. Esim bindirdi ve Anil cok begendi.
Bende sasirdim kaldim🙂

Kizlar A Anilcik @Kestanesekeriiim dun kan tahlili istedim kızıma bugünde sonuçları için gittim Zeynep Kamil Hastanesi'ne Erdal bey var uzman Dr kan tahlili iyi dedi herşeyi. Tam cikacakken dr bey 3 kelimeli basit cümleler kuruyo ama muhabbet edemiyo 500 aşkın kelimesi var dedim. Bana çocuğun gelişimiyle uğraşma dedi daha bolsun zamanı gelince daha da iyi olur dedi göz temasi kurdu kızım drla ama oyun grubuna ver kesinlikle dedi çünkü şehir hayatı sadece anneyle büyüme böyle şeylere sebeb oluyo dedi. Otizm demedi ama değilde demedi galiba cevabı yalnız buyumeseydi 🙄
Ben senin kizinda bise oldugunu dusunmuyorum benim oglumda otizm degil ama benim gibi okb olabilir bu ara herseye agliyor o kasigi oraya koyma oraya koydun diye kiyamet kopuyor isigi ben acacam yanlislikla actiysam deliriyor ben acacaktim sen neden actin krizlere giriyor dayanamiyorum artik yoruldum...

X