- 16 Aralık 2018
- 18.424
- 55.167
-
- Konu Sahibi seymikkkkk
Canim bence kızın otizm li değil ama sen genede dediğimi yap çocuk Dr na götür ona söyle suphelerini o gerekli görürse zaten gelişim uzmanina5ya da psikiyatri ye yonlendirir eşine de gece öksürüğü var kulağı agriyomus falan bişey de Dr gitmek icinBugün sabah yine tekrarladım . bak dereceleri varmis diyorum yok diyor illaki. Zaten dışardan bakan biri olsa normal cocuk gibi. Ama o kadar evham yaptım ki. Öğretmenin söylemleri üstüne. Evde surekli gözlemliyoruz aslinda . dışarda arkadaşıyla oyu oynadı . anne acıktım dedi.beraber yumurta pisirdik. Kendisi yedi. Anne bana sabah süpriz yap .sabah uyandığımda odama yemek getir. Tepsiyide susleyecekmisim. Konuşurken göz temasi yaptı. Genelde daha sola kaçırarak yapıyor.sanki tv kattık kapatali kizim konuşmaya anlatmaya başladı. Çok uzuyorum kendimi ndan bu kadar çok tv izlerdim. Hadi otistik varsa niye dikkat etmedim. Kızıma ne kadar kötülük yapmisim
Inş yoktur canm. Tv geriletti bence çok çok izledi. Cocuk dokturundan hangisine gideceğim canm nöroloji miCanim bence kızın otizm li değil ama sen genede dediğimi yap çocuk Dr na götür ona söyle suphelerini o gerekli görürse zaten gelişim uzmanina5ya da psikiyatri ye yonlendirir eşine de gece öksürüğü var kulağı agriyomus falan bişey de Dr gitmek icin
Yok canım normal aylık kontrollerini yaptirdigin Dr a gideceksin çocuk sağlığı ve Hastalıkları diye geçiyor sanırım mhrs deInş yoktur canm. Tv geriletti bence çok çok izledi. Cocuk dokturundan hangisine gideceğim canm nöroloji mi
tm iste sorun yoksada iciniz rahatlayacak valla ben gizli goturdum boyle hayati bir konuda esimin pasa keyfini bekleyemezdim kusura bakmasin..tabiki ben kendi hastaligim yuzunden cocugu psikiyatriste goturdum de olsun icim rahat hatta kontrole bidaha goturecem parayida gizli sakli ayarliyorum resmen ama riske atamamÇok görmüyor aslinda kuzenlerimiz isimlerini biliyor oyun arkası olduğu için diyeyim. Eşim kızımızın bir sorunu yok diyor .
canm Teşekkür ederim.tamam canm .Yok canım normal aylık kontrollerini yaptirdigin Dr a gideceksin çocuk sağlığı ve Hastalıkları diye geçiyor sanırım mhrs de
Götüreceğim ınş çünkü icimin rahat etmesi lazım belki başka birşey vardır Benm bilmediğim. Dün biraz rahatladım apartmanın girişinde arkadaşıyla oynuyordu. Sek sek çiziyordu . 4 kattan ismiyle seslendim baktı bana el sakladım el salladı. Algisi açılıyor sanki yavaş yavaş . demiştim ya tv bagimlisiydi. Bakalım ne kadar gelişme olacak. Ama surekli gözüm üstünde.tm iste sorun yoksada iciniz rahatlayacak valla ben gizli goturdum boyle hayati bir konuda esimin pasa keyfini bekleyemezdim kusura bakmasin..tabiki ben kendi hastaligim yuzunden cocugu psikiyatriste goturdum de olsun icim rahat hatta kontrole bidaha goturecem parayida gizli sakli ayarliyorum resmen ama riske atamam
3 yaşına kadar hic bir şey farketmedim. Seslendigimde hemen bakmazdi iyi hatırlıyorum. Bende oyuna yoğunlaşıyor diye düşünmüştüm. Tv aşırı izliyordu. Parka dışarı çıkardım ama dogum ve sonrası çok ilgilenemedim. Normal bir cocuk olarak gördüm. 'taki bir hafta önce öğretmenin ismini. Bilmemesi üzerine öğretmenliğe konuştum. O da bazı şüpheleri oldugunu kizininzin otistik olabileceğini söyledi. Allahım ne kadar zor .
3 saati geçiyordu canm malesef. Bazen gün boyu izliyordu ben tavrimi koyamadim sanırım. Son zamanlarda ara ara kapatıyordum ama kendi gider açardı. Esim de kendi halinde çok fazla oyun kurmaz malesef. İkinci çocuğum olunca haliyle iş onun bakımı felan derken kızımı ihmal etmişim farkına vardım.doktora gitmedik öğretmeni otizm olabilir dedi. Artik surekli beraberiz . Asla tv acmiyorum . kizim sohbet etmeye başladı ınş daha da iyiye giderTv asiri izliyordu demissiniz? Ne kadar izliyordu? 1, 2, 3 saat?
Ne kadar süre boyunca tv izledi? Atiyorum:
3 ay boyunca hergün 3 saat tv izleyen bir cocugun cogu seyde geri kalmasi normal bence.
Birde Doktora gidince gercekten günde su kadar tv izliyor diye söylediniz mi?
Benim bir akrabam calistigi icin 2 yasindaki kizini anneanneye birakiyor, bütün gün tv. Cocuk kokonusamiyor, ismine bakmiyor.
Doktor cocugun kendini tv de yasadigini sandigini söylüyor. Derhal kapatiyor, kadin isini birakiyor, bütün gün oyun, ilgilenme.1.5 sene icinde toparladi.
Yani demem o ki, hem cocuga tv yi aciyoruz, sonrada neden normal sekilde ilerlemiyor diye düsünüyoruz...
Inş düzelir .çok yiprattim kendimi bir haftadir. Evet ben de tv ye bağladım . bir haftanın farkını görebiliyorum. Bugün beraber kurabiye yaptık parka götürdüm arkadaşlarıyla oynadı. Anne sıkıldım demediSimdi okudum, tv yi kapatinca konusmaya baslamis cocuk.
Bence otizm degil, sadece fazla tv izlemeye maruz kalmis. Düzelir, ama herseyi hemen olsun istemeyin. Sabirla ilgilenin.
Benim oglumun cümle kurmasi bir seneyi buldu, otizmli cocuklarda gidim gidim ilerliyor
Inş canm dedgin gibidir tv 'nin etkisidir. Bugün park dönüşü kizim arkadaşının taklidini yap sana dedim. Anne arkadaşım küser dedi. Arkadaşı da kusmem yap dedi. Ama utandi da sanki. Karşıdakinin kirilabilecegini düşündü.Demek istedigimde buydu. Gün boyu tv izlemis, bak bir hafta icinde ne kadar yol katetmissiniz.
Hatani anlamissin ya... acma tv yi. Sen ilgilenemediginde, birak sIkIlsIn, kendi kendine oyuncaklariyla oynamasini ögrenir. Oyun kurar, hayal gücünü gelistirir.
Sabirla yaklasinca biseyi kalmaz.
Otizmli filan degil cocugun.
Kiziniz otizm degil empati kurabiliyor.ama tek otizm yok dikkat ekaikligi hiperaktivite olabilir yasitlarindan geri olabilir bunlari diyorum cunku pesini birakmayin bir rehberlik merkezinde gelisim ve zeka testi yaptirabilirsiniz yada psikiyatristte normal cikacak gibi icinizin rahatlamasi acisindan oneriyorum3 saati geçiyordu canm malesef. Bazen gün boyu izliyordu ben tavrimi koyamadim sanırım. Son zamanlarda ara ara kapatıyordum ama kendi gider açardı. Esim de kendi halinde çok fazla oyun kurmaz malesef. İkinci çocuğum olunca haliyle iş onun bakımı felan derken kızımı ihmal etmişim farkına vardım.doktora gitmedik öğretmeni otizm olabilir dedi. Artik surekli beraberiz . Asla tv acmiyorum . kizim sohbet etmeye başladı ınş daha da iyiye gider
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz. Evet. doktora gideceğim ınş.Kiziniz otizm degil empati kurabiliyor.ama tek otizm yok dikkat ekaikligi hiperaktivite olabilir yasitlarindan geri olabilir bunlari diyorum cunku pesini birakmayin bir rehberlik merkezinde gelisim ve zeka testi yaptirabilirsiniz yada psikiyatristte normal cikacak gibi icinizin rahatlamasi acisindan oneriyorum
Çocuğunuz kaç yaşındaKizlar cocuklariniz boyama yapabiliyormu.arda cok sikiliyor kaciyor
29 aylikÇocuğunuz kaç yaşında