Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Senin kizinin gelisimi yasitlarina gore gerimi
Ya bir komsuk var onun cocugu 5 ay buyuk o daha guzel konuyor ama o 1.5 yasinda baslamis konusmaya benim kiz 25 aylikti annr baba demeye simdi 30 aylik 3 lü kelimeler kullaniyor mesela anne esek alalim dedi diger odadan getirelim demek istedi bugun annecim bak oje suruyorum dedi bunu az once soyledi 4 lu kelime yani dil gelisimi internetten arastirdigima gore normal ama bazen söylediklerimi birebjr tekrarlıyor ekolali yapiyor yani bunu 2 aydir yapiyor yeni konusmaya basladigi icin yapıyor diye umuyorum cunki kendi kurduğu cumleler var bir tek o canimi sıkıyor basit talimatlarimi anlıyor cekmeceyi ac kitabi al gibi iste su ekolali canimi sıkıyor iste o yuzden arada bi acaba diyorum o yuzden

Senin kizinin gelisimi yasitlarina gore gerimi
Mesela hayali oyun oynuyor bebgine mama yediriyor uyutuyor oyuncak kedisini motoruna bindiriyor gezdiriyor canim kedicim diyip sarılıyor bir video sitesinde de kız viz viz diye bir Çizgi film orada bir kiz var oyuncak bebgine bakıyor çiçek suluyor kizim da oradan gördüklerini hep bebeklerinde uyguluyor bu hayali oyuna dahil mi acaba

Canim ekolali 3 yasa kadar normal demisti dr cok ciddi boyutta olsa neysede benmkide yapiyo bazen ekolali takintili konusma degilmi hem yani cok fazla tekrarlarsa 3 yastan sonra sikinti inan benimkide yapiyo bazen 3 u geciyo tekrarladigi ama herzamn yapmiyo buarada oje surmkten bahseden 2bucuk yasindaki cocukta otizm olmaz sen artk tamamen sil artik aklindan

Sizi yanlis yonlendirmeyeyim ama ekolali konusma donemi normal gorunuyor masallah cok iyi o zaman cocugunuzda gelisim geriligide yok 3 yasinda da konusabilir iki bucuk yasinda da bu gelisim geriligi oldugu anlamina gelmiyor

Tamda hayali oyun canm hemde krali benm kizimda da artti bu ara tuvalet kagidini koluna takmis bak saat diye gosteriyo bana..otizm testinde telefinla konusur gibi yapmasini bile hayali oyin deniliyor

Canim tekrarlarda normal teyzemin torunu suan 2 bucuk yasinda her yonden yasitlarindan ustun ama anne nasilsin diye yuzkere sordu annesi cevap veriyor o soruyor

Kizim bronşiti var hava kullanıyor o kullandığımiz hava ilacinin ucu oje gibi mesela onu surer gibi yapıp oje suruyorm dedi ekolali cok sık degil genelde duzeltiyorum böyle diyeceksin diye o da duzeltiyor duzelttigi kelimeyi artik ekolalo seklinde degil normal söylüyor dedigim gibi cok sık degil arada genelde anlamadigi ilk defa duydugu seyi yapiyor

Tamda hayali oyun canm hemde krali benm kizimda da artti bu ara tuvalet kagidini koluna takmis bak saat diye gosteriyo bana..otizm testinde telefinla konusur gibi yapmasini bile hayali oyin deniliyor
Hayali oyunun artmasi demek konusmanin gelmesi demek bekle konusacak bizim daha zamanimiz var heyecanla sohbet edecegimiz gunleri bekliyorum

Nurturiada esram diye bir uye var onunla konus uyaran eksikligi cekmis kizi sana yardimci olacaktir uyeligin yoksa ben hesabimi verebilirim

Nurturia da bende okumustum esram uyesini kizi duzelmisti @Kestanesekeriiim sen nurturia ya uyemisin ben bi tirlu olamadim tarantababu diye bi uye vardi en son ne zamn girmis goremefim

Nurturia da bende okumustum esram uyesini kizi duzelmisti @Kestanesekeriiim sen nurturia ya uyemisin ben bi tirlu olamadim tarantababu diye bi uye vardi en son ne zamn girmis goremefim
Evet uyeyim canim istersen uyeligimi verebilirim ordan tanisip telefonda konustugum iki tane uye var birinin kizi atipik otizm digeri benim gibi kaygi bozuklugundan dolayi supheleniyor ama bence cocugunda hic birsey yok o dedigin uyeye ben hic bakmadim canim o yuzden bilmiyorum

Nurturiada esram diye bir uye var onunla konus uyaran eksikligi cekmis kizi sana yardimci olacaktir uyeligin yoksa ben hesabimi verebilirim
Konustim Konuşt
Konuştum canım birebir onun kizi daha agirmis aslinda 3 yaşından sonra konusmus mesela

Soru sormuyor benimki sadece bulamadi seyi soruyor kasik nerde bebek nerde gibi mesela telefonda benim fotoğrafımı görüyor bu kim diyor sonra anne diye cevap veriyor daha sorulara gecmedik

Yapiyor canim telefonda konuşuyormuş gibi yapiyor sabah kahvaltilarina aksam yemeklerine bebeklerimix eslik ediyor 5 6 kisi oluyoruz haha topa ayağıyla vurur kalabaliktan hic sikilmaz mesela dün dugune gittik gelini cok sevdi arkasindan kosturdu bizimle pistte kivirdi da kivirdi iste suphe bizde cocuklarimizda hiç birşey yok biz arıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…