Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
@Kestanesekeriiim aynen bence de iste benim kizim tv ye cok baglanmisti o yuzden gelisim geriligi yasadı ama simdi toparladi yaşıtlarını yakaladı ama bu hale gelmesinde cok buyuk payim var bikmadan usanmadan herşeyi ona ogrettim biz memleket te yaşamıyorduk bir tatil beldesinde yaşıyorduk hic komsuluk yoktu kizimin oynayabileceği bir arkadasi bile yoktu babamiz 12 saat çalışıyordu onu dogru düzgün göremiyorduk ben memlekete tasindigimizda kziimla ayni yas cocuklari gorunce kafama dank etti orada anladim farklilik olduğunu daha once hic farketmemistim şubatta 1 yil oalacak tasinali memlekete o zamabdan beri cok ugrastim ama cok sukur kizim artik cok iyi yakaladı yaşıtlarını ama ben hic konuşmamışım kizimla onu farkettim ben hep kendisi konusmaya baslayacak zannediyordum orada cok buyuk hata yapmisim hic işaretle bir yeri göstermemişim hiç susadigini söylemezdi ben heo saatinde yemegibini yediridim suyu hep yaninda olurdu iste benim işaret parmağını kullanmaya basladiktan sonra konusma geldi tabi ben öğrettim nasil işaret edilmesi gerektigini 1 ay sonra inegi görüp işaret parmağıyla inek möö demisti sevincten aglamistim rabbim kimseyi evladiyla sınamasın cok şükür rabbime bu gunlerimize

@Kestanesekeriiim aynen bence de iste benim kizim tv ye cok baglanmisti o yuzden gelisim geriligi yasadı ama simdi toparladi yaşıtlarını yakaladı ama bu hale gelmesinde cok buyuk payim var bikmadan usanmadan herşeyi ona ogrettim biz memleket te yaşamıyorduk bir tatil beldesinde yaşıyorduk hic komsuluk yoktu kizimin oynayabileceği bir arkadasi bile yoktu babamiz 12 saat çalışıyordu onu dogru düzgün göremiyorduk ben memlekete tasindigimizda kziimla ayni yas cocuklari gorunce kafama dank etti orada anladim farklilik olduğunu daha once hic farketmemistim şubatta 1 yil oalacak tasinali memlekete o zamabdan beri cok ugrastim ama cok sukur kizim artik cok iyi yakaladı yaşıtlarını ama ben hic konuşmamışım kizimla onu farkettim ben hep kendisi konusmaya baslayacak zannediyordum orada cok buyuk hata yapmisim hic işaretle bir yeri göstermemişim hiç susadigini söylemezdi ben heo saatinde yemegibini yediridim suyu hep yaninda olurdu iste benim işaret parmağını kullanmaya basladiktan sonra konusma geldi tabi ben öğrettim nasil işaret edilmesi gerektigini 1 ay sonra inegi görüp işaret parmağıyla inek möö demisti sevincten aglamistim rabbim kimseyi evladiyla sınamasın cok şükür rabbime bu gunlerimize
Amin.bende takintili oldugum icin 6 ayliktan beri oglumu inceliyorum tv acmadim sadece yemek yedirirken kendi videolarina bakti simdi de gunde bi tane cizgi film o kadar

Merhaba hanımlar okuduklarima göre maşallah çocuklarınızın durumu çok iyi darısı bize papatya hanım işaret parmağını kaç aylık kullandı anne baba yıl kaç aylıkken söyledi biz 25 ayligiz apitik öğretmenler öyle bişey yok deniyor çok üzüldük yiprandik onyedinci aylıkken eğitime başladık yardımci olursanız sevinirim

Merhaba hanımlar okuduklarima göre maşallah çocuklarınızın durumu çok iyi darısı bize papatya hanım işaret parmağını kaç aylık kullandı anne baba yıl kaç aylıkken söyledi biz 25 ayligiz apitik öğretmenler öyle bişey yok deniyor çok üzüldük yiprandik onyedinci aylıkken eğitime başladık yardımci olursanız sevinirim
22 aylikken kullandi kıllandı aylikken anne baba dedi canim simdi 3 lu cumlelw4 kuruyor ama 11 aylik emekledi 14 aylık yürüdü herşeyi birazcık gec oldu zaten sizin ne sikayetiniz var

Arkadaslar burda bi krese gittim az once konustuk idareciyle siki bi egitim lazim kiziniza dedi otizm belli olmaz kucuk dedi ama ilgi istiyo bence kiziniz dedi soyledigime pisman oldum kadin resmen oyle bisey ariyomus yaptigi seyleri soyledim herseye biz burda bakicsz dr lar anlayamiyo dedi ben not alip gondercm psikologa gerek duyarsam dedi.. Simdi ben bunu dedim ama kadin artik o gozle bakcsk gibi tani koymaya cok hevesli masallah yabancilarla arasi iyi degil zaten de iyi yaptigi seyleri nefense hic dinlemedi.. Yada kresle biz duzelttik dicek sonradan otizme hakim gibi gorunuyo ama alakasi yok dogru duzgun belirtilerdrn haberi yok. Bi ay bi saatligine oyun saatinde gonderebilirim dedim 5 gun gelebilorsinz dedi bende 10 gun olsa dedim bilmiyorum nolir..he bide youtubedrn video acmislar yuksek ses cocuklar ona bakiyo nerdeyse bi saat ordaydim hrp acikti

D Dilekyldz canim meraba kim koydu atipik teshisini brlirtiler nelerdi su an nasil isaret parmagini 18 aylik basladi kullanmaya 22 aylik anne baba demeyi ben ilk onceler elini tutup isaret parmagini kaldirdim kizimin ogrenmeye baslamisti ama tam yapmiyodu memlekete gittik 3.gun kalkti yataktan isaret parmagi hep yukardaydi sanki uyaran eksikligi gibi gelmisti bana kalabalik yere gidince

Onbesayliken Ankara'da psikiyatride götürdük bazı seyler yaptı iyi yok öyle bişey dedi tabi öyle hemen anlaşılmıyor hemen gelişim testi yaptirdim onyedinci ayında sonuç hiç iyi değil hemen başka doktor tanıyı koydu hemen eğitim ilgi 1 haftada meyvelerini aldık alkış dahi yoktu şimdi komutları alıyor göz teması çok iyi ismine her şekilde bakar ses taklitimiz iyi bu çok önemliymis Ondokuzmayıs aylık işaret parmağını kullandı anne baba anneanne dede bilincli söylüyor kelimenin bilinçli çok renkleri biliyor şöyle bakınca anlasiomiyor ama konusupta atipik çok gördüm kurumda değişik birşey anlayamadım çok ağırlar var sürekli dua ediyorum kafam çok karışık öğretmenler yok diyorlar ama tanı var tanıya takılıyorum tek isteğim yaşıtlarına yetişsin hepsi için dua ediyorum doktorlardan düzeldi dedikleri gunece bu azap bitmeyecek yinede çok şükür sizce nasıl ya

Daha cok kucuk o kadar kisa surede goz temasi faln iyilesmis uyaran eksikligi gibi.. Simdi bisey dicemde terbiyem musade etmiyo bu nedir boyke ya herkese otizm tanisi.. Annelere hic acimiyolar cok para dondugu kesin bence otizm sayfadina bakin ayni cocuga 3 farkli dr 3 ayri gorus niye cunku her dr kendi gorusune gore.. Cocuk bu ya cocuk ne bilim goz temasi az utangaclikta bu yokmu ya ne bilim

Daha cok kucuk o kadar kisa surede goz temasi faln iyilesmis uyaran eksikligi gibi.. Simdi bisey dicemde terbiyem musade etmiyo bu nedir boyke ya herkese otizm tanisi.. Annelere hic acimiyolar cok para dondugu kesin bence otizm sayfadina bakin ayni cocuga 3 farkli dr 3 ayri gorus niye cunku her dr kendi gorusune gore.. Cocuk bu ya cocuk ne bilim goz temasi az utangaclikta bu yokmu ya ne bilim
Halt ettmis o kreşteki keske soylemeseydin birsey olsa farkederlerdi zaten psikolog bile anlamiyor psikiyatri anlıyor bunu

Onbesayliken Ankara'da psikiyatride götürdük bazı seyler yaptı iyi yok öyle bişey dedi tabi öyle hemen anlaşılmıyor hemen gelişim testi yaptirdim onyedinci ayında sonuç hiç iyi değil hemen başka doktor tanıyı koydu hemen eğitim ilgi 1 haftada meyvelerini aldık alkış dahi yoktu şimdi komutları alıyor göz teması çok iyi ismine her şekilde bakar ses taklitimiz iyi bu çok önemliymis Ondokuzmayıs aylık işaret parmağını kullandı anne baba anneanne dede bilincli söylüyor kelimenin bilinçli çok renkleri biliyor şöyle bakınca anlasiomiyor ama konusupta atipik çok gördüm kurumda değişik birşey anlayamadım çok ağırlar var sürekli dua ediyorum kafam çok karışık öğretmenler yok diyorlar ama tanı var tanıya takılıyorum tek isteğim yaşıtlarına yetişsin hepsi için dua ediyorum doktorlardan düzeldi dedikleri gunece bu azap bitmeyecek yinede çok şükür sizce nasıl ya
Oglum 11 aylikken isaret parmagini kullanmaya basladi ben bi defa gosterdim onun parmagiyla bu telefon diye sonra telefon nerde deyince gostermeye basladi 1 yasinda daha aktif kullanmaya basladi.benim aklima takilan bazen kulagina vuruyor ve bi donemde gozunu uca kaydiriyordu bir de bu ara caydanliga takti surekli vaydanlikla oynamak ostoyor bu takintimi yoksa oyun icinmi anlamiyorum marasa gidince tip fakultesime mi gotursem diye dusunuyorum

Ya ne bilim canim benim kizin isi yok yabancilarla otizm zanneder diye soylim dedim anlattim hatta kizimn teyzesi geldi gecen sene iki ay durdu iletisim kiruyodu onla dedim alismasi lazim diye ama bi niyeti varda anlayamadim

Ya ne bilim canim benim kizin isi yok yabancilarla otizm zanneder diye soylim dedim anlattim hatta kizimn teyzesi geldi gecen sene iki ay durdu iletisim kiruyodu onla dedim alismasi lazim diye ama bi niyeti varda anlayamadim
Canim utanabilir kisiligi olabilir benim goturdugum psikiyatri boyle dedi ama senin oglunun goz temasi iyi demisti

Kizlar iki ay ful ilgi gosterelim sonra kafamiz rahatlamazsa goturelim hepimiz bu arada dua ve surekli ilgi ben cocukla ilgilenmez oldum cunku cok sıkıldim artik ama ilgilenicem artik

Aynen yani hemen goz temasi kursun istiyolar kolaymi oyld bende kuramm tamm cocuk hic ilgilenmez hic bakmaz hic senle isi olmsz tamamda yani bune bu yastaki cocuklar hep annelerinin yaninda bszisi dibinde durup hic kimildamayanlarda var devamli hareket edende var

Masallah @Kestanesekeriiim 11 aylik cok iyi ya erken konuscagi o zamn belliymis
Canim oglumun ki erken konusmamiki cunku 2 yasinda baya sohbet eden cocuklar var benimki tamm uclu kelime kullaniyor tek kelime ve ikili kelimemiz de var ama daha sohbet havasina giremedik benmi cok sey bekliyorum bilmiyorumki benim burdan arkadasim ardaya ne yaptin yasitlarindan aktif dedi ama marasta esimin ailesine gore geri

Aynrn bende ilgilencem bu arada 61 kere ya muid ismini cekip ufluyosun bilmiyorum ama kizimin konusmasi bu duadan sonra cok artti

X