Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Ne yapacaksin biliyor musun hic o otizim sayfasina girmeyeceksin belirtilerini araştırmayacaksın ben artik öyle yapıyorum
Haklisn ama cocugu incelemeye aliyorum oraya bakmasamda bir de biz elimizden geleni yapalim her ihtimale karsi.sizin kiziniz kac aylik.doktora bidaha goturseniz belki yasitlarini yakalamistir
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
İste bu suphe girdimi tamm birakmiyo ben artik arada umutli arada umitsz olmaya alistim.. İlk fark ettigimide arkadaslarla patktaydik onlar seslendi cocuklqrina baktilar benim kizim hic bakmadi. Neyse geldik parktqn uyudu hmn internete yazdim tabi otizm cikti karsima uykudan uyaninca babasi babanesi ben ortamiza koyduk hangimiz seslensek bakti yinede o aksam acile bi bahaneyle gotrduk duramazdim cunku.. Dr dedim bakmiyo bu.. Neyse seslendi kizim bakti ee bakiyo yaa dedi anlattigim olaylar hep o aksam oldu yani demk istedigim suphe bi girdi o zamn parkta cocuk baksada nafile.. Arada bakmiyo simdi ama takmiyorum bu arada benim kizim kolaya siyah su diyo :) bak ciyah cu vaa diye 4 kelimelik cumle kurmuslugu var bikac defaliktq olsa :)
İste bu suphe girdimi tamm birakmiyo ben artik arada umutli arada umitsz olmaya alistim.. İlk fark ettigimide arkadaslarla patktaydik onlar seslendi cocuklqrina baktilar benim kizim hic bakmadi. Neyse geldik parktqn uyudu hmn internete yazdim tabi otizm cikti karsima uykudan uyaninca babasi babanesi ben ortamiza koyduk hangimiz seslensek bakti yinede o aksam acile bi bahaneyle gotrduk duramazdim cunku.. Dr dedim bakmiyo bu.. Neyse seslendi kizim bakti ee bakiyo yaa dedi anlattigim olaylar hep o aksam oldu yani demk istedigim suphe bi girdi o zamn parkta cocuk baksada nafile.. Arada bakmiyo simdi ama takmiyorum bu arada benim kizim kolaya siyah su diyo :) bak ciyah cu vaa diye 4 kelimelik cumle kurmuslugu var bikac defaliktq olsa :)
Benimkide anne bak aci diyor cunku ben aci o falan dedim bide bi defasinda ben agliyordum babasi geldi baba bak anne agliyor dedi o an dunyanin en mutlu insani ben oldum.bide benim oglum renkleri ogrenemedi onun icin yasi kucuk sanirim ama hayvan kartlari aldim hepsini bi defada ogrendi.daha 20 aylikti bul tak sekilleride yapabiliyor
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Olabilir canim ilgi duymuyodr renklere.. Benimki temel renkleri bilir ama 5 tanesini soyelebiliyor kelime olarak dili donmediklerini soylemiyor.
papatya1993 dr taklit yetenegine bakmis yani benin kizimin taklit yetenegi hep iyiydi kucuklukten 8 aylik alkis yapardi bakmaz gibi gorunur cok ilgili gibi degildr ama ne zamn ogrenipte yapiyo anlayamiyorz neyse bu iyi bisey taklit olmasi biz insanlarda nerdeyse bi nevi taklitle ogreniyoruz
Kizlar ben ikinci cocugu dusunuyorum ama odum kopuyor ya basima gelirse diye kimi gec baba yasi diyor kimi baska bisey otizmi onlemek icin neler yapabilirim tup bebekle bu risk azalabilirmi bilen varmi
Esim 35 yasinda kimi 35 yasinda risk altinda demis kimi 40 yasinda riskli demis anlamadim.ha tup bebekle onlenir deseler esimi nasil ikna edebilirim onuda bilmiyorumda yine sansimi denerim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Canim dunyada bi otizm mi var hastalik olarak otizmden kacarsin baska bisey olur yani bunlar takdir-i ilahi saglikli olur cocugun Allah korusun sonradan olur bi arkadasimin arkadasi oglu 6 yasindayken sel suyu kacmis tam ayrintiyi bilmiyorum ama yatalakmis kucuk bi sebeb yani 100 lerce hastalik var onlar olsa azmi uzulcen yani biledim otizm icin
tup bebek dusunmek biraz farkli geldi bana
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Benim kizim ikiz esi ikizi oglandi cam kemikti heryeri yamuk dogdu daha kqrnimda kirilip kirilip kaynamis 5 cesiti varmis cam kemik hastaligin en agiriymisti oglum 8 ay yasadi 2 kilo dogdu 2 kg kaybettik hic gelismedi boyle yasayabilir dedi dr yani bi cok hastalik var atipik otizmden katkat zor olan oglum yasasaydi acili bi hayati ve yatalak olcakti herseyin hayirlisi yani otizm olur diye sartlama kendini dua et saglikli hayirli olsun diye
Benim kizim ikiz esi ikizi oglandi cam kemikti heryeri yamuk dogdu daha kqrnimda kirilip kirilip kaynamis 5 cesiti varmis cam kemik hastaligin en agiriymisti oglum 8 ay yasadi 2 kilo dogdu 2 kg kaybettik hic gelismedi boyle yasayabilir dedi dr yani bi cok hastalik var atipik otizmden katkat zor olan oglum yasasaydi acili bi hayati ve yatalak olcakti herseyin hayirlisi yani otizm olur diye sartlama kendini dua et saglikli hayirli olsun diye
Basin sagolsun ama insanin elinde olmuyor onlenebilir biseylervarmi diye dusunuyor insan
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Seni anliyorum canim cok korkuyoruz evlat sonucta iyi olsun istiyoruz ama demek istedigim duz yolda bile olcak olur tabi sen yinedr arastir kardes dusunmen cok guzel biz esimle 32 yasindayiz oglumdan sonra cok gozumuz korktu kardes yapmazyiz gibi buyuk ihtimalle ama sen dusun tabi ne guzel oglun yalniz buyumez
Seni anliyorum canim cok korkuyoruz evlat sonucta iyi olsun istiyoruz ama demek istedigim duz yolda bile olcak olur tabi sen yinedr arastir kardes dusunmen cok guzel biz esimle 32 yasindayiz oglumdan sonra cok gozumuz korktu kardes yapmazyiz gibi buyuk ihtimalle ama sen dusun tabi ne guzel oglun yalniz buyumez
Boyle bidir bidir bir kizim olsun cok istiyorum ama ayni seyleri yasarim ya da korktugum basima gelir diye odum kopuyor peki tup bebek yontemi neden dusunmuyorsunuz belki o sekide onlenilebilir
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Yani herseyin dogali en guzeli dedigim gibi her zamn hersey olabilir hadi tup bebekle otizm olmadi diyelim baska hastaliklarin garantisi varmi hem tup bebek olanlar daha cok sikintisi olmuyomu o cocuklarin yani tam bilgim yok ama canim sen kendin bilirsin ama bence sen kaygi bozuklugun icin once bi tedavi ol istersen ilerlemis gibi sanki bende gidicem psikiyatriye esim illa git diyo gerci 2-3 defa gittim ama bitazda kaygili oldugumiz icin kotuyu getiriyoruz akla aklimiza gelenlee ins basimiza gelmez :))) tabi sen esinle faln konus bikac dr da sor insallahta Rabbim hayirlisiyla kiz evlat vetsin bizde hep kiz istemistik cok sukur suslemesi falan guzel oluyo kiz bebekleri
Yani herseyin dogali en guzeli dedigim gibi her zamn hersey olabilir hadi tup bebekle otizm olmadi diyelim baska hastaliklarin garantisi varmi hem tup bebek olanlar daha cok sikintisi olmuyomu o cocuklarin yani tam bilgim yok ama canim sen kendin bilirsin ama bence sen kaygi bozuklugun icin once bi tedavi ol istersen ilerlemis gibi sanki bende gidicem psikiyatriye esim illa git diyo gerci 2-3 defa gittim ama bitazda kaygili oldugumiz icin kotuyu getiriyoruz akla aklimiza gelenlee ins basimiza gelmez :))) tabi sen esinle faln konus bikac dr da sor insallahta Rabbim hayirlisiyla kiz evlat vetsin bizde hep kiz istemistik cok sukur suslemesi falan guzel oluyo kiz bebekleri
Ilac kullaniyorum zaten benimki ilerlemedi hep boyleydim ben cocuklugumdan beri boyleyim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Anladim canim insallah atlatirsin srni cok iyi anliyorum bende oyleyim zaten.. Biraz rahat olsak iyi olcak. İyi seylerde oluyo az once kizim araba bozuk dedi tabi kendi dilince :)) bu ara galba kelime sayimiz 300 e yakin var gibi masallah tam saymadim ama cumlelerde basladi tektuk :)) guzel seyleri dusunelim birazda demi
Anladim canim insallah atlatirsin srni cok iyi anliyorum bende oyleyim zaten.. Biraz rahat olsak iyi olcak. İyi seylerde oluyo az once kizim araba bozuk dedi tabi kendi dilince :)) bu ara galba kelime sayimiz 300 e yakin var gibi masallah tam saymadim ama cumlelerde basladi tektuk :)) guzel seyleri dusunelim birazda demi
Masallah yani bi gerilik soz konusu degil bence baksana cocuk daha ne desin bunlari diyen cocuk konusacaktir.internetten bak 29 aylik bebek gelisimi diye boyle yaziyor zaten
Seni anliyorum canim cok korkuyoruz evlat sonucta iyi olsun istiyoruz ama demek istedigicanimm duz yolda bile olcak olur tabi sen yinedr arastir kardes dusunmen cok guzel biz esimle 32 yasindayiz oglumdan sonra cok gozumuz korktu kardes yapmazyiz gibi buyuk ihtimalle ama sen dusun tabi ne guzel oglun yalniz buyumez
Canım evladin tanisi falan yok sadece şüpheleniyorsun diye bunu kendinize neden yapıyorsunuz hersey allahtan bir kardeşi olmasini kim istemez ki
basit 2 kelimelik basit seyleri söylemesi lazim söylüyormuş ee o zaman normal dil gelisimi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Canim oglum icin bahsetmistim.. Oglumun da hastaligi genetikti yani hasta olur diye degilde cok yiprandik 3 senedri.. Siz yapin bayanlar kardes burayada haber edin :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bazen 3elimelikte kuruyor canim.. Ama kendi dilinde cok daha fazla.. Bazen baya guzel konusuyo gece uyandiydi ben kizmim diye sirinlik yapiyo konusuveriyodu yani bildigin baya konusuyo Gibiydi :)) bak cicekler var bak kelebek aaa araba gibi insallah iyce guzelce konusur kendi dilinin yerine bizim dili kullanir :) ama suda var sisin ikinizin cocuklari bence kizimdan daha iyi goz temasinin isine gelince olmasi olmasa bazen isine gelince oyle goz temasi kuruyo bazen yabancilatla bile ama normale iki saniyelik goz temasi baya bakiyoda kisa bakiyo keske goz temasi guzel olsa..
Hayirlisi olsun.dedigim gibi belki sosyal fobi belki karakter ozelligi anca doktora goturursen anlayabilirsin.tam anlamiyla konusurlarsa rahatlayacaz insallah.