Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
El ince motor gelisimi nasıldı sizinkinin canım bizimki 2 aydır elini agzina götürmeye başladı ama böyle ıslak birsey olsun hayatta elini atıp ağzına götürmez bekler biz ağzına götürelim ağzına birsey götürürken tıkıyor resmen

El ince motor gelişimini ilerletmek için neler yapılabilir
Sanirim ince motor gelisiminde problem yoktu cunku oglum kalemi falan guzel tutuyordu onun icin ben pek bir sey yapmadim

Kalemle calismaniz lazım canım ben oğlumun iyi saniyodum önüne koyduğumuz küçük parçaları 2 parmakla tutup yiyor test sonucunda 9 ay seviyesi çıktı kalemle karalama yapmadığı için

Komutlari anlamada sikinti varmi 5 yasina kadar herkes tarafindan anlasilirdi diye dusunuyorum bu gercekten sacma bide renkleri falan biliyormu bunu ogrenme guclugu olan cocuklar cok zor ogrenirmis o acidan sordum
İyi hatırlıyorum küçükken ismine seslendiginde hemen bakmazdi 2 yada 3 defa da bakardı genelde. Ben oyuna yoğunlaşıyor diye düşünüyordum. Dün sordum renkleri biliyor 19 a kadar sayıyor ödevlerini okuduğunda anlayıp yapıyor. Bazen tek başına yapıyor ben sadece kontrol ediyorum. Bazı seylerde sıkıntılı gibi . öğretmenin ismini bilmiyordu bazen ara ara sorduğumda düşünüyor

Komutlari anlamada sikinti varmi 5 yasina kadar herkes tarafindan anlasilirdi diye dusunuyorum bu gercekten sacma bide renkleri falan biliyormu bunu ogrenme guclugu olan cocuklar cok zor ogrenirmis o acidan sordum
Komutları genelde anlıyor. Az önce babası kizim bana kirlent ver dedi. Getirdi verdi

Oyun oynarken kendi kendine konuştuğu zamanlR oluyor. Yalnız kadiginda

Şimdi karalama kitapları alacam kalem bakalım inşallah faydası olur önerebileceğiniz bir şey var mı
Bende almadım daha alicam canım bebekler için görmüştüm bir ara erken diye almamistim yıkanabilir Keçeli ele yapismayan pastel falan var

Gunaydinlar. Kısımdan bende suphelenmeye başladım. Çok korkuyorum çok üzülüyorum. Özel anneler aklıma geliyor çok zormus. Rabbim yardımcımız olsun. Sürekli aklımda acabalar var

Tamam canm deneyeceğim.birde ekololi konusma oluyormuş sanırım. Benim kiz genelde sarki soyler her cümlesini ikişer ikişer tekrarlar felan.normal mi
Bilmiyorum ama takintili konusma 3 4 yasina kadar normal diye biliyorum bence doktora goturun bu boyle olmaz kafayi yersiniz

Bilmiyorum ama takintili konusma 3 4 yasina kadar normal diye biliyorum bence doktora goturun bu boyle olmaz kafayi yersiniz
Her hareketinde biseyler seziyor gibiyim. Çünkü yalnız kaldığında parmak ucuna basarak etrafında dönüyor. Bazen değişik sesler çıkarıyor gibi sarki çok söylüyor. Ezber. Çok az. Dün babası okulda öğrendiklerini sordu karıştırıyor resmen. Öğretmeninin ismini bilmiyordu. Ogrettik unutmuş . kafayı yiyeceğim. Karşı komşunun kızı kendinden 6 ay küçük. O kiz çok farklı hareketleri konuşması

3 yaşına kadar hic bir şey farketmedim. Seslendigimde hemen bakmazdi iyi hatırlıyorum. Bende oyuna yoğunlaşıyor diye düşünmüştüm. Tv aşırı izliyordu. Parka dışarı çıkardım ama dogum ve sonrası çok ilgilenemedim. Normal bir cocuk olarak gördüm. 'taki bir hafta önce öğretmenin ismini. Bilmemesi üzerine öğretmenliğe konuştum. O da bazı şüpheleri oldugunu kizininzin otistik olabileceğini söyledi. Allahım ne kadar zor .

Her hareketinde biseyler seziyor gibiyim. Çünkü yalnız kaldığında parmak ucuna basarak etrafında dönüyor. Bazen değişik sesler çıkarıyor gibi sarki çok söylüyor. Ezber. Çok az. Dün babası okulda öğrendiklerini sordu karıştırıyor resmen. Öğretmeninin ismini bilmiyordu. Ogrettik unutmuş . kafayı yiyeceğim. Karşı komşunun kızı kendinden 6 ay küçük. O kiz çok farklı hareketleri konuşması
Peki amcasi halasi bunlarin ismini biliyormu.bu arada doktora goturmek icin neyi bekliyorsunuz

Bugün sabah yine tekrarladım . bak dereceleri varmis diyorum yok diyor illaki. Zaten dışardan bakan biri olsa normal cocuk gibi. Ama o kadar evham yaptım ki. Öğretmenin söylemleri üstüne. Evde surekli gözlemliyoruz aslinda . dışarda arkadaşıyla oyu oynadı . anne acıktım dedi.beraber yumurta pisirdik. Kendisi yedi. Anne bana sabah süpriz yap .sabah uyandığımda odama yemek getir. Tepsiyide susleyecekmisim. Konuşurken göz temasi yaptı. Genelde daha sola kaçırarak yapıyor.sanki tv kattık kapatali kizim konuşmaya anlatmaya başladı. Çok uzuyorum kendimi ndan bu kadar çok tv izlerdim. Hadi otistik varsa niye dikkat etmedim. Kızıma ne kadar kötülük yapmisim

X