Merhaba benim oğlum 24 aylık şu an, 2 ay kadar önce çok fazla tv ye maruz kaldı adına eğer bir şeye çok fazla odaklanmamışsa dönüp bakıyordu seslendiğimizde, göz teması çok azdı, ancak 2 ay tv yi kapattık hiçbir şekilde açmadık şu an göz teması baya arttı ve adına her zaman tepki veriyor dönüp bakıyor, ufak tefek komutları anlıyor kapıyı kapat, ışığı kapat gibi. Ancak bunlar dışında oğlumuz söylediklerimizi anlamıyor sanki algısı kapalı gibi yaşıtlarıyla kıyasladığımda bariz bir fark var. İşaret parmağını çok az kullanıyor, çok az kelimesi var 10 kelime kadar . Takıntılı bir hareketi yok. Söylediğm gibi adına her zaman tepki veriyor dönüp bakıyor başka odadaysa çağırdığımızda koşa koşa geliyor. Biraz dört duvar arasında büyüdü eşim de ben de çalışıyoruz ve kışın da fazla çıkaramadık dışarılara oynayabileceği bi çocuk da yok etrafında ailelerimizden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Aacaba uyaran eksikliği olabilir mi? 2 farklı psikiyatrist ve 1 psikolog gördü oğlumuzu Psikiyatristler atipik otizm olabilir dediler tam teşhis koymadılar. Ancak yaklaşık 1.5 aydır her hafta 1 saat oğlumuz bir psikologtan terapi aldı bu psikolog kesinlikle otistik değil bu çocuk diyor , kime inacağımı şaşırdım psikiyatristler daha işlerinin ehli ancak bu psikolog da oğlumuzu onlardan daha çok gördü ve daha iyi tanıyor dolayısıyla ve bir de özel eğitim merkezlerinde de çalışmış daha önce. Peki oğlumun algısı neden kapalı neden söylediklerimizi anlamıyor, kreşe göndersek düzelir mi özel eğitime başlayın demişti psikiyatristin biri ne yapacağımızı biz de şaşırdık, çok üzülüyorum...