Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Insallah cok istiyorum:) senin kizinda otizm degil bence sende ona bi kardes dusun :)
Ben otixmden sebeb degil de canim ikizi engelli oldugu icin cok gozumuz korktu esimle yasimizda baya gecmeye basladi 32 yasindayiz ama bazen acaba diyoruz yas gecmeden ama korktuk iste bi kere.. Kizim bu aksam babasiyla aramiza yatrdik cok eglendi bi bana bi babasina sirinlikler yapip durdu evdeki hali gibi olsa yabancilarla ama napalim ben artik uyaran eksikligine ikna oldum gibi esim zaten otizm lafi ettigim an ates puskuruyo ama uyaran eksikligini yazinca evet uyuyor kizimiza dedi konusmasi iyi ama baya yani iyi degilde uyaranda cok geri olabiliyomus cok geri degil.. Yeni cumlelerde geliyo bugun binanain ara isigi kapaninca karanlik oduu dedi pisinin kolu cikti pişi kol citti gibi 3 e de cikiyo bazen

Canim 32 esin icin de senin icin de cok iyi bir yas keske benim esimde 32 yasinda olsaydi ama 36 yasinda baris bey kastettigimiz yaslar bu yaslar degil deyince rahatladim ama takinti hastaligiyla biraz baglantili deyince de istemsizce onu dusunuyorum simdi

Cok gec degil amaa esinle baya yas farkiniz var esin de istiyodur zaten..hem nereye kadar takabilcn yasin kucuk illa olur bi daha

Cok gec degil amaa esinle baya yas farkiniz var esin de istiyodur zaten..hem nereye kadar takabilcn yasin kucuk illa olur bi daha
Aynen sana bise anlatayim biz gorucu usulu evlendik esimin teyzesi 28 yasinda demisti bende hic yasini sormadim cok da etkilenmistim nikah gunu almaya gittigimize esimin 32 yasinda oldugunu ogrendim ve sok oldum :) bilseydim yine evlenirdim ama biz gorusmeden bilseydim hic gorusmezdim teyzesine iyiki yalan soylemissin dedim kizdm ama yinede onunla karsilasmama sebep oldu yalani aramizdaki yas farki bu yuzden cok fazla oldu annemede ogrendigimde soylemedim cunku ayrilacaksin derdi evlendikten sinra soyledim o da bir sok gecirdi :)

Memnunsan sikinti yok canim iyi affedebilmissin ben olsam ates puskururdum neyse ki mutlusun gibi onemli olan da bu :))

Kizlar bisey sorcaam kizim cumleleri kalip seklinde ogreniyo mesela her disari ciktigimizda parka gidiyoz diyo hayir kizim markete gidiyozz diyorum o zamn diyo.. Mesela cami gordu camiye gidiyozz diye degistrebiliyo bu basma kalip olurmu bilemedim temeli kalip ama ilk kelimeyi degistrebiliyo.. Eller usumus dedi bu aksam disardayken bide iki kedi kavga ederkn degisik sesler cikariyolardi pisi aglivoo dedi baya cumleler gelmeye basladi ikililer baya aktif artik 3 e de ara sira cikiyo kalip cumlelerle o da zamnla gececek tamamen heralde boylemi oluyo konusma

Canim arda eline oyuncak alip sacma sapan kendi etrafinda donuyor bu ara bunu yaomaya basladi ben cok korkuyoeum vallahi biktim artik bi konussaydi

Canim arda eline oyuncak alip sacma sapan kendi etrafinda donuyor bu ara bunu yaomaya basladi ben cok korkuyoeum vallahi biktim artik bi konussaydi
Kizim o ara ara olan seyler takinti olmaz ki hergun saatlerde dönse dogru.. Ama haklisin ne yalan soylim benm kizda bi kac defa bisehler dizerkn yakaladim peceteleri dizmis arabalari dizmisti bi iki uc diye sayiyodu peceteleride bak tren dedi sonra pek yapmadi 5-10 gecmez ole yaptigi acaba takintiya donusrmu diye korktum ama yapmiyo her zamn hayali oyun gibi daha cok tren yapiyo cunku.. Bi de rende almis eline bu aksam bak araba evi diyo arabanin eviymis bu hayali oyun sayilir mi canim

Evet hayali oyun

İnsallah canim bu arada son attigim mdjin basindaki kizim yanlis olmus oyle kizimda oyle donuyodu bi ara yazcaktim orayi unutmusum kizim kalmis basta kusura bakma canim
Eline bise alip ona bakarakmi donuyordu ay cildiracam ya of cok bunaldim artik dusunmek istemiyorum

Eline bise alip ona bakarakmi donuyordu ay cildiracam ya of cok bunaldim artik dusunmek istemiyorum
Yok hali da bi desen vardi yuvarlak memleketteydik cocyklardan ogrenmisti orda.. Sonra eve gelincede arada aklina gelince biraz donuyodu ama simdi yok hem takinti gibi de degildi oyundu senin oglununkide oyundr cunku baska belirti yok

Yok hali da bi desen vardi yuvarlak memleketteydik cocyklardan ogrenmisti orda.. Sonra eve gelincede arada aklina gelince biraz donuyodu ama simdi yok hem takinti gibi de degildi oyundu senin oglununkide oyundr cunku baska belirti yok
Gun icinde 1 defa yapiyor bugun hic yapmadi mesela ay bi buyuseydi cok yiprandim cok

Gun icinde 1 defa yapiyor bugun hic yapmadi mesela ay bi buyuseydi cok yiprandim cok
Ayni bende canim seninki olsa takmam derim ama takarim cunku bi girdimi tamm.. Canim sen yazmistin galbs bi ortama girince degisik seyler yapip milletin dikkatini ceker diye korkuyorum diye ? Simdi de bende acaba arkamdan tuhaf kizi var diyen varmi diye korkmaya basladim..

Aynen bende dusunuyorum ve teyzemler benim buna taktigimi biliyorlar onlarin yaninda daha cok korkuyorum kestanesekerinin endiseleri bos degil diye dusunuyormlarmidir acaba diyorum

Aynen bende dusunuyorum ve teyzemler benim buna taktigimi biliyorlar onlarin yaninda daha cok korkuyorum kestanesekerinin endiseleri bos degil diye dusunuyormlarmidir acaba diyorum
Ayni ya bende oleyim ama biz yine de sukir edelim canim bariz belirtileri yok hele senin oglanda hic yok.. Aslinda herkedin cocugu herkese farkli gelebiliyo bence neyse sonumuz hayr olsun canim

Ayni ya bende oleyim ama biz yine de sukir edelim canim bariz belirtileri yok hele senin oglanda hic yok.. Aslinda herkedin cocugu herkese farkli gelebiliyo bence neyse sonumuz hayr olsun canim
Amin hersey bi yoluna girseydi cok yoruldum boyle ustumde bi yuk var bi turlu atamadim annecim benim hic birseyim yok dese bitecek

Kizlarr kafam yine allak bullak ya kizim evet hayiri hic kullanmiyor anlamlarini biliyor halbu ki ama yok kullanmiyor cis egitimi vetmiyorum ama ufak ufak deniyorum kizim cisin var mi cisim var kizim yokmu yok tekrar ediyo dedigimi ekolalimi bu bilmm ama bikackez tekrarlamiyo.. Yasi kucuk konusmaya yeni basladigi icinmi ki diye dusunuyorum basit sorulara cevap vrrebiliyo kim var kapida amca bize kim geldi teyze kime gittik abilere ne yapiyon mama yiyom gibi vs ikili cumleler artti nerdeyse hep bildigi kelimelerle ikilo kelime konusuyo iletisim amacli az ama var da basit sorulara cevap vermeside iletisim biliyorum ama su evet hayor canimi sikiyo.. Gerci papatyanin kizi daha yeni basladi yazmisti onun konudmasi bizden iyiydi zamani var ins kullanir diyorjm bazi yasitlari iki bucuk yasinda tek tuk kelimeleri oluyo yine buna sukur kelime hazmesi genisleyip duruyo makasi ogrendi makas kes diye de cumle kuruyo ayyyy bilemiyorumm icin şiiiisstii (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…