Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
@Kestanesekeriiim bu aksam ayda bi gelen teyzemiz var 60li yaslarda kizim cok guzel goz temasi kurdu gitti sevdi ayaginda zipladi acayip guzel iletisim kurdu onlada teyze teyze deyip bagirip durdu kendi basina da oynadi bizlede gecti ilerisime cok bu gece

Ne kadar guzel ya benim sinirlerim yine bozuldu arda anneme seker koy dedi annem anlamayinca annemin elini sekere uzatti ya ben cildiracam kendimi cok koyu hissettim onun disinda isaret parmagini kullaniyor hemde 11 ayliktan beri ilgisini ceken seyleri gosterir isteklerini gosterir ama bazen yakinimizdaysa nesne istedigini anlatamayinca elimizi uzatiyor birde mesela anne al diyecek ya anne al al al diyor sanki boyle soyleyince istegi hizli olacakmis gibi aglayarak anne al al al diye tekrar ediyor ucuncu kelimeye gelince ses tonu artiyor bu arada bugun benim teyzem geldi ona teyze bak araba dedi guzelce bakti ya ne bilim benim kafam cok karisik doktora bu el uzatmayi soylesem buna bagli olarak otizm dermi acaba hic soylemesem kendi incelese

@Kestanesekeriiim canim benim kizimda arada anlatamayinca oyle yapiyo ne varki onda devamli ole anlatsa sorun ama arada anlatamayinca ne varki.. Hem isaret parmagi ilgisini ceken seyleri gostermede onemli daha cok bi nevi muhabbet etmis oluyo cunku oyle paylasiyo ilgisini cektigi biseyi.. Canim bu arada sana otizm belirtileri var derse dr sen cok kafaya takarsin tabi git sen dr

@Kestanesekeriiim canim benim kizimda arada anlatamayinca oyle yapiyo ne varki onda devamli ole anlatsa sorun ama arada anlatamayinca ne varki.. Hem isaret parmagi ilgisini ceken seyleri gostermede onemli daha cok bi nevi muhabbet etmis oluyo cunku oyle paylasiyo ilgisini cektigi biseyi.. Canim bu arada sana otizm belirtileri var derse dr sen cok kafaya takarsin tabi git sen dr

Aynen ya hic bise yok der insallah onceki doktor hic birseyi yok kesinlikle aglanacak bir cocuk degil demisti of sıkıntı basti beni simdiden.

Aynen ya hic bise yok der insallah onceki doktor hic birseyi yok kesinlikle aglanacak bir cocuk degil demisti of sıkıntı basti beni simdiden.
Hi birsey yok ki bunda bunu surekli tekrarlarsa istediğini sözlü veya mimik yabu isaret parmagiyla göstermediğine eliyle koymasi sikinti oluyor devamlı olmuyor mus ki bak benim kizmda arada sirada ekolalisi oluyor ama anlamadigi birsey olunca ama. Onu anladıktan sonra yerinde kullanıyor ben kafama cok takmıyorum cunki her zaman yapmıyor ve kendi cümleleri var yani bir iki belirti gosteriyor diye bu onun otizimli olduğunu gostermez

Haklisiniz bunu normal cocuklarda yapabiliyor ben yarin doktora goturecegim ya panik halindeyim olumsuz bise olursa diye Allahim guzel haberleri veririm insallah size dua edin

İnsallah canim senin oglunun bi sikintisi yok bence dr gorusude onemli ama sen annesin farkedersin herseyini oldu ki dr da adina bakmadi bu otizm demek degilki sen ismine dondugunu biliyosun sonucta.. Stres yapma canim bence dr iyi der

İnsallah canim senin oglunun bi sikintisi yok bence dr gorusude onemli ama sen annesin farkedersin herseyini oldu ki dr da adina bakmadi bu otizm demek degilki sen ismine dondugunu biliyosun sonucta.. Stres yapma canim bence dr iyi der
Insallah simdiden dizlerimin bagi cozuluyor iyi degerlendirir umarim hemen otizm diye yapistiran doktorlardan degildir insallah eger oyle derse hastanede sinir krizi gecirebilirim yani ay Allahim su yarini atlatsaydim hayirlisiyla

Bende sen gibiyim biliyomusun 10 dr bisey yok dese biri bisey dese maf olurum ama bi yandanda imtihan dunyasi kime ne olacagimiz belli degil.. Otizmi sen hic takma kafana canim oglun kucuk olmasina ragmen guzwl seyler yapiyor.. Otizmli bi cocuk onlari yapamaz benim kizim 5 ay buyuk oglundan ayni gibiler nerdeyse endise etme canim guzel dusun hem psikiyatriyede gitmicen sonucta

Ay insallah biter bu kabus.ya ben hayatimda hic zorluk yasamadim o yuzden en ufak bir zorlukta yikiliyorum hayata karsi hic guclu degilim cok hassasim hemen aglarim mesela.babamin ihrac olayi benim bu kaygilarim kaynanamin bi gunde felc olmasi canim gibi sevdigim dedeme araba carpma sonucu felc kalmasi derken ben cok yiprandim yine cok sukur Allah beterinden korusun oglumla da sinamasin insallah

Hepimiz inan oyle seyler yasiyoruz.. Cocuk soz konusi olunca cok hassaslasiyoruzm ama bence takma kafana dicem ama takcan belli ki bende dr gitcegim zamn hep korkuyorym sen gibi.. Ama goruyon iste yanlis tanilarda olabiloyor senin oglunda hic bisey yok masallah daha kucukken isaret patmagi goz temasi konusma ee daha nolsun hadi yarin iyihaberlerini bekliyorz

D Dilekyldz ay k bakma benim kafa gitmis durumda kac kere 26 aylik diye yazmissiniz doktora gidecez ya kafam cok dolu bence sizin torununuzda otizmin o su bile yok cocugun goz temasi guzel ismine bakiyor komut anliyor isaret parmagini kullaniyor bide ne diye soruyor daha ne olsun eminim tani yanlis diyecekler neresi otizm bu cocuhun nete yazip bakin gelisimi normal cikacaktir ikili kelime haric kardesimin arkadasi tip 5 sinif 26 aylik yigeni var onunla ilgili en ufak bir suphesi bile yok daha anne baba mama faln diyormus.birde siz ilgilenkediginizde sizin ilginizi cekmek icin ugrasiyormu

Insallah canim hic bir seyi yok bende bu kabus bir nebze biter ruyalarima giriyor artik cocugunda psikolojisini bozdum gibi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…