Otelde beraber kalma prosedürü hk

Evet güvensiz ve pis oluyor otele göre. Günlük kiralık evler var. Hatta bazen saatlik :işsiz:

Bu arada sevgiliniz filan değilse şahıs aynı odada rahat edemezsiniz. Sevgilisiyle kalıp tuvalete girerken odadan kovan bir arkadaşım vardı :KK70:
Yok günlük kiralık ev olayına hiç girmem. Etrafa eldivenle dokunup evden tabure falan getirmek gerekir ıyy :KK70:

Yakın geçmişte aldığım bir ders daha var:olamaz:
Vize işlemim için İstanbul’a gitmem gerekti üç beş ay oluyor
Bilmem İstanbul’u
Bookingden yer ayırdım bir otel konsolosluğun yakınında bir yer
Beyoğlu yazıyordu
Dedim Beyoğlu elit bir yer gibi çınladı tınısı kulağımda
Otel telimi aldı sabah dörtte Türkiye’de olacam giriş yapacam otele
Fakat onlara da korkumu belli ettim
Korkmayın Havaalından aldığınız taksilere herzaman güvenebilirsiniz dediler
Taksiye bindim bey amcaya yeri söyledim
Az gittik uz gittik
Bey amca sordu “arkadaşınızı ziyaret için geldiniz galiba kızım” dedi
Yeoo konsolosluğa geldim dedim
Adam Durdu
Bak kızım benim torunlarım var senin yaşında evlatlarım var benim seni o otele bırakmaya gönlüm el vermez
Orası bildiğin gibi bşr yer değil Tarlabaşı orası
Çok tehlikeli nerden buldun orayı dedi
Şimdi aldı beni bir korku
Kime güvenecem,İstanbul gözümde hep bir korku zaten
Otelcimi tecavüz edecek taksicimi satacak beni diye
Tuhaf sorular sordum kendime
Rengim benzim attı
İçim rahat etmez ben seni oraya bırakmam,gel götürecem seni kendi gözünle gör dedi
Bir yandan da otelci arıyor durmadan
Hani gelecektiniz nerdesiniz çocuk oyuncağı mı bu?
Diyerek azar da yiyorum
Bey amca diyor bak bir otel Böyle düşmez peşine aramaz bunkar sağlam değil diyor
Ben iki arada bir derede kaldım
Amca götürdü beni o otele bak burası dedi
Aman allahım izbe bir sokak karanlık yokuş çıkmak sokak
İki üç katlı bir bina otel diyemezsin
Ben bile girmem Beyoğlu’na Tarlabaşı’nda dedi adam seni nasıl bırakayım
Allah ondan razı olsun
Beni güvenli bşr bildiğin otele götürdü
Kapını kitle dedi
Hatta ilk önce girdi kapıyı kontrol etti kilitleniyor hiç korkma dedi
İşin bitince ara seni yine bırakacam havaalına dedi
O tuttuğum o otel de Msj üstüne Msj atıyor hakaret vari
Halbuki sonradan geldi aklıma
Eyyy ahmak zvjezdan dedim
Boşuna kitap okumuşsun bayıla bayıla okuduğum haz aldığım “Beyoğlu’nun en güzel abisi”kitabında Ne kadar kötü bir yer olduğu yazıyordu Tarlabaşının
Bir daha Ne tek giderim nede ucuza kaçarım
Oo Tarlabaşı fena ya, taksiciniz insanmış gerçekten ucuz atlatmışsınız. Biz gece evlere dönerken bile Tarlabaşı'na inmeyiz.
Geçmiş olsun.

O zamam sıkıntı yok. Siz yine de dikkat edin bizim ülkemiz biraz değişik. Şansa yan odayı basalım derken sizi basarlar vs al başına belayı öyle kolay kolay derdinide anlatamazsın. Yani birileri şikayet etse tamamdır. Riskli :) iyi bi yer değilse herkes kendi yoluna yan odaya postala gitsin:)

Birde yüzde yüz bu adamla evlenicem diyemiyorsan eğer ben olsam kendimi o riske atmazdım. Yani gelip geçici biriyse senin gelecegin daha kıymetli.
Evlilik gibi bir şeyimiz yok, sevgili bile değiliz :KK53:
Hoş sevgilim olsa da fark etmezdi o konuda.

Ahaha kalayım mı kalmayayım mı son olarak :KK70:
Demin de yazmıştım, zaten birbirinin evinde de kalan iki kişiyiz. Beraber giderken ayrı oda tutmaya gerek duymadık.

Bookingden tutacağım otelde de aynı yaptırım olmaz mı eğer varsa öyle bir şey?
Airbnb'ye de hep baktım baktım vazgeçtim. Güvenemedim bir türlü. Hele bizim ülkede :KK43:

Evet en mantıklısı beğendiğim birkaç yeri aramak olacak. Her yerde geçerli bir şey yok demek ki.
Airbnb'ye güvenebilirsin. Hatta (evini açan arkadaşımın yalancisiyim) o fotoğrafları da airbnb fotoğrafçısı çekiyor. Yani tekinsiz günlük kiralik evler gibi internette başka resim gerçekte başka ev durumu yok.
Kaldı ki ödenen onaylandıktan sonra gidiyor. Yani müşteri memnuniyeti önemli. Ve senden öncekilerin yorumlarına bakıyorsun. Ben kendim kişisel olarak airbnb'de kalmadım ama evini açan üç beş arkadaşım var ,ustelik çok yabancı misafirim gelip gidiyor, turist gezdiriyorum falan. Neredeyse hepsi airbnb'den buluyor evlerini.
Booking de epey güzel bir uygulama. Orada odayı tuttuktan sonra daha da sıkinti olmaz evli misin bekar misin . Üstelik kapıdan gittiğinde 150 diyen oteli aynı gün bookingde 100 liraya tutabilirsin.

iyide bu insanlar bekar, kim ne diyebilir yani? biri evli olsa katiliyorum ama bekar insanlara kim ne diycek
Bu sıkıntı, biri evli biri bekar olunca olmuyor. Maleseff . Onların niyeti temiz de olsa şans ya birisi içip odaya kadın atar alkol uyuşturucu alır. Baskın olasılıgı yüksek bence o tip yerlerde. Yani 4 yıldız altı bu anlamda riskli. Kazaya kurban gitse derdini anlatana kdr solugu karakolda alırlar.
Ay gece gece ne senaryo yazdık:)
Eşim polis ve gerçekten kurunun yanında yaşta yanar olayı çook fazla oluyor. Bi insanın şansı kötüyse eğer her bela üst üste gelir.

Bu sıkıntı, biri evli biri bekar olunca olmuyor. Maleseff . Onların niyeti temiz de olsa şans ya birisi içip odaya kadın atar alkol uyuşturucu alır. Baskın olasılıgı yüksek bence o tip yerlerde. Yani 4 yıldız altı bu anlamda riskli. Kazaya kurban gitse derdini anlatana kdr solugu karakolda alırlar.
Eşim polis ve gerçekten kurunun yanında yaşta yanar olayı çook fazla oluyor. Bi insanın şansı kötüyse eğer her bela üst üste gelir.
abooww ilk kanaldan aliyoruz haberi simdi yani :))) supermis..ben olsam hic girmem bu olaya gercekten ayri oda mis :))

Tatil bolgelerindeki otellerde sorduklarina denk gelmedim ama turistik olmayan kucuk bir ilde arkadasim erkek arkadasiyla ayni odada kalabilecegi bir otel aramisti hicbir otel kabul etmemisti.

cok yakin bi akrabam her sene tatilde havuzlu villa kiralarlar. suphe dusurdunuz aklima valla..guvenilir sitelerden kiraliyorlar tabii ama..kotu birsey olacaksa magazadaki kabine bile koyarlar kamera

Airbnb'ye güvenebilirsin. Hatta (evini açan arkadaşımın yalancisiyim) o fotoğrafları da airbnb fotoğrafçısı çekiyor. Yani tekinsiz günlük kiralik evler gibi internette başka resim gerçekte başka ev durumu yok.
Kaldı ki ödenen onaylandıktan sonra gidiyor. Yani müşteri memnuniyeti önemli. Ve senden öncekilerin yorumlarına bakıyorsun. Ben kendim kişisel olarak airbnb'de kalmadım ama evini açan üç beş arkadaşım var ,ustelik çok yabancı misafirim gelip gidiyor, turist gezdiriyorum falan. Neredeyse hepsi airbnb'den buluyor evlerini.
Booking de epey güzel bir uygulama. Orada odayı tuttuktan sonra daha da sıkinti olmaz evli misin bekar misin . Üstelik kapıdan gittiğinde 150 diyen oteli aynı gün bookingde 100 liraya tutabilirsin.
Airbnb'yle ilgili, yani sitenin kendisiyle değil de oradan tutulan evlerle ilgili çok olumsuz şeyler okumuştum.

Ev sahibi telefonu açmadığı için geceyi arabada geçirmek zorunda kalanlar, ev sahibi fikrini değiştirdiği için yaka paça atılanlar, ev sahibi evi terk etmediği için beraber kalmak zorunda kalanlar, ev fotoğraftakilerden çok farklı kalanlar falan. O yüzden güvenemedim, hani otelde yine bir güvence var. Yoksa benim de çok memnun kalan arkadaşlarım var ama işte benim içime sinmiyor. Adam evde illegal bir şey bırakıp gitse sizin başınız belaya girer.

Vazgeçtim evimden bile çıkmayacağım :KK70:
Gece gece hayalimde nezarete bile düşeceğim bu gidişle Allah korusun :KK70:

cok yakin bi akrabam her sene tatilde havuzlu villa kiralarlar. suphe dusurdunuz aklima valla..guvenilir sitelerden kiraliyorlar tabii ama..kotu birsey olacaksa magazadaki kabine bile koyarlar kamera

Biz esimle ne zaman bir otele gitsek lambaya kadar kontrol eder. Resmen 2 saat onun aramayi bitirmesini beklerim. Ustumu bile cikarmadan. Meslek icabi adam herseye supheyle yaklasiyor. Utanmasa emniyeti yigar oraya. :işsiz: inanilmaz pimpirikli valla otel odasina girmeye korkar oluyorum :olamaz: Polis evinde bile kalsak her yeri didik didik eder :silah:

Otel, ev vs. farklı ama kabinden. Cinsel anlamda görüntü alınması insanı tedirgin ediyor. Geçen sene kalacağımız otelde odanın ışığı kapanmıyor yazmıştı bir müşteri. İçimden dedim işte kamera var, rahat çeksin diye kapanmıyor. Aradım sordum otele de ama inkar ettiler. Gittik ki cidden kapanmıyormuş. Hatta odanın lambasını gevşetmiş bizden önceki müşteri. Bu otel de 4 yıldızlıydı.

Airbnb'yle ilgili, yani sitenin kendisiyle değil de oradan tutulan evlerle ilgili çok olumsuz şeyler okumuştum.

Ev sahibi telefonu açmadığı için geceyi arabada geçirmek zorunda kalanlar, ev sahibi fikrini değiştirdiği için yaka paça atılanlar, ev sahibi evi terk etmediği için beraber kalmak zorunda kalanlar, ev fotoğraftakilerden çok farklı kalanlar falan. O yüzden güvenemedim, hani otelde yine bir güvence var. Yoksa benim de çok memnun kalan arkadaşlarım var ama işte benim içime sinmiyor. Adam evde illegal bir şey bırakıp gitse sizin başınız belaya girer.
onlar kisiden almiyorlar galiba tam bilmiyorum ben zaten pek sicak bakmiyorum..kiralayanlarda kari kocalar zaten. en fazla sevisme seylerini bi yerde gorurler hos degil ama..kari kocalar yani.

bence korkma beeee bu kadar butik otele neyin takilma buyuk bi otel tercih et bisey olmaz

abooww ilk kanaldan aliyoruz haberi simdi yani :))) supermis..ben olsam hic girmem bu olaya gercekten ayri oda mis :))
Ya bide temizlik meselesi. Her türlü virüs kapılabilir. Hiç iç açıcı değil gerçekten. Azıcık fazla para versin bi zahmet.
Behlül bile bihtere otele gidince sana bunu yapamam demişti:halay::KK76:

Biz esimle ne zaman bir otele gitsek lambaya kadar kontrol eder. Resmen 2 saat onun aramayi bitirmesini beklerim. Ustumu bile cikarmadan. Meslek icabi adam herseye supheyle yaklasiyor. Utanmasa emniyeti yigar oraya. :işsiz: inanilmaz pimpirikli valla otel odasina girmeye korkar oluyorum :olamaz: Polis evinde bile kalsak her yeri didik didik eder :silah:
bizede tuyo ver bacim nerelere bakiyor tam olarak :)))

Otel, ev vs. farklı ama kabinden. Cinsel anlamda görüntü alınması insanı tedirgin ediyor. Geçen sene kalacağımız otelde odanın ışığı kapanmıyor yazmıştı bir müşteri. İçimden dedim işte kamera var, rahat çeksin diye kapanmıyor. Aradım sordum otele de ama inkar ettiler. Gittik ki cidden kapanmıyormuş. Hatta odanın lambasını gevşetmiş bizden önceki müşteri. Bu otel de 4 yıldızlıydı.
neden oyle birsey yapmislar peki?

Vazgeçtim evimden bile çıkmayacağım :KK70:
Gece gece hayalimde nezarete bile düşeceğim bu gidişle Allah korusun :KK70:
Yaaa vallaaa bak gelecegini riske atmaa. Hayat bu ilerde bi askere polise aşık olursun. Soruşturma geçirecek olursun, o topa hiçç girme. Herkes ödesin odasının parasını boşver.

Bakkk gamlı baykuş gibi oldum ama:) iyi düşün. :eek:

Yakın geçmişte aldığım bir ders daha var:olamaz:
Vize işlemim için İstanbul’a gitmem gerekti üç beş ay oluyor
Bilmem İstanbul’u
Bookingden yer ayırdım bir otel konsolosluğun yakınında bir yer
Beyoğlu yazıyordu
Dedim Beyoğlu elit bir yer gibi çınladı tınısı kulağımda
Otel telimi aldı sabah dörtte Türkiye’de olacam giriş yapacam otele
Fakat onlara da korkumu belli ettim
Korkmayın Havaalından aldığınız taksilere herzaman güvenebilirsiniz dediler
Taksiye bindim bey amcaya yeri söyledim
Az gittik uz gittik
Bey amca sordu “arkadaşınızı ziyaret için geldiniz galiba kızım” dedi
Yeoo konsolosluğa geldim dedim
Adam Durdu
Bak kızım benim torunlarım var senin yaşında evlatlarım var benim seni o otele bırakmaya gönlüm el vermez
Orası bildiğin gibi bşr yer değil Tarlabaşı orası
Çok tehlikeli nerden buldun orayı dedi
Şimdi aldı beni bir korku
Kime güvenecem,İstanbul gözümde hep bir korku zaten
Otelcimi tecavüz edecek taksicimi satacak beni diye
Tuhaf sorular sordum kendime
Rengim benzim attı
İçim rahat etmez ben seni oraya bırakmam,gel götürecem seni kendi gözünle gör dedi
Bir yandan da otelci arıyor durmadan
Hani gelecektiniz nerdesiniz çocuk oyuncağı mı bu?
Diyerek azar da yiyorum
Bey amca diyor bak bir otel Böyle düşmez peşine aramaz bunkar sağlam değil diyor
Ben iki arada bir derede kaldım
Amca götürdü beni o otele bak burası dedi
Aman allahım izbe bir sokak karanlık yokuş çıkmak sokak
İki üç katlı bir bina otel diyemezsin
Ben bile girmem Beyoğlu’na Tarlabaşı’nda dedi adam seni nasıl bırakayım
Allah ondan razı olsun
Beni güvenli bşr bildiğin otele götürdü
Kapını kitle dedi
Hatta ilk önce girdi kapıyı kontrol etti kilitleniyor hiç korkma dedi
İşin bitince ara seni yine bırakacam havaalına dedi
O tuttuğum o otel de Msj üstüne Msj atıyor hakaret vari
Halbuki sonradan geldi aklıma
Eyyy ahmak zvjezdan dedim
Boşuna kitap okumuşsun bayıla bayıla okuduğum haz aldığım “Beyoğlu’nun en güzel abisi”kitabında Ne kadar kötü bir yer olduğu yazıyordu Tarlabaşının
Bir daha Ne tek giderim nede ucuza kaçarım
Eski erkek arkadaşım Tarlabaşında bir otelde gece resepsiyonistiydi. Neredeyse hep aynı tür insanlar olurdu. 'aaa ne merkezi bir yer,havaalani arabasına da yakin' diyen genç kızlar, saf turistler :)
GünduZ otele yerleşip gezmeye çıkıp akşam korkudan sokaga giremeyen,resepsiyonu arayıp çocuğu çağıran insanlar falan :))
Ben de salak gibi daha fazla zaman geçirelim diye çocuğu oteline bırakır, saat 11den sonra döner, otobüsle eve giderdim. Köşe başında iş bekleyen bir travesti vardı. Gide gele onla selamlaşir olmuştum :)
Hala tatlı bir yeri vardır bence tarlabaşinin. Aslında ruhu olan bir sokak^^

Dizisini izlemedim ama bu klip bana hep o günleri hatırlatır:KK200:

X