Oruçluysanız işe geç gelebilirsiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
11 ay kimseye gecmeyen hak 1 ayda gecmez korkmayin itiraziniz varsa 12 aya itiraz edin ama o kismi kimsenin isine gelmez
11 ay boyunca çalışanların en az yarısının aynı anda idari izin kullandığı bir zaman dilimi varsa haklısın ama düzenli olarak koskoca bir ay boyunca işleyişi aksatacak, diğerlerine yük bindirecek şekilde bir pozitif ayrımcılık yapılamaz. Yapılması doğru olmaz. İdari izin haktır, o da senede 10 gün ile sınırlıdır zaten. Oruç izni diye bir izin türü yok.

Eşimin kurumu da biraz rahatlattı bu ayı. Ancak eşimin haftasonu, akşam fazla çalıştığı günler de oldu ücret karşılığı almadan..Ben zaten gariban sağlıkçılardanım, bize bi şey yok

Kendi msji var herkes her turlu izin kullaniyor diye. O saatlik izinler bu noktaya geldiyse emin ol 11 ay cok daha rahatlardir onu anlayacak tecrubem oldugu icin yazdim.

12 ay boyunca herkes tarafından idari izin kullanılıyor, hastane için izin kullanılıyor, herkes bu tarz izinleri kullanıyor

KudrAlobar bu beyan bence yeterli
Itiraz olmaliysa hepsine olmali. Oruc izni yok, cocugu okula birakma izni var, sabah tarla sulama izni var. Sigara icmiyorum gec gelirim izni var.
Oruc zurnadaki son deliktir.

aynen ben de anlamadim. cogu rahat devlet dairesinde basit seyler icin izin veriyor zaten amirler. ben calistigim dönemde ucagim pazartesi 7de inecekti mesela, 8.30daki ise yetisemeyecektim. birkac saat gec gelecegimi soylemistim izin vermisti amirim. kiminin bankada isi olurdu izin alirdi, kimi notere gidecekti izin alirdi, kimi cocugum hasta derdi erken çıkardi, kimi okul gösterisi var derdi yarim gun calisirdi, kimi bir anda okullar tatil olunca birakacak yer ayarlayamayip cocugunu getirirdi.
yani her zaman böyle esneklikler yapilabilir bence çok katı olmayan, rahat işlerde. ki zaten herkesin idari izni varmis zaten bu is yerinde. yani oruclulara büyük iltimas var da oruc turmayanlara asla izin vermedikleri bir ortam yokmus.

Özel durumu olan kişi ile dini vecibesini yerine getiren kişi aynı kategoride sayılır mı? Belki bir ayda 1 veya 2 kez hastaneye gidersin. Ben hastaneye gidiyorum, herkese hastane izni verilsin demezsin. Diğer kişi de hasta olunca kendi hastane iznini alır zaten. Ama ramazanda oruç tutan kişi haftanın 3-4 günü işe geç gelecek, diğer kişi normal mesai saatinde gelecek. Adil olmadığını düşünüyorum. Adil olmadığını belirttim. Eğer rıza göstermiyorsanız herkes aynı saatte gelmeye devam etsin dedi.

Bu ülkenin temelinde laiklik var şeriatla yönetilmiyoruz beğenmeyenler Arabistana gidebilir.Kimseye dini işler yüzünden ayrıcalık tanınmasını doğru bulmuyorum.İnsanımız da o kadar iyi niyetli değil.Ne malum sabahtan serpme kahvaltıya gidip keyif çatıp sonra işe gelmeyecekleri ? molalarda da gizli kapaklı yemek yerler oruçluyuz diye gezerler.

Liyakat eksikliği olan bir ülkedeyiz zaten.Bir yerde bu hak tanınıyorsa bütün ülkede tanınmalı bu da haksızlık.Dİğer oruç tutanlar nasiplenemiyor .Kişisel amir kararlarına göre yönetiliyor kurumlar.Adalet islamda yok muydu kul hakkı değil midir bu şimdi ? Öyle nabza böyle şerbet.

KudrAlobar bu beyan bence yeterli
Itiraz olmaliysa hepsine olmali. Oruc izni yok, cocugu okula birakma izni var, sabah tarla sulama izni var. Sigara icmiyorum gec gelirim izni var.
Oruc zurnadaki son deliktir.
Bir uygulama ya herkes için geçerli olur ya olmaz. Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Yıl içinde “herkes” istediği zaman izin kullanabiliyorsa yine sıkıntı değil. Ama belli bir kesime belli bir nedenle ayrıcalık tanınamaz.

Ben oruç tutmuyorum ve ben de bu kararı adil olarak degerlendirmedim, oruç tutanlar için iyi ama tutmayanlarda eşitsizlik hissi yaratıyor. Eğer böyle bir hak verilecekse herkese verilmeli
ben sizin gibi düşünüyorum

ama
mesela çocuğu olup da devlet kurumuna vaktinde giden memur da görmüyorum desem abartmış olmam
ya bırakıyorlar ya alıyorlar, sabah servise bindirip gelen akşam çocuğu servisle direkt eve gidip evde karşılayanı olan hariç belki istanbulda filan genelde böyledir zira çocuğu bırakıp işe gelmek zaten mümkün olmayabilir, ama küçük şehirlerde:
bebekli, çocuklu kaç kişi varsa işleri sürekli aksıyor hele kadınlar. çocuklu kadın demek o kadını en az 1 saat unut demek.

sene boyu ocuklu kadını çocğu tolere ediliyorsa 1 ayda 1er saat tolere edilebilir
zira illa birşeyler tolere ediliyor (çocuk sadece 1 örnek neler neler var) tolere edilmesine imkan olmayan devlet dairesi olsa zaten amir teklif bile edemez...bunlar zaten öyle aman aman çalışılmayan yerlerdendir.
tutmayanlar itiraz ederse sorun ortadan kalkar .
tutmayanlar itiraz filan edemez şu konjonktüde mümkün değil
dinsiz hain küffar filan oluverirsin...

Şu boldladığım kısım cidden yapılır. Hemen suistimal edilir, şaşmaz. :)

Oruçlu oldugu için işe geç gelenlerin işini oruç tutmayanlar yapmayacaksa ne sıkıntı olabilir anlamadım. Her devlet memuru da vatandaşla yüzyüze işlerde çalışmıyor zaten, çoğu devlet memuru da öyle yoğun günde 8 saat mesai yapmıyor. Ne var yani ara sıra geç gelseler ne olabilir ki... Ben de oruç tutmuyorum ama bir kolaylık sağlanmasında başkasının hakkına girilen bir durum yoksa ses çıkarmaya gerek yok.

Ilk msjin ve bu msjini bir daha okumani tavsiye eder kacarim.

Saçmalık tabi ki, bu profesyonelce yapılan bir iş ve isyeridin kisisel bir alandir, bunu işyerine karıştıramazsın.
ahahaha

cuma namazlarına tüm erkek personel birlikte çıkıyor balım bu ülkede -bazı yerlerde-
gitmeme şansın bile yok bazı kurumlarda

öğle molası vakti uymuyorsa yemek saatini cuma saatine kaydırıyorlar, hadi bana kişisel alanla işyerini anlat burada?

Ilk msjin ve bu msjini bir daha okumani tavsiye eder kacarim.
İkisi de aynı şeyi söylüyor. Bir hak ya herkese verilir ya hiç kimseye verilmez. Benim meselem diğer mesajdakiler gibi din falan değil, tamamen adalet. Konu ne olursa olsun fikrim bu.

Benzer şeyi çocuklu iş arkadaşlarımla yaşadık. Onlara da söylediğim şey “çocuğu yaparken benim onayımı aldınız mı ihtiyacımız olduğunda destek olursun, son derslerde sen çalışırsın biz çocuk almaya gideriz diye, hayır. O zaman onayım olmayan bir şey için neden benden pozitif ayrımcılık bekliyorsunuz” oldu. Burda da aynı şey geçerli. Çocuk yapmak, ibadet etmek kişisel kararlardır. Kimse kimseyi bunlar için idare etmek zorunda değil.

Hastalık beklenmeyen durumdur, idari izne ya da rapora tabidir. İkisi birbiriyle kıyaslanamaz.

O kuruma göre değişir.
10 dakika erken çıkmaya söylenen idareciler bile olur.
Hastaneleri okulları söylemiyorum bile
Doktorlar tuvalete çıkacağım,kapıdaki hastalar nereye gidiyorsun diye hesap soruyorlar diyor.
Aileden biri vefat ettiği icin izin aldigindan şikayet edilmis öğretmen var.
Ayrica eğer bir yerde biri sürekli rapor izin alip gelmiyorsa onun yapacağı is başkasının üstüne kaliyordur.
Örneğin okulda bir hocamiz sayesinde çarşamba bir ders aram vardi.hic o boslukta kendi islerimi yapamazdım.
Onun bos dersi yerine girmek zorunda kalırdım.

ama konu sahinini kurumunda 12 ay boyunca herkesin idari izni oluyormuş- ihtiyaci olan kullaniyormus.
yani tek oruclu olana degil, herkese rahat bir kurum

siz muhtemelen devlette değilsiniz
ya da az kişili bir yerdesiniz, siz yok deyince dönmüyor düzen.

büyük devlet kurumlarında yerleşik teamül bu

ben de beğenmiyorum- o yüzden de asla devlette çalışmayı düşünmedim,

ama olay bu yani

eşi beyefendi evdeyken süpürge sesinden filan rahatsız oluyormuş (eşi de aynı kurumda memur) diye izin alıp cumaları eve erken gidip, eşi gelmeden temizliğini yapan memur biliyorum.

adaletsiz mi adaletsiz ama devletimizin omurgası adalet de değil...

Yok benden devlet memuru olmaz zaten. Üç aya soruşturma falan açılır hakkımda

ama konu sahinini kurumunda 12 ay boyunca herkesin idari izni oluyormuş- ihtiyaci olan kullaniyormus.
ya herhalde bi nüfus müdürlüğü filan değil burası ?

her kurum öyle dakikalık vatandaşla yüzyüze iş de yapmıyor
zaten çoğu kurumda da 8 kişilik işe 188 kişi kadro var

+
bence
1 saat orada olmak olmamak değil esas mesele o 1 saatte ne yaptığın
bir de
öyle kurumlar var ki dairedeki her işi bir x hanım var o biliyor o olmasa neredeyse iş yapamayacaklar, diğerleri goygoy

yani bilemiyorum sonuna kadar adaletten yanayım, o yüzden memur filan olamam çatlarım ben orta yerimden
ancak adaletse de tek adalet mefhumu sen 10 dakika geç geldin ben 49 dakika geç çıktım değil, belki ben aynı işi yarım günde yapıyorum sen 2 günde bitiremiyorsun??? devlette var mı bunun adaleti? ben hiç görmedim de.

o yüzden devlette çalışn kişi bunları tolere etse iyi olur gibime geliyor değilse çalışma huzuru kalmaz.

Zannediyorlar ki aslanlarım koçlarım oruç tutuyormuş benden onlara sınırsız izin demiş amir. Yahu amirler yakın oldukları kişilere el altından ne izinler veriyorlar bu yanında sulu nimet kalır. Doğru demiyorum ama var bunlar yani. Benim de eski çalıştığım kurumda amir bu inisiyatifi kullandırıyordu tek farkla oruç tutanlar demiyordu, o ayda bir zaman düzenlemesi yapıyorduk herkes iş paylaşımı yaptığı kişiyle anlaşarak belirli bir zaman geç gelebiliyor ya da erken çıkıyordu. İşler de aksamıyordu ama bizim dairede. Bazı işler buna zaten müsait değil orda da böyle bir şey yapılmaz zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…