Oruçluysanız işe geç gelebilirsiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insanin hastasi olur, hastaligi olur, cenazesi olur kisaca olaganustu bir hali olur anlarim. Ama arkadas herkes catir catir vergi oderken, sirf kendi sevap point kasacak diye kimsenin hizmetini aksatamazsin. Bu bir tercihtir, mecburiyet ya da olaganustu surpriz bir durum degildir. Ibadetini kendin icin yapiyorsun, benim hayrima degil. Zorluguna katlanamiyorsan tutmazsin, katlaniyorsanda madur edebiyatina gerek yok. Din ve devlet isleri ayrilali cok oldu. Sevap icin sorumluluk aksatmak kul.hakki degil miydi? Sevap kazanmak icin kul hakkina girmek ha? Iyiymis ya ne guzel oyle.

Ben özel sektörde küçük bir şirkette calısıyorum. Patron ve yöneticinin de muhafazakarlıkla uzaktan yakından alakası yok . 2 -3 kişi oruc tutuyor bizim şirkette herkese sordu oruc tutanlar 5 te cıksa sorun olur mu diye herkes olumlu baktı onlar 5 te cıkıyor. Ben bir haksızlık olarak görmedim acıkcası ama sizin devlet kurumu vs bilemem tabi.

şey ben memur kısmını savundum ama yani üst düzey olan kısım her yerde üst düzey. Zaten o kısım isterse 1 saat erken de çıkar. Ben o oturuyor dediğin kısma yorum yaptım.
devlette imza sorumluluğu olan bir işte çalışmak bence aptallık

madem milyon liraların altına imza atacam ona göre bana ödeme yapmalı ve o nispette de yetki vermeli, bu olmaz dediğimde oldurmamalıyım böyle olacak dediğimde yaptırmalıyım ki anlamı olsun.
hem büyüklerden (!) hiç kimse bi tarafına takmasın, adamını bulan işini götürsün, onlara bir yükümlülük de olmasın hem de ama yasada sorumluluk bende, öyle şey mi olur? saçmalık.

şükür o yüzde devlette değilim zaten.

oturuyor dediklerim de imza sorumluluğu olan, riskli işlere bakan kişiler zaten otursun ki
haldır haldır yapılacak iş değil ki bu. inceleyeceksin, titiz şekilde bakacak öyle onaylayacaksın (aksine imza sorumluluğu olanların da başını kaşıyacak vakti yoktur ha hep böyle olur bu!)

benim dediğim şeyi baştan okursanız 8 kişilik iştir 118 kişilik kadro vardır dediğim zaten onların öyle bir sorumuluğu yok. en basiti sekreterya basit angarya işleri, düz memurluk hatta temizlik işleri filan mesela düşünün. asla bir işi de yaptıramazsınız onlara zaten mümkün değil.

Ben 18 yıllık öğretmenim , toplam 18 gün rapor almamışmışımdir , derse geç kalmamız imkansız , sürekli devlet memurları çalışmıyor demeyin üzülüyorum

Muhafazakar bir şehirdeyim üç beş kişi dışında herkes oruçlu eğer ortada extra is yükü olmuyorsa ben sorun etmezdim , evet doğru değil ama bazen hersey kural , yönetmelik değil iş huzuru , için bu tarz şeyler olabilir .

Oruç tutanlar için iyi bir jest bence ama ben olsam oruç tutan tutmayanlar diye ayırmazdım oruç tutanlar zaten faydalanır, herkes sırayla geç gelebilir derdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…