• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruçluysanız işe geç gelebilirsiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya herhalde bi nüfus müdürlüğü filan değil burası ?

her kurum öyle dakikalık vatandaşla yüzyüze iş de yapmıyor
zaten çoğu kurumda da 8 kişilik işe 188 kişi kadro var

+
bence
1 saat orada olmak olmamak değil esas mesele o 1 saatte ne yaptığın
bir de
öyle kurumlar var ki dairedeki her işi bir x hanım var o biliyor o olmasa neredeyse iş yapamayacaklar, diğerleri goygoy

yani bilemiyorum sonuna kadar adaletten yanayım, o yüzden memur filan olamam çatlarım ben orta yerimden
ancak adaletse de tek adalet mefhumu sen 10 dakika geç geldin ben 49 dakika geç çıktım değil, belki ben aynı işi yarım günde yapıyorum sen 2 günde bitiremiyorsun??? devlette var mı bunun adaleti? ben hiç görmedim de.

o yüzden devlette çalışn kişi bunları tolere etse iyi olur gibime geliyor değilse çalışma huzuru kalmaz.
ben 9 ay calistim, cok mutluydum ama ozel sektörden gelen biri olarak ister istemez rahatsiz oluyordum. cidden benim imkanim olsa ulkeden memurluk sistemini komple degistiririm. devlete yük , sacma bir sistem. kimse kovulmayacagi icin neredeyse kimse düzgün calismiyor.
bizim müdürlükte temizlikciye bile is yaptiramazdin. vasifsiz eleman (sehit ailesi/shçk kontenjanindan gelen) "sabah kapiyi ben acamam benim isim degil" der, çöp atacak tek kisi olmasina ragmen çöpleri atmaz. bir keresinde müdür ondan ekstra bir iş istemişti birkac haftalik ozel bir durum icin. ama yani o kisinin yapacagi bir is- ondan baska yapacak kimse yok. müdür istedi, bir saate adam yillik izin kagidi getirdi iki hafta kullanmak icin :) müdür kabul etmedi ama sonra heralde daha "hatirli" birinden haber mi geldi ne olduysa iki hafta gelmedi. adamin bu ekstra isi de ortada kaldi - zorluk yaşandi.
cok sacma cidden.
bir de bir amele olur is ahlaki olan - yapmasi gereken seyi yapmayinca huzursuzluk hisseden. o döndürür tüm işi. haliyle yapmayanlarin yapmadiklari yanina kâr kalır.
benim cok sevdigim bir arkadasim vardi.
13.00 yemek bitimi,ama asla o saatte bitmezdi. yemekten sonra mutfakta cay sigara falan yapardi, sonra kendi odasinda erkekler var benim odam daha musait diye benim odama süt sagmaya gelirdi, kapiyi kapatirdik. tam bir saat odada ne yapiyorsan yap. ister calis, ister örgü ör, ister kulaklikla dizi izle. emziren oldugu icin kimse dalamiyor da.
sonra odasina giderdi, zaten bir saat calisip bebekli anne oldugu icin erken cikardi.
yani ne bileyim, tabii ki emzikli anne sütünü sagsin, asla buna laf etmem. ama is biraz suistimale variyor ister istemez. sonucta memurlar da düşük bir para almiyor ve aldiklari para devletin kasasindan - halkin vergisinden cikiyor.
sirf birisinin "yakını" diye bir sey bilmeden en iyi pozisyonlarda hic is yapmayanlar da ayri hikaye...
cidden elestirel biri icin - sorunlara takan biri icin memuriyet eziyet gibi. ama ben oraya donebilmek isterdim valla:) bugune kadar çalıştığım en rahat yerden 10 kat daha rahattı

Zannediyorlar ki aslanlarım koçlarım oruç tutuyormuş benden onlara sınırsız izin demiş amir. Yahu amirler yakın oldukları kişilere el altından ne izinler veriyorlar bu yanında sulu nimet kalır. Doğru demiyorum ama var bunlar yani. Benim de eski çalıştığım kurumda amir bu inisiyatifi kullandırıyordu tek farkla oruç tutanlar demiyordu, o ayda bir zaman düzenlemesi yapıyorduk herkes iş paylaşımı yaptığı kişiyle anlaşarak belirli bir zaman geç gelebiliyor ya da erken çıkıyordu. İşler de aksamıyordu ama bizim dairede. Bazı işler buna zaten müsait değil orda da böyle bir şey yapılmaz zaten.
Aslında benim meselem izin meselesi değil. Ben zaten işini seven ve düzgün yapmaya çalışan biriyim. Eğer ramazan ayı için oruç tutan personele bir esneklik saglanacaksa, bu esneklik oruç tutmayanlarda ayrımcılığa uğramışlık hissi yaratmamasi için herkese uygulanmalı. Özellikle oruç tutanlara esneklik var, diğerlerine yok denmesi zoruma gitti. Normalde sürekli izin kullanan birisi de değilimdir, yeri geliyor 5'ten sonra da çalışıyorum işleri yetiştirmek için

Ne var bunda oruçlunun işinin kolaylasmasi teşvik etmesi güzel bizde oruç dolasıyla 7 de biten iş mesaimizi 5 e çektik

Aslında benim meselem izin meselesi değil. Ben zaten işini seven ve düzgün yapmaya çalışan biriyim. Eğer ramazan ayı için oruç tutan personele bir esneklik saglanacaksa, bu esneklik oruç tutmayanlarda ayrımcılığa uğramışlık hissi yaratmamasi için herkese uygulanmalı. Özellikle oruç tutanlara esneklik var, diğerlerine yok denmesi zoruma gitti. Normalde sürekli izin kullanan birisi de değilimdir, yeri geliyor 5'ten sonra da çalışıyorum işleri yetiştirmek için
Bu konuda size hak veriyorum ama oruç tutmayanların günlük rutininde ekstra değişiklik olmadığı için öyle demişlerdir diye düşünüyorum ama madem iş aksamayacak o şekilde yapmaları bence de daha doğru olurdu

Arkadaşımın çalıştığı şirket ramazan ayı için erken mesai bitirme uygulamasına geçti mesela ama bu sadece oruç tutanlara özel yapılmadı. Herkes bir saat erken çıkıyor. Bu şekilde bir uygulamaya kimse karşı çıkmazdı.

Arkadaşımın çalıştığı şirket ramazan ayı için erken mesai bitirme uygulamasına geçti mesela ama bu sadece oruç tutanlara özel yapılmadı. Herkes bir saat erken çıkıyor. Bu şekilde bir uygulamaya kimse karşı çıkmazdı.
Benim eşimin iş yeri de ramazan boyunca 1 saat erken iş bırakacak. Bu tarz durumlarda kimsenin itirazı olmaz tabii ki

ya herhalde bi nüfus müdürlüğü filan değil burası ?

her kurum öyle dakikalık vatandaşla yüzyüze iş de yapmıyor
zaten çoğu kurumda da 8 kişilik işe 188 kişi kadro var

+
bence
1 saat orada olmak olmamak değil esas mesele o 1 saatte ne yaptığın
bir de
öyle kurumlar var ki dairedeki her işi bir x hanım var o biliyor o olmasa neredeyse iş yapamayacaklar, diğerleri goygoy

yani bilemiyorum sonuna kadar adaletten yanayım, o yüzden memur filan olamam çatlarım ben orta yerimden
ancak adaletse de tek adalet mefhumu sen 10 dakika geç geldin ben 49 dakika geç çıktım değil, belki ben aynı işi yarım günde yapıyorum sen 2 günde bitiremiyorsun??? devlette var mı bunun adaleti? ben hiç görmedim de.

o yüzden devlette çalışn kişi bunları tolere etse iyi olur gibime geliyor değilse çalışma huzuru kalmaz.
ya ama yanlış düşünüyorsunuz. Bilmediğiniz konular var. Mesela biz iş yerinde öyle aşırı yoğun değiliz. Ama çok çok çok büyük riskli işler yapıyoruz. Mesela ben okul yapan bir kurumdayım. Çocuklarımız devlet okuluna gidiyor. Oranın projesi ihalesi yapımı apayrı konular. Her bir evrağa imzalar atıyoruz. En ufak hatada öyle soruşturma savunma bitti gitti olmuyor. Bir musluk yanlış takılsa ağır cezada yargılanılıyor. Yani demem o ki nüfustaki bir arkadaşa durumu anlatınca ayy başıma ağrılar girdi nasıl bşr stres o diyor. Ya da okulun kapısı arızalı diyelim hemen yapılmalı. Allah korusun bir çocuğun üzerine falan düşse çık işin içinden çıkabilirsen.

Herkes için ama oruç tutanlar düşünulerek yapıldı bir iki kişi tek oruc tutmuyor ona takılmadik ama büyük işyerleri oruç tutanlar 5 buçuk tutmayanlar 7 de çıksın dediler duydum oda mantıklı geldi
Müslüman olmayan ya da ibadetlerini yerine getirmeyen/getiremeyenlerin cezalandırılması çok mantıklı bir şey evet…

ben 9 ay calistim, cok mutluydum ama ozel sektörden gelen biri olarak ister istemez rahatsiz oluyordum. cidden benim imkanim olsa ulkeden memurluk sistemini komple degistiririm. devlete yük , sacma bir sistem. kimse kovulmayacagi icin neredeyse kimse düzgün calismiyor.
bizim müdürlükte temizlikciye bile is yaptiramazdin. vasifsiz eleman (sehit ailesi/shçk kontenjanindan gelen) "sabah kapiyi ben acamam benim isim degil" der, çöp atacak tek kisi olmasina ragmen çöpleri atmaz. bir keresinde müdür ondan ekstra bir iş istemişti birkac haftalik ozel bir durum icin. ama yani o kisinin yapacagi bir is- ondan baska yapacak kimse yok. müdür istedi, bir saate adam yillik izin kagidi getirdi iki hafta kullanmak icin :) müdür kabul etmedi ama sonra heralde daha "hatirli" birinden haber mi geldi ne olduysa iki hafta gelmedi. adamin bu ekstra isi de ortada kaldi - zorluk yaşandi.
cok sacma cidden.
bir de bir amele olur is ahlaki olan - yapmasi gereken seyi yapmayinca huzursuzluk hisseden. o döndürür tüm işi. haliyle yapmayanlarin yapmadiklari yanina kâr kalır.
benim cok sevdigim bir arkadasim vardi.
13.00 yemek bitimi,ama asla o saatte bitmezdi. yemekten sonra mutfakta cay sigara falan yapardi, sonra kendi odasinda erkekler var benim odam daha musait diye benim odama süt sagmaya gelirdi, kapiyi kapatirdik. tam bir saat odada ne yapiyorsan yap. ister calis, ister örgü ör, ister kulaklikla dizi izle. emziren oldugu icin kimse dalamiyor da.
sonra odasina giderdi, zaten bir saat calisip bebekli anne oldugu icin erken cikardi.
yani ne bileyim, tabii ki emzikli anne sütünü sagsin, asla buna laf etmem. ama is biraz suistimale variyor ister istemez. sonucta memurlar da düşük bir para almiyor ve aldiklari para devletin kasasindan - halkin vergisinden cikiyor.
sirf birisinin "yakını" diye bir sey bilmeden en iyi pozisyonlarda hic is yapmayanlar da ayri hikaye...
cidden elestirel biri icin - sorunlara takan biri icin memuriyet eziyet gibi. ama ben oraya donebilmek isterdim valla:) bugune kadar çalıştığım en rahat yerden 10 kat daha rahattı
yenGEnC yenGEnC nokta atışı yapmışsın :) Memuriyeti suistimal eden o kadar çok kişi var ki. Çok mühim sebepler olmadıkça bu ihlal çok yanlış. Devlet saat 17:00 ye kadar maaşını ödüyorsa orda kalmak zorundasın. Ama özellikle çocuğumu bırakacağım, alacağım diye kaçan kaçana. Şahsen müsade etmiyorum benimde çocuğum var 3 tane Servisi, bakıcısı var.

Hazırlamak için sabahın köründe uyanıyorum. Servise bakıcı indiriyor aşağı ve bakıcı karşılıyor. Bütün bunlar için extra ücret alıyor 4 yaşındakine bakmanın harici.

Bütçeyi bahane eden var o zaman bakacağın, çalışma şartına uyacak kadar çocuk yap. 1 temizlik personeli var kadının kimsesi yok, boşanmış bir hanım. Sadece ona sesimi çıkarmıyorum. Aldığı 3 kuruş parayla hayatını idame etsin, hayatı kolaylaşsın diye. Bunun dışında asla savsaklamaz nankör değil. Hı yine bu durumda birisi olsa göz yumarım ama diğerleri kusura bakmasın hep çift maaşız.

Çünkü imam O** cemaat S** bir sıra dönemsel olarak 1-1.5 ay kadar bir sakinlik oldu ama cidden iş yok gibiydi. Kıçım koltuğa yapışıyordu 😅 o zaman çok söylendiler vs. Ama yapacak bir şey yok. Ben bekliyorsam, siz de bekleyin dedim komple kurum sinek avladık 🤣

ya ama yanlış düşünüyorsunuz. Bilmediğiniz konular var. Mesela biz iş yerinde öyle aşırı yoğun değiliz. Ama çok çok çok büyük riskli işler yapıyoruz. Mesela ben okul yapan bir kurumdayım. Çocuklarımız devlet okuluna gidiyor. Oranın projesi ihalesi yapımı apayrı konular. Her bir evrağa imzalar atıyoruz. En ufak hatada öyle soruşturma savunma bitti gitti olmuyor. Bir musluk yanlış takılsa ağır cezada yargılanılıyor. Yani demem o ki nüfustaki bir arkadaşa durumu anlatınca ayy başıma ağrılar girdi nasıl bşr stres o diyor. Ya da okulun kapısı arızalı diyelim hemen yapılmalı. Allah korusun bir çocuğun üzerine falan düşse çık işin içinden çıkabilirsen.
babam 40 sene idari amirlik yaptı, çooook büyük kazaların sorumlusu olan bir kurumda yaptı bunu. %100 sorumlu olan kurum müdürü de bakan oldu efendim, biliyorum ben o müdürün ne it olduğunu, adım gibi.
mühendis olup iş kabulü imzalayan ne sorumluluklar alıyor onu da iyi biliyoum ben senelerce teknik şartname hazırladım, milyon dolarlık işlere. ama asıl sorumlulara hiç bir nane olmuyor %100 kaniyim buna, siz görev bilinciyle kendinize dert ediyorsunuz elbette, o başka, babamın da başında saç kalmadı erkenden yaşlandı aman devletin 1 kuruşu heba olmasın aman 1 tane yanlış iş olmasın diye diye...kaç tane rapor yazdı o kazalardan biri olmadan önce mesela, kimse taktı mi?
kazadan sora ilk iş rapor yazamış kişileri toplayıp "o yazdığınız rapordan bahseden olursa mezardaki ebesine kadar atlarız" dediler.
bilmiyorum yeterince net oldu mu?

Geç gelenlerin işlerini siz yapmayacaksanız sizi etkileyen birşey yok. Çalıştğm iş yerinde sabah 2 saat geç gelirdi herkes ramazan ayında tutan, tutmayan. Ama tutmayanlar erken gelsin diğerlerinin islerini de yapsın denseydi o zamn adaletsizlik olurdu

babam 40 sene idari amirlik yaptı, çooook büyük kazaların sorumlusu olan bir kurumda yaptı bunu. %100 sorumlu olan kurum müdürü de bakan oldu efendim, biliyorum ben o müdürün ne it olduğunu, adım gibi.
mühendis olup iş kabulü imzalayan ne sorumluluklar alıyor onu da iyi biliyoum ben senelerce teknik şartname hazırladım, milyon dolarlık işlere. ama asıl sorumlulara hiç bir nane olmuyor %100 kaniyim buna, siz görev bilinciyle kendinize dert ediyorsunuz elbette, o başka, babamın da başında saç kalmadı erkenden yaşlandı aman devletin 1 kuruşu heba olmasın aman 1 tane yanlış iş olmasın diye diye...kaç tane rapor yazdı o kazalardan biri olmadan önce mesela, kimse taktı mi?
kazadan sora ilk iş rapor yazamış kişileri toplayıp "o yazdığınız rapordan bahseden olursa mezardaki ebesine kadar atlarız" dediler.
bilmiyorum yeterince net oldu mu?
şey ben memur kısmını savundum ama 🤣🤣🤣 yani üst düzey olan kısım her yerde üst düzey. Zaten o kısım isterse 1 saat erken de çıkar. Ben o oturuyor dediğin kısma yorum yaptım.

Benim eski is yerimde de oruç tutanlar 1 saat erken çıkardı. Özel sektörde çalıştım.
Tutmayanlarin 1 saat öğle yemeği kullandıkları halde oruclu olan pek kullanmadığı için bu modasını bu sebeple verilmişti. Oruc tutmayan kişiler normal mesai bitiş saatinde çıkarlardi.

Türklerin, daha çoğunun müslüman olmadığı ata dini olan göktanrı dinine inandıkları zamanlarda, yeni kurulan osmanlının Müslümanlardan vergi almayıp gayri müslümlerden vergi aldığı ve bazı yoksul milletin de vergi veremediği için müslümanlığa geçmek durumunda kaldığı zamanların teşviğine dönmüş olay. Enteresan. Bir de neyin kolaylığı. Oruç zaten yoksulu anlamak için tutulmuyor mu mantıksal olarak. Şimdi aç ve yoksul adama kim kolaylık sağlar. Bunun numarası zaten o zorluğu yaşayıp empati yapmak değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back