ya herhalde bi nüfus müdürlüğü filan değil burası ?
her kurum öyle dakikalık vatandaşla yüzyüze iş de yapmıyor
zaten çoğu kurumda da 8 kişilik işe 188 kişi kadro var
+
bence
1 saat orada olmak olmamak değil esas mesele o 1 saatte ne yaptığın
bir de
öyle kurumlar var ki dairedeki her işi bir x hanım var o biliyor o olmasa neredeyse iş yapamayacaklar, diğerleri goygoy
yani bilemiyorum sonuna kadar adaletten yanayım, o yüzden memur filan olamam çatlarım ben orta yerimden
ancak adaletse de tek adalet mefhumu sen 10 dakika geç geldin ben 49 dakika geç çıktım değil, belki ben aynı işi yarım günde yapıyorum sen 2 günde bitiremiyorsun??? devlette var mı bunun adaleti? ben hiç görmedim de.
o yüzden devlette çalışn kişi bunları tolere etse iyi olur gibime geliyor değilse çalışma huzuru kalmaz.
ben 9 ay calistim, cok mutluydum ama ozel sektörden gelen biri olarak ister istemez rahatsiz oluyordum. cidden benim imkanim olsa ulkeden memurluk sistemini komple degistiririm. devlete yük , sacma bir sistem. kimse kovulmayacagi icin neredeyse kimse düzgün calismiyor.
bizim müdürlükte temizlikciye bile is yaptiramazdin. vasifsiz eleman (sehit ailesi/shçk kontenjanindan gelen) "sabah kapiyi ben acamam benim isim degil" der, çöp atacak tek kisi olmasina ragmen çöpleri atmaz. bir keresinde müdür ondan ekstra bir iş istemişti birkac haftalik ozel bir durum icin. ama yani o kisinin yapacagi bir is- ondan baska yapacak kimse yok. müdür istedi, bir saate adam yillik izin kagidi getirdi iki hafta kullanmak icin :) müdür kabul etmedi ama sonra heralde daha "hatirli" birinden haber mi geldi ne olduysa iki hafta gelmedi. adamin bu ekstra isi de ortada kaldi - zorluk yaşandi.
cok sacma cidden.
bir de bir amele olur is ahlaki olan - yapmasi gereken seyi yapmayinca huzursuzluk hisseden. o döndürür tüm işi. haliyle yapmayanlarin yapmadiklari yanina kâr kalır.
benim cok sevdigim bir arkadasim vardi.
13.00 yemek bitimi,ama asla o saatte bitmezdi. yemekten sonra mutfakta cay sigara falan yapardi, sonra kendi odasinda erkekler var benim odam daha musait diye benim odama süt sagmaya gelirdi, kapiyi kapatirdik. tam bir saat odada ne yapiyorsan yap. ister calis, ister örgü ör, ister kulaklikla dizi izle. emziren oldugu icin kimse dalamiyor da.
sonra odasina giderdi, zaten bir saat calisip bebekli anne oldugu icin erken cikardi.
yani ne bileyim, tabii ki emzikli anne sütünü sagsin, asla buna laf etmem. ama is biraz suistimale variyor ister istemez. sonucta memurlar da düşük bir para almiyor ve aldiklari para devletin kasasindan - halkin vergisinden cikiyor.
sirf birisinin "yakını" diye bir sey bilmeden en iyi pozisyonlarda hic is yapmayanlar da ayri hikaye...
cidden elestirel biri icin - sorunlara takan biri icin memuriyet eziyet gibi. ama ben oraya donebilmek isterdim valla:) bugune kadar çalıştığım en rahat yerden 10 kat daha rahattı