Oruçluysanız işe geç gelebilirsiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen katiliyorum soylediklerinize.

Bu tarz şeylere karşıyım.laik bir ülkedeyiz.sinir bozucu.bizim tayfa da sürekli bir arka tarafa gidip yatma, uyuklama durumunda oluyor.bunlarin da olmaması gerekiyor.

Keşke bizim müdürden yapsa şöyle bir güzellik. Bugün iki saatlik uykuyla avare avare gezmezdim hiç değilse.

Aynı burdaki kurumları tarif etmişsin iş yapan yok. Bazı kurumlar yani benim bulunduğum kurum çok aktif mesela hiç işi bitmez (eşim emniyet ben başka kurum) bir de ben boş bırakmıyorum. Çünkü 3-5 personel harici işi uzayan yok. Onlarla ben şamar oğlanı.

Bazı dönemler 8 de başlıyorum mesela gece 2 lere uzuyor şehirle alakalı bir karşılama, etkinlik, ağırlama varsa. Kimse bana sabahına geç gel demiyor Hele bir sıra eşimle sadece Selamünaleykümden ibaretti iletişim isim neydi? Tanıyamadım vs.

Çoğu işte yetersiz bile kalıyoruz. Kurumda bir aksilik olsa vatandaşın ilk saldırdığı kişi benim Yeter daa ben de kendime izin vereceğim

Büyük ihtimalle günlük mola ve yemek sürelerini oruçlu oldukları için kullanamayacaklarından dolayı böyle bir teklifte bulunmuş. Üstelik bunu her gün hepiniz yapın dememiş. Dönüşümlü olarak iş aksatmayacak şekilde uygun görmüş. Zaten bir kisi en fazla kac kere geç gelecek ki sırayla olacaksa? Ben de oruç tutuyorum ve mesela oruç tutmayan arkadaşlarım 1 saat yemek molası veriyor, ben çalışmaya devam ettim. Hak geçmemesi için de bizler 1 saat erken çıkıyoruz Ramazan ayında. İsim bitmiyor, çıkmıyorum ya da. En azından böyle bir alternatif var diyorum. Bu bence çok olağan bir sey. Her şeye olumsuz tarafindan bakmayın.

Sabah geç gelme değil de eğer o günün işlerini tamamladıysa biraz daha erken çıkabilme olabilirdi bence. Mesela bizim kurumda erken çıkma gibi bir durum yok millet serviste açacak orucunu mecbur.

12 ay boyunca herkes tarafından idari izin kullanılıyor, hastane için izin kullanılıyor, herkes bu tarz izinleri kullanıyor

Oruç tutan herkes sahura kalkmıyor, mesela ben. O yüzden bana da bu durum âdil gelmedi.

İbadetler şahsi; işler yavaşlayacak mı? Diğer çalışanlara fazla yük binecek mi, hak geçecek mi?
Yapılacaksa bir şeyler, herkes için saatlerin düzenlenme imkanına bakılmalı ki kimse mağdur olmasın. (Devlet kurumunda da ne kadar mümkündür bilemiyorum)
Ben müdürünüzün söylediklerini belki iyi niyetle ancak üzerine kafa yormadan söylediğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Benim kişisel düşüncem de bu yönde ama acaba gereksiz alınganlık mı yaptım diye düşündüm

Yoo gayet haklısın. Bu bir iş, özel hayatını getirip işyerine karıştıramazsın. Jest yazanlar olmuş işyerinde jest olmaz arkadaşlar, işyerinde adil, profesyonelce ve düzgün düzenlemeler yapan yönetici olur, yapamayıp kişisel inançlarını/duygularını karıştırırsa da aynen bu konudaki gibi olur.

Geç gelen kişinin işini oruç tutmayan çalışan yapacaksa o zaman hak geçer bence. Sonuçta oruç tutmayan oruçlu arkadaşının işini 30 gün boyunca yapmaya gönüllü mü? Soruldu mu ona mesela istiyor musun bunu diye? Sanmıyorum.

Bu olayı laikliğe nasıl bağladınız ya ciddi anlamıyorum. Bu sadece oruç tutanlar için değil zaman zaman amir çalışanlarının işlerini kolaylaştıracak (işlerin aksamaması kaydıyla) inisiyatifler kullanabilir. Ki zaten bir amirin en son isteyeceği şeydir işlerin aksaması. Atıyorum x kişi hastaysa ona biraz erken çıkabilirsin diyebilir. Özel durumu olan kişiye saatlik izinler verebilir bla bla bla. Siz bir işiniz olduğunda saatlik izin istiyorsanız mesela o zaman tüm herkese vermesini mi bekleyeceksiniz ya da hak geçtiğini düşünüyor musunuz o zaman da.

memnun olurdum bu duruma. Hangi din dil ırk olursa olsun inancına göre hayatını kolaylaştırmak benim için güzel bir jest. Bunu düşünecek kadar neden kalbini kararttın onu merak ettim? Bizim işte böyle bir uygulama yapan birimde var yapmayan da var. Biz yapmıyoruz ama yapanları da hoş karşılıyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…