Oruç tutmadığım için hakarete uğradım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Artik kendinizi ve sinirlarinizi korumaya calisin. Size bulascaklarini dusunuyorum cunku oyle susup uzaklascak tipe benzemiyor anlattiginiz kisi umarim yaniliyorumdur

Keşke tavrınızı en başında yani size “dul” dediğinde koysaydınız. Geç verilmiş bir tepki bana göre.
Ayrıca kimlerle samimi olduğunuza dikkat edin derim nacizane, böyle insanlarla bırakın samimi olmayı, selam verse almam.

Hadsiz insanlara insan muamelesi yapmak Cokmu gerekliydi beraber mi gidecekmişsiniz cennete.Kendi yaptığı ibadetin kabul olduğunu nerden biliyormuş bu seçilmiş ilahi bekçi taklidi yapan şahıs.Önce insana Allah ve kul arasındaki işlere karismamayi sonrada ben iyi niyetle uyardım ayağı yapan binlercesi gibi girdiği günahı bı öğreten olmalı.Bazı şeyler insanların boyunu aşar insanlar genede merak yada sözde iyi niyet diyerek o koca burunlarini şirke sokar.Bu insanlardan uzak durun bir insanın kendi yaptığı yada yapmadığı şeyleri sorguya çeken kendine bakmayan kendini kurtulmuş sanan ziyanda insanlar bunlar .Hiç kalbinizi kırmayın karartmayin onlar zaten kendi ibadetlerini sakatlamakta ve yok hükmüne çekmiş durumda.

Oruç insanı karsidaki insanın cennetlik yada cehennemlik olacağını sorgulayacagi bir zaman degilki.O tutmuyor cehenneme bu tutuyor cennete evet bu kadar basitti.Bazilari sadece aç kaliyor boşu boşuna neyse..... Kimseye şuur zorla sonradan Sevinin siz sevaba onlar günaha girdi

Kimseye akıl sonradan eklenmiyor kısacası şahsen bıktım şu bekçi modelindeki tuttuğu oruç yaptigi ibadet ile gösteriş peşinde olanlardan ve insanları kinayip duranlardan

İster tutarsın ister tutmazsın ona ne.Birde dinsiz kafir cehennnemde yanacaksın demiş kendini ne zannediyor bunun şakası olmaz

Tartışma ve cevap verme konusunda iyi değilim . En fazla muhatap olmam yapacağım maksimum bu olur . Gerçi ikiside bana küstü sanırım artık onlar benimle muhatap olmuyor
terbiyesizler!

boşverin bozuştuğunuz çok çok iyi olmuş
onlara neymiş sizin orucunuzdan ayrılmanızdan

bir dahaki arkadaşlıklarınızda mesafenizi ayarlayın
cevap da veremiyorsanız öyle hareketler yaptıklarında surat sın bozulun

Hadsiz insanlar.
Oruç kişinin kendisi için yapması gereken bir ibadettir.
Bir kişinin tuttuğu oruç bir diğerini etkilemez ve ayrıca kimseyi de ilgilendirmez kimin oruç tutup tutmadığı.
Herkes önce kendisine bakacak.

Niye bu kadar yüz veriyorsunuz bu tarz insanlara?
Ben iş hayatında bulunan insanlardan, düzgün bir arkadaşlık ilişkisi kurulacağına inanmıyorum.
Sebebi de bu tarz durumlar, her gün iç içe olunmak durumlarından dolayı, olay bam başka yerlere gidiyor.
Mesafeli ve uzak durun derim, gerek yok böyle insanlara hayatınızda.
Fazla iyi niyet gösteriyorsunuz ve sonucunda da bunları yaşamanız kaçınılmaz.

Bir defa siz boşanmış birisiniz diye 'dul' lakabı takmak nedir?
Bu nasıl bir lakayit durum.
Gerçekten siz uzak durun bu ve bunun gibi insanlardan.
Zarar görürsünüz.

Nasıl bir ortamda çalışıyorsunuz? Siz mesafeyi koruyamamis, sınır cizememissiniz. Birisi bana dul diye lakap takip seslense ağzını yırtarım. Oruç tutmuyorum, okulumda yemeğimi de yiyorum çayımı da içiyorum(saygı çerçevesinde, kimsenin gözüne sokmuyorum ama okulumda öğretmenlerin yarısı tutmuyor zaten), birisi kafir dese onu annesinden doğduğuna pişman ederim. Bu yüzden kimse kimseye laf sokamaz bizde. Bence siz kendinizi ve arkadasliklarinizi gözden geçirin.

Sana "dul" lakabını taktığında alınmayıp zevzekliğini sürdürmesine çanak tutup Allah ile arandaki şeyi sorgulayınca da kibar kibar yaklaştığın adamın seni silmesinden mi dert yanıyorsun gerçekten.
Y de karaktersizmiş. Sadece arkadaşının lafına bakıp sildiyse eğer.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…