Oruç tutarken yan yana denize girmek...

Ne mutlu sana
İnşallah bizler de yapabiliriz

Cekirge;

Allah katinda " su ibadeti yapmamissin ama sunu yapmissin, birini yapmadigin icin yaptiginida kabul etmiyoruz" gibi birsey sözkonusu degildir.

"kim zerre kadar iyilik /sevap islerse onun karsiligini, kimde zerre kadar kötülük / günah islerse onun karsiligini alir, Allah katinda kimseye haksizlik edilmez" diye ayet vardir.

Yani her ibadetin sevabi ayridir ve mutlaka verilir.

Ama elbette namaz müminin miraci dinin diregidir ve en önemli ibadettir.

Üstelik namaz miracta Resulü Ekrem efendimiz vasitasi ile Allah in müminlere hediyesidir ve Kuranda da " hediye edildi" diye gecer.

Elbette ki inanan her mümin ve mümine ilk olarak Allah in hediyesini kabul etmelidir.

Son düzenleme:

Aslında ben Kur’an da hediye edildi diye geçer diye bilmiyorum ama Miraç olayında verildiği kesin ama Kur’an da geçme şekli öyle mi?
Bir de namazla birlikte ilk kez Müslümanlara nasip edilmiştir her an miraca çıkabilmek.
Ama işte bunu anlamak çizgisi çok önemli..
Yat kalp oldu bitti meselesi değil.

Öyle tabi
Ama ben bu konuda kendimi kötü hissettiğimden hep aklıma gelir

inşallah canım hepimiz inşallah..
dünakşam eşim geldi yüzü asık ne oldu dedim arabanın plakası düştü motora çarpmış ama bir şey olmamış..şimdi angarya gidip taktırmak dedi..
ne var bunda sıcak bu uyarı olabilir sakin ol kötü bir şey olabilirdi dedim..
haklısın dedi

Ayetleri bilirim ama sure ve numarasini aklimda tutamam , simdi bakip yaziyorum hangi surede kacinci ayatte gectigini sanirim Isra suresi olacakti ama bir bakayim yinede.

Çok güzel.. pozitif enerjiye çevirmişsin ortamı..

Çok güzel.. pozitif enerjiye çevirmişsin ortamı..

bunu 2..3 yıldır uyguluyorum ipekçim olumlu düşünürsek olumlu olur gibi bir söz var ya..kötüyü çok düşünmek kötüyü çağırırmış diyorlar..ama işe yarıyor hayatın her alanında..

Tabi kesin işe yarar. Çünkü beyin mekanizması aslında hemen ikna olur.
Sen dedin ya “ne var bunda “ diye. Eşinin beyni hemen aldı bunu kayda. Ama sen söylenseydin “off ya hep bizi buluyor şansızlıklar” diye o zaman da tam tersi etki edecekti.

tüm arkadaşlaraa tavsiye ediyorum bu şekilde yaşam felsefisini ipekçim işe yarıyor bencede..eşim masaş ister bağzen başına falan..eve gelince söyleniyor diyelim..masajı rüyanda görürsün diyorum sırıtıyo bu..

Ta-ha 132. ayetmis, Benipek.

Allah namazi bizim icin bir Rizk olarak verdigini vurguluyor.

Weiss bu çok ince bir çizgi. anlama konusu yani.
Allah bunu anlayacak kullarından olmayı nasip etsin inşallah bizleri de.
Bakacağım şimdi ayete.

siz bu konuda araştırıyorsunuz bayağı bi..kafama takılan bir soru vardı namaz kuranı kerimde salat diye geçiyormuş..bu konuda bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz..salatın pek çok anlamı var deniyor..

siz bu konuda araştırıyorsunuz bayağı bi..kafama takılan bir soru vardı namaz kuranı kerimde salat diye geçiyormuş..bu konuda bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz..salatın pek çok anlamı var deniyor..

ben bi kaç ayette (mealinde)salat şeklinde gördüm...ama ayetleri hatırlamıyorum

Bu kısım çok derin..
Bak şimdi bir gurup çıkar der ki: aslında Kur’an namaz kılın demez “salat edin” der. Bunun açıklaması da “dua edin demek” derler. Yani siz boş boşuna namaz kılıyorsunuz derler..Yani salatı dua olarak çevirmişlerdir.

aslında mesele verilen rızkı hediye olarak görme dımı:26: namaz rızkdır..rızk da hediyedir

Evet miskamber..
Butün bu nimetler yani rizklar Allah in bize hediyesidir.
Görünürde sanki calisip kazanan biziz gibi gelir ama asil veren Allah tir.
Yagmur olmasa, toprak kurusa acliktan kiriliriz ve calisip kazandigimiz paralarda bize birsey saglamaz.
Yani, Allah tir kuluna rizki veren ve besleyen bunuda kendine borc bilmistir, inanan inanmayan herkesi taaa kiyamete kadar riziklandirir.
Allah namazida bir rizk olarak vermistir.
Isteyen kilar kendini kurtarir isteyen kilmaz.

NAmaz kuranda salat diye gecer ama salat ayni zamanda dua anlamindada kullanilmistir Kuran-i Kerim de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…