Gerçekten yaptım çek. Birkaç gün önce çay getirmişti bana kimse yoktu yanımda. O zaman dedim.
Allahtan da af diledim hem o kadın hem de kırdığım diğer kalpler için. Şimdi daha bir dikkat ediyorum.
İnşallah böyle devam eder.
Cekirge;
Allah katinda " su ibadeti yapmamissin ama sunu yapmissin, birini yapmadigin icin yaptiginida kabul etmiyoruz" gibi birsey sözkonusu degildir.
"kim zerre kadar iyilik /sevap islerse onun karsiligini, kimde zerre kadar kötülük / günah islerse onun karsiligini alir, Allah katinda kimseye haksizlik edilmez" diye ayet vardir.
Yani her ibadetin sevabi ayridir ve mutlaka verilir.
Ama elbette namaz müminin miraci dinin diregidir ve en önemli ibadettir.
Üstelik namaz miracta Resulü Ekrem efendimiz vasitasi ile Allah in müminlere hediyesidir ve Kuranda da " hediye edildi" diye gecer.
Elbette ki inanan her mümin ve mümine ilk olarak Allah in hediyesini kabul etmelidir.
Cekirge;
Allah katinda " su ibadeti yapmamissin ama sunu yapmissin, birini yapmadigin icin yaptiginida kabul etmiyoruz" gibi birsey sözkonusu degildir.
"kim zerre kadar iyilik /sevap islerse onun karsiligini, kimde zerre kadar kötülük / günah islerse onun karsiligini alir, Allah katinda kimseye haksizlik edilmez" diye ayet vardir.
Yani her ibadetin sevabi ayridir ve mutlaka verilir.
Ama elbette namaz müminin miraci dinin diregidir ve en önemli ibadettir.
Üstelik namaz miracta Resulü Ekrem efendimiz vasitasi ile Allah in müminlere hediyesidir ve Kuranda da " hediye edildi" diye gecer.
Elbette ki inanan her mümin ve mümine ilk olarak Allah in hediyesini kabul etmelidir.
Tabi et canım. Her an et..
Aslında başımızda olmadığımız için bilmiyoruz.
Hemoroid olanlar bizim bildiğimiz basit wc işini yaparken ölüm gibi gelir onlara. Hayat kabusa döner. Yaşayan bilir, nasıl şükürlük bir mesele olduğunu…
Babam hastayken bağışıklığı çökmüştü güçlenmesi lazımdı yemesi lazımdı yani..
Bağışıklık güçlendirici domates dendi potasyum bombası böbrekleri sorunluydu yiyemedi..
Başka bir yiyecek fosfor dolu yiyemedi.. hep böyle elde yiyecek bir şey kalmamıştı.. o kadar sınırlıydı ki..
O zaman anladım zaten yemek yiyebilmek bile şükür meselesi..
Rahat nefes almak… her şey ama her şey aslında..
inşallah canım hepimiz inşallah..
dünakşam eşim geldi yüzü asık ne oldu dedim arabanın plakası düştü motora çarpmış ama bir şey olmamış..şimdi angarya gidip taktırmak dedi..
ne var bunda sıcak bu uyarı olabilir sakin ol kötü bir şey olabilirdi dedim..
haklısın dedi
Çok güzel.. pozitif enerjiye çevirmişsin ortamı..
bunu 2..3 yıldır uyguluyorum ipekçim olumlu düşünürsek olumlu olur gibi bir söz var ya..kötüyü çok düşünmek kötüyü çağırırmış diyorlar..ama işe yarıyor hayatın her alanında..
Tabi kesin işe yarar. Çünkü beyin mekanizması aslında hemen ikna olur.
Sen dedin ya “ne var bunda “ diye. Eşinin beyni hemen aldı bunu kayda. Ama sen söylenseydin “off ya hep bizi buluyor şansızlıklar” diye o zaman da tam tersi etki edecekti.
Ta-ha 132. ayetmis, Benipek.
Allah namazi bizim icin bir Rizk olarak verdigini vurguluyor.
Weiss bu çok ince bir çizgi. anlama konusu yani.
Allah bunu anlayacak kullarından olmayı nasip etsin inşallah bizleri de.
Bakacağım şimdi ayete.
siz bu konuda araştırıyorsunuz bayağı bi..kafama takılan bir soru vardı namaz kuranı kerimde salat diye geçiyormuş..bu konuda bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz..salatın pek çok anlamı var deniyor..
siz bu konuda araştırıyorsunuz bayağı bi..kafama takılan bir soru vardı namaz kuranı kerimde salat diye geçiyormuş..bu konuda bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz..salatın pek çok anlamı var deniyor..
ben bi kaç ayette (mealinde)salat şeklinde gördüm...ama ayetleri hatırlamıyorum
aslında mesele verilen rızkı hediye olarak görme dımı:26: namaz rızkdır..rızk da hediyedir
sanırım aynı şeyi düşünmüşüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?