Ortalık karıştı kayınvalidem sağolsun!!

Bu arada ailemle konuştum. Arkamda olduklarini, kimseye muhtac olmadigimi ve kurban degil gelin olarak cikacaksin evinden diye söylediler. Kararimda yanimdalar. Acikcasi baska bir konu olsa cok uzulurdum ama konu ailenin baskisi konusu olunca hic üzüntü hissetmiyorum aksine daha hirsli hissediyorum. Hersey daha güzel ve kolay olur umarım..

Kesinlikle böyle insanlarla uğraşılmaz benim eşim ki hep benim destekçim oldu ama ben ona rağmen çok pişman oldum daha nişanlısını ailene ve sana saygısı yok ayıp evlenince zorlarım demiyor yarın öbür gün annenle görüşmene. Kadar karışır ben evliyim evet mutluyum ama pişman oldum evlendiğime yaptığın hiç bir şey göze gelmez hep huzursuzluklar olur başta böyle davranan sonradan her şeyi hak bulur kendinde

Doğulular mı? Eğer öyleyse hiç ama hiç uğraşma. Ben doğulu ile evlilik yapmış biri olarak aynen böyle düşündüklerini söyleyebilirim istisna tabi vardır. Zaten sürekli gelin aldık derler, mal almış gibi çaylarına şekere kadar atman iş yapman beklenir bireysel olmanız istenmez sizi 2 kişilik aile görmezler

Kesinlikle destekliyorum sani çok akıllıymışsın tebrik ederim gerçekten

Konusmayi düşünmüyorum kojuscak ne biraktilar ki daha ? Tartismak istemiyorum yüzüğü bir şekilde ulastircam alsınlar bu konuda daha fazla birsey soylenmeden kapansin
Bu grupta yeniyim ama gerçekten insan yaşadıkça neler görüyor nelere şahit oluyor hayretler içinde takip ediyorum sayfaları bu dünyaya bir kere geliyorsun bu nasıl anlayıştır ya hiç arkana bile bakma bence şimdi bir hafta ağlayıp üzülürsün ki onu bile yapma bence değmez ama devam edersen yıllarca keşke dersin evlenmeseydim o gün atsaydım yüzüğü iyi düşün

Evet öyle. Aslında boyle düşünecek gelin adayi da o kadar cok ki. Mesela bizde altin bilezigin olsun kolunda demek meslek sahibi olmak okumaktir. Onlar elimizde altin bilezigimiz var diye ogrendikleri yemek icin diyorlar. Kizlar bu kulturle egitiliyor ve oyle cok mutlular. Peynir yapmayi bilen tereyagi yapmayi bilen bunu ovunerek anlatiyor. Okumasa da hatta okuma yazma bilmese de olur sonuçta yemek yapiyor yani.

Bana çok ağır geldi doğulu ile evlilik ben batılıyım asla ama asla eşimin ailesinin kültürleriyle uyuşamadım çok şey yaşandı şuan görüşmüyorum eş ailesiyle. Asla da görüşmeyi düşünmüyorum. Eşimde tamam diyor. Eşim batıda büyüdüğü için şanslıyım. Senin yerinde olsam hiç düşünmem nişanı atardım.

Bunlar gercek yuzunu gostermis evlensen suclu sensin.genelfe gercek yuzlerini gostermezler gelinlerde ben bilmiyordum boyle olduklarini der ama bak seninkiler kendini belli etmis.bu firsati degerlendir nisan atmak bosanmaktan cok daha kolay.nisanliyken sorun yasayip mutlu olan bi insan gormedim daha.evlenince hicbirsey duzelmez tam tersi dahada berbat olur

Aslında doğu batı meselesi değil de ailenin eğitim durumu, kültürü önemli.
Benim eşimin ailesi karadenizli. Herkes karadenizlileri pek sever ama bana aşırı bağnaz, inatçı ve geçimsiz geliyorlar. İçine girmeden de anlaşılmıyor.
Çocukları alkol alır bilirlerdi, evlenince bırakın sen de içme dediler. Millet laf ediyor dediler. Bayramda ilk gün bize gelinsin inatları vardı benim annem babam onlardan on yaş büyük halbuki. Sorsan ama daha gelenekçiler. Böyle saçma sapan baskıları vardı. Bir gün en yakın arkadaşımın bize gelmesine dahi karışmaya kalktılar. Orada parladım. Dedim sustum sustum ama siz benim ailemi gördünğz biliyordunuz. Alkol aldığımı tek gün saklamadım. Bu arkadaşım nikah şahidimdi, düğünde yanımdan ayrılmadı, şimdi ne hakla karışırsınız? Ben gelemem anne baba evinde görmediğim baskıya dedim. Küstüler başta ama mecbur sustular.
Eminim çok düzgün doğulu yada karadenizli aileler vardır. Bu sorunun sebebi memleket değil köylerinden çıkmamaları, eğitim almamaları, akrabadan başka evlilik dahi yapmamışlar başka insanlarla muhattap olmamışlar ondan tek doğru kendilerinde sanıyorlar.
Şimdiki aklım olsa kesinlikle ailesine bakardım. Benzer eğitim ve statüden bir aileyle evlenirdim

hayran kaldim sana da ailene de. keske kizlarimiz hep senin gibi akilli anneleri babalari seninki gibi arkalarinda dursa.

Çok ama çok üzülürsün abla tavsiyesi.Ha karakterimi elbise gibi çıkarır asarım, vazifemi yaparım uyum sağlarım diyorsan o başka.Ama zihinsel tükenme kaçınılmaz.Şimdiden dan dan bunları söyleyen sonra neler bekler.

Ben böyle tipleri şöyle görüyorum: kendine evde, oğluna yatakta hizmet verecek, boğaz tokluğuna çalışacak eleman arayan kötü kalpli insanlar.Kimse kültür falan demesin.

Peynir yapmayı da biliyorum, tereyağı yapmayı da biliyorum, yemek yapmayı da.. Tarlaya da giderim, ahıra da... Ama ben bunları öğrenirken ailem otur oturduğun yerde demedi.. Çalış, oku, mesleğini eline al.. Kimseye muhtaç olma dedi.. Evlenirken de babam her konu da arkandayım sen bilirsin işini kendini ezdirme haklı olduğun yerde kendini savun dedi.. Abim evli gelinimiz var bir kere bile rahatsız etmediler etmedik.. Annemlere geldiği zaman annem elini sıcak sudan soğuk suya sokmaz.. Önemli olan kişilik ... Nişanlının ailesi kişiliksizmiş.. Nişanlın hepsinden beter.. Doğru kararlar verdiğin için seni tebrik ediyorum canım

Seni çok sıkacaklar belli.Allahım sen böyle dar görüşlü insanlardan koru.Affedersin gelin alıyor besili inek değil!Bu ne lakaytlık canım.Aman kuzum yakma başını aman.Kv şimdiden rengini belli etmiş.Yaşadığım deneyimlere bakarak şunu diyebilirim ki asla ama asla değişmiyorlar hatta eziyetleri katlanarak artıyor.Ki nişanlınon bile seni koruyacağından şüpheliyim.Ezdirecek seni ailesine.He ille devam edicem ben bu adamla dersen konuşacaksın beni ailene ezdirmeyeceksin kimsenin hizmetçisi değilim diye.

Bende zaten istisna vardır diye belirttim, asla bir tutmuyorum kalıba sokmuyorum sadece yaşanılanı söylüyorum. Tecrübemi. Ve bu kişinin anlattığı sorunlarda birebir doğulu evliliğimde yaşadığım sorunlar. O yüzden fikrimi belirttim. Burada doğulu ile evli olan hemen tüm batılı kadınların aynı şeyi düşündüğünü görürsünüz. Asla onları kötülemek istemem, durum bu. Öte yandan kalıplarda var, ailelerine çok bağlıdır doğulular bu değişmez bir gerçek çekirdek aile değil kabile hayatı severler. Genede genelleme yapmak doğru olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…