Aslında doğu batı meselesi değil de ailenin eğitim durumu, kültürü önemli.
Benim eşimin ailesi karadenizli. Herkes karadenizlileri pek sever ama bana aşırı bağnaz, inatçı ve geçimsiz geliyorlar. İçine girmeden de anlaşılmıyor.
Çocukları alkol alır bilirlerdi, evlenince bırakın sen de içme dediler. Millet laf ediyor dediler. Bayramda ilk gün bize gelinsin inatları vardı benim annem babam onlardan on yaş büyük halbuki. Sorsan ama daha gelenekçiler. Böyle saçma sapan baskıları vardı. Bir gün en yakın arkadaşımın bize gelmesine dahi karışmaya kalktılar. Orada parladım. Dedim sustum sustum ama siz benim ailemi gördünğz biliyordunuz. Alkol aldığımı tek gün saklamadım. Bu arkadaşım nikah şahidimdi, düğünde yanımdan ayrılmadı, şimdi ne hakla karışırsınız? Ben gelemem anne baba evinde görmediğim baskıya dedim. Küstüler başta ama mecbur sustular.
Eminim çok düzgün doğulu yada karadenizli aileler vardır. Bu sorunun sebebi memleket değil köylerinden çıkmamaları, eğitim almamaları, akrabadan başka evlilik dahi yapmamışlar başka insanlarla muhattap olmamışlar ondan tek doğru kendilerinde sanıyorlar.
Şimdiki aklım olsa kesinlikle ailesine bakardım. Benzer eğitim ve statüden bir aileyle evlenirdim