• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortalık karıştı kayınvalidem sağolsun!!

Merhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?
yuhhh saka gibi nasıl bi kafa yaa iyi annen gene sesini cıkarmıs bizimkiler olsa saftrık gibi susarlar ben savunurdum kendimi aslında nisanlın da sorun öyle konusmalıydıki annesine bidaha sana asla bu sekılde konusamasınlar nisanlında buyukkkkkkkkkkkkkkkkk bi sorun var diyim sana hazır koronoda var sen dügünü seneye atla

kafalar 1500 yani demekki nisanlında aynı kafada ne demek heryere giderken benden izin alıcak bana temizlik yapıcak sende keske deseydin ben nisanlımın esi olucam kusura bakmayın sizin temizlikciniz degilim diye ooo üzüldüm valla hemcinsim adına

Kayinvalideniz olayı yanlış anlatmış...siz neden anlattin değil neden yaaln yanlış anlattın diye sormalısınız bence .bu arada doğrusunu nisanliniza anlattınız mi tepkisi ne oldu
Evet anlattim sessiz kaldi. Off off dedi sadece.

Bu konuyu devam etmek icin ya da evlenip iki cocugu kucagina alip kaderimmis demek icin yazmadim. Inanin her yerde konustugum savasini verdigim bir konu. Kadinlarin mal gibi görülmesi bizim toplumumuzun kanayan yarası. Bir kere babam kisa etek giydigim icin kizdiginda bile ben yanlis birsey yapmiyorum kendimden eminim dedigimde ikinci kez uyarmadi o gunden beri karismaz ne giydigime. Ben babama bile cizgimi belli ettim o guveni verdim elin kadini icin basma etefi giyip elime cocugu alip temizlik yapamam. Bu hareket ganlis dedigim icin de degil zihniyet yanlis. Emin olmak ve nasil bir adim izlemeliyim diye yazdim. Iyi kotu tum yorumlar icin cok sagolun bende netim artik icimde cok rahat herkes yerinde sagolsun🙏

Ohaaaa
Cürete baaaakkkkkk
Kalkıp SİZİN annenize sizinle ilgili bu pek muhteşem (!) planlarını söylemeye cesaret ediyor pessssss

Annenizi takdir ettim. Çok güzel cevap vermiş. Ne yazık ki ülkemizde “yapar benim kızım merak etmeyin” diyebilecek anne(!)ler de mevcut.

Kendinizi düşünmüyorsanız annenizin onurunu düşünün.

Bu konuyu devam etmek icin ya da evlenip iki cocugu kucagina alip kaderimmis demek icin yazmadim. Inanin her yerde konustugum savasini verdigim bir konu. Kadinlarin mal gibi görülmesi bizim toplumumuzun kanayan yarası. Bir kere babam kisa etek giydigim icin kizdiginda bile ben yanlis birsey yapmiyorum kendimden eminim dedigimde ikinci kez uyarmadi o gunden beri karismaz ne giydigime. Ben babama bile cizgimi belli ettim o guveni verdim elin kadini icin basma etefi giyip elime cocugu alip temizlik yapamam. Bu hareket ganlis dedigim icin de degil zihniyet yanlis. Emin olmak ve nasil bir adim izlemeliyim diye yazdim. Iyi kotu tum yorumlar icin cok sagolun bende netim artik icimde cok rahat herkes yerinde sagolsun🙏
Çok doğru bir karar verdin. Çünkü nişanlında arkadanda duracak biri degildi. Çok mutlu ol inşallah.

oooo
Evet anlattim sessiz kaldi. Off off dedi sadece.
ooo sessiz kaldıya yandın karakterli insan dogru 1 der annesi babası diye kayırmaz cünkü dedikleri cok abzurt bisey yani aman annemde söyle sen idaret et tipte degil dedikleri bana hizmet et bana soru sorma cvp ver köle resmen valla aklını 2 kere degil 24 kere kullan insan nisanlıyken aman buda sorun olmaz dedigi sey evlenince öyle buyuyorki hele bide senin kaynanann beklentileri ve nisanlının buna canak tutması bence demekki kadına verdigi bitcigi deger bu kadın kaynanasına hizmet eder eşe hizmet eder sesiniz cıkarmaz vs vs bence nisanlını al karsına konus hatta kaynananıda ben bu sekılde bi gelinim oglunuzun benimle bi sıkıntısı yok sizin varsa simdii konusalum de yuzles yoksa cok ugrasrısın bu bi bence buyuk koz suan kullan bunu

tebrik ederim o zaman :halay::halay::halay::halay::halay::halay: ohh beee ezilen susan kadınlardan illahhah geldii

Bence annesi fazla söylememiş hatta eksik söylemiş. Senin kızların da gelip benim evimi temizleyecek demeliydi :)
Ortada olmayan kızların lafı niye geçiyor? Orda olsalar onlar da evet temizleyecekler deseler belki haklı olabilir bu şekil arkalrından laf sokmaktan başka bişey değil

Bir anne olarak söylüyorum. Kızım kimsenin hizmetçisi değil. Gittiği zaman tabiki yardım etmeli, hastaysa ilgilenmi ama gelinin işi bu, yoksa niye evleniyor diyen kadina ve de bunu orta yol bulunur diye savunan oğluna kızımın saçımın telini vermem.
Kvmin evini temizlemişligim yok.

Nişanlının demek istediği annem ne derse odur🙄

Ortada olmayan kızların lafı niye geçiyor? Orda olsalar onlar da evet temizleyecekler deseler belki haklı olabilir bu şekil arkalrından laf sokmaktan başka bişey değil

O onun kızından iş beklemiş. Konu sahibinin annesi de kendi kızların yapsın demiş. Bunda kızlara laf sokma durumu yok ki. Bence de çok güzel cevap vermiş annesi.

Büyük ihtimalle eltiniz kayınvalideyi doldurmuş. "Ben hizmet ettim o yapmayacak, ayrı binada oturacak" vs. diye gaza getirmiş. K.v.de de hem büyük geline yaranmak, hem sizin gözünüzü korkutmak istemiş.

Bence evlenmeyin. Ama evleneceksenizde ne derlerse desinler ayrı binada oturun. Hatta yakın oturmayın. Nisanliligimzda aynı şeyleri yaşamışız. Ben nasılsa farklı eve cikariz kısa zamanda diye aynı binayı kabul ettim. 10 senedir buradayım. asla cikilmiyor ve hayatım kaydı.

Ben olsam "Allah'ım iyi kiiii nişanım uzun sürmüşşşş,ya evlenmiş olsaydımm" der şükreder ve şak diye nişanı atardım..Kayınvalideniz sadece eski kafalı değil aynı zaman da gaddar da..Sizi hizmetçi olarak istiyor,gelin olarak değil..Kendi kızına yapılsa dayanamayacağı şeyleri size yapmak istiyor (doğrusu kendi evladını köle olarak kullanan da var,o potansiyeli olabilir)

Kayınvalidenin tüm falsolarına rağmen nişanlınız adam olmuş olsaydı,belki deneyin derdim..Ama adam değil..Annesi kendine hizmetçi ararken o da bunu onaylamış..Anneme asla laf ettirmem kafasında belli ama henüz nişanlı olduğunuzdan fazla ağır konuşamamış. Evli olsaydınız nasıl annemi üzdün die ağzınıza s... emin olun.

İlerde çalışırsınız çalışmazsınız ben bilemem. Ama insanın değerini belirleyen şey para kazanması değildir(para kendine güven açısından önemli tabi,ben kadınların çalışması taraftariyim).Ama sizin iş statüsünden bağımsız olarak onlar sizi hizmetçi olarak görüyor zaten. O ailede mutlu olamazsınız. Nişanlınız da arkanızda değil.Bu konu çok üzdü beni nedense akşam akşam..Lütfen nişanı nasıl atarım kafasına girmeyin..Evlendikten snra hele çocukla boşanmak daha zor.Şimdi o kadar basit ki..Alın takkenizi önünüze düşünün ..Söz konusu olan sizin geleceğiniz.

Bende her yazilana icimden evet diyorum gram yok oyle degildir diye düşünmedim. Ayrica kendi kizi kayinvalidesiyle oturmadi kendisiyle de oturmadi hic bilmedigi bir sehirde gitti tek basina hayat kurdu. Annemin kendi kizin yapsin deme sebebi bu. Yani madem kadinlar boyle goruluyor senin kizinda yapmadi istiyorsan o gelsin yapsin dedi. Gram vicdanim sizlamiyor, üstümden dağ kalktı desem yeridir.

Bende her yazilana icimden evet diyorum gram yok oyle degildir diye düşünmedim. Ayrica kendi kizi kayinvalidesiyle oturmadi kendisiyle de oturmadi hic bilmedigi bir sehirde gitti tek basina hayat kurdu. Annemin kendi kizin yapsin deme sebebi bu. Yani madem kadinlar boyle goruluyor senin kizinda yapmadi istiyorsan o gelsin yapsin dedi. Gram vicdanim sizlamiyor, üstümden dağ kalktı desem yeridir.

Peki ne yaptın konuştun mu nişanlınla?

Konusmayi düşünmüyorum kojuscak ne biraktilar ki daha ? Tartismak istemiyorum yüzüğü bir şekilde ulastircam alsınlar bu konuda daha fazla birsey soylenmeden kapansin
Yani nisan meselesi vs. burdaki konudan bahsetmedim yanlis anlasilmasin

Back