• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortalık karıştı kayınvalidem sağolsun!!

Merhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?
Kayinvalideniz olayı yanlış anlatmış...siz neden anlattin değil neden yaaln yanlış anlattın diye sormalısınız bence .bu arada doğrusunu nisanliniza anlattınız mi tepkisi ne oldu

Merhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?

Kesinlikle evlenme.Evlilik iki kişi arasında olmuyor bizim ülkede maalesef.Aileler her işin içinde oluyor.Insan evlendikten sonra kendi ailesi konusunda da çok hassaslaşıyor anladığım kadarıyla karşı taraf saygısız yobaz tipler.Iyice üstünüze geleceklerdir.Sakın duygusal düşünme sakın.ömür boyu yalnızlik yanlış bir evlilikten, senin yaşantına taban tabana zıt insanların icinde büyüyecek çocukların olmasından daha iyidir.Sen herkesten değerlisin kimse için kendinden vazgeçme.

Öncelikle bu tip durumlarda insanlar “uzun zamandır ilişkim var, bir kavgadan niye nişan atılır, konuşuruz anlaşırız” diye düşünebilir.

Bu çok çok büyük bir hata.

Mesele burada bir anlık öfke değil, nişanlınızın ailesinin gözünde göreviniz hizmetçilik. Halılarını silmezseniz itaat etmezseniz “biz bu gelini neden aldık bi de cüret edip yemek yiyor boşuna besliyoruz bunu” düşüncesi var.

İnsan değil mutfaktaki tost makinası gibi “göreviniz” var, işe yaramayanlar çöpe atılır.

Nişanlınız bu ortamda beslenmiş ve düşüncelerini benimsemiş. Biraz zorlarsanız annesinin sözlerini size tekrarlayacaktır.

Silecekseniz sizi insan yerine koyan anne babanızın halısını silin. 😁

Bu arada bu tip ailelerin neden bağımsız kendini bilen kızları gelin almaya çalıştığını anlayamıyorum.

Tanıdıklarından “hizmetkar, uslu” bir gelin adayı bulup oğullarına evlenmesini söylesinler. 🤦‍♀️

Konu sahibinin en büyük hatası işi olmaması, bu konuda ekmek aslanın midesinde bile olsa gidip yenmeli, gerekirse taşınılabilir.

Yavaş yavaş normalleşme hızlandı önünüzde daha çok fırsatlar olacaktır.

Emrine köle mi arıyormuş sorumluluğun eşine olur kv de müsvettesine değil ..birde haklıymış gibi ortalığı kızıştırmış
Nişanlın olmadan yapamam derseniz bu konuları onunla net bir şekilde konuşun öyle ayak uydurursunlarla iş yürümez kurallarını bilsinler
Edepsiz kadın

Nişanlınızın kimle evlenirse evlensin harcanacak o kız.
Bu siz olmayın, hatta kimse olmasın inşallah.

Eğer bir az olsun mutlu olmak istiyorsanız evlenmeyin. Size gerçek yüzünü valide de göstermiş, nişanlınız da. E bile bile evlenirseniz başını duvarlara vuran siz olacaksınız, başkası değil. Ha, anne babanız bir de. Bir de onlar üzülecek. Ne güzel de savunmuşlar sizi. Üzmeyin onları. Evlenmeyin.

Ayrıl ömrünü sabrını bunlara harcama ,benimde kızım var aynılarını benim kızım için soyleseler sana hizmetçi mi veriyorum der saçına yapışır yaka paça yuzugude eline verir kovardim evden bu ne saçmalık ezdirmeyin kimseye kendinizi burada nisanliniz suçlu annesine bunları konuşma cüretini o veriyor,
Benim eşimde ilk evlendigimizde bayramda annesine giderdik sonra benim anneme gecerdik ,hadi annemede gidelim derdim eşime annemden izin al dedi bende kimseden izin almam dedim aldim çantayı hadi cikiyoz dedim ciktim.

Nişanlın ayak uydur ne olmuş diyor ve sen hala ne yapacağım diye soruyorsun. Ben söyleyeyim madem, ya ayak uyduracaksın ya da o yüzüğü çıkarıp suratına fırlatacaksın. Karar senin.

Herkes saçmalamış konuda da. Ben annenin kızların yapsın demesine şaşırdım. Benim kızım hizmetçi değil dese kafi, kızlar niye karıştırılır gitmeden onu anlamış değilim.

Not: bu iş yaş. Nişan atılabilecek kadar itici.
Bence annesi fazla söylememiş hatta eksik söylemiş. Senin kızların da gelip benim evimi temizleyecek demeliydi :)

En sevmediğim konular ya sanki geniş aileye işçi gitmişsin gibi bir algı var bazılarında. Gecende de fındık toplama konusu vardı çoğu kişi gitmesi lazım demişti acaba burada ne dendi 😂😂

İçinden yardım etmek geliyorsa edersin gelmiyorsa etmezsin. Anasını bir de evlenecegin adam haklı buluyor laflara bak ayak uydur da neymiş.

Back