- 11 Mart 2012
- 30.291
- 60.024
- 36
-
- Konu Sahibi EnHarbiKiz
Doğru söylüyorsunuz.havalar biraz ısınsın bende iç bez yaptıracağım. Dış bezde yavaş yavaş almaya başladım. Bakalım sağlıkla doğsunda. Elimden geldiği kadar hazır bez hazır mama kullanmıcam. Yazık küçücük bedenlere hazır mama yediriliyor. Ben evde hazır çorba yapmıyorum zararlı diye. Bence en güzelini siz yapıyorsunuz tebrik ederin sizi
Teşekkür ederim,sizde en iyisini yapıyorsunuz vaz geçmeyin sakin. Bol tahilli,vitamin deposu mama tariflerim de varhazır olan herseye karşıyım. Hele o çorbalar aman Allahım el sürülmez o derece Benm böyle olmamın asıl sebebi obsesif olmam aslında,fazla takıntılıym. İyi ki boyleyim
Ben cok araştırdım ama elle tutulur bi açıklama bulamadim,en iyisi alip tecrübe etmek dedim :)EnHarbiKiz bir süredir bu konuyu araştırıyordum ilk defa birisinin elle tutulur doğru düzgün anlaşılır net birşeyler yazdığını gördüm. Sonsuz teşekkürler vallahi.cok şükr buldum. Ve hemen listeme ekledim. Bebeklerimiz en masumlarımız tabii ki kimyasaldan uzak durmalılar.
Sadece birkaç sorum olacak anladığım kadarıyla aliexpressteki aldığınız bez ic ve dis bez takımından oluşuyor. Kaç tane böyle almalıyım en az dış bezlerin cok kirlwnmedigini söylemişsiniz çalışmadığım için sürekli yıkayabilirim sorun değil. Ve iç bezlerin de 10 tanesi 15 dolar gibi yazıyordu. Ben diyorum ki 6 ic dis bez 10 tane de iç bez alsam iki günlük yeter mi az mi gelir bir de üç bezleri beyaz mi siyah mi tercih etmeliyim. Şimdiden teşekkürler.
MerhabaBen cok araştırdım ama elle tutulur bi açıklama bulamadim,en iyisi alip tecrübe etmek dedim :)
Ben 13 tane iç dış takım aldım. 10 tane ayri iç aldim. Toplam 23 iç 13 dış oldu. Şöyle hesaplayin günlük 6-7 kez bez degisiyor 23 bez 3-4 gün gidiyor ama bir de yıkanıp kuruma süreci var. Malum kış ayi geç kuruyor.2 gündür askıda daha yeni kurumus. Ne kadar çok iç bez olursa o kadar iyi aslinda. Haftada 1 gün yikiyorum ben gayet rahat oluyo. Iç bezlerde siyah almistim ama çok memnun kalmadim,%100 bambu olduğu için emiciligi az çocuğun üstüne geçiyordu. Pamuk karışımlı olmalı ki emiciligi iyi olsun. Beyazlar pamuklu. Aldigim beyazlar bunlardan https://tr.aliexpress.com/item/5-La...id=98556fd3-0c88-4255-832e-2c0b33e2828d&tpp=1
Çok memnunum bunlardan daha çok almak istedim ama pahaliya geliyor diye kendim yaptim.siyah aldiklarim ve iç dış takimlardaki iç bezleri kaldirdim kullanmiyorum çünkü hep üstüne geçiyor idrar. Bu beyazlari ve kendi yaptiklarimi kullaniyorum. Iç dış takım almayin yani sadece dış alın,içi bu beyazlardan alın ya da kendiniz yapin. Çok daha ucuz olur. Sitedeki bezlerin tanesi 10 tl,benm yaptigim bezlerin 30 tanesi 40 tlye mal oldu
Merhaba,bacaklari ayırıyor evet ama bunda sakınca yok. Hatta kalça sağlığı için böyle olması daha iyi. Bel boşluğu durumu yaşamadık. Babyneo aldim bende 3 tane ama hiç memnun kalmadim. Ara bezi cok kalın,emiciligi iyi degil. Çocuğun üstüne geçiyor hep. Benm bebegim suan 8 aylık. 12-13 günlüktü başladığımdaMerhaba
Bende yıkanabilir bezi araştırıyordum en açıklayıcı siz olmuşsunuz:)deneme amaçlı babyneo aldım ancak bu bezler bacakları çok mu ayırıyor bide popoyu yükselttiği için belde boşluk oldu.sizce bu durumlar sıkıntı oluşturur mu?bebeğim 2aylık büyüyünce mi kullanmalıyım acaba
Tecrübelerinizden faydalanmak isterimTeşekkürler şimdiden
Bayağı uzun zamandır kullanıyormuşsunuz yıkama işlemlerini nasıl yapıyorsunuz:)Merhaba,bacaklari ayırıyor evet ama bunda sakınca yok. Hatta kalça sağlığı için böyle olması daha iyi. Bel boşluğu durumu yaşamadık. Babyneo aldim bende 3 tane ama hiç memnun kalmadim. Ara bezi cok kalın,emiciligi iyi degil. Çocuğun üstüne geçiyor hep. Benm bebegim suan 8 aylık. 12-13 günlüktü başladığımda
Evet :) bebeğim yanımda çalıştığım için aksama kadar bi poşete koyuyorum kirlileri aksam sudan geçirip bezler için aldigim kovaya koyuyorum. Kirli bezler birikince atıyorum makinaya :)Bayağı uzun zamandır kullanıyormuşsunuz yıkama işlemlerini nasıl yapıyorsunuz:)
bişey daha sorabilir miyim pişik kreminde tavsiye edebileceğiniz organik ürün var mı?
Ben 2. Çocuk kız olursa diye hepsini unisex aldim :) 60 derecede yıkıyorum bezleri yapılan araştırmaya göre 60 derecelik ısıda bütün mikroplar ölüyormus. Benim yaptığım bezlerde leke kalmıyor kalsa da sorun değil önemli olan hijyenik olmasi. 2. Sorunuza geleyim geceleri çift bez kullanıyorum aksam bağlayıp sabah açtığım için. Bezin birini kılıf içine diğerini dışına yerlestiriyorum. Gün içinde tek bez kullanıyorum onu da sadece dışa yerlestiriyorum. 8 aylık oldu bebeğim 12 13 günlükken başladım kullanmaya hala kullaniyorum. Çok memnunum içim rahat en önemlisi
Aslinda olsa daha iyi o naylon gibi kumaş. Ben aradim istanbul eminönünde ama bulamadim. Su gecirmez mayo kumaşı olmasi lazımmış o da merterde ya da zeytinburnunda bulunurmus gezemedim o kadar. Bir de kumasin 60 derece ısıya dayanmasi lazim çünkü bezleri 60 derecede yikiyoruz. Çok da ugrasmadim açıkçası. Şimdilik yetiyor 5 kat ama çocuk büyüyüp daha çok çiş yaptığında ne olur bilmiyorum. Suan bebegim 8.5 aylik. 1-1.5 yaşında yetmezse o naylondan da dikerim artik. Insallah öyle bi grup oluruz başka annelere de cesaret oluruz. Özellikle ev hanımları keşke yönelse bu bezlere ne güzel olurHmm, bu bilgiler iyi oldu, gece çift bez, gündüz dış kısma, çünkü ben de sürekli dış bez mi yıkanacak diyordum. Bir sorum daha olacak, iç bezlerin en alt kısmına sızdırmaması için naylon tarzı bir şey yaptırmaya gerek yok sanırım di mi? Bu bahsettiğiniz 5 kat yetiyor? Ben de iç bezlerin hepsini yaptırıp 2 dış bezle bir deneme yapmak istiyorum bakalım, sizin gibi iyi deneyimim olur da burda giderek büyüyen bir grup oluruz.
1 yıl çok önemli bir süreç vaz gecmeyin yaparsınız. Inanin gözünüzde büyüttüğünüz gibi zor değil. Ben çalışıyorum da üstelik. Daha sağlıklı olacak tabi,hazır bezlerde milyonlarca kimyasal zararli madde varken bu bezler tamamen doğal tertemiz. Sorunuza gelecek olursak ben tuvalette akıtıyorum önce sonra atiyorum makinaya.Ben de bu konuyu okuyup duruyorum.Yapabilir miyim bilmiyorum.Daha sağlıklı olacaksa insan deneyebilir aslında.1 yıl çalışmayacağım en azından o sürede yapabilsem çok iyi olur.
Benim de aklıma takılan şu: bezleri lavaboda akıtıp mı yıkıyorsunuz?
Teşekkür ederim.İnşallah cesaret ederim.Biçok kimyasal barındırıyor evet.Okulda olmadığım bir yılda yavrum için değer,önemli tabi ki1 yıl çok önemli bir süreç vaz gecmeyin yaparsınız. Inanin gözünüzde büyüttüğünüz gibi zor değil. Ben çalışıyorum da üstelik. Daha sağlıklı olacak tabi,hazır bezlerde milyonlarca kimyasal zararli madde varken bu bezler tamamen doğal tertemiz. Sorunuza gelecek olursak ben tuvalette akıtıyorum önce sonra atiyorum makinaya.
İyi günler,istanbul Eminönünden aldım bambu kumaşı. Nevresim kumaşı satılan yerlerde var olduğunuz şehirde bakın böyle dukkanlara. Benim overlok makinam var kendim çektim. Herhangi bi terzide yaptirabilirsinizİyi günler. Birşey soracağım ben mermerşah kumaş aldım ama bambu kumaş bulamadım siz nerden aldınız. Yada ne diyip almıştınız. Birde overlock nerde çektirdiniz siz.
Tebrik ediyorum öncelikle. Aynı obsesiflikle aynı araştırmaları yapıp böyle bir işe başlamışız. Bende çevremden destek yerine köstek gördüm. Bir tek anneannem aferim diyip sırtımız sıvazladı o kadar. Bebebğimin 3. gün göbeği düştü ve başladık kullanmaya. Harika bir şey. Babyneo ayarlanabilir beden kullanıyorum. Çok memnunum. İndirime girmişlerdi %50 olarak o zaman almıştım. .Bebeğim 12. ayın içerisinde haftaya yaşını dolduracak ve bir ortamda bebeğimin poposunun büyüklüğü konusu açıldığında daha öncesinde çevremde köstek olanlar hemen bilmiş bilmiş bezlerin güzelliğinden bahsediyor (!) Gülüp geçiyorum tabiki. Bu arada bende çalışıyorum, kurutma makinam yok ve inanılmaz rahat bence. Birazcık cesaretle başlandı mı gerisi geliyor. Bu arada ben birde liner kullanıyoruum. Ailexpressten aldım. Büyük tuvaleti onun üzerinde kalıyor onu tuvalete atıyorum. Bİraz daha pratik. Tavsiye ederim.Merhaba, maalesef sandığım kadar ilgi olmadı konuya. Kimsenin haberi yok bundan. Çevremde bahsettigim herkes bana deli gözüyle bakıyor. "Ne gerek var hazır varken onla ugrasacaksin. Yapamazsin hem bebekle uğraş hem bezle" vs vs yorumlarla karsilasiyorum. Kim ne derse desin koydum kafaya :)
Unnado'da kampanya vardi türk markasi olan baybyneo'dan 3 tane sipariş verdim. Elime ulaştı. Görünüş olarak çok güzel,kullananlarda memnun. Umarim bende memnun kalırım.
Benm aldigim bedenli ama, 3,5-10 kilo 1 beden. 10-18 kilo 2 beden. Tanesi 20 tlydi. Kendi sitesinde 35 tl normalde. Bir de sizin bahsettiginiz gibi bedensizler var,çıtçıtlarla ayarlanan,onlardan da bir miktar almam lazım.
Sorunuza gelince; eger aldiginiz üründe "dış kap" yaziyorsa sadece dış gelecektir. Illaki paket içeriği bölümünde detay yazmislardir. Mesela şöyle yaziyodur " 10 dış kap,10 iç bez" böyle yaziyorsa set gelecektir. Benm aldigim set şu şekilde
Içteki parca çıtçıtlı çıkıyor. Yani eger bebek çok doldurmamışsa dış kaba geçip kirletmdiyse sabit kalip sadece iç bezi degistirebilirsiniz.
Bende dün aksam Aliexpress'ten 10 tane 5 katli bambu iç bez siparişi verdim. 10 iç bez 30 dolar. Ve de suna dikkat edin. Iç bezin bebege degecek kısmı pamuklu ya da bambu olsun,bezin alt katı naylonumsu kumaş olsun ki bez dolunca dış kaba bulasmasin. Her defasinda dış kabı da değişmek zorunda kalmayin. Öyle olursa en az 25-30 bez olmali ki 2 gün idare edebilesiniz. O da çok maliyetli olur. Sadece içi değişip temizlemek hem daha ekonomik,hemde daha pratik.
Bezler geldiginde istedigim gibi olursa 20 adet daha sipariş vereceğim. Böylece 30 iç bezim olacak. Dış bezi de 10 tane alırsam tuvalete alisana kadar yeter diye düşünüyorum. Bunu da bir blogda okudum. Yazan kişi iç bezi bol alip,5-6 dış bezle 2 sene idare etmiş. Ve 2. Çocuğuna kaldirmis bezleri,çünkü ne cirtlarda,ne de iç bezlerde yipranma olmamis.
Bebegimin dogmasina çok var daha. Doğumdan sonrada tecrübelerimi burda paylasacagim,okuyanlara bir nebze faydasi olur inşallah :)
Çlışan bir anne olarak imkansız olmadığını belirtmek isterim. Cesaret edin ve başlayın :)güzel fikir ama çalışan anneler için imkansıza yakın şeyler bunlar.. umarım bebeklerinizi gönlünüzce yetiştirebilirsiniz..
Ayy banada bir tek babanem destek oldu. Ne varsa yaşlılarda var. Milletr laf anlatamıyorum. Pintilikten diyenmi. Bir dünya kim uğraşcak benim çocuğum kısırmı oldu diyen. Şimdiden bıktım. Tebrik ederim hepinizi. Ben evdeyim hayli hayli yaparım heraldeTebrik ediyorum öncelikle. Aynı obsesiflikle aynı araştırmaları yapıp böyle bir işe başlamışız. Bende çevremden destek yerine köstek gördüm. Bir tek anneannem aferim diyip sırtımız sıvazladı o kadar. Bebebğimin 3. gün göbeği düştü ve başladık kullanmaya. Harika bir şey. Babyneo ayarlanabilir beden kullanıyorum. Çok memnunum. İndirime girmişlerdi %50 olarak o zaman almıştım. .Bebeğim 12. ayın içerisinde haftaya yaşını dolduracak ve bir ortamda bebeğimin poposunun büyüklüğü konusu açıldığında daha öncesinde çevremde köstek olanlar hemen bilmiş bilmiş bezlerin güzelliğinden bahsediyor (!) Gülüp geçiyorum tabiki. Bu arada bende çalışıyorum, kurutma makinam yok ve inanılmaz rahat bence. Birazcık cesaretle başlandı mı gerisi geliyor. Bu arada ben birde liner kullanıyoruum. Ailexpressten aldım. Büyük tuvaleti onun üzerinde kalıyor onu tuvalete atıyorum. Bİraz daha pratik. Tavsiye ederim.
Çlışan bir anne olarak imkansız olmadığını belirtmek isterim. Cesaret edin ve başlayın :)
Bende sizi tebrik ederim. Çok mutlu oluyorum yıkanabilir bez kullanan görünce :) babyneo aldım da memnun kalmadım. Bedenliydi benmki. İç bez çok kalın ve sizdirma yaptı. Bedensizler nasıl bilmiyorum. Liner almıştım bezleri alırken bi süre kullandim ev taşıdım o sırada nereye tıktım bilmiyorum bulamadım. Çok da begenmedim açıkçası ortada toplaniyodu hep peçete gibi ince olduğu için.Tebrik ediyorum öncelikle. Aynı obsesiflikle aynı araştırmaları yapıp böyle bir işe başlamışız. Bende çevremden destek yerine köstek gördüm. Bir tek anneannem aferim diyip sırtımız sıvazladı o kadar. Bebebğimin 3. gün göbeği düştü ve başladık kullanmaya. Harika bir şey. Babyneo ayarlanabilir beden kullanıyorum. Çok memnunum. İndirime girmişlerdi %50 olarak o zaman almıştım. .Bebeğim 12. ayın içerisinde haftaya yaşını dolduracak ve bir ortamda bebeğimin poposunun büyüklüğü konusu açıldığında daha öncesinde çevremde köstek olanlar hemen bilmiş bilmiş bezlerin güzelliğinden bahsediyor (!) Gülüp geçiyorum tabiki. Bu arada bende çalışıyorum, kurutma makinam yok ve inanılmaz rahat bence. Birazcık cesaretle başlandı mı gerisi geliyor. Bu arada ben birde liner kullanıyoruum. Ailexpressten aldım. Büyük tuvaleti onun üzerinde kalıyor onu tuvalete atıyorum. Bİraz daha pratik. Tavsiye ederim.
Çlışan bir anne olarak imkansız olmadığını belirtmek isterim. Cesaret edin ve başlayın :)
O akıllılar (!) hiç bitmeyecekler sanırım :) Linerler ilk aşamada bende de öyle oldu ama şimdi el alışkanlığı standardı yakaladık sanırım. Çok rahat kullanıyorum. Hee birde "bunlar çok zengin anam bir paket bez yerine bir tane bez alıyor" diyen akıllılarıda (!) unutmamak gerekBende sizi tebrik ederim. Çok mutlu oluyorum yıkanabilir bez kullanan görünce :) babyneo aldım da memnun kalmadım. Bedenliydi benmki. İç bez çok kalın ve sizdirma yaptı. Bedensizler nasıl bilmiyorum. Liner almıştım bezleri alırken bi süre kullandim ev taşıdım o sırada nereye tıktım bilmiyorum bulamadım. Çok da begenmedim açıkçası ortada toplaniyodu hep peçete gibi ince olduğu için.
Bana hala deli misin ne ugrasiyosun bunlarla diyen akillilar (!) Var