Doğuma Hazırlık Organik yikanabilir bebek bezi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Biraz buyuk oluyor evet kocaman bi popo :KK70: önemli olan sağlığı ama gerisi mühim değil. Cepli bolmeye de koyabilirsin üstüne de. İce koyarsan her bez değişiminde dış bezde kirlenir. Ben 6. aydan sonra geceleri çift bez kullanmaya başladım. Sizdirma oluyordu çünkü. İc cebe bir bez, üste bir bez koyuyordum. Şimdi gündüzleri de cift bez kullaniyorum. Cocuk büyüdü daha fazla çiş yapıyor.

Sayı az gibi yetmez bence. Benim suan 19 dış bezim,45 ic bezim var :KK70: 10 tanesi link attığım bez,35 tane de ben yaptim baktim baya pahaliya geliyor. 4-5 gunde bir yıkıyorum

Bende ilk 2 hafta hazir bez kullandim. Hamileyken karar verdim yıkanabilir beze,bu konuyu actigimda da hamileydim. Herkes bana karsi cikti, yapamazsın,deli misin vs hatta konuya yazanlar bile oldu :) hic destekcim yoktu,umrumda da degildi. Su devirde b.klu bez mi yikiycaksin dediler.yapi olarak biseyi kafaya koyduysam kimse vaz geciremez. Yapicam, goruceksiniz dedim. Simdi de dalga gecenler takdir ediyor :))

ayy süpersin maşallah , dikiş makinem var ara bezler gelsin bakayım uygun kumaş falan bulursam denerim ben de. ama lastikli yapabilir miyim bilemedim, en kötü ihtimalle cepli bölmeye netten aldıklarımı iç tarafa da kendi diktiklerimi koyarım dümdüz dikip :KK70: biriktirme olayını nasıl yapıyorsun peki? linerler de işe yaramıyorsa ilk olarak bezi nerde akıtıyorsun? ıslak olarak mı bekletiyorsun? karbonatlı suya koyan falan varmış makineye atana kadar. ilk alındığında 3 kere yıkayıp kurutmak lazımmış sanırım bir de sonrası mutlaka sıvı borakssız deterjan olacakmış sızdırmasın diye sen ne kullanıyorsun? ay işin piri olmuşsun sen ne çok soracak şeyim varmış bir bilene.

ama en önemlisi günlerdir o bez mi bu bez mi diye araştırmaktan kafayı yiyordum seçime yardımcı oldun beni ne büyük kafa karışıklığından kurtardın bilemezsin. tekrar sağol:KK36:

Evet başladım kullanmaya. Sezaryenle dogum yaptigim için ilk günler kullanamadim annem değişti bebegin altını hep o yüzden mecburi hazir bez kullandim sleepy marka türk malı :)

Babyneo almistim 3 adet türk malı bu bez. Cok kalın geldi iç bezi. Bebegimin elma kadar totosu karpuz kadar oldu :KK45: aliexpressten ekstra iç bez almistim bambudan, onu kullandim babyneonun içine. Açıkçası babyneoyu pek begenmedim. Ya ben güzel baglayamadim,ya da bezle ilgili problem var sızdırma yapti.

Yurt dışından aldigim bedensiz (0-24 ay) kullanilan bezleri kullaniyorum suan. Sızdırma kesinlikle yok ve babyneo kadar kaba değil. Hazır bezler gibi ince degil onu soyleyeyim totosu biraz büyüyo bezle:dondurma: aldigim bez şu;

0Dk39D.jpg

Çıtçıtlar sayesinde büyüyüp küçülüyor.

Ekstra aldığım.iç bezlerde şunlar;

WYZjmq.png

Kullanima gelecek olursak tabii ki kullan at bezler gibi pratik degil. Zorlugu var ama bebegimin sağlığı için deger ugrasmaya. Kakali olan bezleri tuvalette akitiyorum aksamdan soguk su dolu kovada bekletiyorum. Sabah suyunu sıkıp balkona koyuyorum bezleri biriktirip hep beraber atiyorum makinaya. Bebegim henüz 15 günlük, günde 8-10 defa bez değiştiriyorum. 2 günde bir yikaniyor bezleri.

15 tane dış bez,30 tane iç bezim var. Dış bezi o kadar cok almama gerek yokmus aslinda. Çünkü sadece iç bez kirleniyor dış bezi değişmek gerekmiyor. Iç bez,dış bez dedim belki kafa karışıklığı olmuştur. Şöyle oluyor;

81bjAr.jpg

Eski muşamba bez mantiginda yapılmış annelerimizin bize bağladığı. Içine amerikan bezi koyarlardi,bunlarda da özel.bambu bez yapılmış.

Eger yurt dışından alamam derseniz türkiyede bambino mio ve charlie banana var onlari tercih edebilirsiniz. Benim aldığım.beze göre daha pahali ama.

Ben 1 bezi 20 tl'ye aldim. Charlie banana ve bambino mio tanesi 60 tl:KK35:
Iç bezlerin tanesi 10 tl'ydi,türkiyede 20 tl.

Bu arada her bez takım oluyor yani 1 iç,1 dış bez. Ben fazladan iç aldım iyi ki almışım tam yetiyor.

Umarım yazdiklarim faydalı olur. Ben hamileyken çok arastirmistim,her yazılan tecrübe bana ışık tuttu. Karar vermemde ve endiselerimi yenmemde yardimci oldu. Acaba sızdırma yapar mi,kullanışlı olur mu,yapabilir miyim? Gibi sorular vardi kafamda. Cok defa vaz geçip "nasıl yapicaksin? Bi maceraya atiliyorsun,yapamazsan onca verdigin para çöpe gitmiş olacak" dedim kendime. Iyi ki iç sesime kulak vermemisim. Şimdi vicdanim rahat,bebeğimi kimyasallara maruz birakmiyorum.

Islak mendil de kullanmiyorum ben. Kettle da su isitiyorum biraz,küçük bir kap tahsis ettim bunun icin. Pamuk ve suyla temizliyorum altını.

Sağlıklı,mutlu bebisler için iyi ki var bu bezler:KK36:
Bezleri Acaba hangi siteden aldığınızı yazabilir misiniz?

ayy süpersin maşallah , dikiş makinem var ara bezler gelsin bakayım uygun kumaş falan bulursam denerim ben de. ama lastikli yapabilir miyim bilemedim, en kötü ihtimalle cepli bölmeye netten aldıklarımı iç tarafa da kendi diktiklerimi koyarım dümdüz dikip :KK70: biriktirme olayını nasıl yapıyorsun peki? linerler de işe yaramıyorsa ilk olarak bezi nerde akıtıyorsun? ıslak olarak mı bekletiyorsun? karbonatlı suya koyan falan varmış makineye atana kadar. ilk alındığında 3 kere yıkayıp kurutmak lazımmış sanırım bir de sonrası mutlaka sıvı borakssız deterjan olacakmış sızdırmasın diye sen ne kullanıyorsun? ay işin piri olmuşsun sen ne çok soracak şeyim varmış bir bilene.

ama en önemlisi günlerdir o bez mi bu bez mi diye araştırmaktan kafayı yiyordum seçime yardımcı oldun beni ne büyük kafa karışıklığından kurtardın bilemezsin. tekrar sağol:KK36:

Ben bu msji yeni gordum:eek: telden giriyorum hep,fark etmemisim kusura bakma lutfen.

Tuvalette musluk onunde akitiyorum. Her tuvalete girdigimde 2-3 bez oluyo hem isimi yapiyorum,hem bezi yikiyorum:KK53: tuvalete 2 kova koydum. Birine kirlileri atıyorum digerine de sudan gecirdiklerimi. 4 gun kadar bekliyo orda birikine kadar. Karbonati duymadm hic bilmiyorum. Bezleri de roxy dalan sabun tozu ile yikiyorum. Bebeğim 1 hafta sonra 21 aylik olacak,bugune kadar geldik. Simdi 2. Geliyor o zamana kadar tuvalet eğitimini vermem lazim,2 cocuk bezi yikayamam:deli:

Ben bu msji yeni gordum:eek: telden giriyorum hep,fark etmemisim kusura bakma lutfen.

Tuvalette musluk onunde akitiyorum. Her tuvalete girdigimde 2-3 bez oluyo hem isimi yapiyorum,hem bezi yikiyorum:KK53: tuvalete 2 kova koydum. Birine kirlileri atıyorum digerine de sudan gecirdiklerimi. 4 gun kadar bekliyo orda birikine kadar. Karbonati duymadm hic bilmiyorum. Bezleri de roxy dalan sabun tozu ile yikiyorum. Bebeğim 1 hafta sonra 21 aylik olacak,bugune kadar geldik. Simdi 2. Geliyor o zamana kadar tuvalet eğitimini vermem lazim,2 cocuk bezi yikayamam:deli:
Sabun tozu emiciliği olumsuz etkiliyor diyor tüm satıcılar ama sizde sorun oldu mu?

Bravo arkadasim cok kisinin yapamayacagi bir sey bezleri yikamak.

EnHarbiKiz EnHarbiKiz su an bebeginiz ne kadarlik. nasil gidiyor. benimki 21 aylik. aslinda bez birakma zamani ama birakana kadar kullansam mi diye dusunuyorum. hem islakligi hisseder biraz daha rahatsiz olur belki daha kolay alisir. ozellikle poposunun ust kismi bele dogru pisik oluyor rahatsiz oluyor. surekli pisik kremi suruyorum. evde abisinden kalan alistirma kulotu var. arada onu giydiriyorum. o zaman aklima geldi biraz da yikanabilir bebek bezi mi kullansam diye. konulari aratirirken burayi buldum.

Sabun tozu emiciliği olumsuz etkiliyor diyor tüm satıcılar ama sizde sorun oldu mu?

Yoo herhangi bir sorun yaşamadım. Şimdi boron kullaniyorum
kızlar peki ekonomi açısından hangi seçenek daha uygun sizce?
Tabii ki yıkanan bez. Hazır bezler almış başını gitmiş

EnHarbiKiz EnHarbiKiz su an bebeginiz ne kadarlik. nasil gidiyor. benimki 21 aylik. aslinda bez birakma zamani ama birakana kadar kullansam mi diye dusunuyorum. hem islakligi hisseder biraz daha rahatsiz olur belki daha kolay alisir. ozellikle poposunun ust kismi bele dogru pisik oluyor rahatsiz oluyor. surekli pisik kremi suruyorum. evde abisinden kalan alistirma kulotu var. arada onu giydiriyorum. o zaman aklima geldi biraz da yikanabilir bebek bezi mi kullansam diye. konulari aratirirken burayi buldum.
Ben bu konuyu açtığımda ilk bebeğime hamileydim. Oğlum şimdi 3 yaşında bezden kesildi haliyle. 24 ay kullanabildim bezleri. Oğlum 18 aylıkken 2. Bebeğe hamile kaldım. 6 aylık olana kadar devam ettim ama karnım iyice büyüyünce bez yıkayamadım mecbur hazır beze geçtim bi kaç ay kullandim bezden kestim.

Şimdi 2. Bebeğime kullanıyorum abisinden kalan bezleri. Kızım 11 aylik. Ona da doğduğundan beri kullanıyorum. Alıştırma kiloduyla pek farkı yok. Hemen hemen ayni kalitedeler. Zaten 21 aylık olmuş bence bezden kesmeyi deneyin havalar hala sicakken. Bez maliyeti de az değil çünkü. Yine de siz bilirsiniz

X