Doğuma Hazırlık Organik yikanabilir bebek bezi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

EnHarbiKiz

Mikemmel Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
30.291
60.024
36
Adim adım doğuma yaklaşırken hassas her anne gibi araştırma aşamasındayim. Bebegim için en sağlıklı olan herşeyi özellikle tecrübeli annelerden öğrenmeye çalışıyorum. Şu sıralar bebek bezine yoğunlaştım. Tavsiyeler genel itibariyle prima,huggies,molfix,canbebe üzerine. Yahudi ürünü olmalari almamak için 1. Sebep bana göre. Türk mali olsun dedim maalesef onlarda da secenek çok yok,kullananlar memnun degil... ve arastirdikca kullan at bezlerin kirli yüzü de ortaya cikmaya başladı;

Dioksinler

Bebek bezleri genellikle klorla ağartılıyor. Bu işlemin bir yan ürünü, dioksin grubu kimyasallar. Dioksinler, insan yapısı kimyasallar arasında en zehirli olanlardan. ABD Çevre Korumu Kurumu (Environmental Protection Agency) bu kimyasalları güçlü kanserojenler olarak sınıflandırmış. Dünya Sağlık Örgütü’nün (World Health Organization) bulgularına göreyse dioksinler karaciğer fonksiyonlarını etkileyebilir, bağışıklık, sinir ve hormon sistemini tahrip edebilir.

Sodyum poliakrilat

Sodyum poliakrilat, bebek bezine emicilik kazandıran kimyasal. İdrarı çok etkili biçimde emiyor ve “bezin içine hapsediyor,” ama bu esnada sıvılar aracılığıyla bebeğin cildine de temas ediyor. Bu kimyasalın alerjiye ve solunum sorunlarına yol açtığını gösteren bulgular var. Bir süre öncesine kadar kadın tamponlarında da kullanılan kimyasal, ölüme yol açabilen toksik şok tehlikesi nedeniyle söz konusu ürünlerden çıkartılmış. Ancak bebek bezlerinde hâlâ kullanılıyor.

Tribütiltin (TBT)

Tribütiltin, denizcilikte “zehirli boya” olarak bilinen ve deniz canlılarının geminin altına yapışmasını engelleyen zehirli bir kimyasal. Kalıcı ve biyobirikimli olduğundan hem deniz canlılarının, hem de bunları tüketen insanların vücutlarında birikiyor. Amerikan Biyoloji Bilimleri Enstitüsü’nün (American Institute of Biological Sciences) bulgularına göre, insanlarda yağ hücrelerinin büyümesine ve obeziteye yol açabiliyor.

Uçucu organik bileşenler (VOC)

Tek kullanımlık bebek bezleri sıklıkla ‘uçucu organik bileşenler’ olarak bilinen kimyasallar içeriyor. Aralarında etil benzen, tolyen, ksilen ve dipenten gibi zararlı maddelerin bulunduğu bu kimyasal grubu, duyu organlarını ve sindirim sistemini tahriş edebiliyor; karaciğeri, böbrekleri ve merkezi sinir sitemini tahrip edebiliyor ve kansere yol açabiliyor.

Diğer kimyasallar

Bebek bezlerinde bulunan diğer kimyasallar arasında, boyalar, parfüm maddeleri ve plastikler var. Bunların içinde, hormon bozucu ftalatlar ve kelimenin tam anlamıyla “ne idüğü belirsiz” kimyasallar var. Çünkü ticari sır kabul edilen parfümlerin içeriklerinin açıklanması gerekmiyor. Bunların çoğu, 3000′den fazla sentetik koku maddesinin içinden seçilen kombinasyonlarla yapılıyor. Petrol türevi kokular, alerjilere, baş ağrısı ve baş dönmesine yol açabiliyor; solunum yollarını tahriş edebiliyor.

Alıntı http://www.zehirsizev.com

En iyisi taş devrine dönmek galiba :) sonra yikanabilir bezleri buldum fakat Türkiye'de çok bilinen bir ürün değil maalesef. Keşke bebeklerimiz için daha itinalı davranabilsek bu kadar tembel olmasak...

%100 yerli mali Babyneo isimli bir ürün buldum. Makinada 60 derecede yikanabiliyor,kullanışlı,hava aliyor bu da pisik olmasına engel oluyor ve en önemlisi kimyasallardan uzak olması. tavsiyeler arasinda 3 yurt dışı ürünü daha var bambino mio, Kushies ve charlie banana. Kushies'i bulamadim internette. Bambino mio ve charlie banana satışı mevcut. Yalnız baktigim site ve bloglardaki konular güncel değil 3-4 sene önce yazılmış verilen linkler çalışmıyor.

Çok karasizim kaç tane almam lazim,yipranma süresi nedir,başka tavsiye edilecek marka var mi? Bu konuda tecrübeli annelere ihtiyacım var.
Yapacağınız her yorum araştırma yapanlara da yol gösterici olsun

burada bı arkadaş aldı..bayağıda araştırmıştı..

inşallah gelir bu başlığa,net bilgi verir size

Canım aramanda kolay gelsin.
Bir de bezsiz bebek diye bir akım var. Bu akıma göre bebeği bezden kesmek için 2 yaşına kadar beklemiyorsun.
Araştırmanı tavsiye ederim ben de takip edeceğim bebiş dogunca.

canım ben de aliexpress de gezinirken görmüştüm, markasını bilmiyorum ama yıkanabilir organik çoğunlukla beyaz ama tercihe göre renk seçenekleri olan bezler var. Hatta yenidoğan ve büyümüş bebek için farklı boyutları var. Ordan bi bakabilirsin, ama geliş süresi genellikle 40-45 gün civarında oluyor, bilgin olsun

Merhaba bende bu konuyu arastırıyorum. Alvababy de karar kıldım gibi hatta kampanya yapmış sitesinde 10 tanesi 70 Dolar.. Yinede iyi olur mu olmaz mı emin olamıyorum.
Cıtcıtları sayesinde istenilen boya gore ayarlanabiliyormus ama alvababy ilk 3 ay için büyük geliyormuş. EBay da satıyor aynı markayı.

Ben şeyi merak ediyorum iç bezlerini ayrımı alıyoruz yoksa onlarla beraber mi geliyor kafamı bu karıştırdı senin bu konu hakkında bilgin var mı?? Okuduğum bloglarda surekli iç ve diş bez olarak bahsetmisler bi anlayamadım bunu.

Merhaba, maalesef sandığım kadar ilgi olmadı konuya. Kimsenin haberi yok bundan. Çevremde bahsettigim herkes bana deli gözüyle bakıyor. "Ne gerek var hazır varken onla ugrasacaksin. Yapamazsin hem bebekle uğraş hem bezle" vs vs yorumlarla karsilasiyorum. Kim ne derse desin koydum kafaya :)

Unnado'da kampanya vardi türk markasi olan baybyneo'dan 3 tane sipariş verdim. Elime ulaştı. Görünüş olarak çok güzel,kullananlarda memnun. Umarim bende memnun kalırım.

Benm aldigim bedenli ama, 3,5-10 kilo 1 beden. 10-18 kilo 2 beden. Tanesi 20 tlydi. Kendi sitesinde 35 tl normalde. Bir de sizin bahsettiginiz gibi bedensizler var,çıtçıtlarla ayarlanan,onlardan da bir miktar almam lazım.

Sorunuza gelince; eger aldiginiz üründe "dış kap" yaziyorsa sadece dış gelecektir. Illaki paket içeriği bölümünde detay yazmislardir. Mesela şöyle yaziyodur " 10 dış kap,10 iç bez" böyle yaziyorsa set gelecektir. Benm aldigim set şu şekilde

Içteki parca çıtçıtlı çıkıyor. Yani eger bebek çok doldurmamışsa dış kaba geçip kirletmdiyse sabit kalip sadece iç bezi degistirebilirsiniz.

Bende dün aksam Aliexpress'ten 10 tane 5 katli bambu iç bez siparişi verdim. 10 iç bez 30 dolar. Ve de suna dikkat edin. Iç bezin bebege degecek kısmı pamuklu ya da bambu olsun,bezin alt katı naylonumsu kumaş olsun ki bez dolunca dış kaba bulasmasin. Her defasinda dış kabı da değişmek zorunda kalmayin. Öyle olursa en az 25-30 bez olmali ki 2 gün idare edebilesiniz. O da çok maliyetli olur. Sadece içi değişip temizlemek hem daha ekonomik,hemde daha pratik.

Bezler geldiginde istedigim gibi olursa 20 adet daha sipariş vereceğim. Böylece 30 iç bezim olacak. Dış bezi de 10 tane alırsam tuvalete alisana kadar yeter diye düşünüyorum. Bunu da bir blogda okudum. Yazan kişi iç bezi bol alip,5-6 dış bezle 2 sene idare etmiş. Ve 2. Çocuğuna kaldirmis bezleri,çünkü ne cirtlarda,ne de iç bezlerde yipranma olmamis.

Bebegimin dogmasina çok var daha. Doğumdan sonrada tecrübelerimi burda paylasacagim,okuyanlara bir nebze faydasi olur inşallah :)

Harbicanım sana katılıyorum çoğu iyi marka yahudilerin ama malesef ben haggis kullanıyorum ve primadan daha iyi olduğunu düşünüyorum bu paylaştığın bez gayet iyi gözüküyo gebiş arkadaşım umarım memnun kalırsın öpüyorum seni

İste merak ettiğimi de sen açıklamışsın canım.. Bende dedigin 3,5 kilodan baslayandan bir kaç tane alayım hic market bezlerine bulasmayayım. Esimin aklına da yattı bu fikir sen yaparım diyorsan al dedi.. Ben biraz dış bezide fazla alıp makinede yıkama süresini uzatmak istiyorum. 2günde bir yıkasam yeter. Pamuk kısmı kafamın karıştırdı pamuk olup yıkanınca iç bezi kotu olmaz mı? Birde pamuk zaten içten disa doğru geçirir diye biliyorum kuruması da zor olur. Ben bunu iyice arastırayım.

Her şekilde uygun oluyor bezler aslında butce cok zorlanmıyor tuvalet eğitimine kadar zaten bezlere onca para gidecek. Bu toplu olur hic değilse.
Bende hemen sipariş vereyim zaten geç gelirmiş yurt disindan bebek doğana kadar anca gelir 10 hafta kaldı malum.

Çok güzelmiş bez bende böyle bisey almayı isterim diğer türlü hem sağlıksız (biz adet olunca bir hafta ped koyunca nekadar rahatsiz oluyoruz onlar 7/24 bezli olacaklar) hemde maddi açıdan çok külfetli oluyor peki temizlemesi nasil oluyor direkt makinada yikamak yeterlimi yoksa pisliğini akitip ne biliyim kaynatmak mi gerekir sonrami makinede yikamak gerekir onu merak ettim bilgi verirsen sevinirim?

Canım bana yazmamissin ama cevaplim ben. Makine de yıkıyorsun. Büyük tuvaletini yapınca klozete akıtıyorsun daha sonra toplu olarak yıkamak için bir kovanın icinde bekletebilirsin yada direk makineye atabilirsin.

Tek sorun makinede kullancagın deterjan onun da kimyasal olmayan bir çözümünü bulmalıyız. Piyasada kimyasal içermeyen yağlarla yapılmış deterjan var diye biliyorum. Hem bebek kıyafetlerini hem de bezleri yıkarız.

Ben de düşünmüştüm ama klozette yıkamak çok zor olur. Bir de ben yapayım hadi ama bir süre sonra işe başlayacağım bakıcı yapar mı hiç? Eğer yapabileceğinize inanıyorsanız bence çok iyi fikir. Hem çevre kirliliği de daha az olur diye düşünüyorum.

yaaa tam benim kafamdasin inanmiyorumm..ilk parageafra yazdıklarını tekear tekrar okudum

a
aala iyi degildir canim.herseyin en iyisi en kalitelisi gibi gorunenleri onlsr satiyor ama bu kadar saplantili ve sorunlu bi irk asla kimseye hele de muslumanlara sagliksiz olmayan kanser veya kisir etmeyen bisey satmaz.onlar anne karnindaki bebegi vasindan vuran caniler ve sdc musluman oldugu icin.yapmayin.kazandirmayin onlara.elli sene sonra da bizim torunlarimiza dogrultacaklari silahlarin kurşununu temin etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…