ben de o günleri sabırsızlıkla bekliyorum canım. iyi ki böyle bir ameliyat var. yoksa ömrümün sonuna kadar mutsuz olurdum. "aaa ne kadar da abartıyor!" diyenler mutlaka çıkacaktır. onlara, yaşamadan bilemezseniz" diyebilirim en fazla.
insanın kendini, cinsiyetinin vermiş olduğu özelliklerinden dolayı eksik hissetmesi kadar kötü bir şey olamaz. bu da kadın için tabi ki göğüstür. biraz olsun göğsü olanlar, göğsünün ağırlığını hisseder. ergenliğe girdiğim sene göğüslerim en azından regl olduğum zamanlarda büyüyordu. göğüslerimi hissediyordum. az da olsa bir ağırlık vardı.artık ben de bu bile yok...
senede en fazla 4 defa regl oluyordum o zamanlar. muayeneden de çekindiğim için doktora gitmiyordum. ailem çok ısrar ediyordu ama onlar da bilinçli değildi bu konuda. ya da konuşmaya cesaret edemediler. genç kızın muayenesinin farklı olduğunu bana söyleyebilirlerdi..
üstelik defalarca acile kaldırılmışımdır reglimin ilk gününde. o zamanlarda da tıpta okuyan ailemin bir üyesi bu konuda beni bilinçlendirebilirdi ama yapmadı. ve ben yıllarca korkunç regl sancılarıyla ve göğüssüzlük duygusuyla yaşadım. göğsümün olmadığını düşünmediğim tek bir günüm geçmedi. ve bir günde defalarca aklımdan çıkmadı... yokluk çekmenin, insanı olgunlaştırdığını, daha zor şeyleri başarmaya ittiğine eminim. en çok istediğim üni. de istediğim bölümde okudum. fakat,en azından ilk başlarda ailemden manevi destek alamadan.
ama bu beden eksikliği hiç bir şeye benzemiyor ki! hayatımda yarım bıraktığım işler var. dört elle sarılıp devam edebilecekken ben bu ameliyat araştırmasına düştüm ve bu işin peşini bırakmayacağım. biliyorum ki bu ameliyattan sonra hayatım düzene girecek. uğraşlarıma (hayallarime) dört elle sarılacağım.aynaya baktığımda gözlerimin en derinlerinin güldüğünü göreceğim. o derinliklerde yüzmek istiyorum!!!
ve...
bu gece ameliyat olmuştum. çok az ağrım vardı. dikkat etmeye çalışıyordum. bu rüyaya neden olan şey, ameliyat olacak olmamın yanında geçenlerde ördüğüm atkı ve bu örgünün kolumda oluşturduğu ağrı.. ağrım gece hafiflemiş ve bunu "ameliyat olmuşum ve ağrım hafifmiş" olarak gördüm. iyi ki örgü yapmışım ve kolum ağrımış.
KALEMcim özledim seni, bilesin.
yaprakcım ne güzel yazmışsın,inan yalnız değilsin bu düşüncelerinde... insanın kendisini eksik hissetmesi kadar kötü bir düşünceyi ben de çok iyi bilirim,ama geçti gitti bak ve senin de geçip gidecek.. hep sorguladığım ve senin sanırım sorgulamaya devam ettiğin şey ,eğer böyle bir sorunum olmasaydı ,nasıl bir insan olacağım ve şu anda bulunduğum noktadan ne kadar farklı olacağımdır? İnsan eksikliğini veya bu duyguyu kapatabilmek için kendisini daha çok çalışmaya daha farklı işler yapmaya adıyor,vücudundaki eksikliğine karşı adeta bir savaş açıyor ve onunla mücadele etmeye çalışırken elde ettiği başarılar belki de bu duyguyla baş edebilmede veya hissettirdiklerini en aza indirmede en önemli ilaç oluyor... Neyse geçti gitti artık özgüveni daha yüksek bir insanım ve nefes aldığım her an doktoruma teşekkür ediyorum.
yaprakcım ben de seni çok özledim.