oldu da bitti maşallah nazar da değmez inşallah modundayım :)
az önce geldim eve, bugünün ilk operasyonu benimkiydi, bel sırt yaptırdım ve hayatımda aklımın ucuna gelmezdi bu kadar kolay olabileceği.. hakikaten -yaptırılan bölgeye göre, bacak popo haricinde ise- uzun bir öğle molasına sıkıştırılabilecek bir operasyon. tek canımın yandığı yer koluma kelebek takılırkendi! hiiiiiiiiiiiç birşey hissetmedim, kiiiii ben acıya dayanamam; ağdadan köşe bucak kaçan bir insanım o yüzden çocuk yaşta lazer yaptırmıştım! herkes süreci aşağı yukarı biliyor, bi de ben tekrar edecek olursam:
1- muhasebeye gidip yatış işlemlerinizi ve ödemenizi yapıyorsunuz (korseler ücrete dahil, ekstra bişi ödemiyorsunuz)
2- odanıza geçiyorsunuz; soyunup dökünüp ameliyat önlüğü giyiyorsunuz.
3- hemşire geliyor form dolduruyor imzalıyorsunuz kabul şartlarını, göğüslerinizi ve bacak aranızı kalın flasterlerle bantlıyorsunuz (yine yaptıracağınız bölgeye göre)
4- hemşire damar yolunuzu açıyor, kelebek takıyor, kan alıyor.
5- anestezi doktoru geliyor iki muhabbet ediyorsunuz ve sakinleştirici ilaç yapıyor kafanız hafif güzel oluyor ama ameliyathanede anlıyorsunuz ilacın etkisini :)
6- tekerlekli sandalyeyle ameliyathaneye çıkıyorsunuz, sonrası hayal meyal artık.. ama ağızdan burundan hortum sokmaca yok, ağzınıza maskeyi takıyorlar oksijen veriyorlar, gözlerinizi de pamuk gazlıbez işte herneyse kapatıyorlar ki lazer ışınlarından etkilenmeyin..
sonrasında ben ya kendi beynimden konuşuyordum ya da onlarla konuşuyordum farkında değilim ama arada cevaplar alıyordum doğrusu..
heyecanlı bir yapım vardır benim ve; panik ve heyecan anlarında gevezeliğim tutar.. boyuna ay hiçbişi hissetmiyorum ne güzel bu mu yani hiçbişi değilmiş fln dediğimi hatırlıyorum doktora.. onların da konuşmalarını duydum ama net olarak ne dediler hatırlamıyorum :) sadece duyduğumu hatırlıyorum.
en son eee dikiş atıldı mı ben korkarım dikişten dediğimi ve onların da tabi herşey bitti şimdi odaya gidicez dediklerini hatırlıyorum :) ha bi de alınan yağları gösterdiler baya yağ alınmış yahu iki tüp.. veya ben ilacın etkisiyle filmlerdeki gibi çift gördüm
doktora kontrole gittiğimde sorucam ne yaptım ben operasyonda dicem
gayet rahat bir şekilde korseyi taktılar kalktım ayağa sonra tekerlekli sandalyeyle odama getirdiler serum taktılar ben bu sırada sabahkinden daha da ayıktım yani hiçbişi olmamış gibi.. sonra sonra fark ettim vücudumun orta kısmı tamamen uyuşmuş, hani dişçilerin uyuşturduğu gibi dokununca hissetmeme olayı fln.. sonra iki lokma bişi yeseydim keşke, tadı güzel diye peynirli zımbırtılardan biraz daha istedim 2. çayımı da içtim giyindim çıktım.
ama takside oturarak geldiğim için "keşke yemeseydim" dedim midem bulandı çok yediğim içn korse sıkıştırdı sağ olsun taksici de pek bir hırpaladı hızlı gidecek diye..
ama çıktıktan sonra nişantaşında iki tur attım eczaneye gittim fln..
şuanda da evde pıtır pıtır yürüyorum, yürümek iyi geliyor gibi, hiç yatıp dinlenesim yok.
olmayı düşünen herkese söylüyorum, ben hayatımda bu kadar basit bişi olabileceğini tahmin etmezdim ammmmmaaaaa burada iş doktor ve ekibinde!
Coşkun bey kesinlikle aileden biri gibi inanılmaz sıcak biri ve ilgili ve herşeyden önemlisi işinin ehli, herşeyi ciddiye alıyor ve hastasını asla ama asla riske atacak birşey yapmıyor, maddi kaygısı da yok o yüzden diğer tüccar kılıklı doktorlarla aynı kefeye asla giremez.
her hafta vücudumun her tarafına yaptırabilirim o kadar keyif aldım ve tüm ekiple kaynaştım. bakalım yarın ne olacak halim :))) reçete olarak antibiyotik ve ağrı kesici veriliyor.
sonuçlardan öyle mucizevi birşey beklemiyorum çünkü işlem süreci beni çok tatmin etti, ötesini hayal etmiyorum, sağlık olsun, birden bire heidi klum gibi olamaz ya kimse :) şu an için başarılı sağlıklı ve risksiz bir işlem geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
olmayı planlayan herkese de kafalarında hiiiç bir soru işareti olmamasını öneriyorum.
ha ücrete gelince 4000tl peşin. 1,5 2 lt gibi bişi alınmış ama pazartesi netleştiricem.
ben Coşkun beye 15 ay önce gitmiş ve görüşmüştüm, bir yıldır o kadar ince eleyip sık dokudum ki.. herşeyi ıncık cıncık araştırdım ve sonunda annemi de Coşkun beye görüşmeye götürüp onu da ikna ettikten sonra yaptırdım. hiç de pişman değilim, Allah kimseyi pişman etmesin. önemli olan işlemin sonucundan ziyade süreci bence.
ha neticede cilt bakımı yaptırmaya gidilmiyor tabiki de bir başkasının bu anlatımlarına göre gözü kara gidilmez; mutlaka ama mutlaka kendinizi bilgi ve güven yönünden tatmin ettikten sonra yaptırmanızı tavsiye ederim. benim için iyi geçmiştir ama bir başkası aynı şekilde hissetmeyebilir. ben sadece başımdan geçeni anlattım, belki de önceden gözümde çok büyüttüğüm için sonradan aaaaaman bu da bişi miymiş sanki dedim..
olay aslında sizin moralinizle alakalı, nasıl ki kuaföre gittiğinizde asabiyseniz saçınız ne kadar güzel olursa olsun ağlayarak bile çıkabilirsiniz, önce beyninizi ikna edin mucize beklemeyin, sağlık herşeyin başı.