• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

onunla ilgili tereddütlerimi yenemiyorum

ikitascorba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2010
79
0
36
Danimarka
:17:merhaba arkadaslar, bu forumu uzun suredir takip ediyorum fakat ancak bugun uye olabildim. Tecrubelerinize ve bilginize ihtiyacim var cunku insan bazen kendi hakkinda dogru karari veremiyo. Veya hata oldugunu dusundugu sey aslinda cok basit birseyken gozunde buyutuyor buyutuyor kocaman yapiyor. Konuya geliyorum Ben yaklasik 8 ay once tanistigim insala 2 ay once nisanlandim ve simdi evlilik planlari yapiyoruz. Dugunumuz Martta. Ben cok mutluyum hersey cok guzel gibi. sozlum cok temiz huylu sevecen ve anlayisli birisi. kendisi insaat muuhendisi iyi bir sirkette calisliyor ailesi durumu iyi yani ve ailesi cok iyi insanlar. bana karsi hep comert ve ileriye donuk hayallerimiz ayni. beni cok seviyor ve deger veriyor, bana asik da diyebiliriz. bana baktiginda sanki dunya duruyor onun icin masumlasiyor birden.bende onu seviyorum, bakislarini anlayisini sevgisini ama icimdeki tereddutlerden dolayi bazen icim o kadar karariyor ki sanki butun bu guzellikler kenara itiliyor ve o tereddutler hakim oluyo iliskimde. Mesele su: ben cok girisken aktif sosyal birisiyim, universite sosyal bilimlerden mezun oldugum icin egitimimin her asamasinda kendimi cok gelistirdim ve kendini ii ifade eden birisi oldugum icin ayrica su an doktora yapiyor oldugum icin toplumda iyi biryer edindim. her konu hakkinda fikrim dusuncem vardir benim her ortama kolay uyum saglarim. entellektuel noktada ailemden de kaynaklanan bir seviye var ve entellektuelligi bilginin gucunu onemisyorum. kendimi ovmus gibi oldum ama derdimi anlatmam icin bu sart:)
nisanlimsa aksine toplumda kendisini cok iyi ifade edemeyen utangac birisi. devamli tereddutlu konusuyor kendine ait saglam fikirleri yok snki ve olsa da kendini ifade etmeye calisirken hep bi kararsizlik icinde bocaliyo. bide unutkanlik var bicok konusulani unutuyo bu da soylenilenleri ii dinlemiyo hissi uyandiriyo bende oysaki elimde degil unutkanliktan diyor. kendi mesleginde cok ii ve gelistirmis kendini ama entelktuel seviyede ayri kutuplardayiz. socratesten bahsetsem o da kim der o derecede yani. Onunla birlikte olunca saatlerce aile hayatindan dugunumuzden isimizden okulumuzdan sevgimizden bahsedebiliyoruz ama ciddi konularda hep bi duraksama oluyo.
Ben sizden bu konuda fikir almak istiyorum:: onun bu huylari evlilik hayatimizi ne derece etkiler? aramizdaki kultur (ifade) farkindan dolayi catisabilir miyiz. iyi bir es ve baba olacak olmasi butun bunlari orter mi. ben ilerde bir topluma girdigimizde onu nasil oldugu gibi kabullenebilirim? kabullenebilir miyim? kendime soruyorum bunlari ama cevap yok. bitirmek de istemiyorum iliskiyi ama bitirmesem de kalbini kirarim bunlardan dolayi ve mutsuz olurum diye korkuyorum. bitse de uzulurum belki pisman olurum diyorum cunku gercekten cok iyi degerli birisi.onunla konustuk bu meseleleri ve o bunlar asilabilecek seyler diyo ama ben tam emin degilim cunku yasi 34 ve karakteri coktan oturmustur.ek bilgi: ben 27 yasindayim bu arada. ikimiz de danimarkanin baskentinde yasiyoruz ve calisiyoru ailelerimiz devamli gorusuyo yakin oldugundan dolayi. guzel geciyo genelde aralari ii. boyle iste..... yorumlariniz icin tesekkur ederim simdiden :92:

canım seviyorsan problem etme.o da üniversite mezunuymuş.iyi bir işi iyi bir konumu varmış.karakter meselesi hakkında.o çok girişken olamayabilir.senin kadar olamayabilir.bu yapı meselesi.bence kendi aranızdaki iletişiminize bakın.ilerde gireceğiniz toplumda onun için ne diyeceklerine değil.ayrıca niaşnlında hiç de utanıp sıkılacağın birisine benzemiyor.gayet tabi onla gurur duyabilirsin.iyi bir işi var.evine ailesine bakabilirmi? seni mutlu edebilirmi? bunlar öenmli olan şeyler.sen sokrates derken onun dememesi kadar doğal bişey yok.ilgi alanlarınız farklı olabilir.zamanla birlikte yaşamaya başladıgınzda senin alakalı oldugun şeyleri o senden öğrenir.onun alakalı oldugu şeyleri sen ondan öğrenirsin.seviyorsanız bir problem yok.mutluluklar dilerim size...

tesekkur ederim su peri, insanbazi seylerin bizzat icinde olunca insanin icini daha da bi kurcaliyor. ya mutsuz olursam..ya onun basina kakarsam..ya beklentilerimi bulamadiim icin hayal kirikligina ugrarsam, ya ya ya.....

herkes her konuda iyi olacak diye bir şey yok ki canım.Mutlaka onun da konuşabileceği konular vardır.Mesela eşim tam bir siyaset ve edebiyat-tarih hastasıdır ama ben o konulara ilgi duymam.Ben de sağlık ,bilim,insan vücudu dibi konulara çok ilgiliyim.Okuduğumuz kitaplar,izlemekten zevk aldığımız programlar farklı.Bugüne kadar hiç sorun yaşamadık.Ortamdayken hangimizin ilgi alanıyla ilgili konu konuşuluyorsa o dahil olur konuşmaya.Ben siyasetten anlamıyorum diye kültür farkımız olduğunu hiç düşünmedim bu güne kadar.Misalen Sokrates'in sadece adını duymuştur belki ama bu sorun olmamalı.Çekingense zaten konuşamaz çok fazla.Zaten bir insanın bir konu hakkında kulaktan dolma yarım yamalak bilgisi varsa konuşmaması çok daha iyi.Açığı sen kapatırsın.Önemli olan seni sevmesi ,sana değer vermesi.

evet ama erkegin bukonuda ustun olmasi daha mantikli deilmi? mesele araligin sonunda bi konferansim var nisanlimi davet ediim mi etmiim diye tereddut icindeyim. acaba konusmalara katilirmi guzel katkilari olurmu ne bilim iste. kotu bir insan gibi hissediyorum kendimi ama napim

insan sevdiği kişinin olumsuzluklarını pek görmezigörmezden gelir kabullenir diyim..iki durum var; ya onu böyle sessiz ama sevgi dolu,ileride iyi bir baba olarak düşündüğün kişi yada pasif ..vs kişi olarak kabul ediceksin yada onuda üzmeden bitireceksin.bence yaşı çok güzel ve olgun..tamam,kendini geliştirmişsin,saygın bir yere sahipsin ama sen bunları başarabilmişsin..onun da aynı başarıyı göstermesini bekleyemezsin ondan...insanlar baı alanalrda kendilerini kanıtladıklarında neden ben daha iyiyim güdüsü oluyor! yanlış anlama ama sne şuanki konumundan bahsetmişsin sürekli...senin için ne önemli aşk,sevgi..makam doktora falan mı?

doktora benim icin olmazsa olmaz birsey degil ama ben esimle oturup ne bilimher konudan bahsedebilmeliyim. Herseyde; bilgide iletisimde vb onde olmak istemem. kadin oldugumdan dolayi bu ama ayni zamanda yetismemden kaynakli benim babam da akademisyen ve cok onem verilir bizim evde bilgiye. ask sevgi tamam onemli kesinlikle ama karsidaki erkek senden az bilince elinde olmadan hayal kirikligi olusuyo her seferinde

Arkadaşım bence sen Türkiyeye gönder kpss sınavına yada daha kapsamlı bir sınav hazırlatalım ösym ye ondan sonra karar verirsin ne yapman gerektiğine ....
Evliliğe bakış açınız farklı yada hayata bakış açınız farklı evlilik için diploma degil yüreği,sevgisi merhameti şefkati gibi değerler önemli bana göre..

senin yerine koyuyorum kendimi ama sana hak veremiyorum. mesela ben muhendisim, sevgilim ise ressam. ben teknik alanlarda daha cok bilen, biyoloji kimya fizik hakkinda daha fazla konusabilen bir insanim. ilk tanistigimizda her konuda kendimi kitap gibi goruyor, hep o mu benden birseyler ogrenecek simarikligina dusuyordum. ustelik o da unutkan bir insandi ve ben inanamiyordum bu kadar unutkan olusuna. sonra hayat araya girdikce benim hayat karsisinda daha ne kadar cok sey ogrenmem gerektigi ortaya cikti. ben herseyi bilen hircinligimla kendimi cok olmus zannederken ve bu yuzden cogu zaman bocalarken, sevgilimin hickimseyi yadirgamayan sefkati destek oldu bana.
farkli ilgi alanlari ve farkli konularda egitim almak kultur farki degildir. kultur farki bir insanin konustugu konuda senin de konusup konusamadiginla ilgili degildir. ben sevgilimden hayatla ilgili cok sey ogrendim, cok torpulendim. olaylara bakis acimi cok degistirdi. benim bilgili ama hircinlikla savundugum konularda olaylari ele alis bicimiyle beni daha mantikli, daha olgun bir insan yapti. evlilik oturup socrates'ten esit bilgi birikimi yuklu olarak tartisabilmek degil ki, karsindaki insanin sen fikir beyan ederken senin fikrine saygi duymasi, seni dinlemesi, ilgisini cekmese bile anlamaya calismasidir. ayrica karsindaki insani asla azimsama. kendin ben kendimi cok iyi yetistirmistim, sevgilim niye boyle degil derken dengeler bir anda alt ust olabiliyor. ayrica bilgi baska birsey, karakter baska birsey. bilginin yasi yoktur, ama sen tutup onun seninle ayni konularda bilgi sahibi olmamasini karakterine baglayamazsin. ustelik bu insan erkeksi komplekslere sahip, senin ondan cok bilgi sahibi olmani hazmedemeyen bir insan da degil anladigim kadariyla.
hayatta her sey bilgi degildir. saglam bir karakter, nezaket, sefkat, saygi cok onemlidir; ve bu azla yetinmek, kendini asagi cekmek degildir. ben bunu beraber oldugumuz 6 yilda anladim. umarim sen de elindekini kaybetmeden anlarsin.

Son düzenleme:
Tesekkurler chocolatestar. Bircok konuda dusuncelerimi teyid ettin, icimi rahatlattin. Her ne kadar devamli onume cikiyorsa da bu mesele her firsatta takmamaya calisiyorum. Bakalim gelecek neyi gosterir...

slm.herkes şeyi bilmek zorunda değildir.senin ilgilendiğin konular onun ilgi alanı olmayabilir.ben de ilgimi çekmeyen konularla fazla uğraşmam ve o konular hakkında da pek konuşmam.onun bildiği şeyleri de sen bilmeyebilirsin.bence fazla kafana takma bu meseleyi.benim de eski sevgilim ilkokul mezunuydu ve birçok konuda o da bilgisizdi.bazen ben de sorunlar yaşıyodum.ama senin durumun daha iyi bence.çünkü sevgiliniz de iyi eğitim almış kariyer yapmış birisi.hiç okumamış ya ada ilkokuldan terk de olabilirdi..

belki de hakli burda bulunan herkes. Ben yine de evli olacagim insanin toplum icersinde daha sosyal, daha atilgan olmasini arzu ederdim. Umuyorum ki bunun eksikligi evlilik hayatimizda problem teskil etmez......

Bence de evlenmeyin. Siz bu oğlanı hem dilinizle, hem de gözünüzle ezersiniz... eleştirirsiniz sürekli... Bu yaştan sonrada oğlan bunalıma girer. Artık yol yakından ayrılın...

Ben sizde onu sezdim. :s .. ileride ezeceksiniz...

kusura bakmayın ama siz bunları düşünüyorsanız karşı tarafı pek sevememişsiniz halen kabul edememişsiniz o yüzden karşı tarafı üzmeyin. uygun bir dille anlatın olmayacağını .

merhaba canım günaydın diyorum öncelikle yazılanları okudum yukarıdaki mühends arkadasım sana herşeyi anlamış aslında hayatta okadar önemli sorunlar var ki neyse anlattıklarında kendimi buldum birden duygulandım daha önceki ilişkimdeortaokul mezunu esnaftı bende üniv tabi esnaftır hayat tecrübesi fazla bilmem ne konuşuluyor ama bir baktım 3.ayda öyle kötü kavgalar etmeye başladıkki benim ingilizce konuşmamı bile hazmedemiyordu neyse zar zor bitirdim gitti ama şuan hala o üzüntülerin hastalıklarını çekiyorum tedavi görüyorum çapa da allerjik oldum üzüntüden kendime zarar vermişim meğer.bu sana anlattığım kötü bir deneyim di şimdi sana en güzelini anlatayım.aradan 2yıla yakın zaman geçti karşıma öyle biri çıktı ki tüm dertlerimi unuttrdu dr larım bile inanamadı meğer üzüntüden oluyormuş ataklarım anjıo ödemlerim nişanlım elektrik mühendis onunla 8aya yakın mükemmel bir ilişki yaşadım ayaklarım yerden kesildi ama sorunlar başladı çok durumları iiyken birden düştüler aama yalnız bırakmadım mücadele ettim inandım hiç mi aramızda sorun olmadı ne kelimeler sarf ettim ama seviyordu seviyordum sıkıntıdan bu haldeydik inandık birde benim ailem mutlu bir aile ve şunu farkettim ki hep babam gibi birini istemişim hayatımda buda bilimsel olarak açıklanmış ama inat ettim yendim duygumu ve nişanlımı içime sindirdim ama kendinle mücadele etmen gerekiyor ve biz ikimizde farklı kültürden geliyoruz canım ailelerimiz falan ama hepsi geçti 2 yıl oldu zamanla istersen içine sindriyorsun önemli olan onsuzluğu düşündüğünde kalbin sızlıyorsa mücadele etmek istiyorsa yüreğin mücadele et ben ona bilmediğimi rahatlıkla bilmiyorum diyorum oda ben öğretirim sana diyor bende ona aynı şekilde anlaşıyoruz tabi insan isterse herşeyi yeniyor umutsuzduk şuan dr a yapıyor yıldız da ayrıca yurtdışında çalışıyor nasıl özlüyoruz birbirimizi çevreme bakıyorum da insanlar böyle bir ilişki arıyor biz bulduk memnunsuzluk yapıyoruz gidince öyle bir anladım ki değerini anlatamam yüreğinin sesini dinle ve gerçekten istediğinin o olduğuna karar ver ve baban gibi birini istiyorsun sende bu duygunu yen sana ömür boyu mutluluklar dilerim sana yazarken gözyaşlarına boğuldum Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın:5:

Bence boşuna kuruntu yapıyorsunuz gibime geldi. Her evli çift her konuda anlaşacak diye bir şart yokki. Siz onu yanınıza yakıştırdınız, toplum içine kattığınız sürece bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Bırakın socrates den bahsetmesin çok önemli sanki. Bilmiyorum da bana fazla detaylara takılıyorsunuz gibi geldi.
Burda çoğu evli çift, eşinin sadakatsizliğinden, sorunsuzluğundan şikayetçi. Eğerki böyle bir sorununuz yoksa, olayları büyütmeyin derim size..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ayrılın... Çünkü evlendiğinizde eşinizi mutsuz edeceksiniz... ben anlattıklarınızdan bunu anladım... Ve kendinize eş adayı seçerken, bilim, kültür, ekonomi, psikoloji, sosyoloji vs.vs. gibi konulardan teste tabi tutun.. sonra aşık edin kendinize ve aşık olun... Bence kesin çözüm bu ..... Çok üzgünüm ama böyle...

Güzel kardeşim... evlilik hiç de senin sandığın ve hayal ettiğin gibi birşey değil... İnsan kendisini "tam" olarak görünce karşısındakinden de çok şey bekleme gafletine düşüyor... Ve asıl önemli şeyleri önemsizmiş gibi hesap edebiliyor... senin yaptığın gibi...:( Nişanlının karakteri ile ilgili öyle güzel şeyler söylemişsin ki... Seni sevmesi, değer vermesi, ilgisini göstermesi, olgunluğu, eğitimi mesleği vs... E bunlar az buz şeyler değil ki ... Bir de tersinden düşün her istediğin konuda konuşabileceğin biri olsaydı ama bu güzel özellikleri taşımıyor olsaydı???? Diyeceksin ki "ama iki özelliği aynı anda barındıran biri vardır" ....... Elbette vardır.... Zaten her zaman "daha iyisi" vardır... Sonu yok ki bunun.... Ama senden de daha iyileri mutlaka vardır?....

Biraz empati yapar mısın.... Kendini nişanlının yerine koy... ve karşındaki seni sürekli eleştiriyor, şöyle konuşmuyorsun, fikir yürütemiyorsun, şöylesin böylesin diye... Belki kelimeleriyle değil ama hareketleriyle bile seni eleştirdiğini hissediyorsun... Neler hissedersin? Bana aşık değil beni sevmiyor diye düşünür müsün? Ben olsam düşünürdüm ve bir an önce giderdim... Benim iyi yönlerime değil de hatalarıma odaklı bir insanla hayatımı mahvedemezdim, özgüvenimi yerlerde süründürmezdim...

Sen nişanlına aşık değilsin, sevmiyorsun... Bu yüzden de ne kendi hayatını ne de onun hayatını mahvetme....
Sevgilerimle...

Back