• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

onunla ilgili tereddütlerimi yenemiyorum

canim ben okadar tecrubeli biri degilim ve eminim ki diger arkadaslar sana daha iyi tavsiyelerde bulunacaktir. Fakat sunu soyleyebilirimki, bir insanin yapisinda vardir bu huylar. karakter oturduktan sonra degismesi biraz zor. Hani derler ya 7 yasinda ne ise 70 yasindada oyle olur diye. Senin nisanlinin koutu huylari yok bence utanciligi ve cekingen olmasi da onun yapisnin bir parçasi, onu oyle kabul etmen gerekir. Olaylara soylede bakabilirsin ki aslinda hic kimse kusursuz degil fakat sen onun kusurlarini onde tutarsan mutlu olamazsin. Birazda iyi yonlerine bak. Ha simdi evliligin ilk yillarinda ona hos goru davranip ve karatketerine boy egdikten sonra patlayacak bir duruma gelirsen, onu ve kendini cok yipratirsin. Bazilarin dedigi gibi onu "O" oldugu için mi seviyorsun, yoksa "dis gorunusu", "seviyeli" olmasindan mi etkileniyorsun. Benim tanigim bir cok kisi varki huylari degismez ve evlilikleri 10 yil, 20 yildan sonra bile hala oturmadigini goruyorum. Onu oldugu gibi kabul etmen daha saglikdir ikiniz için. Onun "kusur" gordugun karakteri ile basirman lazim ve bunuda psikolojin ile yapman lazim. Madem okumus bilinci ve bilgili bir insansin, bir psikologa danisabilirsin ve nasil onun karakterleri ile basirmanin ogrenmen gerekir.. bu benim fikrim tabikii, karar senin..

Son düzenleme:
Yazının tamamnı okuyamadım
Yazının tamamında kendinizi göklere çıkartıp
Nişanlınızı aşağılarda görmüşsünüz
Hep ben ben ben diyen biri olduğunuzu düşündüm
Siz hep mükemmel , nişanlınız ise hiç birşey bilmeyen
Ben olsam nişanlının yerinde bu düşüncelerinden sonra ayrılırdım senden..

Yazının tamamnı okuyamadım
Yazının tamamında kendinizi göklere çıkartıp
Nişanlınızı aşağılarda görmüşsünüz
Hep ben ben ben diyen biri olduğunuzu düşündüm
Siz hep mükemmel , nişanlınız ise hiç birşey bilmeyen
Ben olsam nişanlının yerinde bu düşüncelerinden sonra ayrılırdım senden..

Kurabiyecigim bu biraz agir olmadi mi:) Neticede dogru karari vermek sitiyorum, tum ukalaligima ragmen. Haklilik payin yok degil ana neylersin ki evlilik bu..

canim ben okadar tecrubeli biri degilim ve eminim ki diger arkadaslar sana daha iyi tavsiyelerde bulunacaktir. Fakat sunu soyleyebilirimki, bir insanin yapisinda vardir bu huylar. karakter oturduktan sonra degismesi biraz zor. Hani derler ya 7 yasinda ne ise 70 yasindada oyle olur diye. Senin nisanlinin koutu huylari yok bence utanciligi ve cekingen olmasi da onun yapisnin bir parçasi, onu oyle kabul etmen gerekir. Olaylara soylede bakabilirsin ki aslinda hic kimse kusursuz degil fakat sen onun kusurlarini onde tutarsan mutlu olamazsin. Birazda iyi yonlerine bak. Ha simdi evliligin ilk yillarinda ona hos goru davranip ve karatketerine boy egdikten sonra patlayacak bir duruma gelirsen, onu ve kendini cok yipratirsin. Bazilarin dedigi gibi onu "O" oldugu için mi seviyorsun, yoksa "dis gorunusu", "seviyeli" olmasindan mi etkileniyorsun. Benim tanigim bir cok kisi varki huylari degismez ve evlilikleri 10 yil, 20 yildan sonra bile hala oturmadigini goruyorum. Onu oldugu gibi kabul etmen daha saglikdir ikiniz için. Onun "kusur" gordugun karakteri ile basirman lazim ve bunuda psikolojin ile yapman lazim. Madem okumus bilinci ve bilgili bir insansin, bir psikologa danisabilirsin ve nasil onun karakterleri ile basirmanin ogrenmen gerekir.. bu benim fikrim tabikii, karar senin..

Bir psikolog yardimina sanirim ihtiyacim var, evet. Niasanlim degil kim olsa ayni tutumu sergileyecektim sanirim. Konusmaya ihtiyacim var, birisi bana cocuk gibi bu boyle su soyledir demesi gerekiyor. Bu durumda egitim de cok ise yaramiyor anlayacagin..:)

elif safak demisti sanirim kadinlarin en buyuk zaafidir erkekleri degistirecilecegini sanmak..
erkekler degismez.. yani birisinin karakteri tavri kendini ifade ederkenki durusu bir topluma girdigindeki tutumu neyse odur.. degismez kolay kolay...
onemli olan bence tum bunlarin ne kadar onemli oldugu? sen simdi siyaset hakkinda iki lafin belini kiramiyorsun karsindaki sana senin gibi emin olarak cevap veremiyor diye mi tum mutlulugunu yikip geciceksin?
uzerinde durdugun detaylar cok onemli.. ama asiksan hayatinin askini bulduysan eger bence o kadar da onemli olmayabilir.. tabi kisisine gore degisir..

elif safak demisti sanirim kadinlarin en buyuk zaafidir erkekleri degistirecilecegini sanmak..
erkekler degismez.. yani birisinin karakteri tavri kendini ifade ederkenki durusu bir topluma girdigindeki tutumu neyse odur.. degismez kolay kolay...
onemli olan bence tum bunlarin ne kadar onemli oldugu? sen simdi siyaset hakkinda iki lafin belini kiramiyorsun karsindaki sana senin gibi emin olarak cevap veremiyor diye mi tum mutlulugunu yikip geciceksin?
uzerinde durdugun detaylar cok onemli.. ama asiksan hayatinin askini bulduysan eger bence o kadar da onemli olmayabilir.. tabi kisisine gore degisir..

iste sorun da burda basliyor asmin, uzerinde durdugum detaylar ne kadar onemli ne kadar gereksiz teferruat kestiremiyorum. O yuzden diyorum ya, bilen birileri bana soylesin. Neydi onemli olan. mutluluk neydi? Evlilikte daha mi belirginlesecek yoksa daha mi onemsiz olacak bu kafama taktigim seyler? Ask sevgi saygi.. elbette cok onemli seyler bunlar ve nisanlimi her gordugum zaman kalbim huzur doluyor ama ya gecerse bu teferruatlara takilir miyim acaba? acaba acaba acaba...

sana yazdigim ozel mesajlari tekrar okuyabilirsin ama bence senin icine sinmiyor, mesele bu. agaclardan ormani goremiyorsun diye dusunuyorum =)

sana yazdigim ozel mesajlari tekrar okuyabilirsin ama bence senin icine sinmiyor, mesele bu. agaclardan ormani goremiyorsun diye dusunuyorum =)

chocolatestar birisi seni benim ruhuma tercuman olarak mi gonderdi, tam dusunduklerimi dile getiriyorsun. Korkmaya basladim:)

Gun gectikce icime daha cok siniyor ve buna ben de sasiyorum ve ayni zamanda mutlu da ediyor bu beni. Tamamen sinmesini istiyorum ama, zerre kadar soru isareti olmasin istiyorum. Sen bunu nasil basardin? yani bir anda mi oldu. yazdiklarini tekrar tekrar okudum ve yine okuyacagim.. Bana o zamanlar cok faydali oldun sana mutesekkirim...

herseyi yoluna koyacakken simdi de akrabalar benim ondan kat kat daha guzel oldugumu soyluyor. O da idare eder ama senin gibi bir kiz istedigi gibi bir erkekle beraber olabilirdi demelerine dayanamiyorum.

Bu konuda tecrbeleriniz var mi?

herseyi yoluna koyacakken simdi de akrabalar benim ondan kat kat daha guzel oldugumu soyluyor. O da idare eder ama senin gibi bir kiz istedigi gibi bir erkekle beraber olabilirdi demelerine dayanamiyorum.

Bu konuda tecrbeleriniz var mi?

Ya canim ailen senin iyiligin için diyor olabilir fakat senin seceneklerine saygi gostermeli daha guzel olurdu. Sevigili veya Es seciminde gonul once sevidigine konar ondan sonra kisiligini arastirir. Ister dunyanin en iyi kadini ve erkegi birlikte olsun onlarin mutlu olma ihtimali ne kadar olur cok merak ediyorum.. Tabi bir soz vardir "davul bile dengi dengine" fakat bu sozu mantik, anlayis ve sevgi ile cozersek goruruz ki olmazlari asmak munkundur. belki soyledigim biraz fazla optimist bir gorus.. ama Senin hikayende fakir ile zengin isi degilki, veya zayif ve sisman ikilinin soz konusu degilki. ikinizde okumus, degerleri ortada olan insalarsiniz. ben fazla yardimci olamiyorum kusura bakma.. deneylerim bu kadar :-)

aaaah ah guzelliğe geldiyse konu, vahim... senin kadar entelektüel, kültürlü birinin "senin yanına daha yakışıklı biri yakışır" cümlesinden etkilenmesi garibime gitti doğrusu.
sen gerçekten severek evlenenlerin bile kafasında bir kırıntı soru işareti kalmaz mı sanıyorsun? kendimiz hakkında bile bunca soru işareti sahibiyken, başka bir bedeni sorgulamak biter mi? bence mutluluk ölçütlerin yanlış. zannediyorsun ki her düğümü tek tek çözmeden mutlu olamam. son düğüm de çözülünce, aklındaki son soru işareti de gidince bunların yerine hiçbir şey gelmeyecek, katıksız mutluluk olacak mı sanıyorsun? =) bir soru işareti silindikçe yerine yenisi gelir, mühim olan soru işaretlerini silmek değil, onları doğru yere koymak.
istediğin kadar oku, kültürel birikim sahibi ol, hayat tecrübesinin yerini tutmuyor işte. ve o tecrübeyi kimse kendini senin yerine koyarak yaşayıp sonra sana anlatamaz ne yazık ki... herkes kendi kararını verip arkasında durmak zorunda kalıyor.

iste sorun da burda basliyor asmin, uzerinde durdugum detaylar ne kadar onemli ne kadar gereksiz teferruat kestiremiyorum. O yuzden diyorum ya, bilen birileri bana soylesin. Neydi onemli olan. mutluluk neydi? Evlilikte daha mi belirginlesecek yoksa daha mi onemsiz olacak bu kafama taktigim seyler? Ask sevgi saygi.. elbette cok onemli seyler bunlar ve nisanlimi her gordugum zaman kalbim huzur doluyor ama ya gecerse bu teferruatlara takilir miyim acaba? acaba acaba acaba...

bunun cevabını sizin yerinize verebilecek tek bir babayiğit yoktur şu koskoca topluluk içinde...cevabı çok yanlış yerde arıyorsunuz...alacağınız cevaplar yanlızca başkalarını mutluluğu olacaktır ki bu sizi nereye kadar nasıl tatmin eder?? atalarımız çok güzel söylemiş "taşıma su ile değirmen dönmez" bir de bunu "sokma akıl" ile başlayanı vardı ama şimdi hatırlayamadım....içinize dönün, kendinize bakın ama başkalarının hayatlarını kriterlerini doğrularını kendi doğrularınız bellemeden....

ha benim gönlüm eğer sadece evlenmiş olmak için evlenmeyecekseniz ( iyi yürekli, dürüst, sevecen şefkatli bir koca ya da baba dan fazlasını istiyorsanız, kendi duygularınızı da katacaksanız işin içine) bu insanla evlenmemenizden yana...

aaaah ah guzelliğe geldiyse konu, vahim... senin kadar entelektüel, kültürlü birinin "senin yanına daha yakışıklı biri yakışır" cümlesinden etkilenmesi garibime gitti doğrusu.
sen gerçekten severek evlenenlerin bile kafasında bir kırıntı soru işareti kalmaz mı sanıyorsun? kendimiz hakkında bile bunca soru işareti sahibiyken, başka bir bedeni sorgulamak biter mi? bence mutluluk ölçütlerin yanlış. zannediyorsun ki her düğümü tek tek çözmeden mutlu olamam. son düğüm de çözülünce, aklındaki son soru işareti de gidince bunların yerine hiçbir şey gelmeyecek, katıksız mutluluk olacak mı sanıyorsun? =) bir soru işareti silindikçe yerine yenisi gelir, mühim olan soru işaretlerini silmek değil, onları doğru yere koymak.
istediğin kadar oku, kültürel birikim sahibi ol, hayat tecrübesinin yerini tutmuyor işte. ve o tecrübeyi kimse kendini senin yerine koyarak yaşayıp sonra sana anlatamaz ne yazık ki... herkes kendi kararını verip arkasında durmak zorunda kalıyor.

hah söylemek istediğim tam da bu aslında...

Yorumum icin tesekkur ederim chocolatestar, cevabim gec oldu bagisla.. Entelektuel olmak heryerde ise yariyormus da bi insanin kendisinde ise yaramiyormus.. Insanlari takmamak ne mumkun. en basta babamin baskilari dayanilir gibi degil. sevemedim diyo devamli, ne cocugu ne ailesini. icim fena burkuluyor o bunlari derken. Acaba bi bildigi varmi diyor insan, sevmedigine gore bi eksigi kabahati mi var. Ben goremedim goremiyorum. dugumleri cozuyorum bitanem ama cozdukce yeri geliyor yine dugunmeniyor birseyler. Karsimda kim olursa olsun olacakti bu sanirsam. evlendikten sonra degisecek belki bilemiyorum. beklentilerimi torpulemeyi ogrendim ama. mesela toplum icersinde veya mesela bir restorana gittigimizde birlikte ondan ilk adimi beklemiyorum, siparisi ben versem de bunu gurur yapmiyorum. bu ise yariyor. onu gun gectikce daha cok benimsiyorum ama yine de tarif edilemez bi korku var icimde. kalbim buruk...

bunun cevabını sizin yerinize verebilecek tek bir babayiğit yoktur şu koskoca topluluk içinde...cevabı çok yanlış yerde arıyorsunuz...alacağınız cevaplar yanlızca başkalarını mutluluğu olacaktır ki bu sizi nereye kadar nasıl tatmin eder?? atalarımız çok güzel söylemiş "taşıma su ile değirmen dönmez" bir de bunu "sokma akıl" ile başlayanı vardı ama şimdi hatırlayamadım....içinize dönün, kendinize bakın ama başkalarının hayatlarını kriterlerini doğrularını kendi doğrularınız bellemeden....

ha benim gönlüm eğer sadece evlenmiş olmak için evlenmeyecekseniz ( iyi yürekli, dürüst, sevecen şefkatli bir koca ya da baba dan fazlasını istiyorsanız, kendi duygularınızı da katacaksanız işin içine) bu insanla evlenmemenizden yana...

yorumun icin tesekkurler cigdem. isin garip yani nedir biliyor musun. gonlum ona karsi cok isindi yani duygular da ondan yana. arti ve eksi yonleriyle benimsedim ben onu. Bir baskasi olsa bu kadar isinabilirmiydim? isinabilirdim elbet. Ama karsima 'o' cikti ve o herseyiyle degerli bir insan. vazgecmek akillica gelmiyor. yanlis mi yaklasiyorum meseleye?

:17:merhaba arkadaslar, bu forumu uzun suredir takip ediyorum fakat ancak bugun uye olabildim. Tecrubelerinize ve bilginize ihtiyacim var cunku insan bazen kendi hakkinda dogru karari veremiyo. Veya hata oldugunu dusundugu sey aslinda cok basit birseyken gozunde buyutuyor buyutuyor kocaman yapiyor. Konuya geliyorum Ben yaklasik 8 ay once tanistigim insala 2 ay once nisanlandim ve simdi evlilik planlari yapiyoruz. Dugunumuz Martta. Ben cok mutluyum hersey cok guzel gibi. sozlum cok temiz huylu sevecen ve anlayisli birisi. kendisi insaat muuhendisi iyi bir sirkette calisliyor ailesi durumu iyi yani ve ailesi cok iyi insanlar. bana karsi hep comert ve ileriye donuk hayallerimiz ayni. beni cok seviyor ve deger veriyor, bana asik da diyebiliriz. bana baktiginda sanki dunya duruyor onun icin masumlasiyor birden.bende onu seviyorum, bakislarini anlayisini sevgisini ama icimdeki tereddutlerden dolayi bazen icim o kadar karariyor ki sanki butun bu guzellikler kenara itiliyor ve o tereddutler hakim oluyo iliskimde. Mesele su: ben cok girisken aktif sosyal birisiyim, universite sosyal bilimlerden mezun oldugum icin egitimimin her asamasinda kendimi cok gelistirdim ve kendini ii ifade eden birisi oldugum icin ayrica su an doktora yapiyor oldugum icin toplumda iyi biryer edindim. her konu hakkinda fikrim dusuncem vardir benim her ortama kolay uyum saglarim. entellektuel noktada ailemden de kaynaklanan bir seviye var ve entellektuelligi bilginin gucunu onemisyorum. kendimi ovmus gibi oldum ama derdimi anlatmam icin bu sart:)
nisanlimsa aksine toplumda kendisini cok iyi ifade edemeyen utangac birisi. devamli tereddutlu konusuyor kendine ait saglam fikirleri yok snki ve olsa da kendini ifade etmeye calisirken hep bi kararsizlik icinde bocaliyo. bide unutkanlik var bicok konusulani unutuyo bu da soylenilenleri ii dinlemiyo hissi uyandiriyo bende oysaki elimde degil unutkanliktan diyor. kendi mesleginde cok ii ve gelistirmis kendini ama entelktuel seviyede ayri kutuplardayiz. socratesten bahsetsem o da kim der o derecede yani. Onunla birlikte olunca saatlerce aile hayatindan dugunumuzden isimizden okulumuzdan sevgimizden bahsedebiliyoruz ama ciddi konularda hep bi duraksama oluyo.
Ben sizden bu konuda fikir almak istiyorum:: onun bu huylari evlilik hayatimizi ne derece etkiler? aramizdaki kultur (ifade) farkindan dolayi catisabilir miyiz. iyi bir es ve baba olacak olmasi butun bunlari orter mi. ben ilerde bir topluma girdigimizde onu nasil oldugu gibi kabullenebilirim? kabullenebilir miyim? kendime soruyorum bunlari ama cevap yok. bitirmek de istemiyorum iliskiyi ama bitirmesem de kalbini kirarim bunlardan dolayi ve mutsuz olurum diye korkuyorum. bitse de uzulurum belki pisman olurum diyorum cunku gercekten cok iyi degerli birisi.onunla konustuk bu meseleleri ve o bunlar asilabilecek seyler diyo ama ben tam emin degilim cunku yasi 34 ve karakteri coktan oturmustur.ek bilgi: ben 27 yasindayim bu arada. ikimiz de danimarkanin baskentinde yasiyoruz ve calisiyoru ailelerimiz devamli gorusuyo yakin oldugundan dolayi. guzel geciyo genelde aralari ii. boyle iste..... yorumlariniz icin tesekkur ederim simdiden :92:

sanirim ben seni cok iyi anliyorum. devamli gelgit yasamani hep tereddut icinde olman cok normal. keske bu konuda tecrubeli evli, ayni meseleleri yasamis olan bi ablamiz yardimci olabilseydi sana tecrubelerini paylasip ama sonunda karar da hayat da senin.
benim kriterlerimde azcok seninkiler gibiydi ama benim icin isin birde ekonomik kismi vardi cunku bu konuda hep istedigim oldu. gelgorki yuksek lisans yaptigim senenin basinda (yaklasik iki sene once) karsima birisi cikti. utangacmi utangac, mutevazi saff :) ama cok temiz karakterli mis gibi bi baba olurdu, isi de fena degildi ailesi de hos acik goruslu... Ama bana biraz fazla saf gelmisti, knusurken heycandan kekelemeler, kararsizlik filan ama onunla basbasa kalinca rahatliyordu ve saatlerce muhabbet ediyorduk. bakislari o kadar masumdu ki. herseye de acikti, maço degildi, cok cok zeki entelektuel degildi ama gercek anlamiyla bi "insan"di. beni mutlu etmek icin elinden geleni yapardi hic suphesiz. hatta evlendikten sonra daha da ii olurdu.

sonra ne mi oldu? onu reddettim. bir-iki defa uzerine dustu ama israrci davranip beni fazla yormadi. keske yorsaydi diyorum simdi.. keske kolumdan zorla tutup kacirsaydi beni:) bakma guldugume aslinda bunlari huzunle yaziyorum. Masterdan hemen sonra evlendim birbaskasiyla. esim onun aksine gercekten cok zeki birisi toplumda saygin konusmasini bilen zeki... yakisikli da, kalp doktoru yani maddi kismi da tamam. ama.... aslinda bunu yazmam dogru deil ama ben halen o ilk bahsettigim kisinin bakislarindaki masumiyeti ozluyorum. esimin toplumda sevilen begenilen kisi olmasi bana aritk iici geliyor cunku o muhabbeti benimle yapmiyor, hafif bi ukalalik var, cok biliyor ama benim basarimla gurur duymayacak kadar emin kendinden. Ne bileyim arkadas gibi degiliz onunla. diger kisiyle birbirimizle cok takilirdik ama bana karsi hep sevgi saygi doluydu. esimin (nisanliliktan beri) bazi sozleri sanki beni igneliyor gibi. cok kotu birisi degil ama iste ne biliim...

yanlis anlasilmasin karsilastirma yapmiyorumama tek demek istedigim, esim kafamdaki mukemmel profiline uyan insandi ama ben halen o sadeligi ozluyorum. Bi erkekteki o safligin bu kadar etkileyecegini dusunemezdim. Ve maalesef icimde pismanligi hissediyorum. Cunku artik zekanin da paranin da tilsimi gitti. dogalligi ozluyorum galiba ben:(

ikitascorba, cok iyi dusun. chocolatestarin yazdiklarini tekrar oku cunku cok hakli bence. umarim en dogru akrari verirsin.....

Back