önlisans mezunları öss sınavına girmeden AÖF sini seçebilirler mi ???

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
163
kızlar arkadaşım 2 yıl tohumculuk (zıraat) mezunu bu sene öss ye girmedi 28 inden sonra kayıtlar başlıyo o zaman isletme 3 ten devam edebilir mi

bide kızlar eğer 3 ten devam ederse 2 diplomasımı oluyo yoksa ön lisans diploması iptal mi oluyo

evet devam edebilir ....önlisans diploması zaten geçerli bu şimdiki başlıyacağı 2.üniversite ve ikinci diploma olacak..her ikisi de geçerli bir diğeri iptal olmuyor ))
geçen sene bende çok araştırmışdım...

seçebilir ama tabi araştırın 3. sınıftan devam etme şansı olmayabilir her bölümde yok o çünkü. Ama sınavsız ister 4 yıllık ister 2 yıllık farketmez istediği bölümü seçer.

kızlar arkadaşım 2 yıl tohumculuk (zıraat) mezunu bu sene öss ye girmedi 28 inden sonra kayıtlar başlıyo o zaman isletme 3 ten devam edebilir mi
devam etme şansın var. bnm arkdaşım seracılık ve süs bit. yetş. mezunu 2 yıllık . bu sene yazıldı açıköğretime.hazırlık gördü 4 dersten 2 sini verrse işletme 3. sınıftan devam edecek

bnde turizm 2 yıllık mezunuyum. işletme 3 ten devam ettim 4. sınıftayım şu an :hulya:

arkadaşının bölümü farklı olduğu içinmi 4 dersten hazırlık gördü benim arkadaşımda ya işletme yada çalışma ekonomisi istiyo ama önlisans diploması iptal olur onun yerine dört seneye tamamlarsa onun diplomasını geçerli olur diye korkuyo bi arkadaşımda büro yönetimi mezunu işletmeden 4 e tamamladı benim önlisans diplomamam iptal oldu diyo kafamız karıştı bide 3 ten devam etmek istiyo

Son düzenleme:
evet canım bölüm farklı olduğu için hazırlık gördü. bildiğim kadarıyla iptal oluyor 2 yıllık onun yerine 4 yıllık lisans alınıyor. ama şüphede kaldım şimdi bnde açıköğretime mail atmak gerek bunun içinyerimseniben

açık öğretimden devam edebilir ama neden öncelikle ziraat müh.dikey geçiş yapmayı düşünmüyor..

çalışıyo çünkü işindeki yeride iyi bide mezun olalı 4 yıl falan oluyo denedi bikere van çıkınca gitmedi ondan önce yabancı dil öğrense daha iyi ama o konuda kendine pek güvenmiyo o yüzden lisansa tamamlamak istiyo

Son düzenleme:
o zaman açık öğretime başvurabilir tabiki..ilk sene fark dersleri görüp 2. sene 3. sınıfla devam edicek diye biliyorum..açık öğretim fak.kayıtları 23 ünde başlıyor sanırım ama kardeşininki ne zaman emin değilim..

sağol canım peki hepsi için geçerlimi fark dersleri alması
bide önlisans diploması iptal oluyomu ki onu çok merak ediyoruz

hepsi için geçerlimi derken şimdi şöyle anlatayım kardeşin büro yönetimi sekreterlik,işletme,bilgisayarla ilgili bir bölüm okumuş olsaydı onlarda genellikle fark dersleri olmuyor direk 3 ten başlıyorlar..ama kardeşinin bölümü işletme,iktisatla dersler açısından farklı olduğu için 1 ve 2. sınıfta açık öğretimde gösterilen fakat kardeşinin kendi okulunda görmediği dersleri görmesi gerekiyor..eğer görmezse zaten 3 ve 4 te zorlanır..ayrıca zaten geçiş iktisatla işletmeye yapılıyor onlarında dersleri hemen hemen aynı..
diploması iptal olmuyor ama kayıt sırasında büyük ihtimalle noterden onaylı diplomasının örneğini isterler..aslı sizde kalır..fotokopi çektirip noterde onaylatacaksınız..

Son düzenleme:
selam arkadaşlar bende açık öğretim harç parasını merak ediyorum nekadar acaba bilgisi olan varmı ona göre ayarlıcm kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…