- 8 Mart 2019
- 2.547
- 3.315
- 133
- 37
- Konu Sahibi Acelyahayat
-
Allah gecinden versin tabi ya sadece bende simdilerde kullaniyordum yakinda 3 4 ay sonra ise baslayacagim dogum iznim bitince zaten servis ve evden calisma sistemimiz var. Biraz keyif surdugum döneme denk geldi kirk yilin basi o yuzdn tereddut ettim ama bencillik olacak iyi ki sormusum buraya daAllah gecinden veresinde zaten zamanı gelince yine size kalacak. Ki size verende onlar. Anama babama feda olsun ya ben kesin verirdim.
Yok olmadi. Ya birde esimde 2 ay once benden arabayi satalim bir yer alacaktik borcumuz az olsun kredi cekmeyelim dedi ona da vermem de vermem dedim kredi cektik yuklu aylik bir odememiz var ustune de araba gidiyor yani nasil boyle oldu anlamadim fazla diretmemek gerekiyor sanirimYatırım için istiyorlar demişsiniz. O durumda vermezdim ben çünkü ihtiyaç değil. Başka kardeşiniz var mı? Onlara verilen seyler de oldu mu?
Iyi ki yazmisim burayaBelli ki elleri açık. Ortada evlat ayrımı vs de yoksa bugün bana yarın sana hesabı verirdim işleri görülsün ilerde gene toparlansalar alırlar size ama zaten onlar almış verirdim net
Bencillikten ziyade biraz vefasızlık olurduAllah gecinden versin tabi ya sadece bende simdilerde kullaniyordum yakinda 3 4 ay sonra ise baslayacagim dogum iznim bitince zaten servis ve evden calisma sistemimiz var. Biraz keyif surdugum döneme denk geldi kirk yilin basi o yuzdn tereddut ettim ama bencillik olacak iyi ki sormusum buraya da
Ama soyle satinca zarar edilen iscilikli hepsi hani yaridan fazla zarar ediliyor birde evlenirken alinanlar esimin aldiklari fln o yuzden asla dokunmayiz dediler. Kimsenin agzina laf vermek istemiyorlar bende ayni hassasiyette davranayim en dogrusu bu olacakAltın vermeyi teklif etmişsiniz kabul etmemişler belkide arabayı da kabul etmeyecekler siz ima ettiler diyorsunuz ama yanlis anlamış olabilirsiniz belki.Cunku bebeğiniz varken arabayı satmak istemeleri tuhaf lazım olur arabası diye düşünürler altın borç almak daha mantıklı
evet kimseden hdiye almamak gerek. sonra boyle oluyor iste. ailenizin de bunu ima etmemesi gerekiyor. araba luks degil ki, ihtiyacÖyleler. O yuzden vicdan yaptim yoksa hic umursamam. Keske hediye etmeselerdi ya o zmn kendim bir sekilde alırdım yine ama simdi piyasa da pahalandi. Valla gece gece kafamda bir veriyorum bir vermiyorum
Evet bencede oyle bende tekrar almak istemiyorum hatta arabayi da tekrar verselerde almayi dusunmuyorum acikcasi. Aslinda ben arabayi zaten almistim bir sekilde israr kiyamet borcunu kapattilar direkt bana araba alip vermediler oyle beklentim de yoktu ilkti bir daha da kabul etmem.evet kimseden hdiye almamak gerek. sonra boyle oluyor iste. ailenizin de bunu ima etmemesi gerekiyor. araba luks degil ki, ihtiyac
ama ben olsam hediye oldugu icin herhalde vermeyi teklif ederdim. bir daha da hediye kabul etmezdim. boyle aldi verdi meseleleri boyle oluyor. o vicdani borcun da karsiligi yok.. mali biriktirsinler, sonra size miras birakirlar. ama onlar hayattayken kendi yaginda kavrulmak gerek
Ya haklısınız cok acamadim konuyu ama genel itibariyle anlasiliyor ya hakkimi yemeyinHiçbir detay vermeyip tamamen hayal gücümüze bıraktığınız için yorum yapamadım aasfgsa
ya bilmiyorum, bu hayatta hersey karsilikli. aileler bile bence cocuklarina yardim ederken kafalarinin bir tarafinda bizim de ihtiyacimiz olur diye dusunuyorlar. bence de almayin bir daha.Evet bencede oyle bende tekrar almak istemiyorum hatta arabayi da tekrar verselerde almayi dusunmuyorum acikcasi. Aslinda ben arabayi zaten almistim bir sekilde israr kiyamet borcunu kapattilar direkt bana araba alip vermediler oyle beklentim de yoktu ilkti bir daha da kabul etmem.
Iste bunu desem nankor olurum hesapci olurum esimde diyor sonuca bakma maksada bak onlar iyi niyet gösterdi diyor. Bu kdr hesapci olma ailene karsi benim ailem isteseydi verirdim diyor iyice beni sıkıştırdı. Vericem bir daha da almayacagim aynen.ya bilmiyorum, bu hayatta hersey karsilikli. aileler bile bence cocuklarina yardim ederken kafalarinin bir tarafinda bizim de ihtiyacimiz olur diye dusunuyorlar. bence de almayin bir daha.
ayrica simdi o arabanin kredilerini oduyor olsaydiniz zaten enflasyondan dolayi krediler kus kadar olmustu, rahatca oderdiniz.
malesef ailelere de baskalarina da birikmis para oldugunu soylememek gerekiyor, mutlaka bir talep eden cikiyor
Bunu dusunerek hareket ettim ama ima ettikten sonra da vermemek olmaz sanirim. Bir daha kabul etmeyi düşünmüyorum sadeceBence Yorumlarda fazla yüklenmişler ben vicdanen değil değil ama ima ettikleri için verirdim
Sonuçta yatırım için alıyorlar onlar da
İhtiyaç değil sağlık değil verilen mal geri istenmez, Niyetleri iyi olabilir ama hoş değil
Yok tekim.Kardeşleriniz var mı? Onlarada 'hediye' verildi mi ?
Yapacakları yatırıma hissedar olarak eklesinler sizi de, o şekilde verin madem yatırım.Arkadaşlar forumda tanidiklarimda oldugu icin konuyu detay vermeden size danışmak istiyorum. Ailemin vakti zamaninda bana hediye etmis oldugu bir malvarligi var şimdi ise ailemin ihtiyaci hasil oldu. Acikca demeselerde teklif etmemi bekliyorlar. Ancak ben tekrar edinebilecegimi dusunmedigim icin o malı vermek istemiyorum. Esim bu noktada beni haksiz buluyor. Aile olmak bu demek degil diyor. Bu arada bu mal benim ihtiyacimi gideriyor ancak cokta elzem degil. Neyse detaylari cok vermek istemiyorum asil sorum su sizce vakti zamanında ailemden hediye verilen birseyi aileme vermediğimde yanlış mi yapmis olurum. Bu arada saglik sebepli bir isteme yok oyle olsa varimi yoğumu veririm yatirimlik bir istek
Bende tek çocuğum babam hediye araba aldı 3 yıl önce. Şimdi istese yatırım olarak veririm ama geri alma şartıylaÖyleler. O yuzden vicdan yaptim yoksa hic umursamam. Keske hediye etmeselerdi ya o zmn kendim bir sekilde alırdım yine ama simdi piyasa da pahalandi. Valla gece gece kafamda bir veriyorum bir vermiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?