- 6 Mart 2024
- 2.607
- 2.604
- 48
- Konu Sahibi Acelyahayat
-
Hediye eden benim ailem , verecegim kisiler yine kendi ailem. Kayinailesi degil. Yanlis anlasilma oldu sanirim ordaKayımpederıme kefil olmadıgım için boşandım. Onlarda öle demişlerdi. Aile olmak birlık beraberlık olmak diye. Aıle olduk dıyede nıye verıyoruz. Müge Anlı dıyor ya annesınden ıstıyememıs babasından ısteyememıs kardeslerınsen ısteyememıs yanı borç alacak kımselerı kalmamış. Sız nıye ıstemıosunuz kımseden. Bence vermeyın. Ne kadarlık bır mal varlığı
Ne kadarlık bir hediye? Ben kocanın tarafı ıstedı sandımHediye eden benim ailem , verecegim kisiler yine kendi ailem. Kayinailesi degil. Yanlis anlasilma oldu sanirim orda
Araba olduğunu soylemissiniz. Şimdi şöyle anlatayım:Yapacaklar ama suan vermek benim işime yaramiyor. Ben zorda kalacagim
Araba galiba bu hediye.. alenen istememişler hediye die de istemezlersizde kendı kendınıze evham yapmayın
Eşiniz haklı, aileniz almasaydı ortada hiç araba olmayacaktı. Ki geri verirler diyorsunuz hiç de arabasız kalmayacaksınız eşinizin arabası var.Eksik kalan kismi tamamliyor yani aslinda hediye edilmese ikileme dusmezdim ama sanki boyle borclu gibi hissediyorum kendimi. Eşim aile olmak budur sirayla diyor onlar sana varken verdiler simdi sira sende diyor. Bunu esim boyle derken ben sakiniyor olmam vicdanende rahatsiz etti bir yandan
Öyleler. O yuzden vicdan yaptim yoksa hic umursamam. Keske hediye etmeselerdi ya o zmn kendim bir sekilde alırdım yine ama simdi piyasa da pahalandi. Valla gece gece kafamda bir veriyorum bir vermiyorumAraba olduğunu soylemissiniz. Şimdi şöyle anlatayım:
Ailem hakediyorsa yani gerçek bir aile gibiyse gözümü kirpmam veririm. Bugün onlara yarın sana. Aile olmak böyle değil mi zaten?
Var ama tum gun onda. Yani esimde sizin dediginizi diyor da o zmn da ben alirdim elimdekiler araba almaya yeterdi ama suan elimdekiler baska seylere gitti araba nasilsa var diye. Simdide malum arabalarin yanina eskisi gibi kolay yanasilmiyor. Ama sanirim dogru olan vermekEşiniz haklı, aileniz almasaydı ortada hiç araba olmayacaktı. Ki geri verirler diyorsunuz hiç de arabasız kalmayacaksınız eşinizin arabası var.
Ben de eşiniz gibi düşünüyorum. Söz konusu olan oturduğum ev olsaydı bu kadar rahat veririm diye düşünmezdim ama arabayı verirdim. Her gün kullanmadığınız bir arabaymış yani işe de gidip gelmiyorsunuz. Eli açıklarmış ki kızımızın da arabası olsun demişler. Ben burada maddi mal olarak görmüyorum, ailende birbirine destek yardım olarak görüyorum. Sizin kendi imkanınızla yıllarca ödeyerek sahip olduğunuz bir mal değil zaten onlar vermiş. Yine ayarlar belki daha üst modelini alırlar.Eksik kalan kismi tamamliyor yani aslinda hediye edilmese ikileme dusmezdim ama sanki boyle borclu gibi hissediyorum kendimi. Eşim aile olmak budur sirayla diyor onlar sana varken verdiler simdi sira sende diyor. Bunu esim boyle derken ben sakiniyor olmam vicdanende rahatsiz etti bir yandan
Yok yatmazlar da ben ise servisle gidip geliyorum zaten ama suan dogum iznindeyim fittiri fittiri geziyorum ilk defa rahatca. Yani ise baslayinca zaten yine gezmeye zamanim olmucak bana da tam simdi lazim olmustu ilk defa oh be is yok cocugu al gez diye heveslendim onda da yine gidiyorBen de eşiniz gibi düşünüyorum. Söz konusu olan oturduğum ev olsaydı bu kadar rahat veririm diye düşünmezdim ama arabayı verirdim. Her gün kullanmadığınız bir arabaymış yani işe de gidip gelmiyorsunuz. Eli açıklarmış ki kızımızın da arabası olsun demişler. Ben burada maddi mal olarak görmüyorum, ailende birbirine destek yardım olarak görüyorum. Sizin kendi imkanınızla yıllarca ödeyerek sahip olduğunuz bir mal değil zaten onlar vermiş. Yine ayarlar belki daha üst modelini alırlar.
Karar sizin, istemiyorsanız vermeyin ama gönül kırmaya değer mi? Ailenizi siz tanıyorsunuz, üstüne yatarlar mı yoksa imkanları oluşunca hemen geri verirler mi?
Evet hepsi deniyor o kisimda hic sorun yok ben 1 seneligine fedakarlık yapmasam nankorluk mu etmis olurum diye dusunup duruyorum ( 1 sene sonra verecekler)
Öyleler. O yuzden vicdan yaptim yoksa hic umursamam. Keske hediye etmeselerdi ya o zmn kendim bir sekilde alırdım yine ama simdi piyasa da pahalandi. Valla gece gece kafamda bir veriyorum bir vermiyorum
Aslinda arabayi ben almistim oduyordum onlar benim odememi kapattilar ha sonuc degisti mi hayir hediye hediyedir. Ya ustune yatmak falan asla degil takilarim var bozdurup onlari vermeyi teklif ettim cunku onlarin kasasinda duruyor bende dursa yine bozdurup vericem ama asla oyle istemiyorlar nakitim olsa nakit veririm o da suan yok. Tek kabul edebilecekleri sekil bu. Bende vericem sanirim zaten vicdanen rahatsiz oldumAlsaydın o zaman kızım, bedava araba alırken iyi şimdi ah vah neden hediye ettiler mi diyorsunparanın üstune yatmak için bahane aranıyorsun, aç değilsin açıkta değilsin, arabanız da varmış eeee ne yapacaksın kullanmadığın arabayı kösede tutup? Üstelik parayı verenler dardayken?
Aileme canımı bile veririm, malı her zaman bulurum ama ailemi bulamam.
Fenasınızaynen araba. Ya bir kez ima ettiler acikca demezler ama anladim ben. Esimde dogrusu bu diye direttikce ben mi fenayim dedim nankorluk etmek istemiyorum
Esimi ve sizleri dinliyorum. Fena olduguma kanaat getirdim bende yorumlardan sonraFenasınız
Esınız çok doğru soylemıs
Dogru söylüyorsunuz. Bende vermeye karar verdimAilenizin nasıl insanlar olduğuna bağlı. Ben olsam veririm, ama eşime verdirmem mesela
Allah gecinden veresinde zaten zamanı gelince yine size kalacak. Ki size verende onlar. Anama babama feda olsun ya ben kesin verirdim.Arkadaşlar forumda tanidiklarimda oldugu icin konuyu detay vermeden size danışmak istiyorum. Ailemin vakti zamaninda bana hediye etmis oldugu bir malvarligi var şimdi ise ailemin ihtiyaci hasil oldu. Acikca demeselerde teklif etmemi bekliyorlar. Ancak ben tekrar edinebilecegimi dusunmedigim icin o malı vermek istemiyorum. Esim bu noktada beni haksiz buluyor. Aile olmak bu demek degil diyor. Bu arada bu mal benim ihtiyacimi gideriyor ancak cokta elzem degil. Neyse detaylari cok vermek istemiyorum asil sorum su sizce vakti zamanında ailemden hediye verilen birseyi aileme vermediğimde yanlış mi yapmis olurum. Bu arada saglik sebepli bir isteme yok oyle olsa varimi yoğumu veririm yatirimlik bir istek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?