• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemsememe problemi

Ya dün burada doğum gününde kocası istediği parfümü ve pastayı değil de başka parfüm ve pasta aldı diye konu açan bir hanımı linçlendi bugün de yurtdışı tatilinde pahalı çiçek almayan ve İtalyan restoranında evlilik teklif eden koca linçleniyor.
O zaman ben size benim aldığım komik evlilik teklifini anlatayım da kendinizi daha iyi hissedin diyeceğim ama değmez.

Ay klasik herkes kendinden örnek biçerek kadını yargılayıp normlarını sıralamış
İsteyen istediği açıdan istediği şekilde bakar ve teklif bekler
Neden onun açısından bakıp anlamaya çalışmıyor da herkes olması gereken zorunlu bir şey varmış gibi davranıyor anlamıyorum?

Çiçek beklemiş alınmamış gücenmiş ,teklif istediği gibi olmamış gerçekler bunlar. sizin varsayımlarınız değil
Sen de bunu yaptın şöylesin böylesin diye etiketleyince bir yorum yapmış olmuyorsunuz

Ben de çiçek istesem dönünce alırım dese bozulurum, ya yalandan bir tane koparıp verse gönlümü yapmak için ona bile okay ama o cevap insanın moralini bozar
Evlilik teklifini İtalyan restoranında yapsa bile beklentimizi karşılamayabilir bunlar normal şeyler.

Benim sevgilim de doğum günümde gece yarısı süpriz yapmıştı çiçek pasta 2 tane hediye almıştı ama kolyeyi mesela ilk öne çıkanlardan seçmiş, özenmemiş diye üzülmüştüm ,doğum günümde izin almadı ve özellikle de istemiştim ayarlamasını. o gün kutlamadık bunlar bana koydu çünkü benim için bunlar daha önemliydi hediyeden çiçekten

Yani aslında önceliklerimi isteklerimi önemsememesine bozulmuştum konu sahibi de benzer bir durum yaşıyor

Konuda da birkaç kişiyi hırs basmış.kendini kanıtlamaya çalışanlar falan var.diğer insanların da huzurunu bozuyorlar.
Anlamadım meğer çiçek birçok kadın için ne önemli bir olguymuş. Tabi şimdi biz çiçekten değil hissettirdiği şeyden bahsediyoruz diye savunabilirler.

O öyle bir şey değil ama olsun 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Allah başka dert vermesin. Bir ilişkide trip atacak, üzülecek ve hatta ayrılacak ne kadar çok sudan sebep bulabiliyorlar 🤷🏻‍♀️

Neden onun açısından bakıp anlamaya çalışmıyor da herkes olması gereken zorunlu bir şey varmış gibi davranıyor anlamıyorum?

Çiçek beklemiş alınmamış gücenmiş ,teklif istediği gibi olmamış gerçekler bunlar. sizin varsayımlarınız değil
Sen de bunu yaptın şöylesin böylesin diye etiketleyince bir yorum yapmış olmuyorsunuz

Ben de çiçek istesem dönünce alırım dese bozulurum, ya yalandan bir tane koparıp verse gönlümü yapmak için ona bile okay ama o cevap insanın moralini bozar
Evlilik teklifini İtalyan restoranında yapsa bile beklentimizi karşılamayabilir bunlar normal şeyler.

Benim sevgilim de doğum günümde gece yarısı süpriz yapmıştı çiçek pasta 2 tane hediye almıştı ama kolyeyi mesela ilk öne çıkanlardan seçmiş, özenmemiş diye üzülmüştüm ,doğum günümde izin almadı ve özellikle de istemiştim ayarlamasını. o gün kutlamadık bunlar bana koydu çünkü benim için bunlar daha önemliydi hediyeden çiçekten

Yani aslında önceliklerimi isteklerimi önemsememesine bozulmuştum konu sahibi de benzer bir durum yaşıyor
Konu sahibini anladım ben biraz ama tam buraya onu savunacak sağlam argümanlı yorum yazicam bı gülme geliyor 😅 Konu sahibi aslında dibine kadar haklı ama yanlış yerden arıyor hakkını, yoksa biz ne adamlar gördük yolumuza çiçek yığdılar kapımıza köpek oldular ama sonradan gördük gerçek yüzlerini....Hey gidi gençlik....

Konu sahibini anladım ben biraz ama tam buraya onu savunacak sağlam argümanlı yorum yazicam bı gülme geliyor 😅 Konu sahibi aslında dibine kadar haklı ama yanlış yerden arıyor hakkını, yoksa biz ne adamlar gördük yolumuza çiçek yığdılar kapımıza köpek oldular ama sonradan gördük gerçek yüzlerini....Hey gidi gençlik....
Kapısına mı dayansın adamın ne yapsın :halay:
Yalnız kimse bahsedilen ödenen meblağların uçukluğundan bahsetmemiş mi ben oraya takılı kaldım milyon milyar :KK53:

Kapısına mı dayansın adamın ne yapsın :halay:
Yalnız kimse bahsedilen ödenen meblağların uçukluğundan bahsetmemiş mi ben oraya takılı kaldım milyon milyar :KK53:
Hayatım konu sahibi de nişanlısı da belli bir gelir düzeyinin üstünde, adamın harcadığı kadar kadın da harcıyor, belli ki güçlü bir kadın...

Fiyatlara takılma zira konu sahibinin derdi de maliyet değil gördüğü değeri tartmak, nişanlılık döneminde bunu sorgulamasi da hiç tuhaf değil...

Şurda "kayinnamın gücü var ama bana nişan bohçasi yollamadi , düğünde bilazik takmadı " diye konu açan kırsal biri olsa "eşin ve ailesi sana değer vermiyor herhalde" denir.

Konu sahibi de şımarmıyor yani, kendi vizyonuna göre sorguluyor gördüğü değeri, öyle düşün....

Hayatım konu sahibi de nişanlısı da belli bir gelir düzeyinin üstünde, adamın harcadığı kadar kadın da harcıyor, belli ki güçlü bir kadın...

Fiyatlara takılma zira konu sahibinin derdi de maliyet değil gördüğü değeri tartmak, nişanlılık döneminde bunu sorgulamasi da hiç tuhaf değil...

Şurda "kayinnamın gücü var ama bana nişan bohçasi yollamadi , düğünde bilazik takmadı " diye konu açan kırsal biri olsa "eşin ve ailesi sana değer vermiyor herhalde" denir.

Konu sahibi de şımarmıyor yani, kendi vizyonuna göre sorguluyor gördüğü değeri, öyle düşün....
Ben zaten konu sahibini anlıyorum önceki mesajda belirtmiştim hak da veriyorum ama yine de bu nasıl paralar diye düşünmüyor değilim😵‍💫

Fasfakir 🥰 yani çok şükür geçiniyor ayrı yaşıyorum giderleri karşılayabiliyorum ama bir tatile gidince de 2-3 ay rahat borç ödüyorum🤫
Çocuk okutuyorum, 3 yıldır anamın yazlığından baska tatil görmedim , en fakir benim😂 ama lanet olası federal çevrem zengin, konu sahibinin dilini de anca öyle çat pat anlıyorum 😅 şimdi yazınca farkettim, kabus gibi bir hayatım var🥴

Sen niye bu konuda bu kadar coştun ya🤣 bazen çok pişkinleşiyorsunuz biliyor musunuz? Bu kendi değerini bilmek değil artık kibre kaçıyor.kime neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz? Bir konu sahibi bir sen.evet konu sahibinden samimi bir enerji almadık birkaç üye olarak.derdi başka onun yanı.milletle sidik yarıştıracak.huzuru yok.doğal olarak adama da huzur veremiyordur.sorun sadece erkek tarafında değil gibi görünüyor.
samimi enerji mi? dertleri yorumlama kriteri mi var? haberimiz yok, o zaman konu sizin enerji almanıza göre açılsın

huzur veremiyor olsam tatilde surat asardım, umrumda olmadı tatilimi yaptım yedim içtim güneşlendim gezdim, taa ki dönüş uçağında damada şişe alkol almasına kadar. Artık orada tepem attı yine belli etmedim ama moral bozucuydu.

Hayatım dediğin özel kişinin istediğini önemseme, ama eli boş mu döneyim hediye bunu aldım de, ne kadar doğru bu davranış?

Karşılıklı yapsalar yine kötü düşünmeyeceğim ama adamın pasaportu yok bırak dışarı çıkıp ona hediye getirsin, saçma sapan bi fikir hareket gözümde yaptığı.

Çiçek sadece bi belirteç, ölüp gidecek bitkinin bi önemi yok zaten, ben tutum yaklaşımı kastediyorum. Tatilden bi kare bile paylaşımımız yok sosyal medyada, çiçeği paylaşmak derdine niye düşeyim.

Çok farklı kafadasınız bence, doğru yorumladığınızı düşünmüyorum

Son düzenleme:
Merhaba herkese,

benim derdim sanırım sevgilime fazla yüz verdim, ne yapmalıyım önemsemeyen tavır davranışları için, olay şöyle;

Sabah ofiste erkekler evlilik teklifi edecek genç bi arkadaşımıza zamanında kendilerini nasıl yaptıklarını anlatıyordu. Aralarında karakter mizaç olarak en beğenmedim kişi bile göl kenarında arkadaşlarıyla organize olup havaii fişek hazırlamış. Diğer kişiler sahilde özel anılı teklif yapmış. Yeni teklif edecek arkadaş japonya seyahatinde gemide yapmayı planlıyor.

Benimki ise doğumgünümde italyan restoranında yemek sonrası sade bi teklifti. " Benimle zorluklara hazır mısın vs" demişti.

Bu muhabbeti öğlen telefon konuşmamızda sevgilime söyledim. Hemen savunmaya geçti "ben sade seviyorum ikimiz özeli dedi" ardından "bana laf çarpmak için söylüyorsan.." dedi. Yani şaşırdım bu son cümlesine hiç hoşuma da gitmedi, tabiki emek vermesini isterdim. 33 yaşındayım kendisi 39, ilk defa yapıyorum demeside ayrı garip, diğer erkeklerde ilk defa yapıyor yani bunun tecrübesi mi var.

Sanırım önemsemeyen hareketleri artık gözüme batmaya başladı, geçen hafta yurtdışı tatilimizde çiçek istedim; burada pahalı dönünce alırım dedi. Girmek istediğim bi mağazaya iki günde avm ye gitmemize rağmen uğramadık. Ama kendisine video kayıt cihazı almak için 4 dükkan gezdik.

Bunlardan rahatsız olduğumu söylediğimde "sadece o mağaza için de gideriz, çiçeği de döneli 4 gün oldu hemen alamadım dedi. Hep bi bahanesi var. Gerçekten kızmaya başladım, sizce bu adama nasıl davranmalıyım ki dediğimi ikiletmesin?
Sn basta suyu sele vermissin ,yol yakinken toparlamaya bak yoksa ayni bok devam ediyolar

Sn basta suyu sele vermissin ,yol yakinken toparlamaya bak yoksa ayni bok devam ediyolar
sanırım gayet farkında salağa yatıyor.
Sabah erken kalkıp 7 de kapıma gelmiş, işe ben götüreyim dedi.
Yani böyle olması mı gerekiyor, adam gibi nazik kibar güzel yol varken illa mesafe koyunca telefonları açmayınca mı anlaması gerekiyor?

gerçekten hiç sevmem bu hareketleri, böyle davranmam bile beni rahatsız ediyor.

Son düzenleme:
Zavallı ben😕Evlilik teklifi bile almadım.Yarın istemeye geliyoruz denildi.Bekarken üniversite bitene kadar babamdan para istedim utana sıkıla.Atandıktan sonra o da bitti zaten.Birinden hediye almasını çiçek almasını istemek hiç bana göre değil.Eşimin özel günlere karşı alerjisi var sanırım özel bir günde hiç hediye almadı. Ama sürekli sana şunu sipariş verdim bunu aldım diye sürprizler yapar.Öyle daha güzel bence.İlişkini başkasının ilişkisiyle kıyasladığın anda mutsuz günler kapını çalmaya başlar.Sağlıktan başkası da yalan.O bunu yaptı şu şunu aldı huzursuzluk tan başka bir şey getirmez.Sevdiklerin yanında ve sağlıkları yerindeyse dünyanın en mutlusu en zengini de sensin.

Hangimizin eşi tüm beklentilerimizi karşılıyor ki? Biz eşlerimizin tüm beklentilerini karşılıyor muyuz? Ona bozul buna bozul o zaman hiç mutlu olamaz insan.
Bir de başkalarının eşleriyle kıyas yaparak bunu eşe yansıtmak yanlış bence, en azından şevk kırıcı. Gerçi insan beğenmediği bir hediyeyi de götürüp değiştirebilir, buna karşı değilim ben kıyas kısmına karşıyım.

samimi enerji mi? dertleri yorumlama kriteri mi var? haberimiz yok, o zaman konu sizin enerji almanıza göre açılsın

huzur veremiyor olsam tatilde surat asardım, umrumda olmadı tatilimi yaptım yedim içtim güneşlendim gezdim, taa ki dönüş uçağında damada şişe alkol almasına kadar. Artık orada tepem attı yine belli etmedim ama moral bozucuydu.

Hayatım dediğin özel kişinin istediğini önemseme, ama eli boş mu döneyim hediye bunu aldım de, ne kadar doğru bu davranış?

Karşılıklı yapsalar yine kötü düşünmeyeceğim ama adamın pasaportu yok bırak dışarı çıkıp ona hediye getirsin, saçma sapan bi fikir hareket gözümde yaptığı.

Çiçek sadece bi belirteç, ölüp gidecek bitkinin bi önemi yok zaten, ben tutum yaklaşımı kastediyorum. Tatilden bi kare bile paylaşımımız yok sosyal medyada, çiçeği paylaşmak derdine niye düşeyim.

Çok farklı kafadasınız bence, doğru yorumladığınızı düşünmüyorum
ikiniz de ne iş yapıyorsunuz da bu kadar para harcanan bir hayat yaşayabiliyorsunuz asıl onu merak ettim ben 😄

Zavallı ben😕Evlilik teklifi bile almadım.Yarın istemeye geliyoruz denildi.Bekarken üniversite bitene kadar babamdan para istedim utana sıkıla.Atandıktan sonra o da bitti zaten.Birinden hediye almasını çiçek almasını istemek hiç bana göre değil.Eşimin özel günlere karşı alerjisi var sanırım özel bir günde hiç hediye almadı. Ama sürekli sana şunu sipariş verdim bunu aldım diye sürprizler yapar.Öyle daha güzel bence.İlişkini başkasının ilişkisiyle kıyasladığın anda mutsuz günler kapını çalmaya başlar.Sağlıktan başkası da yalan.O bunu yaptı şu şunu aldı huzursuzluk tan başka bir şey getirmez.Sevdiklerin yanında ve sağlıkları yerindeyse dünyanın en mutlusu en zengini de sensin.
En azından evlenmişsin.daha hiç o aşamaya geçemeyen de bir sürü kişi var.yalnizım konuları da çok açılıyor.gerek burada gerek diğer sosyal platformlarda çok var.maşallah bir aşamayı geçen bir anda pişkinleşiyor hemen.biraz şükretmeyi bilmek lâzim.şimdi herkes düşünüyor altta kalmamak için kocam ya da sevgilim bana ne yaptı?.ben de yazayım da muhtaç sanmasınlar.çok yorucu gerçekten.şükür en azından düzenli ilişkim var diyen yok.

Son düzenleme:
Kesinlikle, hem 14 şubattı, kaldığımız otelin lobisinde gül buketleri hazırlanmıştı, baktım da 1200 yapıyordu, kendine 20 bin cihaz aldı eniştesine alkol aldı duty free den, para yok değil gayette harcamak istediğine harcadı. Bana da yanıtı tatile geldim ya senle, cevap bu
Tatil masraflarınızın tamamını o mu ödedi

sizi de anlıyorum ama yaşam tarzımız çok farklı, mesela ben babamdan para almadım, okulda verdiklerini de misliyle geri verdim. Zaten burslu ve devlet hibesi desteğim vardı.

Şunu demeye çalışıyorum, evet siz şükür sağlıklılar demeyi seçebilirsiniz ama bana göre değil. Ailem için derim evet ama özel hayatımda değil.

Back
X